par zeltu īsti gan nav pareizi... tirgus cena ir ļoti zema un tikai krīt uz leju (tad kas to zeltu pērk?), zelts savu laiku ir atstrādājis
Velreiz atkārtošu. Šie abi onkas mēģināja atbrīvoties no US dolāra kā maksas līdzekli par naftu, bet ASV protams grib noturēt savas valūtas pozīcijas un nepieļaut tās sabrukumu. Pasaule zin ka USD ir bez vērtīga valūta, zin.
Var attiekties no USD lietošanas. Un izvairīties no kara.
No otras puses - USD papīrīši apgrozās visā pasaulē. Un neviena no naftas eksportētājiem netur valūtas (USD) rezerves savā valstī. Un USD papīrīšus var ieguldīt jebkur
Un ja man vienkārši nevajag tos papīrīšus, ja man cita valūta labāk patīk un ir izdevīgāka un drošāka. Ja manā valstī ir zelts, es ja gribu varu kalt zelta dinārus un tirgot savus resursus par tiem. Kāda tur citiem daļa?
Es gribu pārdot uz Eirozonai savas preces, bet negribu saņemt par to Eiro. Negribu un viss.
Ja man ir derigais izraktenis un tev to vajag (un naftu briesmigi vajag visiem), tad es par to varu prasit kadu valutu gribu, jo tas mans derigais izraktenis un jums nav nekadu tiesibu diktet noteikumus.
Gudrs pārdevējs pārdos jebkurā valūtā, nopelnīs, ieguldīs un vēlreiz nopelnīs. Um nebūs nekāda kara, bet stabila ekonomika. Kāda starpība kādā valūtā pārdot ja prot šo valūtu pārvērst citās vērtībās.
Var uzstādīt noteikumus, strīdēties un kašķēties, stūrgalvīgi paliekot pie sava. Un nav brīnums ka tādu muļķību dēļ ievelk valsti karā.
Tavi pieminētie ebreji vienmēr ir bijuši lieliski tirgotāji un diezgan turīgi. Pārsvarā tāpēc ka spēj atrast ar jebkuru pircēju kopīgu valodu.
Kreivija un Ķīna savstarpējos norēķinos pārsvarā lieto USD. Kāpēc ???
Abas ir lielas stipras ekonomikas, abām ir stipras valūtas. Kāpēc ar papīrīšiem ?
Nu jau esam nokaulējušies līdz 6000 ebreju upuriem. Kurš solīs mazāk?
vispār vēl gadu divus atpakaļ cenas bija sasniegušas zeltam kulmināciju,
Redzi mana ikdiena ir prognozēšana un šie grafiki ir acu priekšā , līdz ar to ieteiktu vadīties nevis pēc politiskām runām, bet gan darījumiem,
Nav vairs cita ko rakstīt ???
Kreivija un Ķīna savstarpējos norēķinos pārsvarā lieto USD. Kāpēc ???
Abas ir lielas stipras ekonomikas, abām ir stipras valūtas. Kāpēc ar papīrīšiem ?
Tu grafikos kara prieksvakaru ieraudzis pasa pedeja bridi.