Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai jūs gaidītu atgriežamies?

Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Gribējās jums piedāvāt ieslēgt iztēli un pafantazēt.
Jautājums patiesībā ir no nedaudz citiem citiem laikiem.
Iedomājieties, ka vienā ziņā ir atgriezusies 30 gadus veca pagātne - atkal ir spēkā obligātā karaklausība un puiši vecumā līdz 27 (!) gadiem var tikt iesaukti obligātajā karadienestā.
Pēc otrā pasaules kara (pagājušā gadsimta 50-os) gados dienesta laiks bija 3 gadi armijā un 4 gadi - flotē. Vēlāk - 2 gadi armijā un 3 gadi - flotē. Jā, iesaukt varēja līdz pat 27 gadu vecumam.
Tiem, kuri nedienēja ārpus sociālistiskās dzimtenes, bija pieejami atvaļinājumi vidēji reizi gadā uz kādām 1 .. 2 nedēļām. Tai pat laikā tādiem kā man (Austrumčehija) ne tikai nebija iespējas tikt uz mājām, - arī pie manis praktiski nebija iespējas atbraukt. Vienīgā saikne ar mājām - vēstules. Bija vietas, no kurām arī aizrakstīt uz mājām nebija iespējas (vietas, kur formāli PSRS karaspēka nebija, bet dzīvē - bija). Daudziem puišiem mājās palika meitenes, reti, bet - bija arī precētie. Katru reizi, kad, ejot sardzē, tikai izsniegtas kaujas patronas, tika uzdots jautājums, vai kāds nav saņēmis no mājām vēstuli ar ziņu, ka mīļotā meitene aizgājusi pie cita? Ja tā bija, kareivis tika noņemts un viņa vietā stājās cits, jo meiteņu dēļ pat šāvās.
Tad nu daži jautājumi:
1. Vai uzskatāt, ka vīrieši vispār ir tā vērti, lai viņus gaidītu 2 .. 3 .. 4 gadus?
2. Vai jūs gaidītu savu pašreizējo vīrieti?
3. Kā jūs gaidītu? Uzticīgi, neizejot no mājām? Esot atvērtām citu piedāvājumiem?
Jau iepriekš paldies!
04.08.2013 18:53 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja būtu tādi laiki, tad jau nekad daudz neatliktu, būtu jāgaida, jo jau pēc loģikas visi jaunie puiši/vīrieši būtu iesaukti armijā, nebūtu jau pie kā iet, jāgaida vien savs būtu mājās.
Esmu gaidījusi mēnešiem ilgi, tas nav viegli, bet ja redzi tam galu - iespējami. Vai vajadzīgi, tagad nezinu vairs. Atkarīgs no piedāvājuma apkārt un konkrētās situācijas.
Par trešo nemāku atbildēt, jo nezinu kā tas būtu- gaidīt gadiem. Pieļauju dažādas iespējas.
04.08.2013 18:57 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ja mīlētu, tad gaidītu, esmu gaidījusi vīrieti. Un nav tā, ka šajos 2,3,4 gados nesatiekas, armijas laikā šad tad satikās, kādas 2x gadā varēja.
04.08.2013 19:00 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Kad gaidīju to puisi, tiesa gan nieka 3 mēnešus, taču tomēr toreiz likās daudz, es netusējos apkārt, es biju uzticīga, darīju savas lietas.
04.08.2013 19:01 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
1. Vai uzskatāt, ka vīrieši vispār ir tā vērti, lai viņus gaidītu 2 .. 3 .. 4 gadus?

Ne visi.

Protams.
3. Kā jūs gaidītu? Uzticīgi, neizejot no mājām? Esot atvērtām citu piedāvājumiem?

Uzticīgi. Tik uzticīgi, kā suns gaida savu saimnieku pārnākam mājās.
04.08.2013 19:05 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es izvēlētos vīrieti pēc 27g:D . man jau pašai vairs nederētu zem 27g.v., tā kā man atkristu problēma kā būtu ,ja būtu:D
04.08.2013 19:06 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011

1. Ir vīrieši, kurus ir vērts gaidīt :)
2. Jā!
3. Uzticīgi gaidītu :)
04.08.2013 19:09 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
1. Ir tādi eksemplāri, kurus ir vērts gaidīt.
2. Gaidītu, bet diez vai ar asarainām acīm un pusdienu galdu.
3. Būtu atvērta citiem piedāvājumiem.
04.08.2013 19:12 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Lasot jautājumus, mana pirmā doma bija, ka tajos laikos tas bija pašsaprotami- visi vīrieši devās armijā, visas viņu mīļotās gaidīja pārrodamies. Šādā situācijā noteikti gaidītu. Mūsdienās gan nevienu vīrieti, kas labprātīgi devies prom uz ilgu laiku peļņas nolūkos, negaidītu. Lai arī cik ļoti mīlētu. Ir cilvēki, kas ir radīti gaidīšanai, es tāda neesmu, tāpēc man vajadzētu citu alternatīvu- abiem kopā- Latvijā vai ārzemēs, bet ne viens tur, otrs šeit.
04.08.2013 19:13 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
1. Vīrieši (ne visi, bet vairumā) noteikti ir tā vērti, lai viņu gaidītu.
2. Savu pašreizējo vīrieti es šobrīd noteikti gaidītu, jo sen esam kopā, precējušies, ir bērni, kopīgi īpašumi u.t.t.. Bet, ja mēs būtu nesen tikai sākuši attiecības un nebūtu precējušies un bez bērniem, tad diez vai gaidītu vairāk par 1. gadu... Kaut kādā brīdī pazustu jēga gaidīt un arī vīrietis dienestā būtu stipri mainījies un nebūtu vairs tāds, kāds bija iepazīstoties. Tā teikt, īpaši nepūlētos speciāli gaidīt, bet ja pats par sevi tas sanāktu, tad jau labi...
3. Savu pašreizējo gaidītu tā, ka darītu savus darbus, dzīvotu savu ikdienas dzīvi, bet tikai bez vīrieša pleca blakus.

Ar mani vispār ir sarežģīti tādās lietās, jo man ir ļoti nepieciesams vīrietis blakus vienmēr. Es nemāku dzīvot bez vīrieša. Un es dikti ātri iemīlos. Tāpēc, ja mīļotais ir pārāk tālu un pārāk ilgstoši prom, tad man pat negribos un pavisam ne speciāli, bet noteikti uzradīsies kāds vīrietis blakus, kurš būs gatavs man palīdzēt, atbalstīt, uzturēt u.t.t. Un tad ir ļoti grūti tam visam pretoties, ja nav kaut kas taustāms bijis starp mani un manu partneri.
04.08.2013 19:15 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
gaiditu
04.08.2013 19:19 |

Reitings 1582
Kaut kādā brīdī pazustu jēga gaidīt un arī vīrietis dienestā būtu stipri mainījies un nebūtu vairs tāds, kāds bija iepazīstoties.

Jā, tas taisnība! Kā es saku - aizgāja - bērni/jaunieši, bet pārnāca - vīrieši. Tais divos gados neizbēgami bija jākļūst pieaugušam, lai arī viss bija atkarīgs, kā kuram paveicās ar dienesta vietu un apstākļiem. Bija pat tādas jaunietes, kuras principā neielaidās nekādās attiecībās ar nedienējušiem.
04.08.2013 19:21 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jaa, uzticiigi gaidiitu. Sho viirieti gaidiitu ljoti un gaidiitu uzticiiigi.
04.08.2013 19:24 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Ja tagad manu vīrieti iesauktu armijā, es noteikti gaidītu, jo viņš ir tas, kuru vēlos sev blakus līdz mūža galam. Tas neapšaubāmi būtu ļoti grūti, bet censtos vairāk apgrozīties sabiedrībā, nesēdēt četrās sienās un neskumt ik mirkli.
04.08.2013 19:26 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
1.kaa kursh
2.nee
3.atkariibaa no situaacijas,bet vispar vienkarsi darit visu ko dari tikai nelaid ar citiem,tik vienkarshi.
04.08.2013 19:27 |

Reitings 11996
Kā es saku - aizgāja - bērni/jaunieši, bet pārnāca - vīrieši.

Ja viss būt tik vienkārši... Nav jau runa par to, ka cilvēks dienestā pieaug - tas būtu pat ļoti labi, bet runa ir par to, ka viņi izmainās ne uz labāko pusi, jo piesātinās ar rupjībām, aukstasinību, nežēlīgumu, vēsumu, cinismu, un tādu kopējo nomāktību. Ne visi protams, bet vairums. Jo dienests nav jau kūrorts vai izklaides nometne. Ļoti daudziem tā ir smaga psiholoģiska, morāla trauma... Tie cilvēki būtībā tiek salauzti. Un ar tādiem dzīvot pēc tam normālā dzīvē ir smagi.
04.08.2013 19:32 |

Reitings 1582
Ja viss būt tik vienkārši... Nav jau runa par to, ka cilvēks dienestā pieaug - tas būtu pat ļoti labi, bet runa ir par to, ka viņi izmainās ne uz labāko pusi, jo piesātinās ar rupjībām, aukstasinību, nežēlīgumu, vēsumu, cinismu, un tādu kopējo nomāktību. Ne visi protams, bet vairums. Jo dienests nav jau kūrorts vai izklaides nometne. Ļoti daudziem tā ir smaga psiholoģiska, morāla trauma... Tie cilvēki būtībā tiek salauzti. Un ar tādiem dzīvot pēc tam normālā dzīvē ir smagi.

Nu, viegli tādiem jauniem gurķiem, īpaši - sākumā, tur noteikti nebija, tomēr tas, ka visi tiktu salauzti arī nav tiesa. Rupjības? Jā, tu esi spiests iemācīties "paralēlo" krievu valodu, kurā runā visi, ieskaitot virsniekus un kuru šodien pat pašu krievu jaunatne vairs nesaprot, bet nu mājās un ikdienā tā jau vairs neviens nerunāja, lai arī prasme nolikt pie vietas kādu, kurš lamājas uz tevi, nav pazudusi vēl šodien. Labākais šajā visā ir tas, ka tu iemācies izdzīvot. Par psiholoģiskajām traumām runājot, nu nebija tajos laikos cilvēki tik vāji, lai gan, protams, vairums katru dienu skaitīja, cik palicis līdz demobilizācijas pavēlei.
04.08.2013 19:40 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tādā situācija sievietes var arī saprast. Protams gaidīt un gaidīt būtu pareizi, bet cilvēku nevar ieprogrammēt pareizām attiecībām. Neviens nevienam nepieder un nav īpašums. Ja es piespiedus kārtā būtu prom un manai sievais gadītos kreisie romāni, es to saprastu. To gan var nosaukt kā pārbaudījumu attiecībām, bet tik trauslām jūtām kā attiecības un mīletība labāk nekādus pārbaudījumus netaisīt.

Ja situāciju apgriestu otrādi un sieva/draudzene būtu spiesta doties prom kaut kur uz vairākiem gadiem, reti kurš vīrietis dzīvotu celibātā un godīgi gaidītu. Kā pirmais attaisnojums – filoziģskā nepieciešamība paspricēt sēklu uz visām pusēm, pie tam vēl jaunībā, kad ilgāk par pāris dienām nevar izturēt.

Paldies dievam tā ir vēsture un nevienam nekur piespiedus kārtā vairs nav jādodās.
04.08.2013 19:42 |

Reitings 11996
Es jau nesaku, ka visi tur kļuva galīgi nelabojami un degradēti, bet nu noteikti bija vairums ar tādiem.

Tagad dažreiz paskatoties Krievijas raidījumus, kur dienests armijā nav pat obligāts, bet kas tik tur nedarās?... Ne labāk par cietumu - puiši tiek izvaroti, iesaistīt kaut kādos netīros valstiskos darījumos un mahinācijās, šantažēti, regulāri iekaustīt, izsmieti, apzagti, pazemoti u.tml. Vīriešiem jau tā tā psihe nav īpaši stabila, kur nu vēl, ja jāiztur tāds spiediens... Arī no tava, Melns, stāstītā - cik gan daudz parastos apstākļos ir tādu, kuri uzzinot, ka meitene to ir pametusi būs gatavi nošauties?... Tas nemaz nav normāli...

Iespējams tajos agrākos laikos nebija tik traki (nemācēšu teikt, jo pati ar to neesmu saskārusies). Bet dzirdēts ir daudz visādu "briesmu stāstu"...
04.08.2013 19:52 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Ja patiesi mīlētu, mēs atrastu viens otru arī tai-saulē.
04.08.2013 19:57 |

Reitings 1582
Es jau nesaku, ka visi tur kļuva galīgi nelabojami un degradēti, bet nu noteikti bija vairums ar tādiem.

Tagad dažreiz paskatoties Krievijas raidījumus, kur dienests armijā nav pat obligāts, bet kas tik tur nedarās?... Ne labāk par cietumu - puiši tiek izvaroti, iesaistīt kaut kādos netīros valstiskos darījumos un mahinācijās, šantažēti, regulāri iekaustīt, izsmieti, apzagti, pazemoti u.tml. Vīriešiem jau tā tā psihe nav īpaši stabila, kur nu vēl, ja jāiztur tāds spiediens... Arī no tava, Melns, stāstītā - cik gan daudz parastos apstākļos ir tādu, kuri uzzinot, ka meitene to ir pametusi būs gatavi nošauties?... Tas nemaz nav normāli...

Iespējams tajos agrākos laikos nebija tik traki (nemācēšu teikt, jo pati ar to neesmu saskārusies). Bet dzirdēts ir daudz visādu "briesmu stāstu"...

Šodienas Krievijas armija ir pavisam citāda. Manā laikā kārtības bija vairāk un arī cilvēki - nopietnāki. Protams, bija atbirums, bet ne jau nu lielākā daļa! Iekaustīšana, jā - bija arī manā laikā gan - pēc dienesta ilguma, gan pēc nacionālā principa. Zagšana - arī. Pazemošana - arī. Tad nu viss bija atkarīgs no tā, kāda kaluma cilvēks esi. Mēs, divi latvieši, divi igauņi un viens lietuvietis reizi pusgadā bijām spiesti sisties pret ~20 uzbeku baru, jo viņu bija vairums un līdz ar to - arī uzskatīja, ka var komandēt visus. Tad nu tu, cilvēks, ielāgo, ka ir jāsit pretī pat visbezcerīgākajā situācijā un vislielākajam pārspēkam, jo tikai tad tevi nākošo pusgadu liek mierā.
Par šaušanos. Zini, kad vairāk nekā gadu esi prom no mājām (vēl - tajā 19 gadu vecumā), neesi nevienu savējo redzējis, rodas tāds īpašs emocionāls stāvoklis. Pašam kaut kad otrajā gadā atnāca vēsts, ka nomirusi vecmamma, ar kuru attiecības ne tuvu nebija nekādas labās. Likās, ka pasaule ir sagruvusi, lai gan iepriekš es viņu gandrīz ciest nevarēju. Tāpat - ar meitenēm, - visas emocijas iet pa gaisu ar nežēlīgu spēku. Esot blakus, nekad tā nebūtu.
Ja par sevi, es labprāt tagad atstātu visas savas problēmas un aizietu vēlreiz tos divus gadus nodienēt!
04.08.2013 20:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits