Zīmola drēbes skolas vecuma bērniem

Reitings 192
Reģ: 15.06.2013
Mans jautājums ir mazliet savādāks nekā varētu likt noprast virsraksts, jo bieži nācies dzirdēt izskanam tādus teikumus pie sarunām par skolu, skolēnu formu utt., ka, piemēram, kādu apceļ, jo nevar atļauties zīmolu drēbes, ka mūsdienās jau tie bērni atpazīst pat tos zīmolus, kas kuram ir utt. Nu tāda veida, manuprāt, infantīlas runas.
Kāds ir Jūsu viedoklis, kādus tieši šie cilvēki zīmolus savā prātā iztēlojas, kas tādas frāzes, apgalvojumus saka. Nav nācies redzēt masveidā pamatskolniekus utt., kas staigātu ar jaunākās kolekcijas ysl, prada, gucci, dolce and gabbana apģērbiem, somām par vairākiem simtiem, pat tūkstošiem euro. Man vienmēr vienkārši sāk nākt smiekli, kad kaut ko tādu dzirdu :D
23.08.2013 00:54 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Drīzāk mani interesē, kur ir tā robeža, kad cilvēks skaitas nabags vai bagāts. Jo es arī uzskatu, ka LV ir ļoti daudz cilvēku vidusslānī. Bet, iespējams, frivolous skalā tie būtu nabagie..?

Tie cilvēki, kas uzskata, ka šāda tema nav aktuāla un ka 7.klasnieks ir saprātīgs cilvēks, droši vien tiešām ir ļoti sen pabeiguši skolu un vienkārši paši neatcerās tos laikus. Ar zīmoliem bieži vien sauc arī ne gluži dārgā un eksluzīvā gala zīmolus, bet arī tie paši ierastie Zara utt. ne visiem ir pa kabatai.
23.08.2013 15:30 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nez, arī es skolas laikā nebiju tērpta Wrangler džinsos, Nike botās, utt., bet tāpat nejutos kā lūzeris!
Man jau šķiet, ka tagad sīčiem vairāk izsaka IPhoni, Ipadi un tādas fīčas nevis apģērbs..
23.08.2013 15:35 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Tie cilvēki, kas uzskata, ka šāda tema nav aktuāla un ka 7.klasnieks ir saprātīgs cilvēks, droši vien tiešām ir ļoti sen pabeiguši skolu un vienkārši paši neatcerās tos laikus.

++

7. klasē biju tieši 5 gadus atpakaļ un ļoti labi atminos,kā mani apcēla,jo redz,man nebija nevienas pašas ZARA drēbes,negāju uz solāriju,tralalā.
Manuprāt,7.klase ir tieši tas trakākais vecums,kad jaunieši uzskata,ka jau ir pietiekami lieli,lai izturētos kā pieaugušie,apceltu citus,u.t.t. Vienvārdsakot,iedomājas no sevis sazin ko :D
23.08.2013 15:36 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
nu jā, Skudra, Tev ir liela daļa tiasnības. Bet man ir grūti iedomāties, kā ģimene ar diviem bērniem, kur vecāku kopējie ienākumi sasniedz 900 ls pirms nodokļiem spēj tiem skolas vecuma bērneim tīņu vecumā (kad arī visaktīvāk notiek dalīšanās draugos, nedraugos u.t.t) - nodrošināt garderobi kaut vasaras un ziemas sezonai. Par starpsezonu apģērbu nerunāsim. Cik Zarā maksā mētelis ? Un cik maksā SILTS mētelis un zābaki ?
prieks, ka ir cilvēki, kas brīžiem skaudro realitāti nav pieredzējuši.
23.08.2013 15:36 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Godigi sakot nekad neko tadu neesmu dzirdejusi.
23.08.2013 15:37 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Vel tā padomājot ( man atkal jaunāko klašu bērnu piemēri uzpeldēja atmiņā), tad bērni pēc brīvdienām parasti apspriež, kur bijuši, ko darījuši. Zinu pāris reālus gadījumus, kad mazie samelojušies, ka bijuši ceļojumā, jo pārējie klasē mēdz ar vecakiem tur uz daču vai tālākā ceļojumā doties. Nepateikšu īsti vai tie bērni, ka kaut kur brauc brīvdienās lika justies speciāli sliktāk vai arī tie bērni, kas nebrauca nekur, vienkārši paši sajutās neievērotāki, bet izdomājumi bija. Jā, mazie ar sajūsmu stāstīja, ka ar vecākiem tur un tur, ar lepnumu es pate teiktu! Bet es drīzāk domāju, ka iemesls, ka ne jau nebrauca nekur, lika sameloties un izdomāt to, kas nav bijis, bet gan tas, ka bērniem sāpēja, ka viņu vecāki nepavada brīvdienas ar viņiem (vai nu vecāki brīvdienās strādāja vai, atvainojos, "koda").
23.08.2013 15:39 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es šogad iešu 12. klasē, tāpēc nedomāju, ka sen esmu pabeigusi skolu ;)
23.08.2013 15:42 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Mans radu bērns gan mācās centra skolā, kur ir skolas forma, bet varu teikt to pašu, ko Gemini, - bērniem ir pašiem savi, ne vecāku, piegušo pasaulē novērtēti zīmoli, ko viņi grib uz blociņu, penāļu u.tml. vākiem - Hello Kitty, tad kaut kāda multeņu varene no Sapinušies mati u.tml. Tie Burberry, kuros vecāki ģērbj savus bērnus (ja skola vispār dod šādu iespēju izpausties, un nav skolas forma), vairāk ir pašu vecāku iegriba. Bērniem tas nav svarīgi. Mazajās klases noteikti.
23.08.2013 15:42 |

Reitings 1701
Manuprāt,7.klase ir tieši tas trakākais vecums,kad jaunieši uzskata,ka jau ir pietiekami lieli,lai izturētos kā pieaugušie,apceltu citus,u.t.t. Vienvārdsakot,iedomājas no sevis sazin ko

+

7. klasē jau nu noteikti nav saprātības. Manuprāt, kaut kādi saprāta krikumiņi skolēniem atlec 10. - 12. klasē, bet arī ne visiem. Tiesa, tie, kuri nepieņemas prātā, diez vai jelkad vispār pieņemsies, jo arī vēl augstskolā (~20 gadi cilvēkiem) nācies sastapties ar ne tik pieaugušām un normālām rīcībām.
23.08.2013 15:43 |

Reitings 1701
Es šogad iešu 12. klasē, tāpēc nedomāju, ka sen esmu pabeigusi skolu

Tad tev ir paveicies. :) Protams, ne visas skolas un pat ne visas klases vienas skolas ietvaros ir ar vienādām vērtībām.
23.08.2013 15:45 |

Reitings 6750
Varbūt atšķirība ir arī Rīgas skolās un citu pilsētu skolās. Tas tā.
Piekrītu arī Drostalai.

23.08.2013 15:46 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Un, ja atceros tieši savu pieredzi, tad, jā, man reizēm bija kauns, ka uz skolu bija jāiet radu atdotajās drēbēs vai vienkārši, sporta tērps jau trešo gadu viens un tas pats. Ar visu mammas neizsmeļamo mīlestību un gādību, zinu, ka viņa darīja visu jau tā viena uzturot 3 bērnus. Tomēr sāpe man ir palikusi, joprojām izjūtu sekas-man nekad nevar būt par daudz lietu, viss veikals varētu būt izpirkts, bet tas nebūtu gana - tāda nepiepildījuma sajūta, kaut saprāts tomēr notur pie zemes, ka tos drēbju kalnus reāli nemaz nevajag.
23.08.2013 15:49 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Esmu mācījusies dažnedažādās skolās,bija tā - skaidrošu pa savam - ja tev ir "krutās" drēbes (kvalitāte,stils,viss pārējais),tad tu pats esi "krutais". Ja nav - švaki tev,apcels tā,ka nemetās.

Otrajā skolā - ja nav šo te "kruto" drēbju,tad nav vērts ar tevi pat sarunāties. Būsi forever alone,neko nevar padarīt.

Trešajā skolā - ja nav "krutas" drēbes,tas nekas; Galvenais,lai esi oriģināls.

Es esmu mācījusies Trešajā skolā, neticmai laimīga par to esmu, jo manā skolā (vismaz klasē) bija tā - tev ir savs viedoklis? - Visi tevi cienīs! Nav sava viedokļa - esi neinteresants! Un nebija nekāda sakara ar drēbēm, zīmoliem un visu pārējo :)
23.08.2013 15:55 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
par vidusslāni runājot - nedaudz interesantu statistikas datu (jā jā,zinu šo teicienu - ir mazi meli, lieli meli un tad nāk statistika :D )

reālā ienākumu bilde darba ņēmējiem. cik tad tur ir procentiņu, kas pelna virs 500 ls pirms nodokļiem ? nepilni 10 procenti no nācijas. kāds vidusslānis var veidoties ar algu ap 300 ls pirms nodokļiem ?

http://www.csb.gov.lv/statistikas-temas/darba-samaksa-galvenie-raditaji-30270.html

nemaz nerunājot par to, ka teju piektdaļa tautas ir uz nabadzības riska robežas vai jau otrpus tai.
23.08.2013 15:56 |

Reitings 2295
Manos laikā skolā nevienu neapcēla apģērba dēļ. Jā, bija labāk ģērbti bērni, bija sliktāk ģērbti. Pati arī nebiju nekāda krutā, drīzāk pieticīga. Varbūt kāds kādā brīdī arī paskatījās šķībi, bet es tam absolūti nepiešķīru nekādu nozīmi. Uz skolu gāju iegūt zināšanas, kas man noderētu tālāk dzīvē, karjerā, nevis stiloties un draugoties.
Varbūt vienkārši ir jāpamaina attieksme? :)
23.08.2013 16:03 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
šogad pabeidzu 12 klasi, tātad nav tā ka sen jau esmu beigusi :D
es domāju ka problēma ir drīzāk tajā ka tie kam nav tās "zīmolu" drēbes jūtas kautkādā ziņā sliktāki par pārējiem, kompleksi un vēl visādas tamlīdzīgas problēmas, kas varbūt ietekmē to cilvēku attieksmi, uzvedību, tā ka varbūt paši nemaz to nemana, un līdz ar to arī pārējiem rodas tāda nostāja...ja pats sevi par nabagu un ko nevērtīgāku uzskati, ir zems pašnovērtējums, tad kāpēc lai citi tevi uzskatītu par ko labāku? man klasē ir bijuši ļoti bagāti cilvēki, tādi kam katru nedēļu jaunas drēbes jaunākās tehnoloģijas un viss utt un arī ļoti nabadzīgi kas gadiem staigā vienās drēbēs. un nekad nav bijusi kaut kāda apcelšana aprunāšana vai kas tāds dēļ apģērba.
23.08.2013 16:06 |

Reitings 6750
Pilnībā piekrītu peekaboo!
23.08.2013 16:08 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Manuprāt, ļoti daudz ir atkarīgs no paša cilvēkbērna un viņa attieksmes... Kā arī no bērniem , kas ir apkārt. Atceros, ka man 6 klasē nopirka nike botas, bet es bimbāju gaužas asaras , jo gribēju kedas , kā lielākai daļai manu draugu .... :D :D :D
Bet principā, mēs skolā lecāmies ne jau dēļ tā, ka kādam bija vai nebija kaut kādas drēbes, ja cilvēks atļauj sev kāpt uz galvas tad apkārtējie to jūt un arī izmanto. Ir jāiemāca cilvēkam pastāvēt par sevi un savu viedokli....
Skolas formu gan negribētu un savu bērnu nelaidīšu skolā kur ir formas, lai cik laba tā skola arī nebūtu, manuprāt, tas grauj bērnos individualitāti visi vienādi nu kā no konveijera ..
23.08.2013 16:08 |

Reitings 1873
Man mazā māsa,kura gāja b/d, pat stāstija,ka tai un tai meitenei nav smukas drēbes un pārējās meitenes ar viņu tāpēc nedraudzējas. Tā kā pat bērnu dārzos jau bērni skatās ko citi velk virsū. Skolās tas viss ir vēl trakāk, turklāt, paši vecāki to kultivē,jo mazāk turīgos nereti paši vecāki savā starpā aprunā.
Var, protams, apģērbties lēti un smuki, tomēr tam nike,zara vai citam zīmolam ir nozīme pusaudžu starpā, vismaz man bija pamatskolā/vidusskolā nozīmīgi tas,ka man bija nike/adidas botas :-D
23.08.2013 16:26 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Man mazā māsa,kura gāja b/d, pat stāstija,ka tai un tai meitenei nav smukas drēbes un pārējās meitenes ar viņu tāpēc nedraudzējas.

Bet tas ir tikai loģiski, mums visiem patīk, ka mums ir smuki draugi un skaistāk apģērbtiem bērniem vienmēr būs vairāk draugu nekā sliktāk ( runāju konkrēti par dārziņiem ne par pagalmiem , kur visi bērni netīri un noskrējušies )
23.08.2013 16:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)