Ceļošanas noteikumi.

Reitings 14
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes!

Gatavojos ceļojumam un tā nu ir sanācis, ka lidošu pirmo reizi mūžā. Līdz ar to man rodas daži jautājumi, uz kuriem internetā nevaru atrast atbildi. Lūdzu, palīdziet ar savu pieredzi.

1) Vai ejot pārbaudi man rokā var būt i-pad, jeb man viņš obligāti jāliek rokas bagāžā? Tāds jautājums rodas tamdēļ, ka gribu ieekanomēt uz rokas bagāžas svaru.

2) Vai bez rokas bagāžas man vēl var būt pavisam maza somiņa, telefonam un makas, pasei?

3) Vai mazajā rokas somiņā var būt zāles sliktai dūšai, jeb tām arī noteikti jābūt rokas bagāžā?

4) Ko darīt ar smaržām? Vai maza stikla pudelīte drīkst būt kopā ar visiem šķidrumiem tajā maisiņā?

5) Vai pincete un stikla nagu vīlīte arī skaitās asi priekšmeti, kurus nevar ņemt līdz?

6) Cik ilgi aptuveni notiek izkāpšana? Nevaru saprast pēc cik ilga laika pēc izkāpšanas varu rezervēt mašīnu.

Ceru spēsat man sniegt kādu saprātīgu atbildi! :)

Paldies, jau iepriekš!
17.07.2013 12:21 |

Reitings 14
Man pagaidām nav ne jausmas cik man tur tas sākotnējais svars būs, bet protams rēķinos, ka kāds kg jāatstāj rezervei. Spānijā nedēļai jau neko daudz nevajadzēs- kādu vieglu kleitu, šortus un dažas maikas- domāju tas neaizņems daudz vietas un nebūs nekāds baigais smagums.
17.07.2013 14:26 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
ryanair parasti ielido nedaudz ātrāk par noteikto laiku, izkāpšana ir diezgan ātri, ja nav nododamās bagāžas, kādas 15 min. es rezervētu mašīnu pusstundu pēc ielidošanas, ja lidojums kavējas, var viņiem pārzvanīt no Rīgas un brīdināt par kavējumu.
ryanair diezgan strikti uzrauga tos ierobežojumus, pie iekāpšanas nekādas divas somas. esot jau iekšā lidmašīnas salonā, vari izvilkt no bagāžas rokassomiņu un bagāžu ielikt plauktā virs sevis. ipadu var turēt rokās, tāpat kā jaku, grāmatu, fotoaparātu (tās nav somas)
17.07.2013 14:38 |

Reitings 188
Galvenais pārliecinies, vai tā tava soma iet iekšā viņu izmēros! Viņiem ir speciāla kaste, kurā pirms iekāpšanas lidmašīnā parasti lūdz ievietot somu, lai pārliecinātos, ka tā nav lielāka par atļautajiem izmēriem. Tiem, kam neiet, var likt piemaksāt papildus uz vietas vai arī ir bijis, ka sūta atpakaļ nodot bagāžu.
17.07.2013 14:43 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
tajā kastē somu liek iebāzt ļoti reti, bet labāk tiešām pārliecināties par somas izmēru atbilstību! Rīgā Ryanair rokas bagāžu arī sver ļoti reti, bet lidojot atpakaļ visticamāk būs jāsver!
10 kg rokas bagāžai man liekas ļoti daudz!

nekad rokas bagāžā pinceti vai nagu vīli (izņemot tās papīra nagu vīles) neesmu vedusi!
bet smaržas gan, tās ieliec maisiņā!
17.07.2013 14:49 |

Reitings 6299
neviens tak nepiekasīsies tām pincetēm un nagu vīlēm :D
17.07.2013 14:56 |

Reitings 14
Var būt dumjš jautājum, bet vai tad viņi neskanē to rokas bagāžas somu un tur tā pincete nepīkstēs, jo no metāla? :D

Un starpcitu kā tad ar vīriešu skuvekļiem? Var draugs ņemt rokas bagāžā līdz? Neskaitās tas kāds ass priekšmets?
17.07.2013 15:09 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Par pinceti šaubos, ka piekasīsies, bet nagu vīli (metāla) man ir atņēmuši Rīgā laižot rokassomu caur pārbaudi. Vari ņemt stikla nagu vīlīti, par to nevajadzētu piekasīties, jo ar to nez vai var ievainot :D Labāk tiešām pārliecinies par izmēriem, jo no Londonas (Lutonas) braucot Ryanair visiem lika ielikt somu attiecīgo izmēru kastē un nekādas papildus somas/datori/maisiņi rokās nedrīkstēja būt. Vari uzvilkt papildus lielo džemperi mugurā (kas gan tagad vasarā uz siltajām zemēm braucot nez vai tev būs līdzi), ja nav vietas somā, par to viņi nevar piekasīties.
17.07.2013 15:35 |

Reitings 207
vai tad viņi neskanē to rokas bagāžas somu un tur tā pincete nepīkstēs, jo no metāla?
Viņi uz metālu skenē tevi(liek iziet cauri metāla detektoram(vai kā nu viņu sauc)), bet somas viņi caurskata ar kādu ierīci, kas parāda somas "rentgenu", viņi redz siluetus, kas tur ir iekšā un, ja tur, piemēram, ierauga garu, it kā asu priekšmetu kā nagu vīle viņi to pārbauda.
17.07.2013 15:37 |

Reitings 207
Domāju, ka skuvekli ar žiletēm nevar ņemt. Elektrisko droši vien, ka var.
17.07.2013 15:39 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
Lai nebūtu problēmu lidostā, nagu vīlītes neņēmu un pincetes arī.
Bet vienreizlietojamo skuvekli esmu ņēmusi, nekādu problēmu nebija.

Un jā, Ryanair ir ļoti stingra kontrole tieši braucot no ārzemēm uz Rīgu, tā kā gatavojies, ka liks vērt koferi vaļā, bet viņiem tā ierasta prakse, cik esmu pamanījusi.
17.07.2013 15:49 |

Reitings 14
Ok, paldies visām meitenēm, kas deva atbildes. Labi pārdomāšu ko ņemt līdz un ko nē, būs jāiztiek ar minimumu. :)
17.07.2013 15:52 |

Reitings 6299
nu jā, neiedomājos, ka kāds vēl lieto metāla nagu vīles, ar tādu tiešām var kādu sadurt :D ar skuvekli gan nē, tāpēc mierā. ja vien draugam nav 18. gs. bārdziņa skuveklis ar tādu asu nazi :P galvenais, lai nav ieroči un sprāgstvielas, runājot par sprāgstvielām, pūšamos dezodarantus nedrīkst.
Spānijā uz nedēļu 10 kg peace of cake, es mēnesi esmu iztikusi ar mantām, sastuķētām rokas bagāžā :) nemaz tik maz tas nav.
smaržu pudelīte var būt kopā ar citiem šķidrumiem, ja vien tā nav lielāka par 100 ml. pudeles, kuras apjomā pārsniedz 100 ml, pat ja tās ir pustukšas, nav atļauts likt.
17.07.2013 16:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits