Loģiski, ka ne jau visi privātā sektora uzņēmumi ir labie. Piekrītu meitenei, kas minēja par starptautiskajiem uzņēmumiem. Es arī tādā strādāju, alga vienmēr ir laikā, nodokļi nomaksāti, ir apdrošināšana, kā arī citi bonusi (patiesībā tas būtu skandāls pasaules mērogā, ja manā uzņēmumā algas nemaksātu laikā vai tās būtu aploksnēs).
Bet valsts sektorā man riebās, jo tur bija jādara visādi, es atvainojos, štrunti. Piekasīšanās nevietā, kas neveicina darba produktivitāti. Vispār no tā valsts sektora palikušas atmiņā ir kaudze ar nevajadzīgām sapulcēm par neko, dokumentu pārtaisīšana 3x, lai gan dokuments ir paredzēts iekšējai lietošanai - pasūtīt no saimniecības daļas kliņģeri un kafiju. Bet, lūk, vadītājas parakstam bija jābūt 5cm uz otru pusi. Dažas varbūt uzskata, ka tā ir tiekšanās pēc pilnības un perfektuma, bet, manuprāt, tas tikai un vienīgi traucē biznesam un mazina darbinieku potenciālu.
Iespējams, ja alga ir vienāda, tad es varētu arī aiziet uz valsts sektoru, bet mana pieredze rāda, ka valsts sektorā tās algas ir stabilas, bet tomēr privātajā sektorā ir lielākas izaugsmes iespējas, kā arī potenciāla izaugsme atalgojumam.
Vēlreiz atkārtoju - nerunāju par kaut kādiem mistiskiem SIA X ar 5 darbiniekiem.