Pieskatīt bērnu

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Kā ir tām , kuras pieskata apmeram 3, 4, 5, 6 gadus vecu bērnu, vasaras vai kādā citā periodā. Ir samaksa par dienu vai stundu..Bet kā ir tad, ja dodas kaut kur un bērns prasa saldējumus, limonādes, cepumus un citus gardumus? Vai tas jāsponsorē no tās dienas vai stundas samaksas? Vai maksā kādus papildus latus par bērna saldumiem? Un vai radinieku bērnam vispār var prasīt šādus paildus latus?Tad jau var sanākt, ka bērns noēd visu algu:D
Gribu dzirdēt kādu pieredzi!
13.07.2013 13:25 |

Reitings 8189
Andas, komunālie jau arī citās pilsētās dārgi sanāk, veikalos viss tikpat dārgs , degviela tikpat maksā, par siltumu lielas summas arī!
par bāriem nezinu, jo pa tādiem nestaigāju..
13.07.2013 14:25 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Teišām zinu piemēru cik cilvēks maksā Rīgā par 2 istabas cīvokli komunālos un zinu cik maksā mana mamma mazpilsētā komunālos par tik pat lielu dzīvokli. Atšķirība bija taja ka Rīga pa apkuri sanāca pat mazāk neka manai mammai. Tie bija daži lati lētāk, bet vienalga. Īre varbūt ir aukstāka nek acitur bet arī ne diži aukstāka, ja mana mazpilsēt par nelielu divistabas dzīvokli prasa 60 ls tikai par īri vien.
13.07.2013 14:37 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Un arī nav taisnība,ka VISSI vecāki,kas maksā 0.50 sant stundā vnk. maz pelna un nevar atļauties maksāt dārgāk. Manai omei kaimiņos dzīvo ĻOTI bagāta ģimene,sabiedrībā pazīstama,un naudas viņiem pietiekoši. Bet auklītei par 2 bērnu pieskatīšanu maksā salīdzinoši maz + viņai vēl jātīra viņiem mājas un jātaisa ēst. Neatceros īsti cik nedēļā maksāja... negribu kļūdīties,bet šķiet 20-30 ls ,ne vairāk. Un tagad parēķiniet,ja tās ir 40 h nedēļā,tu pieskati divus knēveļus,tev ir atbildība uzlikta,kārto pēc viņiem mājas,un taisi ēst ... nav diez ko daudz. maksimums 75 santimi stundā.bet man sķiet,ka pat tik daudz nebija,jo tā sieviete,kas pieskatīja tos bērnus bieži nāca manai omei sūdzēties :D
13.07.2013 14:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
andas, iznemot sabiedrisko transportu, iri, komunalos, tu nosauci luksus preces, kuras nav nepieciesamas. un cenas visam parejam parsvara ir vienada, isti atskiribas gan nebus no rigas vai mazpilsetas.
13.07.2013 14:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Euphoria, pareizāk būtu nestrādāt, nevis - strādāt un sūdzēties.
13.07.2013 14:43 |

Reitings 257
Arī fakts! Bet viņa pensionāre,nevar jau tik viegli citur darbu atrast. Domāju,ja varētu tad jau nestrādātu tur,gan jau cilvēkam nav citu variantu,kaut kā nauda jāpelna.
13.07.2013 14:46 |

Reitings 257
Bet tas ko es gribēju teikt ir,ka ne vienmēr ja maksā 0,50 santīmus stundā tad ģimene nevar atļauties maksāt vairāk! Citos gadījumos varbet kāpēc ,lai maksātu vairāk,ja atradīs arī pa mazāku naudu? Vienkārši,kamēr būs auklītes,kas strādās par tādu naudu tikmēr arī būs tie 0,50 santimi stundā.
Pazīstu meiteni,ka tikai pa 1 ls stundā pieskata un par mazāku naudu nekad netaisās to darīt.Un darbs viņai vienmēr atrodas
13.07.2013 14:49 |

Reitings 8189
Tur jau tā lieta , ka par bērnu ir atbildība, skries, pārsitīs pieri un aukle būs vainīga...Tad arī algām jābūt būtu samerīgām.
13.07.2013 14:56 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es Tavā vietā prasītu naudu par kārumiem vecākiem. Nav jau Tev tik liela alga,lai vēl sponsorētu bērnam gardumus. protams, pa retam var nopirkt,bet ne jau tā,kad katru dienu.
Es Tavā vietā pajautātu mierīgāk tonī- ko man darīt situācijā,ja Jūsu bērns grib konfekti , limonādi, bulciņu? vai man pirkt? ja teiks-pērc,tad paprasi klāt vēl 1ls par gardumiem un saki,kad vari uzrādīt čekus ,ja ir vajadzīga, vai arī katru dienu ,ko nopērc un pēc čeka summas atdod Tev atpakaļ naudu. ja nepiekrīt,tad nepērc neko. nekas neatliks kā klausīties kā bērns raud par nedabūto gardumu.
13.07.2013 15:38 |

Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Kamēr būs cilvēki, kas strādā par 0,50-1ls/h, tikmēr arī būs tik mazs atalgojums par šādu darbiņu.
Autorei - es domāju, ka noteikti vari prasīt naudiņu, jo tas nav Tavs pienākums apgādāt pieskatāmo bērnu ar saldumiem vai citiem niekiem, protams, aiz labas gribas var šad un tad palutināt, bet ikdienā par to vecākiem ir jādod papildus nauda, pretējā gadījumā tiešām var sanākt tā, ka beigās neko nenopelnīsi.
13.07.2013 15:48 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
pieskatu un man nedēļā maksā 30 lvl + ceļa izdevumi + mani uztur reāli, nav nekas pašai jāmaksā, reāli ēdina, varu ņemt no ledusskapja, ko gribu un tā, un ja ir kādas ģimenes aktivitātes, arī tieku tajās aicināta un viss tiek apmaksāts.. uzskatu, ka pietiekami labi un vispār ir paveicies, jo mājā dzīvojas arī vecmāmiņa, kas palīdz.. auklēju es viņus kādas 8-9 h , kā kuru darba dienu , dzīvojos uz vietas un viss forši, protams, ka pienākumos ietilpst - auklēšana, mantu savākšana un es palīdzu saimniekot - gatavot ēst, kārtot māju utml.
ja šādu naudu maksātu vienkārši tā , ka pašam jāapmaksā visi ceļa un sava ēdiena + citi izdevumi, šķistu ļoti maza tā nauda. ;)
13.07.2013 16:39 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Atceros savus AuPair laikus, kad, dzīvojot ģimenes mājā, ēdot viņu pārtiku 3x dienā, braukājot ar viņu mašīnu + benzīna apmaksāšana, zvilnēšana pie peldbaseina un tikai 3 - 4h dienā reāla saskare ar bērniem (pārējo laiku viņi bija skolā), nemaz nerunājot par citām apmaksātām aktivitātēm (kino, vakariņas restorānos, akvaparki), es nedēļā saņēmu 120euro (aptuveni 80ls), mani tiešām izbrīna fakts, ka par bērnu auklēšanu latvijā maksā 0,50ls/h. šausmas

Protams, nevar salīdzināt Latviju ar ārzemēm, bet neteiktu, ka ģimene, kurā strādāju bija nenormāli bagāti, turklāt uzskatu, ja reiz gribi/vajag aukli, tad ir jāmaksā viņai vismaz minimālā alga (1,2ls/h, ja nemaldos), jo tas ir tāds pats darbs kā jebkurš cits.

Par tēmu - noteikti saglabā čekus un pēc tam tos uzrādi vecākiem, ja viņi nav gatavi tos atmaksāt, tad vienojies par to, lai vecāki paši sagatavo iepriekš kādus našķus un dod tos līdzi bērnam.
13.07.2013 17:05 |

Reitings 1873
Paprasi vecākiem vai vispār viņus apmierina tas,ka Tu bērnam pērc saldumus, varbūt vecāki neuzskata to par vajadzīgu.
Neesmu nevienu svešu pieskatījusi, bet radinieki parasti iedod našķiem naudu vai nopērk un pasaka,ka jāiztiek ar to, vai maksā pietiekami,lai varētu arī pa to naudu pirkt našķus.
13.07.2013 17:12 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Bet kapeec ar beernu jaaiet uz veikalu? Lai pacienajas majas un tad ejat, kur jaiet ( pastaigaties, uz spelu laukumu vai kur nu vel) neejot veikalaa. Tad problema uzreiz atkritis. :)
13.07.2013 17:13 |

Reitings 7743
Tā tas ir, ka pilsētās auklēm maksā vairāk nekā laukos, mazpilsētā. Daudzi par tiem pašiem 50sant./h ir laimīgi, jo citur darbu atrast nevar vai nevar savienot ar skolu, citu darbu, piepelnās. Protams, kamēr būs tādi, kuri gatavi par santīmiem strādāt, tikmēr vairāk nemaksās. Daudzi cilvēki ir skopi un paļaujas, ka par tiem santīmiem aukle godprātīgi pieskatīs bērnu un paveiks visu uzdoto.

Par tiem našķiem būtu uzreiz vecākiem jājautā, lai dod paši, katru dienu atstāj kādu latu vai čekus mēneša/nedēļas beigās savāc un atmaksā.
13.07.2013 17:15 |

Reitings 8189
Es vēl neēsmu pieteikusies, tikai apsveru šo domu, bet pārāk daudz mīnusu ir..
13.07.2013 17:22 |

Reitings 8189
Persephon, bet arī uz ielas pēkšņi bērns var sākt prasīt cepumus, piemēram.
13.07.2013 17:23 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas,ka mums vispaar nav taa,ka tas,kurs nevar samaksaat maksaa mazaak un tas ,kurs var samaksaat vairaak.Ir viena noteikta summa,cik maksaa beerna pieskatiisana.Ja aukle dara papildus darbu,kaa tiira maaju,taisa eest utt,tad samaksa noteikti lielaaka.
13.07.2013 17:25 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nu es tad vienkarsi paskaidrotu, ka maajaas tacu jau paeeda, pec tam, kad aizies majas dabus. Jo nu 90% tas ir berna kaprizes, nevis tas, ka vins tiesam ir izsalcis. Ja normali audzinats berns, tad sapratis, ja izlutinats - tad nu vecaku problema un lai ari dod papildus naudu vai cepumus :D bet nu es laikam butu stingra (vai pareizak sakot - sajas lietas man patik kartiba) - lai paed majaspie galda un tad ejat araa :) bet nu jaskatas kadi vecakiem uzskati un ka vini bernu audzina.
13.07.2013 17:31 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mazpilseetaa nauda ieekonomeejas tikai uz transportu un tuseeshanos pa klubiem.
Komunaalie pa lielam visur ir liidziigi, benziins maksaa taapat, paartika arii, apgjeerbs arii.
Paprasiet cik sanjem , piemeeram, sekretaare taadaa Grobinjaa un cik sanjem sekretaare Riigaa.
Taas,kas taada mazpilseeta ir svesha vieta var teikt, ka atskjiriibas nav.
Kaut vai paskatoties to pashu diskusiju par to, par cik lielu algu straadaatu, lielaakaa dalja nosauca-ne mazaak par 300ls. Mazpilseetaa taada alga jau ir laba un ljooti liela dalja dziivo uz minimaalaas. Citas te taadu algu pat redzeejushas nav. To,ka atskjiriibas nav, var teikt tikai cilveeks,kas nav mazpilseetas iemiitnieks un neko par to nezin.
13.07.2013 17:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits