latvija.lv stresiņš

Reitings 669
Reģ: 05.07.2013
Nu ko, meitenes?

Pēdējā stunda, kad mainīt prioritātes ir situsi? Vai jūs arī nonstopā čekojat?
Tikko vēl biju budžetā savā 1.prioritātē, nu vairs neesmu. Kā ar jums?
15.07.2013 15:08 |

Reitings 669
Šodien pa dienu man vēl rādījās, ka esmu 30. no 30. savā 1. prioritātē(LU optometrijā), bet tagad rāda, ka vairs neesmu. Kā Jums liekas, man ir kaut kāda cerība tikt 2.kārtā? Man tāds besis, tiešām to vēlējos. Un tagad vēl nedēļa jāgaida, es taču nojūgšos.. :(
15.07.2013 18:21 |

Reitings 381
Reģ: 07.07.2013
Saulīte, esmu 38 vietas ārpus budžeta ;/ Nu jā, es arī Tavā vietā ietu uz RSU, ja budžetā tiktu abās.
Evelīna, es cerētu. Jo gan jau ka visi neies parakstīt līgumu ;)
15.07.2013 18:25 |

Reitings 99
Reģ: 17.06.2013
Evelīna, cerība vienmēr ir! Mēģini 2.kārtā!
15.07.2013 18:25 |

Reitings 109
Reģ: 16.08.2010
Saulite, nav teikts. Ir gana daudzi, kas tiesi ka PRIORITATI izvelas LU, ta ka neko nevar garantet. Es saraksta esmu gana talu, ta ka nav reali, ka visi tie atteiksies, bet, protams, tie, kuri ir netalu no budzeta vietu grupas, pilnigi noteikti var pariet uz otro kartu - iespeja tikt budzeta tad ir pilnigi reala!
Tu zini, es pat vairs isti nezinu, kuru vairak - visadi izdevigak sanak LU, ari atsauces no bijusajiem kl-biedriem, kuri tagad tur stude, ir loti labas, so galigi nav smadejams variants, bet, protams, ja tiktu RSU budzeta, ietu uz turieni, jo LU budzets nav. Limenis abas vienas, tikai tad atkristu studiju maksa. :) Kur pati vairak?
Nekas vairs kardinali mainities nevar - tagad tik makslas programmam ir iestajeksameni, citadi pieteiksanas ir beigusies, ta ka, ja vieta tagad radas, ka ir, tad ir! :) Esi budzeta?
15.07.2013 18:30 |

Reitings 109
Indra, esmu pari simtajai, so konkurenci nevienam TIESAM netaisu, hihiuglysobbing. Bet jagaida jau vel RSU rezultati - kaut gan sogad tur tiesam esot milziga konkurence. Tu vairak uz LU vai RSU? :)
15.07.2013 18:33 |

Reitings 381
keda_007 abās univers. jau baigi daudz pieteikumu :( visi aptrakuši- laikam noilgojušies pēc nenormālām mācībām daudzu gadu garumā :D Man nav ne jausmas pagaidām- ja tikšu kaut kur budžetā (maza iespēja) nu tad iešu uz turieni, kur tiku budžetā :D Ja nē- tad LU MF maksas vietā. Kur dabūšu tos 900ls kā pirmo iemaksu vēl nav NE JAUSMAS :(
15.07.2013 18:37 |

Reitings 109
Indra, katru gadu jau ir daudz, bet sogad, ieraugot konkurenci, pardon, statistiku, nu, labi, ka jau sedeju un blakus bija vina glaze. :D Tas studiju maksas MF ir pilnigi slimas - reali, ja esi vidusmera latvietis ar standarta darbu un lielako vertibu - to pavargramatu, kur paradits, ka 300 veidos sagatavot kartupelus -, tu jau no sakta gala esi iejugts kreditos, jo vecakiem kko tadu uzkraut ari nav isti godigi vairs (ja vien gimene to nevar atlauties vai kka ta). :( tu sogad pabeidzi vidusskolu?
15.07.2013 18:43 |

Reitings 99
Mana prioritāte ir RSU.
RSU skaitas medicīnas universitāte, tur moderns centrs, nav rotācijas. LU ir tikai 50 budžeta vietas, bet 250 maksas. Lai būtu budžētā vienmēr , ļoti jāmācās, ļoti ļoti labi jākārto sessijas.
LU MF pagaidam esmu budžetā
15.07.2013 18:45 |

Reitings 381
keda. tieši tā- un stradiņos vispār 3660 ls gadā. Kur vsp tādu piķi var raut?! Un ja ņem studiju kredītu, tad vispār.. vai tas vsp atmaksāsies, zinot ārstu algas...?
Ko Tu domā darīt vsp? Uz LU MF maksas vietu ?
Jā, pabeidzu šogad (:
15.07.2013 18:47 |

Reitings 99
Vidusskolēnu, kas pabeidza 12.klasi ir mazāk neka pag.gad.. Parasti RSU MF grib arī iestāties tie, kuri izlidoja pēc 1.sessijas vai neiestājas pag.g..
15.07.2013 18:48 |

Reitings 109
Saulite, ja, bet tai pat laika, ta ari ir vieniga starpiba starp abam - RSU tagad ir centrs, bet LU nav. Citadi viss ir viena limeni. Bet, protams, ja tiek RSU budzeta, tas ir milzigs atvieglojums - nervi jau tapat tiks gana bendeti to 6 gadu laika, vismaz nav jestreso vel klat par paliksanu budzeta. :)
Indra, es pati domaju uz maksas vietu, ja, jo, nu, man tiesam vienkarsi loti svarigi principa bija tikt medikos (bernibas sapnis n stuff), ta ka kaut ka jau izdomasu, ka savilkt galus kopa. So gadu biju panemusi akademisko un nostradaju visu, ta ka kaut kas jau iekrats, bet talak ari ir liela jautajuma zime. Ko tev gimene par to visu saka?
15.07.2013 18:57 |

Reitings 14
Reģ: 29.10.2012
Daudzi iet uz LU maksas grupu mediciinaa?
15.07.2013 19:10 |

Reitings 381
keda, Tev darbu nebij grūti atrast? Un Tu paralēla darbam ik pa brīdim atkārtoji bioloģiju, lai pēc tam kopā ar vidusskolu beidzējiem liktu atkal eksi? Es pareizi sapratu? Jautāju, jo ģimenei tagad nav viegli ar naudām, daudz parādu un tā, tā kā es par kādu finansiālu atbalstu no ģimenes puses pat netaisos jautāt/ apspriest ar viņiem; tāpēc domāju ņemt Tavu variantu- akadēmisko, gadījumā, ja netieku budžetā. Bet, no otras puses, negribās gadu tā vienkārši nobumbulēt, jo tā jau tie 6 un cik tur vēl tie gadi medicīnā ir gana daudz. Varbūt ņemšu studiju kredītu, bet tas tak galīgi neizdevīgi...
Ai, nez. Katrā ziņā, ja nu mēs tiksim maksas grupā, būsim moš kursa biedres :D Un katrā ziņā, moš dabūsim rotācijas periodā budžetnieku :D

Burtnīca, izskatās, ka kāds bariņš būs :D
15.07.2013 20:16 |

Reitings 317
Reģ: 19.02.2011
Paldies Dievam, ka mani jau pieņēma manā augstskolā un šis stress beidzās pirms pāris dienām ar foršu vēstuli e-pastā
15.07.2013 20:58 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 21.08.2012
Mani, piemēram, satrauc tas, ka mani nākotnē, iespējams, ārstēs cilvēki, kas mācījušies par naudu :D
Pietam, cik zinu, tad RSU med.fak. jāņem akadēmiskais gads, ja nenokārto kādu ieskaiti.
Es nevienu negribu aizvainot - vienkārši filozofēju - ja jau nevar iestāties budžetā, tad diez vai varētu noturēties studijās līdz galam. Un tas, ka noturās, vēl nav apliecinājums, ka tiks uzņemts rezidentūrā. Pietam, algas šajā nozarē ļoti zemas. Kāda ir motivācija?
15.07.2013 21:01 |

Reitings 669
RSU MF katru gadu ir ap 800 pieteikumiem, šis gads neatšķiras no citiem gadiem.
LU MF lekcijas pasniedz daudzi asociētie profesori(ārsti) tieši no P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas. Un tieši viņi iesaka iet uz LU. Un atcerieties, ka asociētiem profesoriem, kas ir ārsti, nav nekādas jēgas stāstīt labākas lietas par skolu, kur pasniedz.
Jā, RSU ir bijušais Medicīnas institūrs, taču RSU līmenis no tā laika nav audzis, taču LU gan ir audzis.
Vienīgais, no kā Stradiņi "dzīvo zaļi" ir no tā sauktā prestiža, kas viņiem velkas līdzi cilvēku nezināšanas dēļ.
Bet izlemiet pašas.

Manuprāt, ļoti aizdomīgi ir arī tas, ka mūsu laikmetā RSU nav iespēja aplūkot provizoriskos rezultātus, kas ir iespējams LU. Es neko konkrēti nesaku, bet atzīstiet, tas ir dīvaini. Plus reflekantiem ir katram sava mapīte, ar vārdu un uzvārdu, kas paliek skolai.
15.07.2013 21:14 |

Reitings 381
Fleming. Kāpēc negribētu? Ieskaites tā vai tā jāliek visiem, neatkarīgi no tā, vai viņi ir budžetā vai maksas grupā. Ārsta diplomu tāpat nedos, ja cilvēks nemācās.
Un tas, ka neiekļūst budžetā, nav pamats domām par to, ka cilvēks nav ieinteresēts medicīnā un nemācīsies kā vajag. Es netiku budžetā, kaut gan CE bioloģijai mācījos ļoti cītīgi. Vienkārši nepaveicās, jo tēmas bija daudz negaidītākas kā sākumā likās. Un tajā eksāmenā arī bija pilnīgi nemedīciniskas lietas. Tas, ka tu nezini, vai divdīgļlapjiem ir bārkšsakne vai mietsakne, kā barību ēd sliekas vai tamlīdzīgi murgi, nenozīmē, ka tu nezini cilvēka anatomiju un medicīniskas lietas. Un tur jau tā lieta, ka bioloģijas eksāmenā ir jautājumi, kuri nu ņipričom nav vajadzīgi topošajiem mediķiem. Tāpēc arī es netieku budžetā. Bet tas jau nenozīmē, ka tagad nevarēšu mācīties medicīnu. Un tāpat, ja cilvēkam apriebsies/ nepatiks/ nepadosies studijas, viņš aizies prom, tā kā nez vai Tevi kādreiz ārstēs cilvēks, kurš nebūs ieinteresēts medicīnā.
Un maksas grupā esošie studenti domājams mācīsies pat vēl kārtīgāk nekā budžetnieki- kā nekā viņiem būs motivācija dabūt budžetnieku rotācijas periodā.
15.07.2013 21:14 |

Reitings 669
Fleming, motivācija ir palīdzēt cilvēkiem. Un tieši tas ir pats svarīgākais. Ja uz mediķiem ej ar mērķi nopelnīt bargo piķi, tad tā nav tava īstā vieta.
15.07.2013 21:16 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
atceros, ka man pus vasara pec vidusskolas beigsanas bija stresaina. sakuma gaidiju eksamena rezultatus, tad augstskolu rezultatus. ari biezi gaju ieksa un skatijos tas vietas. prieks, ka viss tas man ir garam:) bet laikam jau tas ir tads posms, kas jaizbauda visiem potencialajiem studentiem.
15.07.2013 21:22 |

Reitings 669
Par vidusskolas sitēmu augstskolā un kur nu vēl medicīnas studijās vari aizmirst uz visiem paliek uzreiz pēc pēdēkā eksāmena. Vienkārši aizmirsti kā to cilvēku, ko tikko redzēji uz ielas, utt. Studējot ir pilnīgi cita sistēma...

Un tas, kā tu mācījies vidusskolā, neparāda to, kāds speciālists būsi un kā studēsi augstskolā.

Un bieži vien tie zubrilas, kas ir teicamnieki visur, ir gaužām nekomunikabli un zina tikai savu teoriju, bet nemāk komunicēt ar cilvēkiem, plus ir cilvēki, kuri pabeidzot ārstus, saprot, ka nevar strādāt ar pacientiem, jo, piemēram, nevar izturēt cilvēku smakas. Ārsts it kā skaitās ļoti prestiža profesija, bet patiesībā, ja jūs vispār spētu aptvert, ar kādiem lopiem viņiem diendienā jāsatiekas(esmu strādājusi slimnīcā). Viņiem nekādā gadījumā nav rožaina dzīve. Viņi ir tie, kas PALĪDZ UN ĀRSTĒ, nevis ieraksta draugiem.lv, ka studē RSU MF un gozējas baltā halātiņa, neko nedarot.
15.07.2013 21:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits