1. Aveņu ievārījums ar veselām ogām
Apmēram 1 litrs
Sastāvdaļas
500 g labas, gatavas avenes
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura
Avenes ar cukuru un vaniļas cukuru kārtām saber katlā un atstāj uz nakti ievilkties. Uzmanīgi pārlej zemā platā traukā un vāra BEZ maisīšanas 3-5 minūtes. Noputo. Salej izmazgātās, sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā
2. Aveņu un kokosriekstu ievārījums
Sastāvdaļas
1 kg aveņu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Ievārījuma cukura „1+3”
2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņu
4 ēd. kar. kokosriekstu liķiera (pēc izvēles)
Noskalo un pārlasa avenes. Ieber katliņā avenes un ievārījuma cukuru un vāra 2-3 minūtes, periodiski apmaisot. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas un liķieri. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.
http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/ievarijumi-marmelades-dzemi/mellenu-bananu-un-avenu-ievarijums/