Minkāns

10 gadi
Reitings 1319
Reģ: 30.06.2013
Manai mīļajai kaķenei nu jau tulit 17 gadi, pirms pāris gadiem veicām operāciju, bija augonīši sametušies. Izķepurojāmies. Nu tie atkal uzmetušies, struto.. Žēl kaķeni, negribas mocīt, brīžiem šķiet,ka pareizi būtu iemidzināt. Nevar saprast vai sāp vai ne. Staigā pa māju, bļauj, dikti bļauj, skatās man acīs un bļauj, bet kamēr nebļauj, nekad nepateiksi,ka kaķene jau tante gados. Nezinu vai kaķis sāpēs guļ un mocās, vai uzvedas kā citādi,bet mana minka skraida laimīga un bļaustās. Neizsakāmi grūti tā vienkārši iemidzināt savu ģimenes locekli, bet nevar uzminēt kā jūtas. Varbūt tomēr vajag pārkāpt sev pāri un veikt pareizo soli, ja vien zinātu,ka kaķenei tiešām sāp..
Ir kāda pieredze? Ieteikumi?
13.07.2013 20:45 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Sany - tēmai jau ir vairāk kā gads, diez vai tā ir aktuāla šodien.
21.07.2014 16:11 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Mana kaķene kurai tikkai 3 mēnesīši vakar staigājot pa balkona margu, nokrita no 4 stāva, atradu pēc tam, un nogādāju atpakaļ mājās, savainota ķepa, bet vai vēl kas nezinu un nav naudas vetārstam lai noskaidrotu

Inga, ņem kaut vai ātro kredītu, bet kaķēns pie veta ir jāaizved! Nedrīkst uzņemties atbildību par dzīvnieku, ja nespēj tam nodrošināt elementāru palīdzību!!
21.07.2014 16:16 |

Reitings 8272
Sany - tēmai jau ir vairāk kā gads, diez vai tā ir aktuāla šodien.

forši :D tikai žēl, ka citi paceļ vecas tēmas ar savām problēmām tā vietā, lai izveidotu jaunu.
21.07.2014 16:23 |

Reitings 8272
Mana kaķene kurai tikkai 3 mēnesīši vakar staigājot pa balkona margu, nokrita no 4 stāva, atradu pēc tam, un nogādāju atpakaļ mājās, savainota ķepa, bet vai vēl kas nezinu un nav naudas vetārstam lai noskaidrotu, bet bail ka kas nopietns noticies, gandrīz neko neēd, uz kastīti it kā gāja, bet te murrā te njaud, nezinu vai tikkai dēļ kjepinjas un šoks vai kas nopietns, nezinu ko darīt, aiznjemties naudu nav kur prieksh vetārsta, bet zaudēt mazo kaķenīti negribas, bez tam viņa vēl ļoti jauninja...

kaķiem ķepas ātri sadzīst. ilgākais nedēļu pasāpēs un būs labi. tikai, ja tā ķepa ir savainota, noteikti nomazgā un apsaitē to. ja kaķis paiet var, tad ķepa lauzta nav. pavēro pāris dienas, kas ar viņu notiek. ja paliek sliktāk, aizņemies naudu no kādas draudzenes un aizved pie vetārsta. un jā, nevajag kaķi ņemt, ja nevari uzņemties par viņu atbildību. bet iesaku pārāk nestresot. pirmās pāris dienas viņš šitāds var būt. vairāk gulēs un nevarēs uzlekt nekur vai kritīs zemē. tāpēc pieskati, lai viņš necenšās nekur pats lekt un negūst vēl kādu traumu.
21.07.2014 16:26 |

Reitings 8272
es tev saku vnk no pieredzes. man pašai tēvs bija vetārsts. toreiz zvanīju viņam un jautāju pēc padoma, ko darīt. toreiz manējais nokrita no 5.stāva.
21.07.2014 16:28 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
sunscreen +

Inga - varbūt var ar kādu klīniku sarunāt uz parāda. Tas nav normāli, ka tu rīkojies tik bezatbildīgi un vēl pie vetārsta kaķi neved. Gan jau ir kāds variants, kur dabūt naudiņu. Riebjas šādi bezatbildīgi cilvēki, kas uzskata, ka kaķēns ir rotaļlieta. Šādiem cilvēkiem neko vairāk par plīša mantiņu uzticēt nevar!!!! Kaunējusies būtu! Ja ņem dzīvību, tad rēķinies ar to, ka būs nepieciešama papildu nauda arī priekš neparedzētiem gadījumiem! Un kaķus uz balkona laist nevar, ja vien tie nav slēgtā tipa. Visiem, kas laiž savus kaķus uz balkona, vismaz vienu reizi kaķis ir nokritis!

Es labāk pusbadā staigātu, nekā savus kaķus pie vetārsta neaizvestu un ļautu mocīties vai pat nomirt! Pat domāt negribas.
21.07.2014 16:32 |

Reitings 4
Reģ: 21.07.2014
Atbildibu par kaķi uzņemties varēju, tapēc ņēmu,bez tam nevēlējos lai viņu likvidē tiklīdz paziņas kaķenei piedzima, tapēc ar paņēmu, bet nezināju ka darbā pēkšni apkāsīs ar naudām un kredīti jau panemti,heh gulēt viņa saprotams ka pārsvarā gulēs jo sāp ķepiņa, bet biedē tas ka viņa sākusi trīcēt...
21.07.2014 16:36 |

Reitings 1224
bet biedē tas ka viņa sākusi trīcēt...

nu ar steigu pie vetārsta, te nav ko runāt vispār!!! Noteikti temperatūra uzkāpusi, sācies iekaisums! Tu tiešām gribi, lai viņa nomirst?
21.07.2014 16:40 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Aizved pie veta un apjautājies, kas un kā varētu būt. Vets noteikti ir zinošāks kā forums. Taču, saprotu, ka sirds lūzt.
Par klīnikām gan - laikam ļoti individuāli. Es savu kaķi - parasto aizvedu pie visu nīstā Beinarta. Nevienu sliktu vārdu nevaru pateikt - dakteris, kas mūs pieņēma bija ļoti atsaucīgs, atbildēja uz visiem maniem jautājumiem(man šis ir pirmais kaķis, so tādu bija daudz), apskatīja kaķi, konstatēja problēmu un beigās izrakstīja labas zāles, parādīja ko darīt un kaķis viens divi bija ticis vaļā no savas kaites. Es noteikti, ja vajadzēs vēl, vedīšu tikai tur.

Mana kaķene kurai tikkai 3 mēnesīši vakar staigājot pa balkona margu, nokrita no 4 stāva, atradu pēc tam, un nogādāju atpakaļ mājās, savainota ķepa, bet vai vēl kas nezinu un nav naudas vetārstam lai noskaidrotu

Obligāti vajag pie ārsta aizvest. Citādi tā ir bezatbildība. Es kaut vai pati mazāk ēstu, bet mans mīlulis tiktu pie ārsta.
21.07.2014 16:42 |

Reitings 4
Neuztraucieties, nēesmu tik bezatbildīga, vispirms painteresējos te, bet paralēli tam meklēju vetārstu kas sniedz mājas vizīti kur pēc tam samaksātu, tik lieta tāda ka 2 vetārstes jau ir trāpījušās kas atvaļinājumā, par kurām tieši arī labas atsauksmes, paralēli meklēju citas, jo ātrāk jo labāk...
21.07.2014 17:09 |

Reitings 1224
Kāpēc tev vajag mājas vizīti? Tās ir dārgākas. Aizved vai aiznes pati savu kaķīti pie veterinārārsta.
21.07.2014 17:35 |

Reitings 4
Nju jau viss kārtībā bijām pie veterinārāsrta, mazā būs dzīvotāja, jāpadzer zāles, bet vislaik guļ jo sastieptas visas 4 ķepiņas, viena vistrakāk, tapēc paiet pāris soļus un gūļ, nju jau arī vairāk sāk ēst, bez tam tik daudz kā līdz kastei pati aizlēkšo nokārtoties, un nepaies ne laiks kad atkal būs savas mežones dabā uz visām 4rām. :)
22.07.2014 15:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits