Zīmola drēbes skolas vecuma bērniem

Reitings 192
Reģ: 15.06.2013
Mans jautājums ir mazliet savādāks nekā varētu likt noprast virsraksts, jo bieži nācies dzirdēt izskanam tādus teikumus pie sarunām par skolu, skolēnu formu utt., ka, piemēram, kādu apceļ, jo nevar atļauties zīmolu drēbes, ka mūsdienās jau tie bērni atpazīst pat tos zīmolus, kas kuram ir utt. Nu tāda veida, manuprāt, infantīlas runas.
Kāds ir Jūsu viedoklis, kādus tieši šie cilvēki zīmolus savā prātā iztēlojas, kas tādas frāzes, apgalvojumus saka. Nav nācies redzēt masveidā pamatskolniekus utt., kas staigātu ar jaunākās kolekcijas ysl, prada, gucci, dolce and gabbana apģērbiem, somām par vairākiem simtiem, pat tūkstošiem euro. Man vienmēr vienkārši sāk nākt smiekli, kad kaut ko tādu dzirdu :D
23.08.2013 00:54 |

Reitings 282
Reģ: 25.07.2010
Kaadas veertiibas pastaav gimenee,taada atvase arii buus. Tiem,kuriem veertiiba neizpauzhas tikai nike botaas, bet labaa cilveekaa kaa taadaa,tiem arii buus vienalga,kas kuram muguraa. Un ja nu man ir nevis nike botas,bet puma,esmu uzreiz atstumtaa,jo valkaaju citu nepopulaaru ziimolu.Viss ir tikai galvaa, vecaaku audzinaashanaa,veertiibaas..
23.08.2013 16:43 |

Reitings 287
Reģ: 26.08.2012
Bet man ir grūti iedomāties, kā ģimene ar diviem bērniem, kur vecāku kopējie ienākumi sasniedz 900 ls pirms nodokļiem spēj tiem skolas vecuma bērneim tīņu vecumā (kad arī visaktīvāk notiek dalīšanās draugos, nedraugos u.t.t) - nodrošināt garderobi kaut vasaras un ziemas sezonai. Par starpsezonu apģērbu nerunāsim. Cik Zarā maksā mētelis ? Un cik maksā SILTS mētelis un zābaki ?
prieks, ka ir cilvēki, kas brīžiem skaudro realitāti nav pieredzējuši.

Pilnīgi un galīgi Tev nepiekrītu.
Jā, mūsu ģimene ir vidusslānis. Man tiešām viemēr ir bijusi - ziemas, vasaras, pavasara, rudens gadrobe.Māsai ir 13 gadi, un jā, kā jau teicu esam vidusslānis, bet viņai ir drēbes no veikaliem, kurus neuztveru par `baigajiem zīmoliem`- H&M, Reserved, Zara/jā, zara mētelīt, tā pat kā man/, Sepāāla, Pull&Bearr.uttt, gan Vans keds, gan Converse.
Jā, tas ir vidējais slānis, mācas ģimnāzijā, un nekad par drēbēm nav apcelta.
Kā arī man tie paši zīmoli mugurā+ Mamma ar tēti katru gadu brauc uz ārzemēm- Kanāriju salas, Turcija, Eiropa.
Jā, esam vidusslānis, un.? Visam piektiek.:)
23.08.2013 17:05 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Kaadas veertiibas pastaav gimenee,taada atvase arii buus.

O, jā, Dharma, potenciālos "brendi priekšā - pakaļā" patērētājus var jau nojaust, paskatoties uz viņu vecākiem. Māsa stāstīja patiesu gadījumu no pirmklasnieku vecāku sapulces, kur klases audzinātāja ierosinājusi visiem vecākiem, lai nedod mazajiem lielāku kabatas naudu ikdienā par 2-3 Ls, jo pēc tā neesot nekādas nepieciešamības - tāpat skolā viņiem nav kur notērēt un viņi (ne visi, bet liela daļa) vēl 6-7 gadu vecumā līdz galam tomēr nesaprot naudas vērtību+ šī diskusija īpaši aktualizējās pēc tam, kad divi pirmklasnieki bija savstarpēji apmainījušies ar 5 un 10 Ls banknotēm - 10 latu īpašniekam bija labāk vizuāli iepatikušies 5Ls, un notika maiņas darījums:D Un kā domā, ko pateica viena ar brendiem apkārusies pirmklasnieka mamma - sašutumā izbozusi acis un teikusi, tas esot zem viņas goda bērnami kdienā dot uz skolu mazāk par 10 Ls...
23.08.2013 17:13 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
klases audzinātāja ierosinājusi visiem vecākiem, lai nedod mazajiem lielāku kabatas naudu ikdienā par 2-3 Ls

Kā skolotāja var diktēt, cik katram vecākam jādod nauda līdzi bērnam uz skolu !?
23.08.2013 17:17 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Wee - neviens jau nediktē, tikai ierosina :)
Un 2-3 ls dienā - pilnīgi pieteikami, ja ne par daudz (ja pusdienām tiek dota vēl papildus nauda)
23.08.2013 17:37 |

Reitings 9917
Solo, domāju, ka nevienam skolā nav ne jārosina ne jācilā šādas lietas. Tas ir kā līst otra makā, kas nu nebūt nav pieklājīgi it īpaši skolas darbiniekam.
Atkarīgs no tā, kādas ir bērna velmes, iespējams, viņš pēc skolas nemaz nedodas uz mājām....
23.08.2013 17:46 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Par tiem slāņiem runājot. Kāpēc gan Latvijā nav vidusslāņa? Kas ta ir vidējais latvietis ar automāšinu, trīsistabu dzīvokli un ceļojumu vismaz vienreiz gadā? Bagātie ir Lipmans, Maligins, Rāvis un tamlīdzīgie, nabadzīgie ir tie, kuri dzīvo no rokas mutē, bet tos pārējos es uzskatu par vidusslāni. Ne turīgi, ne nabadzīgi. Pa vidu.
23.08.2013 17:50 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Libra, nu nu, man jau arī šķiet, ka vidusslānis lēnām, bet izzūd, it īpaši to jūt sabiedriskajā. Respektīvi, varbūt arī bagātu ļaužu vairāk nepaliek, bet nabagu gan, iespējams, šāds vizāls materiāls ir dēļ lielā pensionāru īpatsvara.
23.08.2013 17:52 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Manuprāt, pilnīgi normāls ieteikums par naudu, ja skolā notiek kaut kādas naudas dalīšanas un maiņas.
Mums arī izglītības iestādē bija "cīņa" par to, lai bērni neņem līdzi naudiņu vairāk kā vajag kādam saldumam (ēdienreizes bija uz vietas, par to mēneša maksa, veikala skolā nav) un nevazā to līdzi visur, jo bija visādi konflikti par to, kurš izņēmis savu naudiņu, pazaudējis, aizdevis, atdevis utt. Vārdu sakot, mazie tur ar to naudiņu apgājās ne tā, kā vajadzētu, beigās tik puņķi un asaras mazajiem, kaut stāstījām, ka ar naudu tā apieties nedrīkst.
23.08.2013 18:01 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Libra, runa ir jau par to, ka šim vidusslānim, ko aprakstīji, normālā sabiedrībā ir jābūt daaudz lielākam. Jā, vidusslānis ir ar salīdzinoši jaunu auto, ēšanu ārpus mājas pāris reizes nedēļā un ceļojumu vismaz vienreiz gadā. Bet lielākā daļa pat to nevar atļauties. Normāli būtu, ja lielākā daļa būtu tevis aprakstītais slānis.
23.08.2013 18:02 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Manuprāt,tie,kas agrāk skaitījās vidusslānis,pamazām sāk atkrist uz to zemāko "kārtu" - zaudē darbus,mazāki ienākumi,viss pārējais.

Kāds te tikko komentāros pieminēja,ka vidusslānis var atļauties ceļot,ģērbties ZARA drēbēs un ko tur vēl - stipri šaubos. Es tādus gadījumus jau pilnīgi noteikti pieskaitu pie augstākas kārtas.

Kad mūsu ģimene vēl piederēja pie tā saucamā vidusslāņa,mēs par ceļošanu varējām vien sapņot - vienīgais varējām atļauties normāli paēst,apģērbties teju vislētākajās drēbēs,samaksāt par dzīvokli un viss. It kā viss jau bija,bet tajā pašā laikā nekādas converse,Kanāriju salas un kas tur vēl nu galīgi nebija pa kabatai.

Varbūt kāds teiks,ka manis aprakstītais dzīves modelis drīzāk pieskaitāms pie zemākās kārtas,bet - nu come on,tagad zemākais slānis manis nosaukto ne tik nevarētu atļauties.
23.08.2013 18:07 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Solo, domāju, ka nevienam skolā nav ne jārosina ne jācilā šādas lietas. Tas ir kā līst otra makā, kas nu nebūt nav pieklājīgi it īpaši skolas darbiniekam.

Jā, skolotājam nav tiesību vai pienākums noteikt kabatas naudu. Bet tā kā bērni ar naudu plātās, nesaprot tās vērtību un vienkārši stulbi notriec, tad ir jauki, ja skolotāja pasaka vecākiem, cik tad vajadzētu dot. Ja visiem iedod vienādu summu, visi bērni jūtas labāk- neviens nejūtas sliktāks/nabadzīgāks par pārējiem un turīgākie bērni ir mudināti izcelties ar personību nevis vecāku naudu.
23.08.2013 18:09 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
manhatanite, abas tevis aprakstitas situacijas ir zemaka klase. Vidusslanis dzivo labi, ir privatmaja, 2 auto uz gimeni, iekrajumi un noguldijumi.
Ari tie, kas sanem 500 latus, bet nekas nepieder un dzivo no algas lidz algai, ir zemais slanis.
Tapec 90% lv pieder pie nabagiem.
Paskaties kaut vai ekonomistu definiciju vidusslanim
23.08.2013 18:15 |

Reitings 9917
drostala, respektīvi pat ja mana alga būtu 1000ls un es neveidoju iekrājumus , bet visu notriecu skitīšos zemais slānis ? :)
23.08.2013 18:17 |

10 gadi
Reitings 967
Iekrajumi tas ir viens no punktiem. Jabut ari nekustamajam ipasumam, sadzives lietam uc.
Es jau saku, vidusslanis mums ir loti niecigs
23.08.2013 18:21 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
tieši tā, drostala! Tāpēc arī saka, ka mums vidusslāņa NAV!
23.08.2013 18:30 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
manhattanite tas nu gan nav nekāds vidusslānis, vidusslānis var atļauties ko vairāk kā tikai paēst un samaksāt ŗēķinus un ģērbties lētākajās drēbēs.
23.08.2013 18:32 |

10 gadi
Reitings 967
Amerikāņu filmas droši vien redzētas ;) Divstāvīga privātmāja, 2 auto, suns, 3 bērni, ceļojumi vasarā, iekrājumi, lai bērnus koledžās izskolotu. Tas ir vidusslānis.
Latvijā tie, kas šādi dzīvo, grib jau sevi saukt par bagātniekiem. Bet nav viņi bagātnieki. Bagātie ir Lembers & co, kuriem jau ir miljoni, vairāki nekustamie īpašumi un luksusa dzīvesstils.
Visi pārējie, kas ir zem augstāk aprakstītā - ir zemākais slānis! Latvijā, man liekas točna 90% ir zemais slānis. Varbūt 7% vidusslānis un 3% bagātie. Bet es te tik tā minu ;)

Vidusslānim bija tā, ka laikam gadu vai vismaz pusgadu, ja pēkšņi vairs nebūtu iekrājumu, varētu pilnībā nodrošināt tādu pašu komfortablu dzīvi tā gada garumā. Tad nu es secinu, ka iekrājumi tomēr ir obligāti.
23.08.2013 18:38 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tātad, pēc drostalas & co viedokļa šīs meitenes aprakstītā ģimene ir zemākais slānis?
Man tiešām viemēr ir bijusi - ziemas, vasaras, pavasara, rudens gadrobe.Māsai ir 13 gadi, un jā, kā jau teicu esam vidusslānis, bet viņai ir drēbes no veikaliem, kurus neuztveru par `baigajiem zīmoliem`- H&M, Reserved, Zara/jā, zara mētelīt, tā pat kā man/, Sepāāla, Pull&Bearr.uttt, gan Vans keds, gan Converse.
Jā, tas ir vidējais slānis, mācas ģimnāzijā, un nekad par drēbēm nav apcelta.
Kā arī man tie paši zīmoli mugurā+ Mamma ar tēti katru gadu brauc uz ārzemēm- Kanāriju salas, Turcija, Eiropa.
23.08.2013 19:10 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Nu tad jau LV tiešām lielākā daļa ir zemākais slānis.
23.08.2013 19:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)