Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

"Draudzene"

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Esmu ļoti sadusmojusies uz "draudzeni" ,kura vienkārši izlēmusi ,ka neatdos man parādu. Šodien satiku ,prasu parādu, viņa man sāk kaut kādu bezsakaru stāstīt ,ka pirms vairāk vkā 5 gadiem es esot citai meitenei bijusi parādā ( kopīgai "draudzenei" ) un viņa man netaisās to parādu atdot. Tā viņa esot izdomājusi un runājusi ar to otru. Kāda viņai daļa kas noticis pirms entajiem gadiem, ne mūsu starpā? Sākumā teicu -nē tu man atdosi to pārādu! Summa nav liela, vēlāk pateicu- labi ,ja tāda bomzene esi ,nedod ar. Viņa par tādām lietām neapvainojās ,pasmējās tikai. Tāda uztvere, brīvdzīvotāja ,brīvdomātāja ,riebjas, visiem uz kakla dzīvo.

To naudu man nevajag no viņas ,lai jau paliek. Man tomēr ir pašcieņa.Negribu vairs ar viņu kontaktēties. Pats trakākais ,ka man tikai tādas paziņas ir. Tās taču nevar par draudzenēm nosaukt. Brīžiem vēl kaut kādas vēlmes pāri kaut ko nodarīt, ļauni jociņi. Bērnudārzs. Bet kāpēc man nevar būt normāli draugi? Nav! Es gribu justies kā cilvēks ,novērtēta ,saprasta, saklausīta. :(
06.08.2013 21:44 |

Reitings 2829
Labi šī situācija ir smieklīga un nereāli stulba.

Bet man sāp ne tie daži lati. Bet attieksme pret mani un cilvēku indīgums un "prieks par iedzīvošanos uz citu rēķina" un par tiem cilvēkiem ,kurus apmuļķo vēl pasmejās ,nejau nu piedošanu prasīs. :@
06.08.2013 21:46 |

Reitings 68
Reģ: 30.07.2013
Nesaprotu kapēc tā, bet vīrieši prot savā starpā draudzēties, bet sievietes- nu ļootii reti kad būtu fantastiski labas draudzenes, kā māsas.. Tā tas dzīvē notiek un ne tikai ar tevi. vienkarsi turies, un pacenties iepazities ar kadu meiteni kurai ir lidzigas intereses.
06.08.2013 21:47 |

Reitings 68
Reģ: 30.07.2013
es zinu kā tas ir
06.08.2013 21:51 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Un kāpēc tu tai otrai neatdevi parādu? Varbūt karma... Neatdevi tai un tagad tev nevēlas atdot.
06.08.2013 21:55 |

Reitings 2829
Grace - paldies par sapratni ;) Zinu jau neko nevar darīt ,staigāju un mājās uz visiem dusmas izlieku, jo vienas šmar** dēļ sabojāts garastāvoklis un gribas atriebties ,kaut zinu ka tā nav izeja ajhh :@

Būs jau ok , aizdomājos varbūt ar "pareizo" bijušo draudzeni jāatsāk kontakts. Ballēties iespējams viņai neinteresē, bet vismaz labs cilvēks, nebūtu tā jāaplaužās.
06.08.2013 21:56 |

Reitings 385
Un ja vēlies draudzēties, labāk nekad savam draugam/dzenei neaizdod naudu nauda attiecības visbiežāk sabojā.
06.08.2013 21:58 |

Reitings 2829
may- tai otrai, kad vēl kopā mācījāmies gājām kopā uz kafejnīcu ,jo forši taču kopā garšīgi paēst. tai otrai vienmēr bija nauda un tajā laikā viņa man labprāt dažas reizes izmaksāja ,bet tagad to pasniedz kā "parādu" ,kaut toreiz tā nebija. Bet labi ,lai jau paliek ,tomēr noēdu pirms tiem gadiem tos latiņus, lai jau...
06.08.2013 21:59 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un kāpēc tu tai otrai neatdevi parādu? Varbūt karma... Neatdevi tai un tagad tev nevēlas atdot.
+
06.08.2013 21:59 |

Reitings 2829
may- tā arī šodien nolēmu, nevienai un nevienam kas ir ārpus ģimenes nekad vairs neaizdošu naudu ( ja nevaru samierināties ,ka man neatdos) tuvākiem radiniekiem vismaz zinu ,ka atdos ,bet šitādas vienu vakaru nodzer manu naudu, otru "neko nav parādā".
06.08.2013 22:01 |

Reitings 385
Nu ja ar to iepriekšējo tā bija, tad neuzskatītu, ka esmu parādā ,ja iepriekš nebūtu tā otra teikusi ka būšu parādā, bet tā kas neatdeva parādu, nekontaktētos vairs. Censtos aizmirst, nekas cits vairs neatliktu. Ir bijusi pieredze ar aizdošanu, aizdodu tikai tad, ja zinu, ka tas cilvēks atdos, vai arī mazu summu , lai nepārdzīvotu par zaudējumu.
06.08.2013 22:07 |

Reitings 254
Reģ: 18.06.2013
Taču neļauj sev kāpt uz galvas!
06.08.2013 22:07 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Par aizdošanu- aizdot drīkst tikai tādu summu, ko nebūtu žēl pazaudēt!!
Bet man personīgi nepatīk ne aizņemties, ne aizdot naudu- lai arī cik tuvs tas cilvēks būtu, naudu labāk nejaukt iekšā. Pat māsai nelabprāt aizdodu. Ja viņa prasa un man ir, tad vnk IEdodu, nevis AIZdodu. Jo citreiz gadās, ka aizmirst un neatdod, un tu kā muļķis jūties- neērti prasīt atpakaļ, bet vēl stulbāk gaidīt un nesagaidīt.
06.08.2013 22:19 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
tai otrai, kad vēl kopā mācījāmies gājām kopā uz kafejnīcu ,jo forši taču kopā garšīgi paēst. tai otrai vienmēr bija nauda un tajā laikā viņa man labprāt dažas reizes izmaksāja

Tātad viņai vienmēr bija nauda un tev ne vienmēr bija? Kā viņa izdomāja Tev izmaksāt? Pati prasīji, lai izmaksā? Viņai pretī nekad neizmaksāji un parādu neatdevi? Jokaina attieksme.... kāpēc draudzenei būtu tev jāizmaksā? Bija paziņu lokā tāda ubadze, kas vienmēr visur vilkās bez naudas un ubagoja. Nav naudas- sēdi mājās!
06.08.2013 22:31 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Mani drīzāk izbrīna fakts, ka ir tik daudz radu un draugu, kur rēķinies, ka vajadzētu aizdot.
Man savā 28 gadu mūžā neviens no tuviniekiem nav prasījis neko aizdot, un nav jau arī tā, ka nevarētu. Draugu un radu lokā vispār tāda prakse nepastāv. Varbūt es tāda izlecēja...
06.08.2013 22:31 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Ja godīgi man arī draugu loks nekad nav prasījis aizdot naudu. Kafejnīcu vai kokteiļu izmaksāšanu neskaitu, jo tā ir bijusi mana iniciatīva. Tāpat nopērkot koncerta biļetes utml es vienmēr citā veidā šo naudu atdabūju atpakaļ :) Es teiktu, ka jāvadās un jāskatās ar kādiem cilvēkiem vispār draudzējies un kādās kompānijās esi.
06.08.2013 22:43 |

Reitings 2829
womankind - tev ir palaimējies ,ka jums ar naudu viss kārtībā. Reizēm man naudas ir vairāk nekā mammai , viņa uz laiku aizņemās no manis un kad var atdod. Man arī pašai vēl ir vajadzīga nauda ,jo es pastāvīgi nestrādāju. Tā kā tik dāsna lai nevis aizdotu bet atdotu neesmu.

teika_spolite - viņai bija paveicies ar turīgākiem vecvecākiem un viņai tas neko neizteica ,labprāt aizdeva ,bet es muļķīte neiedomājos ,ka viņa ir riebīga un principa pēc to man pēc gadiem neiebāzīs sejā. Jo naudu jau patiesībā drošvien viņai nemaz nevajag. Runa iet par attieksmi.
06.08.2013 22:47 |

Reitings 27552
viņai bija paveicies ar turīgākiem vecvecākiem un viņai tas neko neizteica ,labprāt aizdeva ,bet es muļķīte neiedomājos ,ka viņa ir riebīga un principa pēc to man pēc gadiem neiebāzīs sejā. Jo naudu jau patiesībā drošvien viņai nemaz nevajag. Runa iet par attieksmi.
NORMALI, IR gan runa par attieksmi. Radi , vecaki bagati tatad tev jadod anudu tapat vien? Tu principa pec butu pacentusies atdot to naudu, cienit otru. tu te tikai atrunas izdoma, bet kad citi prety tevi tapat psiho...divaini
06.08.2013 22:55 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vai viņas vecvecākiem būtu jāapmaksā kaut kādas svešas meitenes pusdienas?! Un pati taču raksti:
viņai tas neko neizteica ,labprāt aizdeva

AIZDEVA nevis ziedoja/iedeva.
Ja nevarēji tad atdot parādu, tad vismaz proties kaunu un atdod viņai tagad. Tu taču raksti, ka dažas reizes izmaksāja.... lai gan man šķiet, ka gan jau nevis dažas reizes, bet regulāri. Un tāpēc negribi/nevari atdot parādu, jo runa ir par lielu naudu. Godīgi būtu, ja atdotu savu parādu, ņemot vērā inflāciju.
Un iespējams tā tava "draudzene" tev neatdot parādu, lai panāktu, ka tu beidzot tai agrāko laiku draudzenei atdotu naudu.
06.08.2013 22:55 |

Reitings 27552
- viņai bija paveicies ar turīgākiem vecvecākiem un viņai tas neko neizteica ,labprāt aizdeva ,bet es muļķīte neiedomājos ,ka viņa ir riebīga un principa pēc to man pēc gadiem neiebāzīs sejā. Jo naudu jau patiesībā drošvien viņai nemaz nevajag Ka tad turīgiem cilvekiem naudu jau nevajag, viss tiek dots par velti. NU I ATTIEKSME
06.08.2013 22:56 |

Reitings 2829
Paldies ,es tagad jūtos vēl 100x pazemotāka. Viņai nevajag naudu no manis, viņa grib pasmieties ,ka es neko nevarēju nopirkt un viņa ķipa bija tā ,kura ziedoja. Agrāk naudu uz zemes meta, tiešā nozīmē . Kaut ne santīma no tā nebija viņas pašas. Un turīgie radi protams par to nezināja. Bet par mani tāpēc vienmēr varēja smieties un es jau pats par sevi biju zemākā radība uz pasaules. Ģērbties nemācēju, naudas nebija , draugi apsmēja un mūždien klases klauns. Jo jau mazākās klasēs vara bija "krutākajiem".

Bet lai jau paliek ,lai Dievs man piedod ja tā ir žēlošanās.
06.08.2013 23:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits