attiecības ar mammu

Reitings 164
Reģ: 18.03.2009
Vēlos saprast kā esošo situāciju uztver cilvēki no malas, cik tajā ir manas vainas, cik mammas. Būšu ļoti pateicīga par konstruktīvu kritiku un vērtējumu!
Situācija ir šāda: dzīvoju ar vecākiem (mamma, tētis- abi pensionāri, nekādu romantisku jūtu savā starpā nav, dzīvo kā kaimiņi, nestrādā, dzīvojas pa mājām), man tūlīt būs 22, tikko pabeidzu bakalaura studijas, stāšos maģistros, tikko sāku strādāt. Ir patstāvīgs draugs gandrīz 3 gadus, reiz pa reizei paliek pie mums (dzīvojam diezgan palielā privātmājā, neviens nevienam netraucē), palīdz dārza darbos, atnes pārtiku, gatavo ēst utt. Sanāca tā, ka maģistros netiku budžetā, kas mammai šķiet kaut kas briesmīgs. Jāņem kredīts, galvotāju esmu sarunājusi, no mammas nekādi ieguldījumi netiek prasīti. Viņasprāt, esmu savu dzīvi norakusi, kļuvusi kā mans draugs (viņš augstskolā paņēma 1 gadu akadēmisko, kā laikā strādāja): slinka, bez mērķa utt. Es paliku 3. aiz svītras, daudz netrūka :( Turklāt, var jau ierotēt. Draugu uzskata vainīgu pie tā, teica, lai viņš nerādās mūsu mājā. Piebildīšu, ka draugs strādā pie mana brāļa. Pēc mammas uzstājīgajiem lūgumiem, n-tajiem zvaniem dienā, viņš draugam samazināja algu, jo mammai tas likās par daudz (20 ls dienā- daudz??). Draugs esot vainīgs pie tā, ka saplīsa zālespļāvējs, kad viņš pļāva. Bet viņš ir vienīgais, kas pļauj to milzīgo platību, asmens varēja noplīst jebkuram! Draugs saka, ka salabos, bet tāpat- mamma uzskata, ka viņš ir slaists, visu tikai lauž. Ar mašīnu nemākam braukt ne viņš, ne es (tāpēc man vairs neļauj braukt ar ģimenes auto, lai gan tētim ir 80 gadi, viņš vairs nav nekāds braucējs, bet mamma nekad nav mācējusi braukt). Tā mašīna stāv garāžā.
Jau kopš bērnības mamma mani ir kontrolējusi kā cietumā. Ar citiem bērniem spēlēties nevarēju, jo viņi no sliktām ģimenēm, pastulbi, slikti mani ietekmēs. Uz skolu, pulciņiem mani pavadīja turp, atpakaļ, nepārspīlēju, līdz kādai 6. klasei, lai gan nedzīvojam gluži Maskačkā, bet mierīgā mazpilsētā. Arī tagad es nevaru vienkārši iziet no mājas, nepaskaidrojot, kur es iešu, ar ko, cikos būšu atpakaļ. Un pēc tam vēl seko telefona zvani- kur esi, cikos būsi, es uztraucos, kartupeļi jau silti utt.. :D Tētis vienmēr pavada ar jaunākajām ziņām no kriminālhronikām. Ja kaut kur braucu ar mašīnu parasti nosaka: "Cerams, ka netiekamies pēdējo reizi". Bērnībā uz mani daudz kliedza, vēl tagad esmu nervoza, bīstos no trokšņiem..
Nekad nekas nav bijis pietiekami labi, ko daru. Mācījos labi (varēji vēl labāk), atradu darbu (varēja atrast labāk atalgotu), nopirku kleitu (kaimiņu Kate gan māk labāk ģērbties), mani draugi arī padibenes..
No vienas puses, mammas ir žēl, jo viņas dzīve nebija pārāk forša- agri apprecējās, pārticības īsti nebija.. tad piedzimu es, kad viņai jau bija 40 gadi, un bija spiesta palikt ar manu tēti. Gribu normālas attiecības ar mammu, bet nevaru izturēt, ka uz mani katru dienu kliedz un noniecina! Esmu nogurusi no strīdiem. Man ir tādi kompleksi! Gribētos vairāk pašpaļāvības.
Tāda nu ir situācija. Jūtu, ja jūku prātā šeit dzīvojot. Pēc iespējas ātrāk gribu tikt projām, pagaidām, kas mani kavē, ir nauda- pelnu 200 ls mēnesī, un nezinu, vai varēšu par šo summu sevi uzturēt Rīgā. Mamma pieprasa 50 ls, kas man liekas ok, vismaz palīdzu kaut kā. Citu darbu nezinu, vai ir jēga meklēt, jo jācenšās apvienot ar skolu rudenī. Kā jūs redzat šo situāciju? Kā jūs rīkotos, lai saglabātu attiecības gan ar mammu, gan nenojūgtos? :D
Iespējams, pēc situācijas apraksta kāds mani atpazīs, bet man vienalga. Vismaz izliekot visu, tā teikt, uz papīra, palika vieglāk.. :)
P.S. gribēju īsāk uzrakstīt, bet nesanāca
18.07.2013 13:36 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es tikai nesaprotu kā viņai izdevās drauga algas lielumu pat izkoriģēt!!?? drausmas..sīm lietam nav nekāda saistība ..brālis arī "labais".
18.07.2013 18:29 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Mana mamma arī mani ir iedzinusi kompleksos, nekad mūžā viņai nepiedošu. Uzvedībā var vilkt paralēles tavam teiktajam. Esmu laimīga, ka esmu prom no tās mājas - teksti gan bija tādi paši kā tev par kojām. Bet kojās esmu daudz laimīgāka, kaut gan, joprojām bieži zvana un terorizē par visu, ko pat nezin, kā patiesībā ir - saku priekšdienām, ar to tev būs jāsamierinās, lielākoties, iesaku klausīt meitenes- pazūdi no turienes un attiecības uzlabosies, pati vēl lūgsies, lai nāc atpakaļ.
18.07.2013 18:58 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Izklausas pēc manas omas, tieši dēl viņas rakstura un dzīves uzskatiem, es esmu rets ciemiņš viņas mājās- Es vienkārši nespēju viņu izturēt.
18.07.2013 19:24 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Beedz kur acis raada! Roltoni brokastiis un pusdienaas ir mazaak kaitiigi veseliibai kaa shaadi indiviidi, kas traumee psihi. Nervu shuunas neatjaunojaas.
18.07.2013 19:25 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Neliela atsauce uz diskusiju "pareizā dzīve". Nu nav normāli tik vēlu dzemdēt, prātiņš kaut kur paliek citur...
piekritīšu pārējām-izvācies ātrāk un veido dzīvi pēc saviem uzskatiem.
Brālis,kā vecākais bērns, varēja kaut ko arī pateikt. Vismaz samelot,ka samazinaja algu, nevis reāli to darīt.
18.07.2013 19:35 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Tas ir tikai un vienīgi vecuma dēļ. Viena drauga mammai šobrīd ir pāri 50 gadiem, viņa paziņoja, ka, kad viņš apprecēsies, vienā istabā ar sievu viņam gulēt nedrīkstēšot. Bet, tā kā potenciālās draudzenes viņam nav, māte līgavu izmisīgi meklē visos apkārtējos ciemos un dēliņu reklamē katram pretīmnācējam.

Domāju, ka kaut kādā noteiktā brīdī cilvēkiem paliek aizvien mazāk savu rūpju, tādēļ viņi uzskata par nepieciešamu parūpēties un izkoriģēt tuvāko dzīves. To pašu var redzēt, ja kaimiņos dzīvo pensionāri - tie arī vienmēr ir pārlieku norūpējušies par pārējo labklājību. Izskatās, ka ir pienācis tavs laiks pamest ģimenes ligzdu. Glāb nervus!
18.07.2013 19:37 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Viena drauga mammai šobrīd ir pāri 50 gadiem, viņa paziņoja, ka, kad viņš apprecēsies, vienā istabā ar sievu viņam gulēt nedrīkstēšot.

Tas jau ir slimi. Maaminja izjuut greizsirdiibu pret citaam sievieteem, jo uztver deelu kaa savu viirieti, nevis kaa savu beernu. Varu dereet, ka vinja ir vientuljaa maate.
18.07.2013 19:40 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
krista - Vientuļā māte viņa nav, ģimenē teorētiski viss kā vajag. Tikai, kā es sapratu, tad ar tēvu viņa ir bijusi izprecināta un viņiem tāda sadzīve vien esot. Manuprāt, tur vienkārši ir nepareiza izpratne par ģimeni, kā arī vīrieša un sievietes attiecībām kā tādām.
18.07.2013 19:45 |

Reitings 72
Reģ: 19.06.2013
1) Izvācies kaut vai uz kojām, tie ir mazāk par tiem 50 Ls
2) Novērtē savu draugu, kas Tevi ļoti mīl un nav aizbēdzis no Taviem vecākiem;
3) Pati par ģimeni sāc domāt laicīgāk, lai 20+ bērniem vecāki nav pensionāri.

Veiksmi! :)
18.07.2013 22:03 |

Reitings 37
Reģ: 14.04.2013
Spriežot pēc saviem vecākiem un vecvecākiem, ar vecumu pasliktinās raksturs. Nervi pabojāti, dzīve grūta utt. Bet jau pieaugušiem bērniem ar vecākiem grūti dzīvot- katram sava nostāja un kompromisu atrast nav viegli. Bet tiešām iesaku izvàkties un dzīvot ar draugu- noteikti atradīsies kāda vietiņa arī jums. :)
18.07.2013 22:18 |

Reitings 246
Reģ: 08.07.2013
Galvenais jau pasai tagad nenobities, lai tev nepaliek vinu zel! Neuztraucies, ja pazudisi no vinu redzes loka, telefona zvanus ta pat sanemsi 2x diena!
Bet ja jo atrak, jo labak, lai ari tavas dzives uztvere nesamaitajas! Centies viniem mierigi paskaidrot, ka viss gribi padzivot atseviski, saki ka tacu pelni un pati spej sevi spgadat un gribi sakt SAVU dzivi!

Un varu tikai izteikt lidzjutibu :D tadus sencisus panest ir nepratigi!;)
18.07.2013 23:05 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Es arī nesaprotu kā tu vēl to vari paciest? Man liekas, ka tavai mammai ar vecumu arī prāts ir aizgājis, bet tā jau veciem cilvēkiem ir.
Viņasprāt, esmu savu dzīvi norakusi, kļuvusi kā mans draugs (viņš augstskolā paņēma 1 gadu akadēmisko, kā laikā strādāja): slinka, bez mērķa utt

Nekad nekas nav bijis pietiekami labi, ko daru. Mācījos labi (varēji vēl labāk), atradu darbu (varēja atrast labāk atalgotu), nopirku kleitu (kaimiņu Kate gan māk labāk ģērbties), mani draugi arī padibenes..

Mamma pieprasa 50 ls, kas man liekas ok,

Tas jau vien pierāda, ka tavai mammai kaut kas nav kārtībā...
19.07.2013 10:32 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vecums nenāk viens..
19.07.2013 10:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es arī esmu šajā situācijā PAR pārvākšanos :)
Saprotu, ka tas nav viegli izdarāms ne vine materiāli, bet arī psiholoģiski.. jo.. grūti ir mainīt dzīves stilu, ja visu laiku esi audzis ''zem kontroles''. Pie regulēšanas ļoti pierod. :)
19.07.2013 10:40 |

Reitings 164
Reģ: 18.03.2009
Sesilla, brālis ceļ sev māju, algo vairākus palīgus. Viens no tiem ir mans draugs. Brālis pats viņam piedāvāja darbu un pats piedāvāja konkrēto summu, taču mamma uzskata, ka tas, ko brālis maksā manam draugam, ir pārāk daudz, brālim tas esot finansiāls slogs (reāli viņa ir atrauta no dzīves, tā ir normāla summa celtniecībā- 20 Ls/dienā). Tik ilgi bombardēja brāli ar zvaniem, ka viņš tiešām nolaida algu zemāk..Draugs jau teica, ka būtu gājis sākumā palīdzēt par velti, kamēr pats vēl nestrādāja (draugam bija sarunāts cits darbs vasarā, no kura atteicās, lai strādātu pie brāļa), bet brālis viņam piedāvāja šādus noteikumus un algu.
Tāda tā mamma ir- jaucās pilnīgi visur!:D Bet laikam jau vienmēr ar vislabākajiem nodomiem..eh.
Un tur jau ir tā lieta, ka man viņus ir žēl! Netaisos jau pacelt asti un aiziet uz visiem laikiem- tāpat, cik varēšu, tik vienmēr palīdzēšu, sūtīšu naudiņu. Vecāki tomēr! Esmu nobriedusi kojām, bet tētis raud par to! Tomēr domāju, tas nāks par labu visiem. Zinu, nav prestiži maģistros tupēt kojās, bet, galu galā, viss dzīvē jāizmēģina:) Tiklīdz būs labāk ar naudiņām (meklēšu labāku darbu, draugs arī), sāksim domāt dzīvošanu kopā.
19.07.2013 18:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)