Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Soja, tofu receptes

 
Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Sveikas! Vai varat ieteikt kadu labu recepti, kur izmantota soja, tofu siers vai vienkarsi Jusu iecienitakas vegetaras receptes? Sodien gatavoju tofu ar senem, sipoliem un tomatiem, biju parsteigta, cik gan garsigs var but tads vegetars ediens.
29.07.2013 14:16 |
 
Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Ak, ne tur iemetu temu... :)
29.07.2013 14:17 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
http://aannija.wordpress.com/
Ir gan receptes ar soju, gan veģetāras, gan tādas, kur vienkārši gaļu var ignorēt :)
29.07.2013 15:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Parfait, kā ir ar speciālizētu kulinārijas blogu popularitāti Latvijā? Nu, tipa veģetārie ēdieni, vai ēdieni ar maz kalorijām, vai ēdieni bez glutēna ...
29.07.2013 15:15 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
57days, cik skatos, tad tieši specializētie šobrīd gūst lielāku atzinību, jo 1) no daudz cukura, kviešu miltiem un tml.lietām pagatavot kaut ko ir daudz vienkāršāk nekā veselīgi, bez glutēna utt. 2) trekno kūku, gaļu un tml. blogi ir ļooooti daudz, pārprodukcija :D
Pati savās receptēs kviešu miltus neizmantoju vispār, jo tie manam ķermenim neko labu nedara.

https://www.facebook.com/AnnijasVirtuve Te ērtāk var pasekot līdzi manām virtuves gaitām. :)
29.07.2013 15:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es taisu visu ko bez cukura (bet ar kalorijām), sāku aizvien vairāk lietot griķu miltus. Ziemassvētkos pat dabūju gatavas piparkūkas pareizajā krāsā pilnīgi bez cukura, un no pilgraudu miltiem pietam. Garšoja arī pēc normālām piparkūkām. Tagad domāju, varbūt "tur, ārā" ir jūra cilvēku, kas arī grib tādas cept?
29.07.2013 15:24 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Parfait, paldies, noderēs ;)
29.07.2013 15:24 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
57days, esmu droša, ka tā arī ir :) Tikai, lai blogs būtu "populārs" (:D), vajag diez gan regulāri postot. Ar ko saldināji - stēviju, medu vai ko citu?
Priekš manis patīkams atklājums ir rīsu milti, šodien plānoju cept pankūkas.
29.07.2013 15:25 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ā, par tēmu: es tofu lietoju tikai tad, kad taisu hot and sour soup (skat. jebkuru ķīniešu recepšu lapu)
Ar mazgabaliņu soju var taisīt "makaroni po flotski" (makaroni ar mākslīgās gaļas mērci?), mana mamma pat veiksmīgi cep veģetārās kotletes, tikai nezinu, kā.
29.07.2013 15:26 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
chanely, prieks :)) Es vispār gribēju pie Tevis vērsties ar jautājumu pēc padoma. Par citu tēmu gan.
29.07.2013 15:27 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Parfait, rīsu milti man kaut kā mazāk patīk, bet arī nesen nopirku. Saldināju ar parasto neveselīgo saldinātāju, a varbūt stēviju arī drusku liku, neatceros precīzi. Bet man ir pierakstīts :) Man vīrs diabētiķis, tā ka cukuru ni ni ni, bet stēvija viņam negaršo.


Jā, ar to regulārumu postošanā man var sanākt slikti, bet vispār popularitāte mani neinteresē tik daudz, kā tiešām kādam izpalīdzēt ar ideju.
29.07.2013 15:30 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Parfait, droši ;) Vari arī privāti rakstīt
29.07.2013 15:30 |
 
Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Tas blogs ir vienkarsi lielisks, paldies! :)
29.07.2013 15:31 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Parfait, skatos bildi - jā, manai mammai arī sanāk drusku plakanas kotletes, bet garšīgas.
29.07.2013 15:31 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
57 days, kādu stēviju kur pirki? Kas bija par vainu? Esmu lasījusi, ka dažām ir piegarša baigā. Manējai piegarša nav, bet tas saldums tiešām ir nu ļoti intensīvs. No aspartāmiem un tamlīdzīgiem cenšos pa gabalu turēties, bet nu saprotu, ka Tev apstākļi spiež.

chanely, paldies, noteikti aizrakstīšu! :)

Desiree, paldies par labiem vārdiem :))
29.07.2013 15:33 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Huxol saldinātājā aspartama nav, ir tikai tamlīdzīgās vielas :)
Stēviju pirku neatceros kur, bet no tā ražotāja, kam lapa http://stevija.lv. Sen pirku, kad citi "brendi" vēl Rīgā bija grūti atrodami, bet tagad situācija ir uzlabojusies. Man ir pilienos, ir tabletēs, piegarša nav baigā, drīzāk gan gaumes jautājums patīk vai nē (tāpat kā brūnajam cukuram taču arī ir specifiska garša), drusku par daudz pēc lakricas, manuprāt. Man ir arī no centrāltirgus puķupodiņos gan stēvija, gan līpija, pagaidām gan esmu tikai likusi lapas, vārot stipru piparmētru tēju un taisot ledus tēju pēctam. Aug griezdamās, piecieš neregulāru laistīšanu. Bet īsti neesmu izdomājusi, kā ikdienā lietot.
29.07.2013 15:38 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mana stēvija arī šobrīd vienkārši aug... :D Īsti nezinu, kur viņu pagaidām labāk izmantot. Bet nu manējā vēl ne tuvu nav liela. Līpiju arī gribēju nopirkt, bet, kad biju nobriedusi, tirgū bija palikuši tādi mazi, pussprāguši stādiņi. Jāmēģina atkal būs.
Es pati pirku iherb.com. Un man lakrica tiešām riebjas. Savai stēvijai lakricu galīgi nejūtu, bet tas acīmredzot tiešām gaumes jautājums.

Starp citu... kad vīrietim dodat sojas kotletes, sākumā var pamēģināt neteikt, no kā tās gatavotas :D Pieļauju, ka manējais būtu bijis skeptiskāks, ja jau no sākuma zinātu, ka soju dodu viņam, tagad pats prasa :)))
29.07.2013 15:42 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mans vīrietis ir pusveģetārietis, tā kā soja nav problēma :) Pat pieradinājis manu tēvu paēst reizēm sātīgas vakariņas BEZ gaļas.
29.07.2013 15:49 |
 
Reitings 131
Reģ: 16.03.2009
Iherb kodiņš VPG411
25.09.2013 23:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits