Sveikas.
Varbūt varam padalīties ar savām gurķu konservēšanas metodēm?
Es parasti lieku ziemai gurķus ar mārutkiem. Arī vecmammas recepte- ar etiķi, upeņu lapām un dillēm. Kādas receptes izmantojat Jūs?
O, es arii labpraat pasmeltos jaunas receptes.
Es taisu ar maarutkiem- gurkjis, maarutki, cukurs, saals, etikjis. Liidz ziemai gan neizvelk, be ir gardi. Taadi saldiigi.
Ēst gatavot dievinu, bet ar konservēšanu neaizraujos.. nemīlam viņus tik ļoti, cik mums vajag, varam veikalā nopirkt, jo nav ari, kur uzglabāt..
Bet šogad laukos bija ļoti daudz gurķu, ko man atveda un ietaisīju klasiskos - gurķi, ķiršu/upeņu lapas, mārrutku sakne, cukurs/sāls/pipari/etiķis.
Iesaku gurķus marinēt savā sulā ar sinepju pulveri un eļļu, ķiplokiem. Taisu pirmo gadu, nezinu, kādi būs ziemā, bet tagad nenormāli labi. Vēl taisu ar ābolu sulā marinētos gurķus un kabaču ikrus.
Vēl interesanta ideja zaptēm - upenes ar banāniem savārīt kopā.. Awesome.! :)
Salieku burkās gurķus, upeņu lapas, mārrutku lapas, kiplokus, dilles, pētersīļus un pārleju ar prakstiski verdošu marinādi - ūdens + sāls + cukurs. Un beigās pieleju etiķi. Tur līdz ziemai.
3l burkās pielieku pie gurķiem arī burkānus vai kabačus.
Gurķus taisīju vakar salātos. Sagriež gurķus, papriku, sīpolus, pieber sinepju sēklas, cukuru, sāli, ūdens, etiķis. 10 minūtes pavāra un pa burkām. Precīzāk varu pateikt proporcijas ja interesē.
Mana mamma ir gurķu meistars, bet drauga vecmamma apgādā ar konservētajiem salātiem, kur paprika, tomāti, sīpoli, kabači savārīti.
Atceros, ka ome agrāk caur gaļas maļamo mašīnu mala dzērvenes un samaisīja kopā ar cukuru. Vajadzēja glabāt ledusskapī vai ēst uzreiz. mmm...Biju jau aizmirsusi, paldies, Kubiete, ka atgādināji, šogad izmēģināšu ar blenderi, vajadzētu būt daudz vienkāršāk un ātrāk.