Es zinu ka vajag saldējuma mašīnu
nav obligāti.
Saldējumam
5 olas ( tikai dzeltenumi )
½ l saldā krējuma
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1. Saldajam krējumam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un sakuļ stingrās putās.
2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura un sakuļ „gogelmogeli”. Gatavs tas ir tad, kad olu dzeltenumu apjoms dubultojies un kļuvis daudz gaišāks.
3. Abas masas rūpīgi sacilā kopā.
4. Sagatavoto saldējuma masu liek lēzenā traukā, vēlams ar plānām sieniņām un vāku. Ja vāka nav, trauku nosedz ar pārtikas plēvi. Trauku liek saldētavā (vismaz -18 °C).
5. Saldējuma masu ik pa pusstundai apmaisa, lai saldējums vienmērīgāk sasaltu. Gatavs un arī visgaršīgākais tas ir pēc ~ 2-3 stundām, kad masa sabiezējusi vijīga un labi veidojama bumbiņās ar karstā ūdenī pamērcētu karoti. Ja to glabā ilgāk, jārēķinās, ka tas sasals ciets, un pirms pasniegšanas to labāk nedaudz atlaidināt.