Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldējums mājās

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nu tad saldējuma meistares sarosās!

Padalieties ar receptēm - kā taisat saldējumu? Ko liekat klāt?

Ko ieteiktu ievērot, ko nedarīt, ko darīt?
13.08.2013 13:38 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Es zinu ka vajag saldējuma mašīnu :D
13.08.2013 13:45 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es zinu ka vajag saldējuma mašīnu
nav obligāti.


Saldējumam
5 olas ( tikai dzeltenumi )
½ l saldā krējuma
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura

1. Saldajam krējumam pie­vieno 2 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un sakuļ stingrās putās.
2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura un sakuļ „gogelmogeli”. Gatavs tas ir tad, kad olu dzeltenumu apjoms dubultojies un kļuvis daudz gaišāks.
3. Abas masas rūpīgi sacilā kopā.
4. Sagatavoto saldējuma masu liek lēzenā traukā, vēlams ar plānām sieniņām un vāku. Ja vāka nav, trauku nosedz ar pārtikas plēvi. Trauku liek saldētavā (vismaz -18 °C).
5. Saldējuma masu ik pa pus­stundai apmaisa, lai saldējums vienmērīgāk sasaltu. Gatavs un arī visgaršīgākais tas ir pēc ~ 2-3 stun­dām, kad masa sabiezējusi vijīga un labi veidojama bumbiņās ar karstā ūdenī pamērcētu karoti. Ja to glabā ilgāk, jārēķinās, ka tas sasals ciets, un pirms pasniegšanas to labāk nedaudz atlaidināt.
13.08.2013 13:49 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.saimniece.lv/news/2904/Majas-saldejums/ Vispar recepšu ir simtiem. Ja ir saldētava uz priekšu.
13.08.2013 13:50 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vaniļas saldējums

10 ēd. kar. cukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml ūdens
2 anīsa zvaigznītes
1 kanēļa miziņa
10 olu dzeltenumi
800 g saldā krējuma

Balto un vaniļas cukuru, anīsu un kanēļa mizu liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz sīrups sāk biezēt. Verdošu sīrupu izkāš caur sietu un pievieno sakultiem olu dzeltenumiem. Masu turpina kult, līdz tā atdziest un izveidojas stingras putas. Pievieno saputotu saldo krējumu. Visu izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Liek ledusskapī un ļauj sastingt.
13.08.2013 13:57 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Itāļu aveņu saldējums

500 g aveņu
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā cukura sīrupa



Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Siltu piena maisījumu iekuļ olu maisījumā, pievieno avenes, izmaisa un izkāš caur sietu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot. Pasniedz kopā ar cepumiem.

Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.
13.08.2013 13:57 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu un kā? garšo tāpat kā veikala'?
13.08.2013 13:58 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja labi produkti un labs saldais krejums, labak garšo. Man jau patīk riktīgie treknie. :)
13.08.2013 13:59 |
 
Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
čāča,

Neviens veikalā gatavots saldējums nestāv pat blākus mājās gatavotam. Ražotāji tak iziet uz masu...+ lai ari ko rakstitu uz papirišiem, Tu nekad nevari būt droša, kas pirktajam saldējumam " vēderā".
13.08.2013 14:03 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es zinu ka vajag saldējuma mašīnu

Ir. Tāpēc meklēju receptes :D
13.08.2013 14:03 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
tad tev der jebkura no Google, es te devu kurus var bez mašīnas gardus pagatavot. Galvenais lai saldētava ir
13.08.2013 14:05 |
 
Reitings 44
Reģ: 05.03.2013
Pavisam vienkārši :)

1 glāze kondensētais piens ar cukuru
2 glāzes trekna piena
vaniļas cukurs

PS. man gan ir tā stolar saldējuma mašīna, bet nu pati arī vari likt saldētavā un ik pēc 15min samaisīt un iznākums ir fantastiski garšīgs.
13.08.2013 14:07 |
 
Reitings 44
Reģ: 05.03.2013
+ ja gribi treknāku, vienas glāzes piena vietā vari likt saldo krējumu, bet man pašai labi patīk ar pienu, diži lielu atšķirība garšā nejutu.

Ā un šokolādes saldējumu taisu ar kakao kondensētu pienu... vnk pasakains... esmu arī nutellu likusi klāt parastajam kondensētajam pienam un vēl sasmalcinātus lazdu riekstus...
13.08.2013 14:11 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Saldētavas man nav :D
Uztaisīšu tajā mašīnītē un noēdīsim uzreiz.

Grūti atrast receptes, īpaši latviešu valodā. Skatijos receptes.lv , tur ,piemēram, saldējums ar augļiem : samizo, sagriež augļus utt , tad liek klāt saldējumu .... un tad trauciņos un saldētavā.
13.08.2013 14:12 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Amēlija,tas gan izklausās trekni un kalorijām bagāti :D
13.08.2013 14:13 |
 
Reitings 44
Reģ: 05.03.2013
Marilyn

o, jā, ir gan!!! :D jo treknāk, jo garšīgāk!!
13.08.2013 14:14 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Vasabi- manās iedomās mājās taisīts saldējums nav nekas labs:D
Pati esmu saldēto suliņu piekritēja forever, tad nu hz....
13.08.2013 14:15 |
 
Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Es jau vienā diskusijā šito iepostēju - pašas gatavots, neeeeenormāli trekns, bet ar svaigām ogām uz urrā.

http://dra.lv/gLoRqa

Pēc tam, kad nomēģināju, kas un kā, sapratu, ka veikalā saldējumu vairs nepirkšu. Sastāva dēļ.
13.08.2013 14:21 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Domāju taisīt pēc šīs receptes, tikai zaptes vietā augļus liekot. https://daarta.wordpress.com/tag/saldejuma-masina/
13.08.2013 14:30 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Esmu ēdusi mājas olu liķiera saldējumu - dievīgs, bet pati ar taisīšanu nekad neņemtos!

Man garšo saldēts jogurts. Tas ir mazliet savādi, jo man jogurts negaršo, bet saldēts garšo!
13.08.2013 14:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits