4 scenāriji

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Runājos ar labu draudzeni un aizdomājos. Viņas ģimenē ir šādas tādas finansiālas problēmas un viņa man lūdza padomu. Taču es īsti nespēju atbildēt, jo katrā no šiem variantiem ir kāds liels mīnuss.
1) Pārdot dzīvokli pilsētā un pārvākties uz mazpilsētu netālu, par to naudu nopirkt lētāku dzīvokli un atdot visus sakrājušos parādus. Bet, mazpilsētai nav laba slava, turklāt tur dzīvo daudzi vīrieša paziņas, kuri mīl lietot alkoholu, turklāt visticamāk dzīvoklis arī būtu pašiem jāizremontē un jākārto. ( manā skatījumā tas nav gluži mīnuss, bet viņai tas sagādā galvassāpes) Ir jau zināms, ka no šīs mazpilsētas ir ļoti slikta satiksmes un sava auto viņiem vēl nav. Tāpēc problēmas var sagādāt braukšana uz darbu un atpakaļ.
2) Abi brauc uz ārzemēm strādāt, lai nomaksātu parādus. Bērns tikmēr dzīvo ar omīti. Bet viņa saprot, ka nespēs pamest bērnu.
3) Uz ārzemēm brauc tikai vīrs. Pats vīrs gan to ļoti negrib, jo nevēlas ģimeni redzēt tikai reizi 3 mēnešos un būt atšķirtībā.
4) Turpināt kulties tepat, ar domu, ka viss nokārties.

Sīkākas nianses gan vairs nestāstīšu, tā jau daudz pateikusi esmu. Bet ko jūs darītu?
Manuprāt, visoptimālākais ir 1. variants.
02.08.2013 10:09 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Es šajā gadījumā būtu par variantu, ka vīrs kādu pusgadu-gadu pastrādā ārzemēs. Vai arī abiem jāmeklē haltūras u.c. piepelnīšanās iespējas tepat LV. Tā summa nav tā vērta, lai pārdotu nekustamo īpašumu....
02.08.2013 11:08 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu. 2000 LVL nav tik astronomiska summa, lai pārdotu NĪ vai kardināli mainītu dzīvi, ja paši īsti to nemaz nevēlas..
02.08.2013 11:26 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Uz dzīvokli ir nostiprināta hipotēka? Ja ir, tad to bez bankas atļaujas nemaz nevarēs pārdot. Turklāt, parāds 2000 Ls apmērā ir kam? Juridiskām vai fiziskām personām? Jau ir nonācis līdz tiesai par parāda atgūšanu vai nav?
Katrā ziņā iesaku doties pie tām personām, kam draudzenes ģimene ir parādā un vienoties par kaut kādu atmaksas grafiku. Ja parāds ir 2000 Ls vienai personai, tad draudzenes varētu maksāt 100 Ls mēnesī (50 Ls no viņas algas/50 Ls no vīra algas) un parāds tiktu nomaksāts nedaudz mazāk kā 2 gadu laikā. Nebūtu jāpārvācas uz mazpilsētu, jāpārdod dzīvoklis, varbūt jāsavelk gali ciešāk un jāpadzivo uz rīsiem šo laiku.
02.08.2013 12:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits