Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Labumi ziemai

 
Reitings 61
Reģ: 04.01.2010
Agrāk nemēdzu vārīt nekādus ievārījumus, kompotus un citus brūvējumus ziemai, taču šogad kaut kā sagribējās. Tā kā neesmu nekāda profesionāle šajā jomā, tad vēršos pie jums.

Varbūt varat ieteikt kādas gardas, interesantas un nepārāk grūtas ievārījuma receptes no avenēm?
29.07.2013 15:50 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ummm... avenes+cukurs, savārīt, likt burciņā?
29.07.2013 15:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Varbūt varat ieteikt kādas gardas, interesantas un nepārāk grūtas ievārījuma receptes no avenēm?

Man jau šķiet, ka nekā labāka par vienkāršu, tīru aveņu ievārījumu nav.
Var ēst ar putrām, pankūkām utml., bet, ja ir saaukstēšanās, tad šķīdināt karstā ūdenī tāpat vien.
Ne vienmēr vajag visu sarežģīt un mākslīgi taisīt "interesantu".
29.07.2013 15:52 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
mamma man iedeva meža avenes - tās ar cukuru savārīju, caur sietiņu izdzinu (lai aizvāktu sēkliņas) un bija ņamma, kas ātri pazuda...

Bet tā mēs parasti ogas saldējam, jo ziemā ēdam svaigas (atkausētas)...
29.07.2013 15:53 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
murr +
Man arī patīk atkausēt un tad sablenderēt/saspaidīt ar cukuru
29.07.2013 15:55 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Veel var vienkaarshi sablendereet. Ja gribi, pieliec cukuru. Ieliec plastmasas traukos ar vaacinjiem un saldeetavaa iekshaa. Ziemaa ideaali peec tam eest. Un taadus pljuree var no visaam ogaam taisiit.
29.07.2013 15:55 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
1. Aveņu ievārījums ar veselām ogām

Apmēram 1 litrs

Sastāvdaļas
500 g labas, gatavas avenes
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura

Avenes ar cukuru un vaniļas cukuru kārtām saber katlā un atstāj uz nakti ievilkties. Uzmanīgi pārlej zemā platā traukā un vāra BEZ maisīšanas 3-5 minūtes. Noputo. Salej izmazgātās, sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā


2. Aveņu un kokosriekstu ievārījums

Sastāvdaļas
1 kg aveņu
1 iepakojums (330 g) Dansukker Ievārījuma cukura „1+3”
2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņu
4 ēd. kar. kokosriekstu liķiera (pēc izvēles)

Noskalo un pārlasa avenes. Ieber katliņā avenes un ievārījuma cukuru un vāra 2-3 minūtes, periodiski apmaisot. Noņem no plīts un uzmanīgi noņem putas, ja tādas ir.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas un liķieri. Sapilda siltās, sterilās burkās. Cieši noslēdz. Glabā vēsā vietā.



http://virtuve.calis.lv/receptes/konservesana/ievarijumi-marmelades-dzemi/mellenu-bananu-un-avenu-ievarijums/

29.07.2013 15:57 |
 
Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
Es esmu par saldēšanu.

It kā saglabājoties arī vairāk vitamīni.

Šogad saldēju gan veselas ogas, gan arī sablenderētas.

Uz doto brīdi man ir upenes, avenes, zemenes un jāņogas.

Vēl gribās mellenes un lācenes (tikai nav ne jausmas, kur lai lācenes atrod).

Ziemā pankūkas, vafeles vai tortes ar svaigām ogām - ņamma.

Kā arī tējas no sablenderētajām ogām var gatavot slimošanas laikā, daudz vitamīnu un garšīgi.
29.07.2013 15:59 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Aveņu un apelsīnu ievārījums


500 g apelsīnu 700 g aveņu 1200 g cukura


Apelsīnus applaucē, sagriež plānās šķēlēs, sajauc ar puskg cukuru un 12 stundas ļauj ievilkties.
Iztīrītas ogas samaisa ar atlikušo cukuru, 1,5 stundas patur un samaisa ar apelsīniem.
Karsē, līdz uzvārās un vāra 10 minūtes.
Karstas lej izkarsētās burkās.
29.07.2013 15:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits