Grāmata; iemīļotākie autori

Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
Jā, šoreiz jautājums būs par grāmatām un to autoriem.

Kādu žanru esiet iecīnījušas? Varbūt ir tieši kāds iecienītākais autors?

Es dievinu Džūditas Maknotas daiļradi. Visvairāk esmu pārlasījusi atkal un atkal viņas grāmatas "Vitnija, mana mīlestība" un "Debesu svētība".

Jā, esmu lubeļu cienītāja.

Pašlaik lasu Dženiferas Lī Karelas "Šekspīra zudušais manuskripts", tas gan ir vairāk asa sižeta piedzīvojumu variants, bet arī ļoti labs darbs.

Mani nekad nav saistījusi klasika. Atceros, ka Bulgakova "Meistars un Margarita" lasīju ar sakostiem zobiem tikai tādēļ, ka ta ir klasika un ka tā ir jāzina.
Tāpat ar filozofiju, Paulu Koelju lasu, jo tā vajag, bet man nekādu gandarīju tas nesniedz.
05.08.2013 14:27 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Egletjēru Ģimene, protams Tibo dzimta
Abas ir ļoti labas. Tadi interesanti dzimtu dzives stasti.
05.08.2013 16:14 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man patīk oriģināli romāni ar krietnu devu melnā humora, tā nu tas ir. Pie mīļākajiem autoriem varētu pieskaitīt Čaku Palanjuku, Vilu Selfu, arī Džordžu Orvelu. Vēl arī Breta Īstona Elisa "Amerikāņu psihopāts" un Entonija Bērdžesa "Mehāniskais apelsīns".
Dievinu veco, inteliģento zinātnisko fantastiku: Staņislavu Lemu, brāļus Strugackus.
Ļoti labprāt lasu arī non-fiction (man šķiet, ka latviešu valodā tam nav sakarīga apzīmējuma), piemēram, apjomīgākus žurnālistikas pētījumus. Ar lielu interesi izlasīju Aleksandras Jolkinas grāmatu par fiktīvajām laulībām, bet drīz jau būšu pabeigusi grāmatu par "ātrās modes" fenomenu un to, kas tajā jomā parasti paliek aizkadrā.
05.08.2013 17:17 |

Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Romānus, kriminālos u.tml nekadf nelasu, nesaista, tad labāk kādu filmu paskatos..
Bet ļoti patika Robina Šarmas grāmatu sērija "Mūks, kurš pārdeva savu ferrari"
Diemžēl slikta atmiņa un grāmatu nosaukumus neatceros tāpat kā filmu nosaukumus.. :/
05.08.2013 17:20 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tāpat ar filozofiju, Paulu Koelju lasu, jo tā vajag, bet man nekādu gandarīju tas nesniedz.

Hehe, Koelju par filozofu saukt ir nepraats.

Es senaak lasiiju ljoti daudz dailjliteratuuru, bet tos tipiskos sievieshu romaanus un jaunaakos bestsellerus gan nee, taapeec neko ieteikt nespeetu. Tagad diemzheel vairaak sanaak lasiit maaciibaam vajadziigos materiaalus un iedvesmojosho literatuuru.
05.08.2013 17:46 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Esmu iecienījusi klasiku un biogrāfijas. Izcelt neko baigi negribu. Jo vairāk izlasu, jo mazāk kas liekas saistošs. Būtībā jau viss, ko lasu liekas interesants, bet tikai tik ilgi, kamēr lasu. Tas attiecas uz visiem populārajiem autoriem (V.Igo, E.Hemingvejs, minētā K.Makkalova, Dž.Ostina, Balzaks, Remarks, utt...) Vienīgie autori pēc kuriem man paliek pēcgarša, ir krievu klasiķi.
Lēnām briestu Heses Stikla pērlīšu spēlei. Izlasīju pirmās 50lpp, nogaidīšu. Drusku vēl jāpaaugas.

Koelju man nepatīk. Vispār man nepatīk mūsdienu autori. Nabadzīga un prasta valoda un izteiksmes veids. Ļoti priecātos, ja kāds varētu ieteikt ko saprātīgu.

Tagad vienlaicīgi lasu trīs grāmatas. 50 shades of Grey angļu valodā(lai uzzinātu par ko jūsmo pasaules jaunās sievietes)- nezinu vai izlasīšu līdz galam. Liekas, ka degradējos, lasot. :D
Balzaka Cilvēciskās komēdijas "Kurtizāņu spožums un posts" - drusciņ garlaicīga, bet lasīt var un tiešām interesē, kā beigsies.
A.Utināna "DNS, matrice un cilvēka uzvedība" - visu cieņu, ļoti laba, izglītojoša, daudzpusīga grāmata par evolūciju, psihes attīstību un analīzi.
05.08.2013 18:06 |

Reitings 144
Reģ: 01.06.2009
Mani nekad nav pievīlušas Noras Ikstenas grāmatas. Aizrauj viņas sulīgā valoda.
05.08.2013 18:21 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
koelju ciest nevaru. pfē. esmu lasījusi 7us vai 8us viņa darbus savlaik. reāli jutos tā, ka autors mani par idioti uzskata, ka katrā trešajā lapā jāatgādina grāmatas dziļā jēga ...

patīk sirēals misticisma reālisma sajaukums. mīlu markesu un vonnegūtu, bulgakovs arī patīk. bet visu laiku mīļākais darbs man ir dons kichots. jāpārlasa tagad .. nezinu, vai joprojām birs kāda sariņa lasot. grāfs monte kristo man arī iespiedies atmiņā no agriem jaunību laikiem. nedaudz vēlāk pārgāju uz viktoru igo, kas saistīja.
viss, ko lasu,man vismaz kaut kādā ziņā patīk, jo nespēju palasīt kko, kas nepatīk. vnk pēc pirmajām pārdesmit lapām noleiku nost .. slikts niķis. šobrīd stāv nepabeigta keith richards - life - autobiogrāfija, nika keiva gardarbs un islandiešu sāgas.
05.08.2013 18:35 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kazuo Išiguro, aizrauj gan stils, gan romānos iekļautās tēmas. Ļoti patīk vācu autoru darbi, gan klasika, gan mūsdienu. Interesē kara tēma, pašnāvības, psihiskas saslimšanas un citas cilvēku "kataklizmas". Dāņiem ir labs autors Pēters Hēgs, ar baudu lasu. No krieviem simpatizē Dostojevskis, no latviešiem - Zenta Mauriņa īpaši.
05.08.2013 18:41 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Lasu dažādas grāmatas un vieglāk ir pateikt, ko nelasu: metu līkumu lubenēm, vampīrgrāmatiņām(tām, kuras čupām vien ražoja pēc ''Krēslas''). Reti lasu latviešu literatūru(lielākā daļa neuzrunā) un detektīvus.
Mīļākie autori...hmm... nu, man patīk Nikolasa Evansa darbi, Ursulas Le Gvinas fantāzijas grāmatas, Umberto Eko... Gribu kaut ko vēl no Šlinka palasīt, jo ''Priekšlasītājs'' patika. Taču vispār lasu dažādu autoru darbus, jo pārsvarā skatos uz tēmu un sižetu, ne tik daudz uz autoru.
Klasiku lasu vien to, kura uzrunā. Ja neuzrunā, tad nelasu. Kas zin, varbūt pēc gadiem uzrunās un tad lasīšu.
05.08.2013 20:40 |

Reitings 134
Reģ: 10.07.2013
Mīļāko sarakstā noteikti ietilpst Bērdžesa ''Mehāniskais apelsīns'', Orvela ''1984'' kā arī Bulgakova ''Meistars un Margarita''. Visi darbi ar izteiktu ''politika vs. indivīds'' zemtekstu.
05.08.2013 21:12 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
lieku galvu ķīlā,ka Tev patiks Noras Robertsas grāmatas. lubeņu žanrā viena no spēcīgākajām autorēm.
no latviešu darbiem - Agrā Rūsa no Elīnas Zālīte grāmatām.

pēdējā laikā patīk D.Brauna grāmatas, plauktā guļ V.Igo Nožēlojamie- ceru,ka beidzot esmu izaugusi līdz šīs grāmatas līmenim :D
05.08.2013 21:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits