Vakardienas tikšanās kontekstā vēlējos parunāt par sabiedrībā valdošajiem aizspriedumiem un stereotipiem attiecībā pret "randiņiem".
Vairums no mums vārdu "randiņš" saprot divu pretējā dzimuma pārstāvju tikšanos, kurā abas šīs personas kopīgi pavada laiku, apmeklējot, piemēram, kinoteātri, restorānu, boulingu u.tml., dodoties kaut vai kopīgā pastaigā. Manuprāt, tas ir labs veids, kā patīkami pavadīt laiku un gūt pozitīvas emocijas, izrauties no ikdienas vienmuļā ritējuma.
Jūsuprāt, vai satikšanas (un aicināšana uz tikšanos) liecina par kādām īpašām simpātijām no aicinātāja vai aicināmā puses?
Es uzskatu, ka varu satikties ar meiteni/sievieti vienkārši tāpat un šī tikšanās neliecina par kādām sevišķām simpātijām pret mani no viņas puses. Arī otrādi - ja pats uzaicinu meiteni satikties, iespējams to daru tikai tādēļ, ka man brīvs vakars, taču nevēlos to pavadīt mājās.
Jūsuprāt, vai kopīga vakara pavadīšana pie viena no tikšanās dalībniekiem liecina par kādiem zemtekstiem?
Man personīgais viedoklis ir tāds, ka laika pavadīšana kopā ar sev simpatizējošu cilvēku viņa vai savās mājas automātiski nav jāuztver kā piedāvājums intīmu attiecību uzsākšanai. Esmu piedzīvojis arī situācijas, kad kopīgi ar meiteni nakti pavadām vienā gultā, no rīta pabrokastojam un pēc tam dodamies katrs savās gaitās. Nē, nekas TĀDS starp mums nebija noticis.
Vēlos vienīgi piebilst, ka svešas meitenes gan nekad neaicinu uz savām mājām - tad labāk noīrēt kādu dzīvoklītī kaut uz vienu diennakti.
Jūs varat man piekrist, varat arī nepiekrist, taču uzskatu, ka mūsdienās sabiedrība ir neiedomājami aizspriedumaina seksa jautājumos. Jā, it kā pie mums valda brīvība, sludinām dzīvi bez aizspriedumiem, taču tajā pat laikā, manuprāt, cilvēki bieži vien stājas dzimumsakaros nevis tādēļ, ka to vēlētos, bet tāpēc, ka "būtu taču dīvaini uzaicināt meiteni pie sevis, bet nepārgulēt ar viņu". Lūk, šāda nostāja man nav saprotama. Uzskatu, ka ikvienam cilvēkam, pirmkārt, jāciena sevi un jārīkojas atbilstoši savām vēlmēm, nevis kādiem stereotipiem. Ja nevēlies dzimumsakarus ar konkrēto personu, tad nestājies tajos, taču tas neliedz ar šo cilvēku satikties, labi pavadīt kopā laiku un komunicēt.