Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
To Melns - manai kolēģei nomira vīrs nesen, palika viena ar hipotekāro kredītu, bez mašīnas un ar meitu. Lūdzu iesaki, pēc savas teorijas, uz kuru no šīm abām lietām koncentrēties.

Mana teorija ar to nebeidzas. Ir vēl arī noteikums nekad neņemt kredītus, t.i, - netērēt naudu, kuru vēl neesi nopelnījis un kura nepieder Tev. Ievērojot šo noteikumu, Tevis minētajā gadījumā viena liela problēma jau būtu atkritusi. No otras puses, neviena teorija nekad negarantē, ka visi bez izņēmuma dzīvos tieši tā, kā paši uzskata par labu, - vienmēr un visos laikos ir pastāvējis Force majeure (nezinu, vai pareizi uzrakstīju :-)).
03.08.2013 14:23 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Un pārējiem - piekrītu šim:
Protams aiz žoga zāle ir zaļāka, bet tā arī liksies tik brīdi, kamēr ieraudzīsi vēl cita kaimiņa žogu

LV, protams, nav ideāla situācija, bet tādas ideālās nekur praksē nepastāv. Ir labākas, ir sliktākas, varat tiekties uz ko labāku izbraucot uz citām valstīm, bet 100% arī jaunajā valstī un iekārtā jūs kaut kas neapmierinās. Drīzāk būtu jātiecas pēc kaut kā labāka mainot attieksmi un palīdzot valstij.
03.08.2013 14:24 |

10 gadi
Reitings 1582
... un poligāmiju, kura arī varētu dot iespēju Tevis minētajai sievietei, jūs arī noliedzat.
03.08.2013 14:24 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Par nodokļu nemaksāšanu, tas man liekas muļķīgi. Nosauciet kaut vienu valsti, kur netiek maksāti nodokļi? Un vispār jau lielākie čīkstētāji un valsts vainotāji tajā, ka valsts neko nedod, bieži vien ir tie, kuri paši saņem vai maksā aplokšņu algas.

Šo es gan neattiecinu konkrēti uz Melns, bet vispārīgi.
03.08.2013 14:25 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
To Melns - man vairs nav ko teikt.
03.08.2013 14:29 |

10 gadi
Reitings 1582
Jā, man arī radās Melnajam jautājums - piemēram, 1) 5 g.v. bērna vecāki iet bojā autokatastrofā, bērns izdzīvo, tuvāko radu nav, ar tālākiem kontakts nekad nav bijis un viņi, protams, neliekas ne ziņis par tikpat kā svešu bērnu. Tagad par viņu parūpētos valsts iestādes (cik labi vai slikti - tas ir cits jautājums, bet es uzskatu, ka valsts rūpējas savu iespēju ietvaros). Bet ko bērnam būtu jādara, ja nepastāvētu nodokļu sistēma un ja pastāvētu princips "katrs par sevi"?
2) 12 g.v. bērna tēvs ir miris, māte zaudēja darbu, meklēja jaunu, bet saslima - viņai veica operāciju, kas maksāja daudz, tagad ir atkopšanās. Vienīgie ģimenes ienākumi bija no mātes darba un iekrājumiem, kas nu jau ir pie beigām. Bērnam sāk sāpēt zobi, sāpes nepaciešamas, naudas nav. Tagad ir pieejami bezmaksas zobārsti nepilngadīgajiem, bet ko bērns darītu, ja tas pēc taviem labākajiem nodomiem nepastāvētu?

Tu runā par situāciju tikai no viena skatupunkta (es labi pelnu, mani bērni arī labi pelnīs utt.), nepadomājot, ka citiem var būt citādāka situācija un ka, nedod Dievs, tevi pašu var tāda piemeklēt. Sabiedrība nav gatava būt tik patstāvīga, lai varētu atļauties nemaksāt nodokļus.

