Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Alternatiivaa mediciina

 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Shodien peec daudzu cilveeku ieteikumiem biju aizgaajusi pie kjiinieshu aarsta uz akupresuuras masaazju. Godiigi sakot, esmu staavaa sajuusmaa. Kjiinietis ar paaris punktu uzspieshanu 10 minuutees salaboja manu samezgjiito plecu bez jebkaadaam zaaleem, smeereem utt. Interesanti, ka Kanaadaa paleenaam saak atziit daudzas alternatiivaas aarstnieciibas metodes un pat veseliibas apdroshinaashana ir pasaakusi taas segt, taapeec taa aizdomaajos - kaads ir cilveeku viedoklis par ne- mediciiniskajaam aarstieciibas metodeem. Vai esat kaut ko taadu meegjinaajushas? Kas juuspraat, ir noderiigs un kas ir tiiraakaas mulkjiibas?
19.08.2013 01:48 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
O, šitas ir interesanti! Akupunktūru arī es gribētu kādreiz pamēģināt.
Kopumā no tā ko esmu mēģinājusi ir tikai dažādu zālīšu "tautas medicīna". Neticu, ka tas var palīdzēt nopietnām kaitēm, bet, piem., tā pati ceļmallapa uz brūces tiešām dara savu.
Man nav nācies piedzīvot neko nopietnu, lai es apšaubītu klasiskās medicīnas iedarbību un meklētu kaut ko citu. Tāpēc tā pieredze nav tik liela...
19.08.2013 02:16 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
O, šitas ir interesanti! Akupunktūru arī es gribētu kādreiz pamēģināt.
Kopumā no tā ko esmu mēģinājusi ir tikai dažādu zālīšu "tautas medicīna". Neticu, ka tas var palīdzēt nopietnām kaitēm, bet, piem., tā pati ceļmallapa uz brūces tiešām dara savu.
Man nav nācies piedzīvot neko nopietnu, lai es apšaubītu klasiskās medicīnas iedarbību un meklētu kaut ko citu. Tāpēc tā pieredze nav tik liela...

Es neapshaubu tradicionaalo mediciinu, bet gan esmu paaraak labi informeeta par visaam blakneem, taapeec arii meeginu izvairiities no liekas organisma indeeshanas un pieradinaashanas pie zaaleem. To, ko es meegjinaaju, taa nebija akupunktuura, bet gan akupresuura - tie pashi punkti, bet uz tiem tiek uzspiests un tad uzlikti elektrostimulatori nevis iedurtas adatas. Lai gan esmu pat baudiijusi kjiinieshu puudeetaas olas, neesmu gatava tam, lai mani padariitu par eziiti.
19.08.2013 02:24 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Sorry, es ātrumā pārlasījos - man likās, ka tev rakstīts akupunktūra.

Man ir tīri interesanti, tu visā centies maksimāli izvairīties no visādām ķīmijām u.tml. lietām. Bet vai tev nešķiet, ka daļa šīs kaitīgās ķīmijas mūsdienās jau tomēr ir nepieciešama mūsu organismam? Vismaz tādā gadījumā, ja tu nedzīvo dziļos laukos, totālā izolācijā. Esmu ļoti daudz dzirdējusi tieši no šādiem te cilvēkiem, kuri visu sterelizē, ēd eko produktus, neizmanto veikalā nopērkamos kīmijas līdzekļus mājas uzkopšanai, nelieto "smagos" medikamentus u.t.t., ka viņu pēcnācēji ir bieži vien daudz slimīgāki un ļoti alerģiski. Esi par to kaut ko dzirdējusi?
19.08.2013 02:33 |
 
Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Tur jau tā lieta, ka ķīmiju tā vai tā uzņemam, tāpēc labāk būtu atteikties no medikamentiem, ja tie nav absolūti nepieciešami un ja ir alternatīva. Es gan nedzīvoju pēc šīs filozofijas, labāk apēdīšu ļauno ibumetīnu nevis ļaušu sāpēm sevi traucēt. :D

Neesmu neko netradicionālu mēģinājusi, nav bijusi vajadzība. Ja vajadzētu, meklētu info par to alternatīvo veidu. Ja kaut kas ir populārs, kāds to noteikti ir pētījis vai mēģinājis atmaskot/izskaidrot.
19.08.2013 03:22 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-es jau sen vairs neeju pie normaaliem aarstiem!Tu jau zini...bet ir viens "bet"...ja izveelies alternatiivo mediciinu-atpakalcela faktiski nav,jo sie cilveeki ,kuri nopietni darbojas ar siim metodeem ,parasti neveelas ,lai dzer "normaalas" zaales uttJaasaka ,ka es arii esmu sajuusmaa,jo kaa teicu ,neesmu slimojusi daudzus gadus...taa godiigi-kops esmu ASV!
Maza piebilde-nesedz apdrosinaasana...!Es vienmeer smejos,visus sos gadus maksaaju veseliibas apdrosinaasanu par velti,jo neizmantoju!
19.08.2013 03:31 |
 
Reitings 213
Reģ: 14.08.2013
Pāris gadus atpakaļ, ļoti bieži slimoju dēļ novājinātās imūnsistēmas. Pievērsos homeopātijai. Nezinu vai sakritība, vai nē, bet pēc adatu terapijas un homeopātisko medikamentu kursa, neesmu pēdējos 4 gadus slimojusi. (Rudens/pavasara iesnas neskaitu).
Bet pirms tam - angīnas, cistīti, plaušu karsoņi bija mani nomocījuši.

Ar adatas terapijas kursu palīdzību, man palīdzēts arī mugurkaula kaitei ( Diska velve).
19.08.2013 18:39 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Es esmu ļoti, ļoti pozitīvi noskaņota pret alternatīvo medicīnu. Kopš nelietoju zāles praktiski (jau ilgu laiku), veselība tiešām ir laba. Reizēm tikai gadās saslimt, ne tā kā daudziem mūsdienas. Ik pa brīdim slimo...
19.08.2013 18:49 |
 
Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Izmantoju tradicionālās medicīnas ārstēšanas veidus un nevaru sūdzēties. Saprotu, ka ar iesnām var muļķoties un ar labām domām tās ārstēt, bet tiklīdz cilvēkam kaiš kaut kas tiešām nopietns, ir jāiet pie ārsta.
Pēdējā laikā man sāk šķist, ka daudziem tas ir stila jautājums - noliegt medicīnu un visus ārstus saukt par neprasmīgiem idiotiem, kas tikai kāš naudu.
19.08.2013 19:00 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kaki-interesanti ,ka tiesi seit es saaku to saprast vairaak un vairaak.Darbs ar zaaleem ,vairaakus gadus.Saprotu vairaak un vairaak ,kaa farmaceiti sadarbojas ar aarstiem utt!
Vairaak un vairaak cilveeki pieveersaas netradicionaalai mediciinai.
Tomeer ir taa,ka to nevar uzspiest nevienam,kas domaa citaadi.Tas taapat ,kaa ar veseliigu eesanu!Taa ir cita domaasana ,pieeja ...!
Interesanti ir veel tas,ka es to saku-cilveeks kurs ir bijis "mediciinaa ieksaa ar visaam ausiim"!:D
19.08.2013 19:10 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
O jā, Emmanuelle, zinu, par ko Tu runā.
Farmācijas industrijai gluži vienkārši nebūtu izdevīgi izārstēt cilvēkus, tādēļ zāles tikai apārstē, respektīvi, ārstē sekas, nevis cēloni. Bet cilvēki, kas to nesaprot, nu nesaprot. :)
19.08.2013 19:16 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man veseliiba tieshi uzlabojaas, kad saaku izvairiities no kjiimijas. Mana maate ir vienmeer rijusi kaudzeem zaales, visur izmantojusi kjiimiskos produktus un eedusi neveseliigu paartiku. Taa deelj man bija beerniibaa alergijas, slimiibas utt, kuras paargaaja liidz ar kjiimijas ierobezjoshanu manaa dziivee. Tagad man nav nevienas alergjijas, bet pirms tam bija kaadas 8 dazjaadas.
Tu jau zini...bet ir viens "bet"...ja izveelies alternatiivo mediciinu-atpakalcela faktiski nav,jo sie cilveeki ,kuri nopietni darbojas ar siim metodeem ,parasti neveelas ,lai dzer "normaalas" zaales utt

Es pagaidaam veiksmiigi balanseeju. Neticu visam, ko staasta. Ir lietas, uz kuraam raugos skeptiski un ir slimiibas, kur bez Rietumu mediciinas netikt galaa.
19.08.2013 20:27 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-es nekad dziivee neesmu bijusi un mammogramu un te visi saakumaa prasija ,vai man nav bail no "Ca"!Saku-nee nav,jo dziivee tik daudz esmu greekojusi,straadaajot kaitiiga darbaa,ka mani nekas vairs nepaarsteigs uttTagad izraadaas taa mammograma atziita par kaitiigu.Te nu mees esam!:DKatru gadu atklaajas vairaak un vairaak ...!
Es reizeem briinos,kaa mani tantukini un onkoliisi veel dziivi ,lietojot taas kaudzes zaalu,kuras viniem jau sen neko nedod-piemeram Namenda!Atmina zudusi un neko atpakal nedabuus ,dzerot so daargo medikamentu!Ir gan vel daargaaki,kaa Zyprexa-laikam 300$pudeliite!Sausamas!
Vislielaako kluudu ,kuru pielaavu savaa dziivee-uztaisiiju poti pret gripu...Taa bija pirmaa un peedeejaa reize dziivee...Lai dievs nedod!Biju kaadu laiku loti nogurusi,daudz vaajaaka imunsisteema!Mums darbaa to vajadzeeja taisiit obligaati!
20.08.2013 00:33 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
kaads ir cilveeku viedoklis par ne- mediciiniskajaam aarstieciibas metodeem


Pozitivi skatos. Manupraat ideali butu ja alopatija un homeopatija un tai lidzigas zinatnes tiktu apvienotas musdienu medicina. Iespejams, ka daudzi pacienti tikai iegutu, ja pirms arsti kertos pie "smagas artilerijas" vispirms meginatu, piemeram, veza pacientus izarstet ar marihuanas ellu un svaigesanu un tikai tad ja rezultatu nav nosutitu pacientu uz apstarosanu. Arsti ar kuriem par so esmu runajausi ari ir pozitivi noskanoti- ja tas palidz, kapec lai to nelietotu? Tikai esosa medicinas sistema nelauj to istenot.
20.08.2013 01:17 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tikai esosa medicinas sistema nelauj to istenot.

Nu manupraat, tur vairaak pashi pacienti ir vainiigi. Cilveeki grib justies labaak tuuliit un uzreiz, nevis nogaidiit kaadu laicinju. Ja aarsts nespeej vienaa mirklii nonjemt simptomus, tad tas vinju aciis nav labs aarsts. Alternatiivajai mediciinai un daudzaam mazaak kaitiigajaam Rietumu mediciinas zaaleem ir vajadziigs laiks, lai buutu efekts, bet muusdienu saspringtajaa dziivee daudzi to negrib un pat nevar atljauties. Labaak iedzers speeciigaaku atsaapinosho tableti un turpinaas ierasto dziivi, nevis divas nedeeljas aarstees patiesos ceelonjus. Visspilgtaak tas izpauzjaas ar antibiotikaam un temperatuuru pazeminoshiem liidzekljiem. Visiem aarstiem ir skaidrs, ka temperatuuru, ja taa nav lielaaka par 38, nav jaadzen nost un ka parasto bronhiitu var izraarsteet ar citaam zaaleem, ne tikai antibiotikaam, bet cilveeki tachu nepiekritiis vaaljaaties nedeelju gultaa ar slimiibu! Agraak bija uzskats, ka saapes ir jaasamazina, bet nav praata darbs iedot milziigu dozi ar meerkji taas pilniibaa likvideet, tachu pacienti ar savu njerksteeshanu ir panaakushi to, ka aarstiem ir jaacenshaas likvideet saapes pilniibaa, kameer notiek pats aarsteeshanaas process. Tas nekas, ka peec tam tas viss atstaaj sekas uz organismu.
20.08.2013 02:06 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Cilveeki grib justies labaak tuuliit un uzreiz, nevis nogaidiit kaadu laicinju.


Jaa, vispar tas arii. Latviesu imigranti UK tam ir viens varen "labs" piemers, tik tauree ka britu GP negrib meklet kaites, neklausas vinu sudzibas,nedod grutniecem magne b6, nedod berniem klepus sirupus pie pirma krekska un antibiotikas, ja t' turas ilgak par dienu; un tad ir vien dala kas pasi gudraki par medikiem un kad viniem izraksta antibiotikas berniem, tad neapmierinati kurn vai tad tiesam kaut ko vieglaku nevareja iedot un ec trim divam partrauc antibiotiku kursu. Ja paveicas otreiz nesaslimst, ja nepaveicas- GP atliek vien izrakstit citas antibiotikas. Iedomajies, ko vispar onkologijas pacienti teiktu, ja kads doks vinus saktu arstet ar marihuanas ellu? :D Rezultata presings no augsas, presings no pacientiem un esam tur kur esam.
20.08.2013 02:31 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Piekrītu, ka cilvēki paši vien vainīgi pie dažādiem pārspīlējumiem. Bet es neuzskatu, ka tagad no visa būtu jāatsakās un jādzīvo meža būdiņā.
Nevajag forsēt, bet visu ar prātu darīt. Sadzīves ķīmijai, klasiskai medicīnai, parastiem veikala produktiem nav ne vainas, ja viss ir ar mēru. Tikpat labi galējība ir no visa šī pilnībā atteikties un uzskatīt, ka tas viss ir tīra inde un dzīvei nelietderīgi.
Normāli būtu, pie mazākām sāpēm nerīt uzreiz to pašu Ibumetīnu, bet paciesties. Nu nav nekas nāvējošs parastās galvassāpēs vai parastās mēnešreižu, zobu, pēcoperācijas u.tml. sāpēs. Tāpat arī ar temperatūru. Šeit Kanādā visiem priekšā pakaļā piedāvā Tailenolu. Nu es nezinu tiešām cik šaurpieru domāšaunai jābūt, lai pie jebkādas kaites un simptomiem uzreiz iedzertu ko tādu....
20.08.2013 02:43 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Morgan-taa Marijuana ellina tiesaam straadaa!!!Esmu loti prieciiga,ka varam to iegaadaaties!
Ja es nebuutu pieredzeejusi dziivee rezultaatus ,ejot caur alternatiivo mediciinu,tad laikam tureetu muti,bet rezultaati ir aciim redzami!:)
Neons-Taylenol ir tik slikts,ka tu pat nespeej iedomaaties...!
20.08.2013 05:28 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Emmanuelle, kaut kad Latvijā es pāris reizes iedzēru Tailenolu - man no viņa nenormāli reibst galva. Kad par to ieminējos Kanādas farmaceitam, šis mēģināja mani pārliecināt, ka tas noteikti man tikai izlikās un bija saistīts ar kaut ko citu. Aha, kā tad... Tāpēc varu nojaust, kas par "sūdu" tas patiesībā ir...
20.08.2013 06:15 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ir bijis taa,ka esmu iedzeerusi Taylenol un uzreiz veemusi.Atceros ,ka peec smaganu operaacijas dentists ieteica dzert Vicodin-es iedzeeru un bija tik slikti-daudz par stipru manam oranismam -un loti labi!Es jau teicu-latvietes ir loti speeciigas sievietes,var paciest daudz vairaak ,kaa amerikaanietes-godiigi!Es labaak mazliet jutiisu saapes,ne dzersu kaut ko kas ietekmee veseliibu!
20.08.2013 06:26 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vairāku Latvijas komandu sporta ārste ir sieviete, kas sāpes, kas tikko iegūtas uz laukuma, dažu sekunžu laikā novērš turpat uz soliņa ar adatiņu, uzspiežot pareizajos punktos plaukstā.
Tas ir viens acu mirklis, kad nenormālās sāpēs savilkta spēlētāja seja pārtop normālā izteiksmē.

Tas viss ir ļoti efektīvi!
20.08.2013 08:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits