Šo es arī gribētu Vācijā arī ir tā,ka jābrauc dzemdēt pēdējā brīdī. Jaunajai māmiņai, manupāt, tas rada tikai lielāku stresu, nevis palīdz atbrīvoties un gatavoties dzemdībām.
Nu tā gluži nav, ka pēdējā brīdī. Cik man zināms, tad Latvijā un arī Vācijā uz slimnīcu jādodas, kad kontrakcijas kļūst regulārākas un ar noteiktu laika intervālu. Kad es uz Vācijas slimnīcu devos, es tur vēl 21h nodzīvojos līdz mazā piedzima. Mani gan sūtīja staigāties pa slimnīcu, bet ko gan citu darīt tajā laikā, kā censties sevi nodarbināt un novērst domas. Man piedāvāja pasēdēt vannā, ieiet siltā dušā, piedāvāja to bumbu uz kuras pasēdēt, neskatoties uz to, ka katra dzemdību istaba bija aizņemta.
Man latviešu draudzene, kas dzemdēja arī Vācijā, citā slimnīcā, arī dalījās ar līdzīgu pieredzi kā man.
Par vecmāti, kas nāca pie mums uz mājām, es painteresējos, vai ir kāda, kas runā man labāk zināmā valodā kā vācu, jo saprast es saprotu, bet jautājumus un sarunu pati veidot nemācēju. Man tika uz mājām sūtīta ļoti feina poļu sieviete, ar kuru sazinājāmies krieviski.
Kā Tu domā, kā tās turku/ albāņu/ krievu u.c. tautību ģimenītes Vācijā saprotas, ņemot vērā, ka daudzi uzskata par nevajadzīgu mācīties valsts valodu, kurā uzturas? Kas meklē, tas atrod. :)