Ar mūsu cilvēkiem būtu kādu vienu .. divas paaudzes jāpastrādā un viss būtu kārtībā. Manas sievas radiniece nesen atbrauca no Tunisijas. Tur neesot NEVIENA bērnunama. Nedomāju gan, ka tur nenotiek autokatastrofas ar letālām sekām. Kāpēc? Jo tur to piecgadīgo pie sevis paņems kaimiņš un vientuļo sievieti bez ienākumiem arī uzturēs vietējā kopiena, lai arī viņi tur nedzīvo ne tuvu ne tik turīgi, kā mēs.
03.08.2013 14:30 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Melns, es piekrītu Tev par to, ka valstī vajadzētu atbrīvoties no vesela bara valsts iestāžu liekēžu bara, no kura valstij nekāda labuma nav, taču nepiekrītu par nodokļu nemaksāšanu. Kas maksās algas ārstiem, skolotājiem? Un kā Tu domā, uz kā tad balstās to nedaudzu labklājības valstu turība un spēja palīdzēt savas valsts pilsoņiem , ja ne uz lieliem nodokļiem, ko attiecīgās valsts pilsoņi maksā (piemēram, Dānija)? Tas, ka Latvijā nodokļi aiziet ne tajās kabatās un tos nosmeļ liekēži, tā gan ir problēma, kas nemotivē maksāt nodokļus...
03.08.2013 14:32 |

10 gadi
Reitings 361
Antonello +
03.08.2013 14:33 |

10 gadi
Reitings 1582
Par nodokļu nemaksāšanu, tas man liekas muļķīgi. Nosauciet kaut vienu valsti, kur netiek maksāti nodokļi? Un vispār jau lielākie čīkstētāji un valsts vainotāji tajā, ka valsts neko nedod, bieži vien ir tie, kuri paši saņem vai maksā aplokšņu algas.

Neesmu pārbaudījis, bet tikai - dzirdējis: Saūda Arābija, Omāna, AAE, Ēģipte.
03.08.2013 14:34 |

10 gadi
Reitings 361
to Melns - lūdzu nosauc savu vecumu un nodarbošanos
03.08.2013 14:36 |

Reitings 433
Omāna un Ēģipte ne tuvu nav turīgas valstis...
03.08.2013 14:38 |

Reitings 1701
Ar mūsu cilvēkiem būtu kādu vienu .. divas paaudzes jāpastrādā un viss būtu kārtībā. Manas sievas radiniece nesen atbrauca no Tunisijas. Tur neesot NEVIENA bērnunama. Nedomāju gan, ka tur nenotiek autokatastrofas ar letālām sekām. Kāpēc? Jo tur to piecgadīgo pie sevis paņems kaimiņš un vientuļo sievieti bez ienākumiem arī uzturēs vietējā kopiena, lai arī viņi tur nedzīvo ne tuvu ne tik turīgi, kā mēs.

Tas (tāpat kā oficiāla poligāmija) nav iespējams ar mūsu cilvēkiem. Ar kādu mazu daļiņu jā, bet ļoti daudzi nespēs un negribēs pārveidot savus uzskatus. Tas vispār, manuprāt, ir ielikts mentalitātē - mēs neesam tik sirsnīgi un atbalstoši, cik tie citi. Nevar un nevajag visai pasaulei būt vienādai.
Turklāt, manuprāt, nauda (tu saki, ka cilvēki tad sāks vairāk pelnīt) nevairo labestību, varbūt arī tādēļ Tunisijā (kuri nedzīvo tik turīgi) ir šāda kārtība.
03.08.2013 14:39 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Un vai Ēģiptē cilvēki dzīvo labi? Nē, nu var jau gulēt uz zemes pie tualetes vai mājā bez jumta.
Protams, tur arī cilvēki dzīvo dažādi, bet tas, ko tur redzēju, man ;loti nepatika. Un tūristiem jau nerāda tos sliktākos variantus.
03.08.2013 14:39 |

Reitings 433
Tad, kad mēs Latvijā atradīsim milzīgas naftas atradnes, tad varbūt arī varēsim runāt par to, ka mums jālīdzinās Dubaijas šeihiem (tas par to piemēru par AAE):D
03.08.2013 14:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, es piekrītu Tev par to, ka valstī vajadzētu atbrīvoties no vesela bara valsts iestāžu liekēžu bara, no kura valstij nekāda labuma nav, taču nepiekrītu par nodokļu nemaksāšanu. Kas maksās algas ārstiem, skolotājiem? Un kā Tu domā, uz kā tad balstās to nedaudzu labklājības valstu turība un spēja palīdzēt savas valsts pilsoņiem , ja ne uz lieliem nodokļiem, ko attiecīgās valsts pilsoņi maksā (piemēram, Dānija)? Tas, ka Latvijā nodokļi aiziet ne tajās kabatās un tos nosmeļ liekēži, tā gan ir problēma, kas nemotivē maksāt nodokļus...

Skolotājiem? Esmu pat savulaik nedaudz parēķinājis. Skolā, kurā mācās divi manējie, ir ~900 skolnieku. Katrs vecāks par dienu mācību vidēji samaksā Ls. 2,40 t.i., - Ls 12 nedēļā. Kopējie skolas ieņēmumi ir 175 mācību dienas gadā*900 skolnieku* Ls. 2,40=378000 Ls. Skolas štats varētu būt ~50 cilv. Algās 50 cilv.*12 mēn*500 Ls=300000 Ls. Pārpalikums = 78000 Ls.
Ls. 12 nedēļā ir PVN (kurš tad vairs nebūtu jāmaksā) par pirkumiem Ls. 57,15 vērtībā, nemaz nerunājot par efektu, kuru dotu pārējo nodokļu atcelšana.
Par ārstiem arī varēsiet paši samaksāt un arī savus vecākus uzturēt.
03.08.2013 14:47 |

10 gadi
Reitings 1582
to Melns - lūdzu nosauc savu vecumu un nodarbošanos

45, sīkuzņēmējs (strādāju pats priekš sevis).
03.08.2013 14:48 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012

Neesmu pārbaudījis, bet tikai - dzirdējis: Saūda Arābija, Omāna, AAE, Ēģipte.

Ir jāmaksā nodokļi arī šajās valstīs, kāds kopsummā ir nodokļu slogs neesmu pētījusi, tomēr viens gan ir kopīgs musulmaņu valstīm- viņi nodokļus ļoti nemīl, īpaši valstīs kur ir vairāk problēmu, toties viņi ļoti labrāt nodarbojas ar labdarību, ja redz kādu kam vajadzīga palīdzība tas tiek darīts.
Principā piekrītu Melns viedoklim, tomēr šādām tādām valsts lietām būtu vajadzīgi nodokļi. Armija, valdība, policija, tieslietu struktūras taču finansējumu nevāks ar labdarības kastītēm pie kasēm veikalos. :D
03.08.2013 14:49 |

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Neprātīgs - Lūdzu ej DI*ST ar saviem pseidointelektuālajiem padomiem. Trešajās pasaules valstīs ir daudz bērnu, jo lielākai daļai nav naudas kontracepcijai. Jo valsts attīstītāka, jo zemāka dzimstība.

Mums aizej pie ginekaloga uz konstultācijām, un tik izvēlies 10 dažādus veidus, kā izsargāties tu domā viņi savās būdās kas uzceltas no govs kakām var atļauties sev šiku spirāli iespraust?

Un nav nevien komentāra kur tu nelieto savus šitos smaidiņus ;) mje ;) mje ;) mje
tjipa baigi gudrais, ej tak tu ieskrieties sienā ar savu pārcenoto smadzeni !
03.08.2013 14:52 |

10 gadi
Reitings 1582
Tas (tāpat kā oficiāla poligāmija) nav iespējams ar mūsu cilvēkiem. Ar kādu mazu daļiņu jā, bet ļoti daudzi nespēs un negribēs pārveidot savus uzskatus. Tas vispār, manuprāt, ir ielikts mentalitātē - mēs neesam tik sirsnīgi un atbalstoši, cik tie citi. Nevar un nevajag visai pasaulei būt vienādai.
Turklāt, manuprāt, nauda (tu saki, ka cilvēki tad sāks vairāk pelnīt) nevairo labestību, varbūt arī tādēļ Tunisijā (kuri nedzīvo tik turīgi) ir šāda kārtība.

Cilvēki savā būtībā ir pilnīgi vienādi no Klusā līdz Atlantijas okeāna un no Atlantijas līdz - Klusajam. Visas atšķirības veido tikai un vienīgi atšķirības ārējos apstākļos. Izmaini vidi - izmainīsies arī cilvēki!
03.08.2013 14:52 |

Reitings 1701
equilius, tas ir labi, ka tu nevairosies. ;)
03.08.2013 14:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits