Kad sapnis par mazuli tiek pārrauts.

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Sveikas meitenes.
Gribēju padalīties savos patreizējos notikumos un sajūtās. Neceru saņemt atbildes, kādēļ tā notiek, bet labprāt uzzinātu citu pieredzi.

Ir noticis pats ļaunākais, no kā visu savu dzīvi baidījos. Nav jau tā, ka par to dien dienā domāju, bet šādas domas galvā mēdza iezagties. Un tas ir neauglība.

Regulāri apmeklēju ārstu, pārbaudījos, veicu analīzes. Pēdējos 2 gadus gāju pie citas ginekoloģes, kas īpašu uzmanību nekam nepievērsa. Nu, apmēram tā, paskatījās un viss. Darba dēļ, reti kur tiku, līdz ar to biju apmierināta, ka viss ir ok, analīzes labas utt. Neiedziļinājos nekur sīkāk, jo ar pilnu pārliecību uzticējos ārstiem. Tā pat nekas nesāpēja, jutos labi.
Šogad, maijā plīsa olnīcā asinsvads, bija operācijas utt..Kā rezultātā nolēmu mainīt ārstu, jo esot slimnīcā uzzināju jau šādas tādas nianses, par ko nebiju informēta iepriekš. Un tad viss sākās. Analīzēs atklājas, ka ir hormonālais disbalanss, līdz ar to kalns ar problēmām.

Labi, saprotu ārstēšos, dzeršu zāles un viss atkal būs labi. BET, tad sarunas gaitā ar ārsti uzzinu, ka grūtniecība nav iespējama. Protams, nomierināja, ka tikai pagaidām. Bet tieši šis bija tas laiks, kad bijām nobrieduši mazulim. Gan finansiāli, gan psiholoģiski varam un gribam mazuli. Sākumā likās, ka zeme pazūd, viss nekam vairs nav jēgas... tad otra puse mani nomierināja, izrunājāmies, daudz lasījām par to utt. Saņēmos, darīšu visu, lai pienāktu tā diena, kad skatīšos uz 2 strīpiņām testā, kad iešu uz pirmo sonogrāfiju, kad turēšu savu mazulīti. Bet ir tik sasodīti grūti to apzināties, ka esmu viena no tām sievietēm, kam mazuļa ieņemšana prasīs gadus.

Kā tikt ar to galā, patreiz nezinu, ir tik daudz domu. Sirds raujas pušu.
Labprāt palasītu līdzīgu pieredzi.
29.07.2013 15:49 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Manuprāt, ja kāds šajā forumā patiešām ir trollis, tas ir Skaļais Smaids.

Absolūtais vairums sieviešu vienkārši izjūt aicinājumu kļūt par mātēm, un tas notiek diezgan agrā vecumā. Es nevaru pilnīgi droši teikt par vīriešiem, bet man izskatās, ka viņiem tā lieta notiek stipri vēlāk un ir daudz mazāk izteikta.

Šajā aspektā piekrītu Elizabetei - arī man šķiet, ka vīriešiem, kopumā skatot, vēlme pēc bērniem ir ievērojami mazāka nekā sievietēm. Protams, zinu arī gadījumus, kad vīrietis burtiski staro laimē no apziņas vien, ka nokļūs tēva godā, taču vairumā gadījumu tieši sieviete ir tā, kas attiecībās sāk risināt jautājumu par pēcnācējiem.
Es tomēr palieku pie sava uzskata, ka domāt par ģimeni un bērniem cilvēks (neatkarīgi no dzimuma) var tad, kad sasniegta stabilitāte dzīvē, materiālā labklājība, iegūts briedums un drošības sajūta par rītdienu. Latvijas apstākļos to reti izdodas realizēt pirms 30 gadu sliekšņa sasniegšanas.
30.07.2013 08:32 |

10 gadi
Reitings 5181
Es tomēr palieku pie sava uzskata, ka domāt par ģimeni un bērniem cilvēks (neatkarīgi no dzimuma) var tad, kad sasniegta stabilitāte dzīvē, materiālā labklājība, iegūts briedums un drošības sajūta par rītdienu. Latvijas apstākļos to reti izdodas realizēt pirms 30 gadu sliekšņa sasniegšanas.

Johaidī, nu taču izbeidz vienreiz!!!!! Meitenes atnāca izrunāties par savām sajūtām un uzzināt citu pieredzi. Bet Tu vēl te bārsti naudas lietas. Šī nav tā tēma un pareizā vietā - nelien iekšā emociju pasaulē ar savu ekonomikas un skaitļu prizmas skatījumu.
30.07.2013 08:59 |

Reitings 893
dzosefine, spēju saprast tēmas autori - arī es, visticamāk, justos pat ļoti nepatīkami pārsteigts, ja ārsts man paziņotu, ka esmu neauglīgs. Iespējams, šis fakts man liktu juties kaut kādā mērā nepilnvērtīgam un traucētu veidot attiecības, taču gan samierinātos ar to un baudītu dzīvi vienalga.
30.07.2013 09:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010

Jā un autore jau apstiprināja, ka ir gatava bērnam gan materiāli, gan emocionāli, ģēnij. ;) Sievietei tas ir citādāk un nav pat vērts runāt.
30.07.2013 09:29 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tūlīt KS dalīsies viedoklī, kādi tamponi viņam varbūtēji patīk labāk ielikšanas ziņā - ar aplikatoru vai bez (saistot to ar ekonomisko jautājumu un izskaitļojot, protams, finansiālo ieguvumu), bet pēc tam pastāstīs par savām varbūtējām sajūtām krūts pienu atslaucot.
30.07.2013 09:31 |

