Okroska

 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Meitenes, ka gatavojat so kvasa zupu? Manejais sodien pazinoja, ka karojas okroska:)
07.08.2013 14:25 |
 
Reitings 4
Reģ: 21.01.2025
Es parasti gatavoju okroska uz kefīra vai kvasa bāzes – atkarīgs no tā, kādu garšu gribas vairāk. Ja gribas vieglāku un skābāku versiju, tad kefīrs ar nedaudz ūdens un sinepēm ir lieliska izvēle. Ja klasiska garša – tad tikai kvasu!
Galvenās sastāvdaļas: vārīti kartupeļi, olas, svaigi gurķi, redīsi, zaļie lociņi un dilles. Gaļu var likt pēc vēlēšanās – klasiski окрошка tiek gatavota ar vārītu desu, bet labi sanāk arī ar vārītu vistu vai liellopu gaļu. Protams, neaizmirstam par skābo krējumu un sinepēm, kas piešķir īpašu garšu!
Kādu variantu jūs gatavojat visbiežāk – uz kefīra vai kvasa?
20.03.2025 09:34 |
 
10 gadi
Reitings 8997
Reģ: 17.09.2009
NightmareEclipse @ 20.03.2025 09:34
Es parasti gatavoju okroska uz kefīra vai kvasa bāzes – atkarīgs no tā, kādu garšu gribas vairāk. Ja gribas vieglāku un skābāku versiju, tad kefīrs ar nedaudz ūdens un sinepēm ir lieliska izvēle. Ja klasiska garša – tad tikai kvasu!
Galvenās sastāvdaļas: vārīti kartupeļi, olas, svaigi gurķi, redīsi, zaļie lociņi un dilles. Gaļu var likt pēc vēlēšanās – klasiski окрошка tiek gatavota ar vārītu desu, bet labi sanāk arī ar vārītu vistu vai liellopu gaļu. Protams, neaizmirstam par skābo krējumu un sinepēm, kas piešķir īpašu garšu!
Kādu variantu jūs gatavojat visbiežāk – uz kefīra vai kvasa?
Neesmu kvasa ēdusi, bet man ļoti negaršo kvass. Tikai kefīrs priekš manis.
20.03.2025 10:51 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)