Atceros,kad 3 gadus atpakaļ vasarā nebija darbs,un aizsūtīju CV uz chilli picu par trauku mazgātāju(izmisumā biju :D) Aizgāju uz interviju,man jautāja iepriekšējās darba vietas telefona numuru,lai varētu dabūt tādu augstu amatu,kā trauku mazgātāja . Bet beigās nedabūju šo lielisko darba vietu,jo iepriekšējā darba devēja,bija pateikusi,ka sākumā es ļoti labi strādāju,bet beigās zuda entuziasms ! Jā,man zuda entuziasms,kad viņa ņēma katru dienu savu 3 gadīgo bērnu uz ofissu (par administratori strādāju) un iedomājās,ka manos pienākumos ir pieskatīt viņas bērnu visu dienu.Protams,ir darba vietas,kur noteikti ir jāzvana ,lai iegūtu atsauksmes par iepriekšējām darba vietām,bet ne jau nu trauku mazgātājas darbam... :D Lai piezvana manam puisim,viņš pastāstīs,ka labi traukus mazgāju.
Uzskatu,ka ir diezgan muļķīgi jautāt to telefona numuru. Tu vari arī labi strādāt iepriekšējā darba vietā,bet vadītājam kkas tevī nepatiks,un viņš viss kaut ko var sastāstīt. Protams,ir jau arī labi darba devēji,bet man visa tā zvanīšanās un prāšņāšana atgādina tādas klaču vākšanas.
Teiksim,tai čili picas vadītājai es tikpat labi varēju iedot savas mammas nummuru,viņa būtu sastāstījusi zilus brīnumus cik laba es strādniece. :D Tāpēc ir 3 mēnešu pārbaudes laiks,lai noskaidrotu,kas tu par darbinieci esi. Nu tas tikai mans personīgais viedoklis.