sms credit

Reitings 59
Reģ: 07.12.2010
šodien pastkastē atradu vēstuli, kas adresēta brālim. uz aploksnes lieliem burtiem rakstīts Pirmstiesas brīdinājums.atveru un skatos, ka šis janvārī ņēmis sms kredītu 400 ls. taču darba viņam nav. viņš studē.tgd parāds uzzaudzis jau līdz 700 ls.

Tā kā viņš ir pilngadīgs, tad jāatbild vien būs pašam. Interesē, kas viņam draud tālāk??
25.07.2013 14:21 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Zaķi, vai tad tā ir? Esmu dzirdējusi, ka piedzen šīs summas arī no vecākiem.

Bet ja viņš ir pilngadīgs - pričom tur vecāki?
25.07.2013 16:34 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ok, es varbūt nezinu visas juridiskās nianses, bet par pilngadīga cilvēka saistībām vecāki nav atbildīgi, ja vien nav galvotāju statusā.
25.07.2013 16:38 |

Reitings 59
Viens draugs teica, ka vecākiem nebūs jāatbild, bet būs 2 varianti ko viņam var piemērot - brīvības atņemšana uz noteikti laiku vai piespiedu darbs. Domāju, varbūt kādai ir kāda reāla pieredze.
25.07.2013 16:40 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
siikaautt, un ka parasti vecāki šādos gadījumos savus bērnus glābj..
ka vecākiem nebūs jāatbild, bet būs 2 varianti ko viņam var piemērot - brīvības atņemšana uz noteikti laiku vai piespiedu darbs. Domāju, varbūt kādai ir kāda reāla pieredze.
25.07.2013 16:45 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Mans brālis arī bija paņēmis to sms kredītu, bet kaut kādus 200ls. Viņam nāca tās vēstules un summa auga, viņš nelikās ne zinis :D Tad arī pirmstiesas vēstuli atsūtija, bet viņš nereaģēja un lika mierā kādus divus gadus. Tagad nesen atkal atnāca vēstule, bet no kredītreformas.
Bet es arceros, ka kkad pa tv vēl rādija, ka viņi tās pirmstiesas vēstules sūta, lai iebiedētu cilvēkus. Citi nobīstas un atdod, tur vēl teica, ka, nevienu cietumā par to neliek, jo tad būtu jāuzceļ atsevišķs cietums priekš tādiem.
Bet nu es nezinu precīzi kādi tur tie likumi utt, tas vnk no mūsu ģimenes pieredzes
25.07.2013 16:50 |

Reitings 59
njā, kādēļ vieniem visu pienes uz paplātes, bet citiem ir jācīnās???!!! viņam mamma pat darbu ir piedāvājusi pie paziņam, bet nē, nevajag. ai, no vienas puses labi, ka man pašai sava dzīve,bet žēl vecāku, ka viņi nemana to liekēdi :@ neviens jau ar īsti nezin ar kādu kompāniju tusējās.
25.07.2013 16:52 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Cietumā jau nevienu neliks, vienkārši tiklīdz Tavam brālim parādīsies oficiāli ienākumi bankas kontā, viņam automātiski tiks novilktas konkrētas summas mēnesī. Parāds pa to laiku tikai augs + parādam tiks pieskaitīti visi tiesas izdevumi, tāpēc silti iesaku par esošo situāciju informēt vecākus un sākt risināt šo lietu. Kaut vai tāpēc, lai piebremzētu parāda augšanu un saskaņotu visas turpmākās rīcības ar kredītiestādi. Viņi jau tikai pelna uz tādiem "paslēpes" spēlošiem kredīta ņēmējiem. Parāds aug, un to neviens tāpat nenoraksta ne 2 ne 10 gadus vēlāk. Pārejot uz EUR, summa būs lielāka.
Esi gudra - RĪKOJIES!
25.07.2013 16:55 |

Reitings 59
krabis-ooo paldies par pieredzi.

laikam jau atliek vien nogaidīt, kas būs nākamais, jo summa nav maza. Esmu kkur lasījusi, ka procentu summa nevar pārsniegt aizņēmuma summu. tad jau vairs īpaši lielākai atmaksas summai nevajadzētu būt.

vēl varu mēģināt runāt ar vīra brālēnu, viņam bija līdzīga situācija, bet kkā negribas,to stāstīt. pat vīram nesaku, jo tomēr ģimene un brālis taču ir.
25.07.2013 16:57 |

Reitings 59
bellakilla, viņš pats neko nesāks risināt. Un visticamāk, ka būs kā Mirdza teica, ka vecāki glābs savu bērnu.

Bet kā lai 20 gadīgam cilvēkam iemāca domāt ar galvu un risināt problēmu. teicu, jau viņam lai zvana runā kko risina, bet nē. Redz, neko viņam neizdarīs, un tas esot viņa parāds ne mans, ko es jaucos.

varbūt tiešam velti piebāžu savu galvu ar šīm lietām.
25.07.2013 17:01 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
siikaautt, es tavā vietā izstāstītu vecākiem. Pie tam ar vecākiem parunātu par visu brāļa situāciju kopumā - viņa dzīvesveidu, nestrādāšanu, utt.. Tā teikt, mēģinātu skaidrot vecākiem, ka SMS kredīta dēļ dēls nav jāglābj, ja viņi būtu tā gribējuši un, ka beidzot pats ir pieaudzis, lai uzņemtos atbildību. Izdomātu ar vecākiem reālu plānu kā risināt šo problēmu - respektīvi, vecākiem ieteiktu nemaksāt to soda naudu, bet palīdzēt savādāk (palidzet sarunat atmaksas grafiku, jautajumus ar darba mekleshanu, utt.), bet neliktu visu ar karotiiti mutee.
25.07.2013 17:07 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Zinu puisi, kuram nāca visu laiku vēstules no parādu piedzinējiem. Viņš vienkārši visu laiku atbildēja, ka nav darba un var samaksāt tikai 5Ls mēnesī. Vairāk nav zvanījuši. Laikam necer sagaidīt, arī vēstules nav nākušas.
25.07.2013 17:11 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tur patiesībā, ja ir iespējams lēti dabūt kašķīgu advokātu, arī pamatsummu var diezgan smuki nodzēst nemaksājot. Viņu līgums ir pretrunā ar pašu izsūtītajām vēstulēm. Izdrukājot šo te līgumu no viņu mājaslapas un saglabājot aploksni, kurā bija brīdinājums, viņiem var klāties plāni.

Ja nu no tiesāšanās sajēgas ir tik pat cik cūkai no baleta, un nav ne mazākā nodoma maksāt, sekas ir šādas:
1) Aptuveni 2 gadus sūta savas vēstulītes, ka viss būs slikti, novilks biksiņas un televīzoru no mājas iznesīs, apcietinās. Teorētiski šādi sodi likumā ir paredzēti, bet ne uz mazām summām.
2) Pēc tiem diviem gadiem atnāks izlīguma piedāvājums. Tas no sevis paredz, ka noteiktā termiņā jāsedz pamatsumma, tad procentus nemaz nepieprasīs. Ja nevar summu atmaksāt noteiktajā termiņā, ir iespēja piezvanīt un pa telefonu vienoties, ka samaksāts būs līdz kādam citam datumam netālā nākotnē, vai arī vienoties par maksāšanu pa daļām.
3) Ja nu nekādi nav tā summa nomaksājusies, tad var sākt gaidīt vēstulīti no vietējā tiesas kantora, kas tad beidzas diezgan neglīti. Banku konti tiek arestēti, ja īpašumā ir automašīnas, tām tiek uzlikts liegums utt.

Par cietumu var nesatraukties - tajā nevienu neliek. Piespiedu darbus, pagaidām nav manīts, ka kādam būtu piesprieduši. Abi šie soda veidi ir neefektīvi kredītdevējam, jo ne vienā, ne otrā gadījumā aizņēmējs neatgriež naudu.

Daudziem jau liekas, ka bez cietuma viss ir sīkumi, bet neviens pat neaizdomājas, cik apgrūtinoši tas viss sāk likties beigās, pat tad, ja sankcija ir tikai tāds sīkums, kā bloķēts bankas konts, kurā pāris reizes mēnesī tiek ieskaitīta nauda, nelielas summas. Pirmkārt jau tas, ka rēķinus maksāt ir jāiet uz banku un jāstāv tur garajās rindās, nemaz nerunājot par to, cik neciešamu dzīvi var pataisīt citi šie te "sīkumi"
25.07.2013 20:03 |

Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
man draugam jau vairāki gadi pagājuši kopš viņš ņēmis. nu muļķis bija, kad ņēma, bet ko nu vairs. sākumā necēla telefonu viņiem utt. viņi sūtīja vēstules utt. vienreiz no bankas konta novilka visu summu, kas ienāca. uztaisīja citu kontu, citā bankā. pēc kāda gada atkal tajā pašā. nekas vairs nav novilkts. automašīnai liegums nav uzlikts. sūta vēstules joprojām. kas būs nezinu.
25.07.2013 20:31 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Pirmo gadu kad sākam dzivot kopā vīrs paņema kredītu Seb bankā .uz 300ls jo mašīnai vajadzeja remontu .ARI MOCAS AR KREDITU,BET VINJS TO UZTVER MIERIGI. 8 ls velk no mēneša bankas konta un viss ,mani gan tas tracina.....
25.07.2013 20:43 |

Reitings 57
Reģ: 29.01.2009
Viens draugs teica, ka vecākiem nebūs jāatbild, bet būs 2 varianti ko viņam var piemērot - brīvības atņemšana uz noteikti laiku vai piespiedu darbs. Domāju, varbūt kādai ir kāda reāla pieredze.

Tās nu gan ir lielas muļķības!!!

Ja viņš būtu kaut ko nozadzis - tad gan jā!

Bet tā ir parasta parāda piedziņa un tiesas gadījumā varētu tikt iesniegta tā saucamā "maza apmēra prasība". Pozitīva tiesas sprieduma gadījumā kreditors varēs to iesniegt zvērinātam tiesu izpildītājam, lai tas uzsāk piedziņu pret Tavu brāli (ne vecākiem, vai kādu citu - secinu no apraksta).

Ir būtiski atcerēties, ka tiesas gadījumā Tavs brālis var lūgt līgumsodu samazināt (pieņemu, ka tie ir tie LVL 300). Lai arī līgumsods nav pārmērīgs, bet praksē ir gadījies, ka tiesas samazina.

Bet vispirms ieteiktu sakontaktēties ar kreditoru, pirmkārt, lūgt samazināt līgumsodu un, otrkārt, noslēdzot parāda atmaksas grafiku.

Tiesa - tas būs grūti, ja Tavs brālis to nevēlēsies vai neizrādīs iniciatīvu....

Ir sanācis strādāt ar šādām lietām, tādēļ arī nepieciešamības gadījumā varu palīdzēt.

Lai veicas!
25.07.2013 20:50 |

Reitings 33
Reģ: 16.09.2011
Paldies Alexxa un Lāsma par izsmeļošo info :)
25.07.2013 20:55 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
northemtauna, tavam pajoliņam nav ienācis prātā, ka parāds būtu jāatdod? Tiešām dusma uz šitādiem lamzakiem - aizņemās naudu un tad izliekas par beigtiem, piedevām vēl vaino valsti un sazin ko dēļ tā, ka nevar atdot aizņēmumu. Un tad brīnamies, kāpēc mūsu valsts ir tādā paka*ā - tāpēc, ak valstī ir tik daudz muļķu.
26.07.2013 08:34 |

Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
Aija, tev nav nekadu tiesibu saukt vinu par pajolinu,ne tu zini kapec nema,ne ari kapec nevar atdot.
26.07.2013 09:44 |

Reitings 45
Reģ: 04.06.2013
siikaautt, izdomāji ko beigās darīsi lietas labā?
26.07.2013 09:51 |

Reitings 59
Atdošu vēstules mammai, lai domā ko tālāk. Savādāk nervi čupā :D
26.07.2013 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits