Nemīlu, bet esam kopā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Kā jūs domājiet, ir daudz tādas sievietes un vīrieši, kas dzīvo kopā, dibina ģimeni, bet viņu starpā nav tā LIELĀ mīlestība. Sirdī ir varbūt kāds cits, piemēram, no studiju laikiem, ar kuru tā arī nekas nesanāca vai kāds, kurš mīl dzert, respektīvi, kāds ar kuru normāla dzīve nebūtu iespējama, vai kādreiz jau ir izjusta tā lielā mīlestība, ka saproti, ka nekas tāds vairs neatkārtosies, vai vienkārši nav mīlestības. Protams, nerunāju par to, ka tādas attiecības uzreiz ir nelaimīgas. Attiecības ir foršas, viss ir labi, tiek plānota kopīga nākotne, kopīgs mājoklis, mašīna un bērni, bet nav tas, kas liek saļimt ceļiem, kad pēc ilgāka laika neesi otru redzējis vai tā atkal iemīlēšanās, rozā briļļu periodi, kuri var uznākt gan pēc 5, gan 50 gadiem. Lielāku lomu tomēr ir nospēlējis tas, ka esi kopā ar cilvēku, ar kuru nav tie miljons strīdi katru dienu, nav roku palaišanas, apvainojumi vai visādas atkarības pa starpu. Nu, teikšu tā, par spīti mīlestībai, neesi kopā ar cilvēku, par kuru Cosmo.lv sievietes varētu teikt - un tu vēl ar tādu esi kopā, bet ar tādu, ar kuru esi drošībā. Starp citu, nesaku, ka īsta mīlestība nav pieļaujama bez strīdiem vai atkarībām, tie bija tikai piemēri. Kādas ir jūsu domas?
11.08.2013 16:59 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Protams, ka ir tādas sievietes un tādi vīrieši.
Es pati neesmu to vidū un diez vai būšu. Precēšos un dibināšu ģimeni ar to, kuru mīlu. Ja būtu iemīlējusies atkarībniekā, bet izvēlējusies nebūt līdzatkarīga(respektīvi - nebūtu ar viņu vairs kopā), tad labāk būtu viena, nekā ar kādu kopā tikai tāpēc, ka izdevīgi vai tāpēc, ka vajag otru pusi. Man dzīve ir tikai viena un es to nevēlos izšķiest kopa ar cilvēku, pret kuru man nav nekādu jūtu. Tad labāk esmu viena un paņemu pāris suņus no patversmes, nekā it kā taisu ģimeni ar cilvēku, kurš man neko nenozīmē un kuru es nemīlu. Varbūt, ja es būtu uzaugusi tā, ka man radi visi būtu precējušies bez mīlestības(kkāda izdevīguma vai vēl kā dēļ), tad es noteikti domātu savādāk. Taču, man rados ir ģimenes, kuru pamatā ir mīlestība - ne vienmēr viņiem ir gājis rožaini, taču grūtības kopā pārvarētas. Es gribu, lai mans vīrietis pēc daudziem kopā būšanas gadiem arī uz mani skatās ar tādu skatienu, kā esmu redzējusi tajos radu pāros.
11.08.2013 18:04 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Heartkiller, vai drīkst uzzināt Tavu vecumu? Jo ideālisti parasti ir gados jauni cilvēki.
11.08.2013 18:13 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Man dzīve ir tikai viena un es to nevēlos izšķiest kopa ar cilvēku, pret kuru man nav nekādu jūtu.

Man ir pietiekami daudz gadu lai spriestu par attiecībām un varu teikt ka rīkojos tāpat.
11.08.2013 18:19 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man ir 25 un man ir vienalga, vai kāds mani uzskata par naivu cilvēku, ideālisti, maksimālisti vai vel kaut ko.

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man noteikti "neskrien nekaadas skudrinas",skatoties uz savu viiru-tas laiks ir sen jau "nosleepots"!:D,bet zinu-es so cilveeku miilu!Man ir veel taada interesanta sajuuta,jo ilgaak esam kopaa,jo vairaak pievelkamies.

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
!Man ir veel taada interesanta sajuuta,jo ilgaak esam kopaa,jo vairaak pievelkamies.

Aha, it kaa tas otrs cilveeks buutu dalja no tevis pasha.
11.08.2013 18:21 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-tiesi taa! Taa ir vienreizeeja sajuuta,ka liekas-vareetu otra cilveeka labaa "kalnus gaazt".
11.08.2013 18:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man ir veel taada interesanta sajuuta,jo ilgaak esam kopaa,jo vairaak pievelkamies.

Aha, it kaa tas otrs cilveeks buutu dalja no tevis pasha.

+++
11.08.2013 18:52 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
uzskatu, ka ir daudz tádu páru, kur mílestíba ir pazudusi vai nekad ísti nav bijusi tá lielá mílestíba. ir cilvéki, kas izvélas stabilitáti dzívé nevis kaisli un trakas attiecíbas ar cilvéku, kuru tieshám míl.

man ir bijusi dzívé neiedomájami stulba situácija, kad bija jáizvélas starp cilvéku, ar kuru man bija attiecíbas, bija arí mílestíba, piekershanás, bet ne big love un starp cilvéku,pie kura velk, ar kuru labi ir tikai stávét blakus un just vinja smarzhu, kuram gribas átrák noraut drébes.... un tur nebija tikai kaisle pret to otru, vot tá laikam arí bija tá ístá mílestíba, jo nekad nepret vienu tádu jútu nebija un laikam nebús, tikai tad es jutu kas ir ísti taurenji véderá, nepráts, tás sajútas, ehhh.

es toreiz izvéléjos stabilitáti, vecáku vírieti, nopietnu, nevis to, kuru míléju, traku, jaunáku par mani, citas tautíbas, bez stabila darba, bez nákotnes plániem. laikam visu dzívi domáshu, ká bútu, ja es bútu izvéléjusies to, kuru tad míléju, vai es bútu tagad ar vinju, bet, to nekad neuzzinát, ar to otro arí ilgi nepaliku kopá, bet tur citi apstáklji... já, esmu tagad laimíga ar savu víru, mílu vinju...bet nezinu, kas bútu, ja es satiktu to puisi tagad, laikam jau nekas, ceru nekad múzhá vinju nesatikt... laikam es sirds dziljumos nozhéloju, ka nobijos toreiz izmainiit savu dzívi un aizbégt no visa un visiem...
11.08.2013 20:09 |

Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
I Give It a Year (2013) :)
par to, kas notiek, ja nemīl
11.08.2013 20:09 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Es domāju,ka pastāv šādas attiecības,kurās nav lielā mīlestība. Bet kaut kādu apzinātu vai neapzinātu iemeslu dēļ, šie cilvēki tomēr vēlas būt viens ar otru. Ticu, ka tomēr šādās attiecībās ir simpātijas vienam pret otru (un varbūt tā ir tā mīlestība? Kura tikai ir atnākusi bez iemīlēšanās procesa?) Jo bez savstarpējās simpātijām, attiecības nevar izdoties.
11.08.2013 20:52 |

10 gadi
Reitings 5181
Jo bez savstarpējās simpātijām, attiecības nevar izdoties.

Jeb nevar pat sākties....
11.08.2013 20:54 |

Reitings 649
Es teiktu, ka tas jau no cilvēka uztveres kā tādas atkarīgs.. neesmu cilvēks, kam būtu raksturīgas sakāpinātas romantiskas emocijas, rozā brilles utml
šādas attiecības ir daudz stabilākas un nosvērtākas. Šādu attiecību pamatā nav kaislības, taču racionālā domāšana un lēmumu pieņemšana padara šos pārus par ilgdzīvotājiem.

Uzskatu, ka ir arī kaislības un viss cits, taču tomēr vai tā ir LIELĀ (vai mazā? :D) mīlestība.. tas nu katram ir atšķirīgi...
11.08.2013 22:43 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Cilvēki ri dažādi,tomēr es diez vai spētu nodoties tādām attiecībām ilgtermiņā.
Man vajag kaisli,jūtas,fireworks un visu pārējo,protams,arī mieru,bet vienkāršu līdzāspastāvēšanu,jo abiem ir izdevīgi savā ziņā,nē, tas nav priekš manis.
Lai gan nereti šādas attiecības ir daudzkārt stiprākas par tām,kuras balstītas uz īsto mīlestību.
11.08.2013 22:47 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
attiecības bez mīlestības....nē paldies, tam es laiku netērētu.
12.08.2013 03:06 |

Reitings 8272
es vismaz pašlaik jūtos tā, ka esmu visu apvienojusi. cerams, ka tā būs arī pēc 10 gadiem un vēl ilgāk. ja viss ir tikai kašķos un strīdos, tas nenozīmē, ka ir lielā mīlestība, bet gan tas, ka vnk ir satikušies divi viens otram tomēr nepiemēroti cilvēki. un otrādi.
vienreiz gandrīz pieļāvu kļūdu un gandrīz uzsāku nopietnas attiecības ar vīrieti, kuru nemīlēju, bet pret kuru vnk tikai bija simpātijas. labi, ka es attapos un neuzsākām kopdzīvi, jo tad izšķirties būtu daudz grūtāk.
12.08.2013 08:49 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es domāju, ka nav melns un balts - mīlestība/kaislība un garlaicīgs miers. Manuprāt, tieši harmoniskas attiecības, kur nav nemitīgo emociju bangu un drāmu ar lielu emocionālo atkarību, ir mīlestība, bet tās trakās emocionālās attiecības, kas ir kā cīņa, ir tāda kā slimība, psiholoģiska ieciklēšanās, kas degradē cilvēku. Jo tas nozīmē, ka tajās kaut kas nav kārtībā. Mīlestība = miers un vēlme pielāgoties nevis nemitīga cīņa par varu.
12.08.2013 11:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits