Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Atvainojos, maza kļūme! Bija domāts:

Sievietei ar bērnu ir daudz grūtāk izsisties karjeras ziņā nekā tai kurai bērnu nav.

Pilnīgi piekrītu, bet, kā jau esmu daudzreiz uzsvēris, sievietēm neviens par varu dzemdēt nespiež. Kādēļ gan, cienījamās dāmas, vispirms neizveidot karjeru un tikai pēc tam neveidot ģimeni?
03.08.2013 19:55 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Jo karjeru var izveidot jebkurā vecumā, dzemdēšanas laiks gan ir ierobežots. Un, jā karjeru var izveidot arī ar mazu bērnu uz rokām. To nesaprast, kam to nav. Viss atkarīgs no paša cilvēka. Čīkstuļi un nuņņas ir visos laikos bijuši.
04.08.2013 10:05 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Jo karjeru var izveidot jebkurā vecumā, dzemdēšanas laiks gan ir ierobežots. Un, jā karjeru var izveidot arī ar mazu bērnu uz rokām. To nesaprast, kam to nav. Viss atkarīgs no paša cilvēka. Čīkstuļi un nuņņas ir visos laikos bijuši.

Tieši tā.
Turklāt, mans personīgais viedoklis ir tāds, ka negulētas naktis bērna dēļ, jaunam cilvēkam savienot ar darbu, karjeru būs vieglāk nekā 40 gadīgai jaunajai mammai. Jaunībai tomēr ir savas priekšrocības.
04.08.2013 11:20 |

10 gadi
Reitings 5181

Piekrītu!
04.08.2013 11:34 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013

Pilnīgi piekrītu. Nesaprotu, lielāko daļu no mums vecāki izaudzināja, paralēli strādājot un studējot, bet tagad tas tiek uzskatīts par kaut ko neiespējamu?
04.08.2013 12:07 |

Reitings 893
Jo karjeru var izveidot jebkurā vecumā...

Baidos, ka nevarēšu piekrist šim apgalvojuma. Ja pieņemam, ka cilvēks līdz 25-26 gadu vecumam studē (bakalaurs un maģistrs), vēl vismaz 5 gadus gūst pieredzi, tad karjeras veidošanai atliek ne vairāk kā 10 gadu. Jā, protams, ir sastopami gadījumi, kad cilvēka dzīvē arī pēc 40 gadu sliekšņa sasniegšanas notiek kāds straujš pagrieziens, negaidīta iespēja strauji kāpt pa karjeras kāpnēm, bet cik tādu cilvēku ir? Uzskatu, ka tieši jaunībā personība ir viselastīgākā, ir vislielākās iespējas veidot sevi un savu dzīvi.

Čīkstuļi un nuņņas ir visos laikos.

Piekrītu, taču man pašam šķiet, ka pēdējos 15 gados to īpatsvars mūsu sabiedrībā tikai audzis.

Turklāt, mans personīgais viedoklis ir tāds, ka negulētas naktis bērna dēļ, jaunam cilvēkam savienot ar darbu, karjeru būs vieglāk nekā 40 gadīgai jaunajai mammai.

Manuprāt, viss atkarīgs no līdz 40 gadu vecumam sievietes dzīvē sasniegtā - ja viņa sāka darbu 20 gados kā kasiere lielveikalā un pēc 20 gadiem nav spējusi izglītoties, attīstīt savu karjeru, tad tādai personībai patiešām labāk būtu dzemdēt agri...

Nesaprotu, lielāko daļu no mums vecāki izaudzināja, paralēli strādājot un studējot, bet tagad tas tiek uzskatīts par kaut ko neiespējamu?

Vai vari salīdzināt dzīves ritmu, dārdzību un cilvēkus uzskatus pagājušā gadsimta 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā ar mūsdienām?
04.08.2013 15:04 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Klusais smaids aizmirsis vienu ļoti būtisku lietu - visas sievietes nav karjeristes un visām neinteresē pēc iespējas augstāks amats un atalgojums.
Man darbs ir veids kā aizpildīt savu laiku, komunicēt ar cilvēkiem, iemācīties kaut ko jaunu. Un nopelnīt savām vajadzībām. Nekad nav bijis mērķis tikt pēc iespējas augstāk pa karjeras kāpnēm. Karjera lai paliek manam vīrietim.
04.08.2013 15:20 |

Reitings 7143
Sanāk, ka tādām kā man bērnus vispār nevajag. :D
Un tad visi brīnās, kāpēc Latvija izmirst :D
04.08.2013 15:23 |

10 gadi
Reitings 13809
Es arī neesmu karjeriste. Ja būtu iespēja vai tiktu pieņemts tāds lēmums mierīgi varētu dzīvoties pa māju ar bērniem. Papildus gribētu tikai kādas radošas aktivitātes.
04.08.2013 15:23 |

Reitings 893
Libra, drīkst jautāt, kā Tu rīkotos, ja arī Tavs vīrietis nebūtu karjerists, bet samierinātos ar mazumiņu?
04.08.2013 15:24 |

Reitings 7143
Nemēdzu analizēt to, kā būtu, ja būtu. Visdrīzāk, ar tādu vīrieti nesatiktos.
Laikus paredzu uzbraucienu, ka esmu zeltrace. Nē, es tāda neesmu. Mani neviens neuztur. Un ir bijis periods, kad es, bez visas savas karjeras, uzturu bez darba palikušo vīrieti.
04.08.2013 15:29 |

Reitings 893
Libra, nekomentēšu to, vai uzskatu Tevi par zeltraci - tam nav nozīmes. Tikai neredzu konsekvenci - sievietei nepieciešams tāds vīrietis-karjerists, taču viņai pašai sava karjera īpaši nerūp. Vai drīzāk tas neizklausās pēc sievietes slinkuma un nevēlēšanās apgrūtināt sevi (karjera prasu milzu darbu un piepūli), tajā pat laikā sagaidot, ka šo darbu paveiks vīrietis?
04.08.2013 15:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Man liekas, ka, lai vīrietis varētu veidot karjeru, viņam ir nepieciešams sievietes atbalsts. Vīrietis veido karjeru, bet sieviete gādā par māju, bērniem. Ja abi būs karjeristi, tad būs grūti attiecības saglabāt harmoniskas.
04.08.2013 15:36 |

Reitings 893
Anne, es uzskatu, ka ikviena galējība ir kaitīga - gan tāda, ka cilvēka dzīvē nekam citam nav vietas, izņemot darbu, gan tāda, kad cilvēkam nav citu interešu, izņemot mājas un bērnus.
04.08.2013 15:40 |

10 gadi
Reitings 13809
Tāpēc jau es minēju vajadzību pēc radošām izpausmēm.
04.08.2013 15:41 |

Reitings 7143
Klusais smaids, šī diskusija ir neauglīga.
Visi nevar būt un domāt vienādi. Es uzskatu, ka katram dzimumam ir sava loma un uzdevumi. Es arī malku saskaldīt varu, bet tas nenozīmē, ka es to daru. Ir lietas, ko dara vīrieši, ir lietas, ko dara sievietes. Tu tā vari neuzskatīt, tava dzīve un izvēle. Man ir blakus tas, kurš piekrīt maniem uzskatiem un ir audzināts tāpat kā es, novēlu tev atrast atbilstošu sievieti, nevis mēģināt kaut kādā forumā izmācīt jau pieaugusas sievietes ar vairāk vai mazāk jau izveidotu dzīvi.
04.08.2013 15:42 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
ikviena galējība ir kaitīga - gan tāda, ka cilvēka dzīvē nekam citam nav vietas, izņemot darbu, gan tāda, kad cilvēkam nav citu interešu, izņemot mājas un bērnus.

Kas tad ir karjera? 60 stundas darbā, 4000 latu alga? Tu pats te taisi galējības. Kāpēc nav vidus? Ir daudzi pieticīgi cilvēki, kuriem pietiktu ar 500 latiem; ja vēl divi cilvēki ģimenē strādā, pavisam labi.
04.08.2013 15:44 |

Reitings 893
Libra, tādēļ jau šis ir forums, ka lietotāji apmainās ar saviem viedokļiem un diskutē. Vai es kādam uzspiežu savu redzējumu? Nē, es, tāpat kā Tu, tikai aizstāvu savējo.

grecia, 60 stundas nedēļā, manuprāt, nav pats izteiktākais karjerisms, jo normālā slodze jau ir 40 stundas. Pazinu cilvēku, kas strādāja 90 stundas, ieskaitot brīvdienas.
500 lati mēnesī? Personīgi es nespētu ilgstoši samierināties ar tik niecīgiem ienākumiem, lai arī pats mēnesī iztērēju krietni mazāku summu.
04.08.2013 15:50 |

10 gadi
Reitings 13809
Labi, ka es neesmu karjeriste, jo mana laime nav atkarīga no tā, cik daudz es nopelnu. Un man prieks, ka mans vīrs uzskata, ka man nav jāpelna līdzvērtīgi viņam - galvenais, ka darbs man sagādā prieku, un es aizpildu savu brīvo laiku.
04.08.2013 15:54 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tas labi, ka tu nespētu. Daudzi citi ir spiesti dzīvot pat par vēl mazāku algu, bet daudzi citi vienkārši stresu un naudu iemaina pret mierīgu dzīvi.

Un, ja visi būs vadītāji, kurš tad strādās roku darbu? Latvijā tā ir izteikta problēma, visi mācās vadītājos, juristos, bet kā (no kā) tad viņi pelna to naudu? Tu propagandē tieši pastāvošo izvēli.
04.08.2013 15:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits