Esmu iecienījusi klasiku un biogrāfijas. Izcelt neko baigi negribu. Jo vairāk izlasu, jo mazāk kas liekas saistošs. Būtībā jau viss, ko lasu liekas interesants, bet tikai tik ilgi, kamēr lasu. Tas attiecas uz visiem populārajiem autoriem (V.Igo, E.Hemingvejs, minētā K.Makkalova, Dž.Ostina, Balzaks, Remarks, utt...) Vienīgie autori pēc kuriem man paliek pēcgarša, ir krievu klasiķi.
Lēnām briestu Heses Stikla pērlīšu spēlei. Izlasīju pirmās 50lpp, nogaidīšu. Drusku vēl jāpaaugas.
Koelju man nepatīk. Vispār man nepatīk mūsdienu autori. Nabadzīga un prasta valoda un izteiksmes veids. Ļoti priecātos, ja kāds varētu ieteikt ko saprātīgu.
Tagad vienlaicīgi lasu trīs grāmatas. 50 shades of Grey angļu valodā(lai uzzinātu par ko jūsmo pasaules jaunās sievietes)- nezinu vai izlasīšu līdz galam. Liekas, ka degradējos, lasot. :D
Balzaka Cilvēciskās komēdijas "Kurtizāņu spožums un posts" - drusciņ garlaicīga, bet lasīt var un tiešām interesē, kā beigsies.
A.Utināna "DNS, matrice un cilvēka uzvedība" - visu cieņu, ļoti laba, izglītojoša, daudzpusīga grāmata par evolūciju, psihes attīstību un analīzi.