Pareizi vai tomēr novirze?

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
http://www.kasjauns.lv/lv/m/zinas/127575/mamma-ar-kruti-baro-savu-5-gadus-veco-delu-un-saskaras-ar-neizpratni-foto

Īsumā stāsts par to, ka māte baro ar krūti gan 7 mēnešus vecu zīdaini, gan vecākos bērnus (3 un 5 gadi)
Arī manā paziņu lokā ir mātes, kuras savus bērnus ir zīdījusi līdz 5 gadu vecumam. Es uzskatu, ka tā ir novirze un īsti pareizi tas nav. Kā domājat jūs? Dalamies ar pieredzi un viedokļiem.
22.08.2013 10:01 |

Reitings 2186
weee
Nu jā, ļoti prātīgi mēnesi vecu zīdaini mērdēt badā, kamēr iemācīsies ēst no pudeles. Kam jānotiek cilvēka galvā, lai vispār ko tādu iedomātos? Šausmas!

Starpcitu, mūdienās, tā saucamās, soskas ir ar lieliem caurumiem, plakanas un visādi citādi neērtas. Bērns nevar norīt vai vispār pazīst.
22.08.2013 13:43 |

Reitings 439
Reģ: 02.10.2011
No veselības viedokļa ļoti laba lieta... jo mātes pienā ir tā saucamais augšanas faktors un tikai maziem bērniem nepieciešamās aminoskābes kuras ar citu pārtiku uzņemt nevar. Uz veselību tas atstās labu iespaidu. Ja runa ir par to ka bērns jau savā apzinīgā vecumā redz katru dienu mātes krūtis.. ļoti labi, mums dažam šeit ir padomju audzināšana, ka "nedodievs" ieraudzīs savus vecākus kailus vai pats būs tāds...tikai pozitīvi, iemāca bērnam nekautrēties par savu ķermeni, mīlēt to un būt tādam pašam kā citi. Par barošanu publiskā vietā...tikai par.. ja māk zolīdi piesegt visu un nav tas tā pompozi vis ir labi... otrkārt restorānos/kafēnicas tu ej baudīt ēdienu, skaties šķīvī vai telpu dekorācijās vai mīļotā cilvēka acīs, nevis skaties ko kaimiņš pie blakus galdiņa ēd vai kas tai cacai mugurā vai ko ēd bērns mātes klēpī sēžot..zini pretīgāk ir vērot kā pumaina tīņu meitene ar resnām ciskām stumj ribās burgeru un spaida aifonu un ar plastmasas nagiem žestikulē ...kas ir dabīgs nav pretīgs ...sens teiciens...vnk katram sava uztveres frekvence ;)
22.08.2013 13:50 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nu jā, ļoti prātīgi mēnesi vecu zīdaini mērdēt badā

Es ar mēnesi vecu zīdainu neietu vazāties pa puliskām vietām, bet tas tā. Un , jā es plānoju savam bērnam mācīt ēst no pudeles, jo manuprāt, tas ir normāli ... Bet , protams, es tagad būšu tā ļaunā un necilvēcīgā... :D :D

Starpcitu, mūdienās, tā saucamās, soskas ir ar lieliem caurumiem, plakanas un visādi citādi neērtas. Bērns nevar norīt vai vispār pazīst.

Ražo to, kas ir vajadzīgs un pieprasīts un es neticu, ka lielie, ļaunie sosku ražotāji domā, kā tik sabeigt nabaga bērnam dzīvi ... nu comoooon ....
Es tomēr pieturos pie tā, ka tas ko bērns māk vai nemāk ir atkarīgs no vecāku pacietības un nostājas ....

Bērni nav jāaudzina , jāaudzina ir sevi , jo viņi jebkurā gadījumā līdzināsies mums ;)
22.08.2013 13:53 |

Reitings 2186
Es ar mēnesi vecu zīdainu neietu vazāties pa puliskām vietām

Nu jā, neirologs, rehabilitologs un ģimenes ārsts pie Tevis atbrauks pats.

es neticu, ka lielie, ļaunie sosku ražotāji domā, kā tik sabeigt nabaga bērnam dzīvi

1) Tev bērni ir? Ja nav, tad Tavs neticības faktors ir kaķim zem astes
2) Bērnam labāk mutē bāzt gumijas svešķermeni nekā mātes krūtsgalu?
22.08.2013 13:56 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Tām,kurām ir problēma ar to,respektīvi,šķiet neestētiski,ieteiktu pameklēt tarakānu galvā-kāpēc?

Nevis barošana liekas neestētiska, bet sievietes nošļukušā krūts.
22.08.2013 13:59 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
soska ja kas ir slikat sakodinam, bet tas jau ta.

Un neietu vazaties pa publiskajam vietam? Nopietni???:D Neietu ar, ne pie daktera, baseini utt. Doma tacu, pirms runa.
22.08.2013 14:01 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
weee - ir bērni, kuri jau kopš dzimšanas neņem normāli krūti vai pudeli un tas nu no tevis nav atkarīgs - iemācīt to vai nē, tas tā ir un viss. Tu tur vari kaut vai izstiepties un saliekties, taču ir lietas arī attiecībā uz bērniem, ko nevari ietekmēt! ;)
22.08.2013 14:02 |

Reitings 9917
Nu jā, neirologs, rehabilitologs un ģimenes ārsts pie Tevis atbrauks pats.

man ārsts ir 2 min gājienā + ir mašīna un arī taxi varu izsaukt , un ja vajadzēs brauks arī uz mājām ir 21gs ne tikai tas vien ir iespējams ... ;)

1) Tev bērni ir? Ja nav, tad Tavs neticības faktors ir kaķim zem astes

būs ne tik tālā nākotnē, bet man ir divas māsas stipri jaunākas par mani ar kurām esmu pavadījusi daudz laika , arī kad viņas bija zīdaiņa vecumā ... :)

2) Bērnam labāk mutē bāzt gumijas svešķermeni nekā mātes krūtsgalu?

nepieciešamības gadījumā, es tajā nesaskatu neko sliktu, jopcik, man bija bija pudele ar sosku, māsām arī, visi dzīvi un veseli... bērnam ir vajadzīgas pozitīvas emocijas un laimīga , apmierināta māte vairāk par krūtsgalu ....
22.08.2013 14:03 |

Reitings 2186
man ārsts ir 2 min gājienā + ir mašīna un arī taxi varu izsaukt , un ja vajadzēs brauks arī uz mājām ir 21gs ne tikai tas vien ir iespējams

Nu, tad jau viss skaisti, tikai ne jau visām māmiņām tā ir. Tev tiešām asaro acis no tā, ja zīdainis tiek pabarots nosedzot pilnībā gan bērniņu, gan krūti?
22.08.2013 14:06 |

Reitings 5075
Ne visas dzivo 2 min attaluma no arsta. Citiem ir jabrauc ar transportu. Ko tad nu? Nav ko bernus tad razot ne?:D
22.08.2013 14:07 |

Reitings 9917
ir bērni, kuri jau kopš dzimšanas neņem normāli krūti vai pudeli un tas nu no tevis nav atkarīgs

kam tad ir domāti krūts barošanas konsultanti ? Bērnus māca to visu darīt .. Bet es tiešām negribu te strīdēties ... Katrai ir tiesības rīkoties ar savu bērnu, kā uzskata par pareizu ...
22.08.2013 14:08 |

Reitings 8407
man ārsts ir 2 min gājienā + ir mašīna un arī taxi varu izsaukt , un ja vajadzēs brauks arī uz mājām ir 21gs ne tikai tas vien ir iespējams

pie ārsta var būt rinda un arī tad bērns var sagribēt ēst. ;)

pati redzēju tādu piemēru, kad bērniņš sāka pa visu koridori čāpstināt muti - tā parādot, ka ēst grib un māmiņa arī viņu pabaroja, nekas nebija redzams un viss normāli.

bet nu jā tu jau parosi ar pudeli. ;)
22.08.2013 14:08 |

Reitings 8407
Un arī ar visiem konsultantiem mēdz būt problēmas.

Principā man jau vienalga kā katrs dara, bet vajag atcerēties, ka ne vienmēr viss plānotais izdodas kā iecerēts, ka pašai nesanāk, ka viss teiktais nāk atpakaļ, tāpēc vajag padomāt par dažādām situācijām, jo bērni ir tik dažādi jau kopš dzimšanas, nevis tagad domāt, ka tev būs tā un šitā. ;)
22.08.2013 14:10 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Katra mamma dara kā grib un dara pēc saviem ieskatiem. Tas nenozīmē,ka visiem tam ir jāpatīk, un jālec gaisā. katram var būt savs viedoklis un savi uzskati par šīm tēmām.
Tagad nav nevienam jāpierāda tas,kas var nptikt,ja to bērnu publiski nepabaros,jo ir sievietes,kas to publiski nedara un ir tāda,kas dara..
22.08.2013 14:12 |

Reitings 9917
Tev tiešām asaro acis no tā, ja zīdainis tiek pabarots nosedzot pilnībā gan bērniņu, gan krūti?

nē, ja tas nenotiek pie blakus galdiņa restorānā ...

Ne visas dzivo 2 min attaluma no arsta. Citiem ir jabrauc ar transportu. Ko tad nu? Nav ko bernus tad razot ne?

ak , dievs ! nu takš , lai ražo, tikai, lai padomā kur izkārt savas krūtis vai vismaz piesegt taču var !? Tik grūti ieiet wc ( poliklīnikā vai nu uz kurieni dodoies ).

Manā uzvterē bērns nedod nekādas priekšrocības, tas ka esi mamma nenozīmē, ka visiem ir jālaiž Tevi pa priekšu, jāpalīdz ienest/iznest rati no transporta u.t.t Protams, ir jauki, ja kāds to izdara, bet nevienam nav pienākums to darīt ... Tāpat, kā skatīties uz plikām krūtīm....

Bērnus taču mēs radām sev ... un kāda citiem daļa gar mūsu bērniem ... !?
22.08.2013 14:15 |

Reitings 2186
weee
Kad bija diskusija par dīvainajām seksa vietām, tad tur gan Tu skaļi bļāvi, ka autobusā un kur tik vēl ne. Ka gribētu savam sūkāt baznīcā. Nu tas jau nav pretīgi, bet zīdaini pabarot publiskā vietā ir pretīgi. Nu katram savas prioritātes :)
22.08.2013 14:17 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
weee- ar šādu pārliecību barot bērnu ar krūti tikai mājās vai tualetē pilnīgi mierīgi var iedzīvoties citā problēmā- pudeļbērni diezgan bieži mēdz atteikties no krūts pavisam, jo no pudeles ēst daudz vieglāk.
22.08.2013 14:17 |

Reitings 9917
parakstos zem katra čāčas vārda !

ne vienmēr viss plānotais izdodas kā iecerēts

Mana pieredze rāda, ka tādā gadījumā nav izdarīts maksimāli viss ( es te nerunāju, konkrēti par bērniem, bet par dzīvi kopumā )
Jā , esmu pašpārliecināti ietiepīga , iespējams, tapēc vienmēr viss notiek, kā man gribās un vajag un līdz šim nekas manā dzīvē nav licis domāt savādāk .... ;)
22.08.2013 14:20 |

Reitings 5075
HA HA, konnca malacis, ieiliki kloki:D:D:D
22.08.2013 14:20 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
te jau puse vispār uzsprāgtu, ja wee barotu arī ar maisījumu. miers vistu kūti! pietiek! :D
22.08.2013 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits