lūst/izkrīt mati

Reitings 155
Reģ: 03.12.2012
Sveicinātas. Man nedod mieru jauna problēma, jo esmu ievērojusi, ka tagad pēc katras matu mazgāšanas reizes mani mati sākuši pastiprināti izkrist. Man vienmēr bijuši ļoti biezi un lokaini mati - arī tagad tie tādi ir, tomēr tagad jau kādu 5. reizi mati izkrituši pēc mazgāšanas ievērojami vairāk nekā jebkad iepriekš. Lietoju profesionālu kosmētiku atbilstoši savam matu tipam. Nebojāju ar veidošanas ierīcēm - tikai reizi 5 dienās izfēnoju. Būtu labi, ja jūs sniegtu ka'du padomu, ko darīt šādā situācijā, nezinu, vai labāk to risināt ārēji vai iekšķīgi uzņemot kaut kādus vitamīnus.
12.08.2013 20:47 |

Reitings 1243
Reģ: 29.01.2009
Ā, vēl man friziere ziedputekšņus ieteica ēst. Jo tur ir daudz visādi vitamīni un nav jātērē lielā nauda dārgajos sintētiskajos vitamīnos :)
13.08.2013 00:13 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Ja neesi taisijusi ekstra manipulācijas, tad vainu meklē:
A) edienā
B) zāles ( pēc antibiotiķiem piemēram)
13.08.2013 14:08 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Man arī bija pastiprināta matu izkrišana, aizgāju pie ārsta, tagad vairāk nekrīt.
Nemaz nav tik sarežģīti. :)
13.08.2013 14:11 |

Reitings 7743
Man agrāk arī reizi gadā mati krita laukā saujām, bet neatceros - uz ziemu vai uz pavasari. Nu burtiski saujām, mazgāju un baidījos, ka uz galvas neviena mata vairs nebūs, pārgāja pats no sevis.
13.08.2013 14:13 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
BeatOfLife - Labāk jau būtu vispirms pārbaudīt, pirms aizrādīt citiem. Jo pareizi ir tomēr lūst

QueenB
Nu tā gluži nav. jā, trešajā personā ir lūst, ņemot to pašu nirt par pārbaudi,taču nenoteiksmē (līdz ar to arī tēmas uzstādījumā) šis vārds ir lūzt. pārbaudi,ņemot par piemēru to pašu pagātni. ja pagātnes formā vārda saknē ir -z, -d, -t, tad nenoteiksmes galotnē tas saglabājas. lūza, tātad- lūzt.
pieņemot,ka BeatOfLife aizrādīja par neprecīzu tēmas nosaukumu, tā, kurai vajadzētu pārbaudīt gramatiskās normas, esi vien Tu pati.
13.08.2013 14:24 |

Reitings 524
par tēmu runājot- kādas diētas ievēro,kāds uzturs?
ja netiek uzņemts gana daudz olbaltumvielu un tauku, tāpat,ja pazemināts dzelzs līmenis, mati var neaugt un pastiprināti krist ārā.
dzelzs līmeni var pārbaudīt, nododot asinis. tagad tieši donoru centrā asiņu trūkst- divi labi darbiņi reizē- uzzināsi vai nav pazemināts hemoglobīns un palīdzēsi kādam glābt dzīvību. varbūt ir tā vērts?
jo nav jēgas no matos smidzināma līdzekļa,ko izmazgās,ja pamatā vainīga nesabalansēta ēdienkarte
13.08.2013 14:26 |

Reitings 7743
kalla, ja hemoglobīns zems, asinis nemaz neļaus nodot. Vienīgi tas, ka par brīvu var uzzināt hemoglobīna līmeni. :D
13.08.2013 14:31 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Mani mati ir pilnīgi visur,kur tik paskatās.Jauni aug vietā,bet tik intensīva izkrišana ir mazliet biedējoša.
13.08.2013 15:07 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
Alise - savējā!
13.08.2013 15:12 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Nu tā gluži nav. jā, trešajā personā ir lūst, ņemot to pašu nirt par pārbaudi,taču nenoteiksmē (līdz ar to arī tēmas uzstādījumā) šis vārds ir lūzt. pārbaudi,ņemot par piemēru to pašu pagātni. ja pagātnes formā vārda saknē ir -z, -d, -t, tad nenoteiksmes galotnē tas saglabājas. lūza, tātad- lūzt.
pieņemot,ka BeatOfLife aizrādīja par neprecīzu tēmas nosaukumu, tā, kurai vajadzētu pārbaudīt gramatiskās normas, esi vien Tu pati.

Meitenes, ka ņemās ar katru pareizrakstības sīkumu, Jūs gan jau nesen vidusskolu absolvējāt vai tagad augstskolā sākāt iet, ja? Citādi nespēju saprast, kā var tik labi atcerēties visus tos likumus un tos pārdomāt parastā klaču forumā :D
13.08.2013 15:14 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
kalla, es gan vairs ne tik precīzi likumus atceros, bet, manuprāt, pareizais tomēr bija QueenB variants. :D
ja pagātnes formā vārda saknē ir -z, -d, -t, tad nenoteiksmes galotnē tas saglabājas.
šim likumam vārds lūst, milst, birst bija izņēmums, cik atceros.

par tēmu- man pēc grūtniecības arī pastiprināti mati krīt ārā, lietoju vitamīnus un placentas ampulas. rezultātus vēl gaidīšu. ;)
13.08.2013 15:28 |

Reitings 155
Reģ: 03.12.2012
Paldies par padomiem! Diētas neievēroju, bet varbūt tomēr kaut kas trūkst organismā. Iespējams izmēģināšu zivju eļļu un savādākus ēdienus. Tā mati aug labi, vienīgi nepatīk, ka pēc mazgāšanas tā padaudz izkrīt.
13.08.2013 19:50 |

Reitings 313
Reģ: 11.04.2013
Nu Morija,kam negadās :D
14.08.2013 15:10 |

Reitings 524
šim likumam vārds lūst, milst, birst bija izņēmums, cik atceros.

ne gluži. jā, tagadnes formās šos 3 vārdus vienmēr raksta ar s, taču nenoteiksmē vienmēr tiek izmantots Z. šī z maiņa uz s notiek tamdēļ, ka šie trīs vārdi ir tie,kam ir vēsturiskā līdzskaņu mija.
nenoteiksmi pārbauda, uzdodot jautājumu- ko darīt?
pārbauda, izmantojot pagātnes formu- ko darīja?- lūza, milza, birza. līdz ar to nenoteiksmē šie vārdi ir,bija un būs rakstāmi ar z.
savukārt,lai pārbaudītu tagadni, izmanto slaveno niršanu. ja pārbaudājamā formā ir burts s (respektīvi nirst vs nirt), tad izmantojams burts s.
piem, ko dara zēns? zēns nirst , 'tātad- ko dara mati? mati lūst.
gadījumā, ja jautājums tiek darināts, izmantojot formu, kuras atbildes veidošanai nepieciešams izmantot uz nenoteiksmes balstītu variāciju, tiks izmantots z. pats nirējs to apstiprina :D
piem, ko zēns nedrīkst darīt? zēns nedrīkst nirt, tātad- mati nedrīkst lūzt.

Meitenes, ka ņemās ar katru pareizrakstības sīkumu, Jūs gan jau nesen vidusskolu absolvējāt vai tagad augstskolā sākāt iet, ja? Citādi nespēju saprast, kā var tik labi atcerēties visus tos likumus un tos pārdomāt parastā klaču forumā

hā, man ir gramatikas fetišs :D sirds sāp, ja gramatikas normas netiek ievērotas un aizmirstas. valoda tomēr ir jāgodā.
vidusskolu beidzu pirms laba laika, studēju maģistratūras pēdējā gadā, starpcitu. neiet runa par gramatikas likumu iekalšanu,bet gan par principa izpratni. skolā jau ari neviens ar sūdainu mietu klāt nestāv un neliek iekalt katru iespējamo darbības vārdu. vien iegūt izpratni- kāpēc tā un ne savādāk.
un te ir daudz gudru meiteņu,tāpēc nesaprotu,kāpēc gan tādus gramatikas sīkumus neatgādināt. tas taču noderīgi. un esmu piekasīga, ko padarīs, man jaunava ascendentā- zvaigznes teikušas- perfekti vai nekā :D
14.08.2013 15:40 |

Reitings 1243
Bet nosaukumā jau nav nenoteiksme - lūst mati
Ko dara viņi? viņi lūst

nu vismaz es to tā saprotu. Var jau būt ka nepareizi.
14.08.2013 18:51 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Recepte ir ļoti vienkārša un tās pamatprincips ir tāds, ka sinepes "dedzina", sildot galvas ādu un izsaucot asins satecējumu galvā (ceru, ka pareizi izsakos:) ), kas paātrina matu augšanu:
2 ēdamk. sausā sinepju pulvera (var nopirkt pie garšvielām, skatījos Maximā nebija, bet IKI gan:) ) sajaukt ar 2 ēdamk. karsta ūdens, 1 olas dzeltenumu, 2 ēdamk. olīveļļas (persiku, dadžu vai jebkuru citu eļļu) un 2 tējk. cukura (jo vairāk cukura, jo vairāk "dedzinās";) .
Smērēt to visu celiņos (kā krāsojot matu saknes), es izmantoju arī frizieru otiņu, ļoti viegli un ātri. Bet ja Jums ir ļoti īsi mati, centieties neaizskart matu galiņus, īpaši jau sausos (tādā gadījumā var sausos matu galiņus apsmērēt ar jebkuru uzsildītu kosmētisko eļļiņu).
Ietīt galvu pārtikas plēvē vai maisiņā, pa virsu uzvilkt cepuri, lakatu vai dvieli. Kā nu kuram ērtāk!
Vajag pagaidīt sākot no 15min līdz 1 stundai, skatoties cik ļoti "dedzina".
Ja ir ciešami, labāk nostaigājiet to stundu, sapņojot par garu un biezu bizi. Bet ja, nu, pavisam "ugunsgrēks" uz galvas, tad tikai tās 15-20min.

UZMANĪBU! 15 minūtes obligāti jānosēž pirmajā reizē, pat ja liekas, ka uz galvas sākusies atomkarš.
15 minūšu laikā nekāds ļaunums galvas ādai un matiem netik nodarīts (pārbaudīts uz daudziem), bet kad pieradīsiet, varēsiet jau pusstundu un tad arī to stundu nosēdēt.
Masku jātaisa vienreiz nedēļā, maksimums 2reiz, ja Jums ir ļoti taukaini mati (maska nedaudz noņem arī lieko tauku slānīti uz ādas).
Pēc tam nomazgājiet masku ar nedaudz siltu ūdeni un tad izmazgājiet matus ar šampūnu.
Lai būtu vēl labāks efekts, es izmantoju masku matu augšanai, varat izmantot arī tādu balzumu, ja ir. Man ļoti patīk SIBERIKA matu maska augšanai un stiprināšanai. Maskas sastāvdaļas vēl labāk iedarbojas uz sasildītu galvas ādu, kāda tā ir pēc sinepju maskas lietošanas.
Ja Jūs patiešām gribat ātri ataudzēt matus, lietojiet šo masku vismaz viena mēneša garumā.

Sinepju maska ir laba ne tikai ar to, ka reāli paātrina matu augšanu, stiprina tos, piedod vairāk kuplumu un biezumu, bet arī ar to, ka cīnās ar taukainiem matiem, tādā veidā mati lēnāk paliek netīri. Sausus matu galiņus vai krāsotus matus obligāti sasmērējiet ar eļļiņu vai ar kādu jau gatavu, pirktu masku.
Daudziem vīriešiem pēc regulāras šīs maskas lietošanas, sāka parādīties jauni mati tur, kur iepriekš bija pliks pauris, mati kļuva daudz biezāki, pat ja iepriekš bija paretāki.

Pamēģiniet šo lielisko masku! Kad parādīsies rezultāts, apstāties vairs nevarēsiet!
14.08.2013 18:52 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
Andrea
tatad tu biji ta kas draugos ieliki sito rakstu? :D
tur tak visi teica ka nekas labs nav, daudzi teica pat teica ka var apdedzinat matus, sabojat vel vairak, citas teica ka izmainit neko nevar kaa katram daba devusi tik atri arii izaugs nu nevar neko ietekmet viena vel pieminejaa ka normalam cilvekam izaug 12 cm gada bet ar to brinumlidzekli 15 cm , bet ieteica apgriez ik pa 2mensiem tad beigas sanaks ka vel mazak pa 12 cm gada izaugs :D
es piekritu tai meitenei kura tur teica ka vnk grib lai citas paliek bez matiem, laikam skauž ka vairums meitenem ir gari mati, bet pati nevar ieaudzet tpc grib lai citas paliek ar apdegusiem matiem :D :D
15.08.2013 12:20 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
ieaudzet izaudzeet
15.08.2013 12:24 |

Reitings 7
Reģ: 10.07.2013
Jau vairākas reizes esmu likusi sinepju masku, sākumā arī uztraucos, ka bez matiem palikšu vai apdedzināšu ādu, tāpēc pirmajās reizēs neturēju ilgi un visu laiku čamdīju matu saknes, vai nav sausas, bet viss kārtībā. :D Taukojas daudz mazāk, un mati sāk ātrāk augt, tikai man nez kāpēc nevis sāka mazāk izkrist bet vairāk, bet tas droši vien ir tāpēc ka rūpīgi un ilgi jāskalo ārā un man gari mati, līdz ar to tiem ir lielāka slodze.
15.08.2013 21:26 |

Reitings 847
no regulāra stresa ar var būt visi šie cēloņi..
15.08.2013 21:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits