Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērcīte

 
Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Kārtīgas vīrieša vakariņas - kartupeļi, karbonāde, salati un... mērcīte... Nu lai kartupeļi nav sausi jāēd. Kādu mērcīti šajā kombinācijā var pagatavot? Es zinu maltās gaļas mērci, sēņu mērci, bet šīs mērces jau kā pamatēdiens, kur nevajag karbonādi klāt. Tāpēc gribētu idejas kādai tādai vienkāršākai mērcītei.
09.08.2013 20:53 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
siera merci


tad majoneze+krejums+ķiploki iespiesti+zaļumi
09.08.2013 20:55 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Pati parastāka piena mērcīte.
09.08.2013 20:55 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tu domā siltās mērces, kā baltā mērce, sīpolu mērce, kuru bāze ir milti utt?
09.08.2013 20:55 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jogurta - gurķu mērce


Garais gurķis – 300 g
Grieķu jogurts – 200 ml
Ķiploki – 2 daiviņas
Piparmētra, sasmalcināta – 1 ēdamk.
Baziliks, sasmalcināts – 1 ēdamk.
Citrona sula – 1 tējk.
Sāls, pipari – pēc garšas

Noskalo un nomizo gurķi, izņem sēklas (tās var pievienot dzeramajam ūdenim – sanāks atspirdzinošs dzēriens). Notīra ķiploku.
Gan ķiploku, gan gurķi sagriež mazos vienādos gabaliņos. Pievieno jogurtu, zaļumus un citrona sulu. Apmaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
09.08.2013 20:56 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
http://www.receptes.lv/receptes/piena-merce/
ja nav pretenziju pret ceptiem sīpoliem, tad var arī tos pielikt pašā sākumā.
09.08.2013 20:56 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Sīpolu mērce. Manējais sajūsmā par kartupeļiem ar sīpolu mērci. :D

Sagriež sīpolus, sacep - tālāk kā kurā virtuvē pieņemts. Es parasti leiku piparus, sāli, ĒK etiķa, krējumu un majonēzi. Citi liek 2 ĒK miltu, pienu un ūdeni. Citi liek pienu un biezina ar saldo krējumu. Un droši vien ir vēl tūkstošiem veidu.
09.08.2013 20:56 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man atkal to meerci klaat nemaz neprasaas.Mees taisam klat parasti salaatus,saknes.Ja ir kartupeli,tad veel klaat taapat salaati.Taas meerces biezi ir loti treknas,kas man neliekas veseliigas!
Garsiigas noteikti!
09.08.2013 21:05 |
 
Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
DIO, jā, tieši tā ;)

Paldies, meitenes, par ieteikumiem! Droši var vēl. Es jau cerēju uz Kubietes recepšu krājumiem :)
09.08.2013 21:05 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
saldā krējuma mērce
200 ml saldā krējuma
2 tējkarotes sinepju
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1/2 citrona sula ( pēc izvēles) arī tā var. Es lieku franču sinepes.
09.08.2013 21:07 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Nika, lieliski, tad tava vēlēšanās ir piepildījusies :)

Emmanuelle, man patīk mērces, bet ne miltu, tieši gaļas mērces :)
09.08.2013 21:07 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-es iedomaajos te tik daudzas meitenes prasa padomus par veseliigu eesanu ,svara nomesanu un tad atkal saldais kreejums uttLaikam vieglaak ir atteikties no kaut kaa trekna ,nekaa veelaak domaat,kaa savest kaartiibaa to kermeni.
09.08.2013 21:13 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Lai izvairītos no tām miltu mērcēm.. tāpēc cenšos taisīt ēdienus, kam tādas neprasās. Ja pie gaļas gabala pieliek klāt vārītus kartupeļus, plikus rīsus.. tad, protams, jādomā.. kā to pasākumu padarīt mazāk ''sausu'' :)
09.08.2013 21:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://cepam.lv/receptes/merces/alus-un-tomatu-merce/

Katlā, vai mērču pannā lejam eļļu un liekam kausēties sviestu. Tad pievienojam salmiņos grieztus sīpolus un smalki sakapātus ķiplokus. Viegli visu apcepam un pievienojam kubiņos sagrieztus tomātus, kā arī lauru lapu un smaržīgo piparu. Visu nedaudz pasautējam un pievienojam alu.

Vāram līdz 1/3 daļa no šķidruma ir pazudusi.

Tad pieveinojam sinepes, saldo krējumu un pēc garšas sāli, piarus. Uzvāram un pārberam ar smalki sagrieztām pētersīļu lapiņām.

Padoms: Pasniedzam pie cūkgaļas, vai saldūdens zivīm.
09.08.2013 21:16 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, tas gan kontrole, ja Tu esi jau izlasījusi tos stāstus, tad man vienmēr Mireija prātā!
09.08.2013 21:18 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-es arii tiesi iedomaajos!:)
09.08.2013 21:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vīna mērce
25. aprīlis (2006)
2 sīpoli,
1 ēdamkarote sviesta,
1 1/2 glāzes baltvīna,
3 olu dzeltenumi,
30g sviesta,
1/2 citrona sulas,
sāls,
pipari.

Sīpolus smalki sakapā, izsautē sviestā mīkstus, pielej vīnu, uzkarsē, pielej pie sakultām olām un sviesta, kuļ, trauku turot karstā ūdenī, līdz masa sabiezē, tad pieliek citrona sulu un atdzesē.
09.08.2013 21:20 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
cormeum, ne visi ogļhidrāti ir vienlīdz slikti. Ja skatās pēc glikēmiskā indeksa, tad kviešu miltiem tas ir augstāks nekā, teiksim, griķu miltiem. Miltu mērcītēm griķu milti der pat ļoti labi, ja gribas ēst diētiskāk un veselīgāk, bet izmantot klasiskās receptes.
09.08.2013 21:26 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Paprikas/tomātu mērce ar siera un žāvētas vistas pārpalikumiem



http://zitinja.blogspot.com/2011/03/paprikastomatu-merce-ar-siera-un.html
09.08.2013 22:08 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Austrumu paprikas mērce

500 g paprikas 4 sīpoli 2 daiviņas ķiploka 2 ēdamkarotes eļļas 1 ēdamkarote etiķa sāls pipari cukurs


Paprikai izņem sēklas, nomazgā un samaļ gaļas mašīnā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam sautē uz nelielas uguns 15 minūtes, pielej eļļu, pieliek garšvielas un visu labi izmaisa.
09.08.2013 22:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits