Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Par radniņiem

 
Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Vakardienas tikšanās kontekstā vēlējos parunāt par sabiedrībā valdošajiem aizspriedumiem un stereotipiem attiecībā pret "randiņiem".
Vairums no mums vārdu "randiņš" saprot divu pretējā dzimuma pārstāvju tikšanos, kurā abas šīs personas kopīgi pavada laiku, apmeklējot, piemēram, kinoteātri, restorānu, boulingu u.tml., dodoties kaut vai kopīgā pastaigā. Manuprāt, tas ir labs veids, kā patīkami pavadīt laiku un gūt pozitīvas emocijas, izrauties no ikdienas vienmuļā ritējuma.

Jūsuprāt, vai satikšanas (un aicināšana uz tikšanos) liecina par kādām īpašām simpātijām no aicinātāja vai aicināmā puses?
Es uzskatu, ka varu satikties ar meiteni/sievieti vienkārši tāpat un šī tikšanās neliecina par kādām sevišķām simpātijām pret mani no viņas puses. Arī otrādi - ja pats uzaicinu meiteni satikties, iespējams to daru tikai tādēļ, ka man brīvs vakars, taču nevēlos to pavadīt mājās.

Jūsuprāt, vai kopīga vakara pavadīšana pie viena no tikšanās dalībniekiem liecina par kādiem zemtekstiem?
Man personīgais viedoklis ir tāds, ka laika pavadīšana kopā ar sev simpatizējošu cilvēku viņa vai savās mājas automātiski nav jāuztver kā piedāvājums intīmu attiecību uzsākšanai. Esmu piedzīvojis arī situācijas, kad kopīgi ar meiteni nakti pavadām vienā gultā, no rīta pabrokastojam un pēc tam dodamies katrs savās gaitās. Nē, nekas TĀDS starp mums nebija noticis.
Vēlos vienīgi piebilst, ka svešas meitenes gan nekad neaicinu uz savām mājām - tad labāk noīrēt kādu dzīvoklītī kaut uz vienu diennakti.

Jūs varat man piekrist, varat arī nepiekrist, taču uzskatu, ka mūsdienās sabiedrība ir neiedomājami aizspriedumaina seksa jautājumos. Jā, it kā pie mums valda brīvība, sludinām dzīvi bez aizspriedumiem, taču tajā pat laikā, manuprāt, cilvēki bieži vien stājas dzimumsakaros nevis tādēļ, ka to vēlētos, bet tāpēc, ka "būtu taču dīvaini uzaicināt meiteni pie sevis, bet nepārgulēt ar viņu". Lūk, šāda nostāja man nav saprotama. Uzskatu, ka ikvienam cilvēkam, pirmkārt, jāciena sevi un jārīkojas atbilstoši savām vēlmēm, nevis kādiem stereotipiem. Ja nevēlies dzimumsakarus ar konkrēto personu, tad nestājies tajos, taču tas neliedz ar šo cilvēku satikties, labi pavadīt kopā laiku un komunicēt.
11.08.2013 13:11 |
 
Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Ironiski - kad izsaku savu viedokli par kādu mazāk sabiedrības attieksmi polarizējošu tēmu, tad neviens neapgrūtina sevi ar tās komentēšanu. :)
12.08.2013 10:43 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
manuprāt, cilvēki bieži vien stājas dzimumsakaros nevis tādēļ, ka to vēlētos, bet tāpēc, ka "būtu taču dīvaini uzaicināt meiteni pie sevis, bet nepārgulēt ar viņu".


Neko dīvainu tur neredzu. Attiecību sākumā nakšņojām ar vīru kopā, bet nekas, izņemot skūpsti, starp mums nebija.
12.08.2013 10:49 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Neviens nezina, kas ir radniņi, tāpēc klusē.
12.08.2013 10:51 |
 
Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Anne, šajā kontekstā "pārgulēt" domāts kā "stāties dzimumsakaros".
Pats esmu dažreiz vienkārši pavadījis nakti ar meiteni gultā bez seksa - es domāju, ka tas ir patiešām jauki.
12.08.2013 10:51 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
neesmu redzējusi dzīvē nevienu gadījumu, kad puisis aicinātu un ietu ar meiteni uz randiņu, nevēloties ar viņu uzsākt ko vairāk. te neiet runa par sexu vien, bet kaut vai par kaut kādu attiecību uzsākšanu.
cita runa, ja meitene ir parasts draugs (it kā) un vnk kopā kaut vai aiziet uz kino, lai abiem nebūtu garlāicīgi. bet, lai kāds draugs nebūtu, tāpat vien aiz gara laika, pie viņa pa nakti nepaliktu, ja vien nav kā tikt mājās.
nezinu, iespējams, nav gadījies satikt vīrieti, kurš nejustu dzimumtieksmi pret mani. tāpēc, ja jūtu, ka situācija var izvērsties ne tāda kā gribētu, vnk dodos mājās.
12.08.2013 10:58 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es domāju, ka kopīga vakara pavadīšana absolūtajā vairumā gadījumu liecina par kādu zemtekstu, jā. Ja tas ne pie kā nenoved, tad, visticamāk, neko negrib tikai viens, bet otrs grib un kautrējas. Vai arī abi gaida, kad otrs spers pirmo soli.
Es ar savu labāko draudzeni naktī pa gultu nevārtos, un man tas nešķiet tīri draudzīgs žests.
12.08.2013 11:17 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Interesants jautājums būtībā. Vārds randiņš man tieši asociējas ar to zemtekstu (ne obligāti pārgulēt, bet ar abpusējām simpātijām kā minimums).

Piekrītu Sany par to draugu būšanu un tāda veida satikšanos bez zemtekstiem. Protams, nav izslēgts, ka vienai no pusēm var būt vēlme veidot attiecības, kamēr tam otram cilvēkam - tikai pavadīt/aizpildīt laiku, bet manuprāt, tas tiešām ir retums
12.08.2013 11:21 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)