Reitings 893
_paris, es šeit nerunāju par konkrēto autori, bet gan vispārīgi. Starp citu, Tev ieteiktu neuztvert diskusijas tik saasināti. :)
Lai autorei veicas izārstēt savu kaiti!
30.07.2013 09:33 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
dzosefine, spēju saprast tēmas autori

Kamēr tu nevarēsi 9 mēnešus zem sirds nēsāt bērnu un laist to pasaulē, tikmēr viss, ko šajā sakarā saki ir "bla bla blāāā", kā teicienā par tukšo mucu.
30.07.2013 09:34 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Klusais smaids, šī tiešām nav īstā diskusija, kur tukši spriedelēt.
30.07.2013 09:42 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Klusais Smaids, es neuztveru saasināti, paldies par rūpēm :D
30.07.2013 09:45 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vīrietim te tiešām nebūs izpratnes, ko jūt sieviete. Mātes instinkts nav racionālu apsvērumu dzīts. Tas ir primitīvs! Es to jūtu jau kopš 14 gadu vecuma, kad sapņos redzēju sevi grūtniecībā un jutu, ka manī kaut kas aug - un kā man tas patika un lika justies ļoti īpaši. Jāpiebilst, ka ar prātu bērnus vēl tagad īsti negribu, toreiz nemaz nerunājot. Bet, kad iedomājos to faktu kā tādu, tad ir zemapziņas reakcija. Tāda ir sievietes būtība.
30.07.2013 10:26 |

Reitings 2342
Reproduktīvās veselības stāvoklis ir cieši saistīts ar dzīves kvalitāti, nevis tikai un vienīgi ar pēcnācēju radīšanu. Arī sieviete, kas nevēlas bērnus, iet pie ginekologa regulāri un, ja rodas problēmas, ārstē.

Bērna radīšana sievietei nav ne galvenais mērķis dzīvē, ne pienākums, bet gan īpaša dāvana izjust vēl vienu mazu sirsniņu zem savējās. Vīrietis, lai cik ļoti justu līdzi sievietei un to atbalstītu, nekad neizjutīs emocionāli to, ko izjūt sieviete. Tas gan nenozīmē, ka vīrietis šajā procesā ir mazsvarīgs.

Par smaidu dalību šajā diskusijā varu izteikt vien nožēlu, jo, acīmredzot, neesat pietiekoši nobrieduši, lai emocionalā inteliģence liktu piebremzēt.
30.07.2013 10:27 |

Reitings 893
Tūlīt KS dalīsies viedoklī, kādi tamponi viņam varbūtēji patīk labāk ielikšanas ziņā - ar aplikatoru vai bez (saistot to ar ekonomisko jautājumu un izskaitļojot, protams, finansiālo ieguvumu), bet pēc tam pastāstīs par savām varbūtējām sajūtām krūts pienu atslaucot.

Margo, manuprāt, vulgāri, jēli un nožēlojami.

Nerea, es neapšaubu mātes instinkta esamību - tāds piemīt lielākajai daļai dzīvnieku pasaules. Ja fiziski, garīgi un materiāli nobriedusi, dzīvē kaut ko sasniegusi sieviete vēlas bērnu - tas ir dabiski un saprotami. Es tikai uzskatu, ka šeit steiga nav laba sabiedrotā.
30.07.2013 10:33 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Cik skumji, ka jāpiedrazo diskusijas ar kaut kādām jēlībām un gudriem spriedelējumiem, kuri pat neiederas.
30.07.2013 10:42 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Margo, manuprāt, vulgāri, jēli un nožēlojami.

Manuprāt, vulgāri, jēli un nožēlojami te ir tikai divi dalībnieki, kuriem segvārdos ir vārds "smaids" ;)
30.07.2013 10:44 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Lasot diskusiju, man viss garastāvoklis jau no paša rīta ir sabojāts. Kā pie šādas tēmas var līst un troļļot. Vienkārši pretīgi. Es ceru, ka Dievs visu redz un tādiem cilvēkiem kā abi smaidi tiks pēc nopelniem!
30.07.2013 10:47 |

Reitings 893
Margo, man nav nekā kopīga ar "Skaļais Smaids". Lūk, tas gan, manuprāt, ir trollis.
Savukārt Mirdzas rakstīto nemaz nepūlos lasīt.
30.07.2013 10:57 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Klusais smaids, Tu esi nepatēsts vai debīls? Tiešām nesaproti, ka Tava argumentācija šajā diskusijā ir galīgi nevietā??? Toč, lohs!
30.07.2013 11:16 |

Reitings 893
arieta, kad beidzas racionāli argumenti, sākas personīgi apvainojumi - cik tipiski!
30.07.2013 11:21 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
arieta, kad beidzas racionāli argumenti, sākas personīgi apvainojumi - cik tipiski!

Nu kā tu nesaproti, ka tavi racionālie argumenti šeit neiederas...
30.07.2013 11:24 |

Reitings 893
Iespējams, Mademoiselle!, ka patiesi arī uz šo dzīves aspektu raugos racionāli, bet vai tad ar savu skatījumu kādu aizskaru? Tikai izsaku viedokli.
30.07.2013 11:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits