Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

dusma

Reitings 182
Reģ: 09.02.2013
Sveikas!:)
Sākšu ar to,ka esmu studente,dzīvoja kopā ar draugu pilsētā,kurā mācos,brīvdienās braucu pie vecākiem ciemos.Šovasar izlēmu sākt meklēt darbiņu,tā kā darba pieredzes nav,nebija nemaz tik viegli un vienīgā iespēja bija strādāt par auklīti,bērnus mīlu,tāpēc piekritu (kamēr nav citas iespējas,paralēli meklējot citu).Strādāju no sākuma divas nedēļas,pa dažām stundām,lai mazais pierod.Tagad jau esmu nostrādājusi mēnesi ar pusi..piezvana ļoti laba draudzene,kas pazīst šo ģimeni un sāk stāstīt,ka bērna māti neapmierina tas,ka es ar sīko biju aizgājusi uz kafejnīcu (tās bija divas reizes,pa visu šo laiku),ka viņa skaitot katru santīmu,a es redz staigāju un tērējos ,ka netaisās man apmaksāt manu gājienus,par to,ka ,kad atnāk mājās un es jau stāvu sagērbusies un neko nestāstu,kaut gan neatceros ne reizi,ka būtu nepastāstījusi ,ko pa dienu darījām,ko ēda u.tt,ka piezvanīju un pajautāju,kad pārradīsies no darra (viena vienīgā reize,kad viņa kavēja,bet es kavēju autobusu) un dažādi tādi sīkumi,varbūt skan muļķīgi,bet ļoti nepatīkami...acīs vienmēr smaida..tāda dusma parāva,strādaju 9 h dienā,pelnumazs ,tagad bija citi darba piedāvājumi,bet tā kā apsolīju nostrādāt līdz augusta beigām,būtu nekorekti aiziet pēkšņi..māja vnm sakopta,viss kā nākas ,kavē viņa bieži.no manas puses.ko teiksiet?jā..laikam skan diez gan bērniškīgi..bet parāva dusma..
30.07.2013 11:43 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ko es teiktu?
Es tā arī tiešā veidā ar bērna māti parunātu. Nekad neļauju sevi atstāt apbižotās stāvoklī, pastāvu par savu labsajūtu.
Un es runātu nevis ar domu kaut ko pārmest par divkosību, bet ar domu, kā uzlabot esošo situāciju. Teiktu, ka zinu, ka citiem cilvēkiem viņa stāsta par neapmierinātību ar manu darbu, ka gribu zināt visu, kas nepatīk, lai esošo situāciju uzlabotu.

Tikšana ar šo situāciju galā arī būs Tava pieredze, kas noteikti noderēs nākamo darba gaitu laikā. Par sevi ir jāpstāv!
30.07.2013 11:49 |

Reitings 182
Viss būtu daudz vienkāršak,ja es varētu teikt..ka es zinu,ko jūs citiem stāstat..bet nevaru,jo viņa it kā dalījās slepeni un ar mani dalījās ar nosacījumu,ka es neko neteikšu.. nezinu ,varbūt vnk pajautāt,no zila gaisa..varbūt it kaut kas ,kas jūs neapmierina?
30.07.2013 11:52 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
varbūt it kaut kas ,kas jūs neapmierina manā darbā?

es esmu šādi uzdevusi jautājumus priekšniecei,kad kolēģe atstāstīja man par ko esot izteikusi nepatiku.
30.07.2013 11:55 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Manuprāt, auklītes darbā ir ļoti grūti nodalīt savas emocijas, ambīcijas no darba attiecībām. Gan mātei, gan auklītei jāsaprot, ka viņa ir darbā ņēmējs un Tu darbinieks.

Līdz ar to vajag apsēsties un izrunāt, kas viņai ir pieņemai un kas nē, pie tā arī pieturēties un palūgt, lai nākamreiz pretenzijas izvirza Tev, nevis citiem cilvēkiem. Ja viņa kavējās, tad viņai uz to arī ir jānorāsa, lai veic papildus samaksu vai ierodas laicīgi.
30.07.2013 11:56 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
p.s. un es darītu tā,kā womankind iesaka. nu ja viņa var kladzināt apkārt ka tu tā un šitā, kāpēc tās runas nevarētu nonākt līdz tavām ausīm? nav jau jāsauc vārds,kas teica. vien paprasi,kā atrisināt šādas problēmas un nepatiku teiktu acīs, nevis visiem apkārt-tikai ne tev.
30.07.2013 11:57 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Lūk, šitādas bābas kā tā māte es nesaprotu - kāpēc nevar pašai auklei pateikt, kas neapmierina, lai meitene zin un ja ir ko mainīt situācijā, tad maina. Bet nē - kko dirš aiz muguras, bet acīs skatās un smaida.
Es noteikti ar viņu runātu. Pajautātu, kāpēc visi citi zina par maniem trūkumiem darbā, bet man pašai nekas netiek teikts un tāpēc es neko nevaru uzlabot.
30.07.2013 11:59 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
sargājot cilvēkus, sakot, ka tu nedrīksti pastāvēt par SEVI, jo redz pateica slepenībā, nekur dzīvē netiksi un paliksi zem tupeles tā, ka visi tevi izmantos. Ja kladzina apkārt, nevis sejā - pati vainīga. Negribēja, lai kāds pasaka, būtu klusējusi un teikusi personīgi. Neesi muļķe, izrunājies un nokārto visu.
30.07.2013 12:02 |

Reitings 182
Tā arī darīšu,jautāšu,kas neapmierina..
Piekrītu cubianas viedoklim,ka grūti atdalīt ambīcijas,emocijas no darba...gribas vnk nospļauties un aiziet..
Es tiešām ar visu sirdi,varēju arī brīvdienās pieskatīt,nekad neatteicu..sanāk,ka mani nenovērtē pavisam.
30.07.2013 12:02 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
bet varbūt tā , kura stāstīja tev to, sameloja?
30.07.2013 12:54 |

Reitings 182
Nē,tas nav iespējams..
30.07.2013 13:20 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits