Ko jūs darītu ja sāktos WW3?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Iesdvesmojos jo tēmas par neapdzīvoto salu.
Ko jūs darītu ja sāktos trešais pasaules karš ( kas ir diezgan reāli)? Kā jūs rīkotos?
10.07.2013 14:12 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
par zeltu īsti gan nav pareizi... tirgus cena ir ļoti zema un tikai krīt uz leju (tad kas to zeltu pērk?), zelts savu laiku ir atstrādājis....ja patiešām kaut kas sāks notikties, savos grafikos to visi redzēs, kas strāda ar valūtām un produktiem...
10.07.2013 18:02 |

Reitings 3031
par zeltu īsti gan nav pareizi... tirgus cena ir ļoti zema un tikai krīt uz leju (tad kas to zeltu pērk?), zelts savu laiku ir atstrādājis

Zelta cenas krīt spekulāciju rezultātā. Sudrabs un zelts ir izturējis gadu tūkstošu pārbaudi. Tāpēc vien ka vējš papūš uz vienu pusi, nav jālokās līdzi.
Neesmu kategoriska gold based currency aizstāve, bet esošā debt based nauda arī nekalpos ilgi. Nu cik ilgi tu aizdosi 100 dolārus uz 10%, ja tie 10 usd ko jaatdo papildus parādam nemaz neeksistē?
10.07.2013 18:16 |

Reitings 4703
nevis spekulāciju, bet maiņas rezutlātā krīt vērtība ;) Mēs taču runājam globālā līmenī par zeltu un valūtu un visām pārējām lietām, kā dārgakmeņi, nafta, rudzi utt.... turklāt viss taču ir savstarpēji sasaistīts arī ar biržām un tā nav spekulācija, bet maiņa (ja ir zināmi pamati tam ko minu, tad Tu mani sapratīsi)
10.07.2013 18:21 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Visticamāk, ka mirtu kā visi pārējie(ja ņem vērā visus mūsdienās pieejamos masu iznīcināšanas ieročus). Cerētu, ka ātri un nesāpīgi.
10.07.2013 19:45 |

Reitings 3031
Nepareizi uzrakstīju to ko gribēju teikt. Protams zelta cenu kritumam nav par pamatu spekulācijas. Nevaru minēt iemeslu/us kāpēc ir tāds zelta tirgošanas bums, bet tas ka tā cenas vel nesen bija zem pašizmaksas nevar turpināties mūžīgi.
Ja kaimiņiene ķiršus sapērkas pavairāk brīdi kad tirgū ir daudz tantiņu kuras tos tirgo un līdz ar to tie ir lētāki un savāra pārdesmi burkas kompota ir gluži saprotami. Bet ja kaimņu Anna savāra 500 simti burkas, rodas jautaajums kāpēc? Vienīgi Ķīnai atšķirībā no Annas, nav jādomā kā zeltu realizēt vai ko ar tiem iesākt, zelts nebojājas, glabā kaut tūkstoš gadu.
10.07.2013 20:14 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Velreiz atkārtošu. Šie abi onkas mēģināja atbrīvoties no US dolāra kā maksas līdzekli par naftu, bet ASV protams grib noturēt savas valūtas pozīcijas un nepieļaut tās sabrukumu. Pasaule zin ka USD ir bez vērtīga valūta, zin.

Var attiekties no USD lietošanas. Un izvairīties no kara. Naivi uzskatīt ka pastāv divas iepējas -
eksportēt resursus par USD vai gaidīt uzbrukumu ASV.
No otras puses - USD papīrīši apgrozās visā pasaulē. Un neviena no naftas eksportētājiem netur valūtas (USD) rezerves savā valstī. Un USD papīrīšus var ieguldīt jebkur.
10.07.2013 20:26 |

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Es laikam kaut kā censtos un cerētu,ka palikšu dzīva. :D
10.07.2013 20:27 |

Reitings 3031
Var attiekties no USD lietošanas. Un izvairīties no kara.

Kāds tavuprāt bija minētu karu iemesls? "Gribēja varoņus patēlot un kariņu uzspēlēt" ir klišeja un ja nav, es nespēju salikt kopainu, lūdzu palīdzi.

No otras puses - USD papīrīši apgrozās visā pasaulē. Un neviena no naftas eksportētājiem netur valūtas (USD) rezerves savā valstī. Un USD papīrīšus var ieguldīt jebkur

Un ja man vienkārši nevajag tos papīrīšus, ja man cita valūta labāk patīk un ir izdevīgāka un drošāka. Ja manā valstī ir zelts, es ja gribu varu kalt zelta dinārus un tirgot savus resursus par tiem. Kāda tur citiem daļa?
10.07.2013 21:16 |

Reitings 3551
Un ja man vienkārši nevajag tos papīrīšus, ja man cita valūta labāk patīk un ir izdevīgāka un drošāka. Ja manā valstī ir zelts, es ja gribu varu kalt zelta dinārus un tirgot savus resursus par tiem. Kāda tur citiem daļa?

Ir daudz veidu kur ieguldīt un kā izmantot šos papīrīšus. Kāpēc valstis kuras ņem pretī USD nav bankrotējušas ???? Tie taču ir papiīrīši.

Es gribu pārdot uz Eirozonai savas preces, bet negribu saņemt par to Eiro. Negribu un viss.
Bet pircējas var maksāt tikai Eiro. Nu tad laikam ar Eiropu nekas nesanāks.
Spītība un stūrgalvība taču svarīgāka.
10.07.2013 21:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Dzertu konjaku, pamirat tak s muzikoi:D Jo ja tagad butu kars ņemt vērā tehnoloģijas ilgi planeta neizvliktu dzīva.
10.07.2013 21:36 |

Reitings 3031
Es gribu pārdot uz Eirozonai savas preces, bet negribu saņemt par to Eiro. Negribu un viss.

Nafta un kaut kadas lupatas vai citi strunti nav viens un pats.
Ja man ir derigais izraktenis un tev to vajag (un naftu briesmigi vajag visiem), tad es par to varu prasit kadu valutu gribu, jo tas mans derigais izraktenis un jums nav nekadu tiesibu diktet noteikumus.
Bet.
Ja man ir mazvertigs derigais izraktenis un es velos uz to nopelnit, teiksim pardodot uz ES, okei, piekritu- diktesu noteikumus no manis nepirks, tad tev ir pilniga taisniba. Bet tas nav uz naftu attiecinams. Cik ilgi, piemeram, LV bez degvielas importa izvilks? Un pat ja es klauveju pie ES durvim ar sals kravu un pieprasu Krievijas rublus, viniem tapat nav nekadu tiesbu mani bombardet, nu nav.

Vispar si saruna man atgadi to ka nereti izversas diskusijas par ebreju upuru skaitu ww2. Vien apgalvo ka iznicinati tik 6 miljoni, otri, ka "tikai" 600 tk. Ar ko otrie labaki par nacistiem, ja nesaprot lietas butibu un pamazinot upuri skaitu it ka mazina nacistu vainu? Absurds.
10.07.2013 21:46 |

Reitings 3551
Ja man ir derigais izraktenis un tev to vajag (un naftu briesmigi vajag visiem), tad es par to varu prasit kadu valutu gribu, jo tas mans derigais izraktenis un jums nav nekadu tiesibu diktet noteikumus.

Gudrs pārdevējs pārdos jebkurā valūtā, nopelnīs, ieguldīs un vēlreiz nopelnīs. Um nebūs nekāda kara, bet stabila ekonomika. Kāda starpība kādā valūtā pārdot ja prot šo valūtu pārvērst citās vērtībās.
Var uzstādīt noteikumus, strīdēties un kašķēties, stūrgalvīgi paliekot pie sava. Un nav brīnums ka tādu muļķību dēļ ievelk valsti karā.

Tavi pieminētie ebreji vienmēr ir bijuši lieliski tirgotāji un diezgan turīgi. Pārsvarā tāpēc ka spēj atrast ar jebkuru pircēju kopīgu valodu.

Kreivija un Ķīna savstarpējos norēķinos pārsvarā lieto USD. Kāpēc ???
Abas ir lielas stipras ekonomikas, abām ir stipras valūtas. Kāpēc ar papīrīšiem ?
10.07.2013 22:05 |

Reitings 3031
Gudrs pārdevējs pārdos jebkurā valūtā, nopelnīs, ieguldīs un vēlreiz nopelnīs. Um nebūs nekāda kara, bet stabila ekonomika. Kāda starpība kādā valūtā pārdot ja prot šo valūtu pārvērst citās vērtībās.
Var uzstādīt noteikumus, strīdēties un kašķēties, stūrgalvīgi paliekot pie sava. Un nav brīnums ka tādu muļķību dēļ ievelk valsti karā.

Tavi pieminētie ebreji vienmēr ir bijuši lieliski tirgotāji un diezgan turīgi. Pārsvarā tāpēc ka spēj atrast ar jebkuru pircēju kopīgu valodu.

Abas ir lielas stipras ekonomikas, abām ir stipras valūtas. Kāpēc ar papīrīšiem ?

Nu jau esam nokaulējušies līdz 6000 ebreju upuriem. Kurš solīs mazāk? :D
10.07.2013 22:09 |

Reitings 4703
Morgan, vispār vēl gadu divus atpakaļ cenas bija sasniegušas zeltam kulmināciju, nevis kritumu, tagad pieprasījums ir mazs, jeb kā maiņas vērtība nav izdevīga.

Tas piemērs ir mazliet haotisks. Redzi mana ikdiena ir prognozēšana un šie grafiki ir acu priekšā , līdz ar to ieteiktu vadīties nevis pēc politiskām runām, bet gan darījumiem, piemēram viens no tādiem vienkāršiem piemēriem, Ķīna - eksportētaja valts un visu, biržas kompānijas mīļ Ķīņu un tās vadošās kompānijas, jo vienmēr notiek pieprasījums tirgū kas ir Eiropa, Amerika un daudz viet citur pasaulē - kad notiek no kādas valsts iepirkšana , tajā brīdī tas tirgū notiek maiņas vadoties pēc valūtām, kas ir katrai valstij (no kuras iepērk), tai skaitā arī arābu valstis. Politiski tur notiek savādāk spēles, bet tirgus ir mazliet kas cits (arī naftai), tās pašas atradnes gan jau sen pārķēruši un privatizējuši paši svarīgākie :) Ja būs lielais sprādziens, tad notiekti tik par ietekmes sfērām, lai gan pašreiz vadošie ir mierīgi, sadalījumu ievēro :D Nu tā pa prasto sakot...
10.07.2013 22:09 |

Reitings 3551
Nu jau esam nokaulējušies līdz 6000 ebreju upuriem. Kurš solīs mazāk?

Nav vairs cita ko rakstīt ???
10.07.2013 22:14 |

Reitings 4703
Tā kā nepriecājieties, karš nebūs, kredīt saistības jāturpina maksāt :D
10.07.2013 22:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-tas bija labi:D:D
10.07.2013 22:26 |

Reitings 3031
vispār vēl gadu divus atpakaļ cenas bija sasniegušas zeltam kulmināciju,

Un vel tris menesus atpakal 15 aprili zelts bija sasniedzis savu cemako cenu kops 2011. Un kas? Pilnigi nekas, vismaz ww3 sakara.

Redzi mana ikdiena ir prognozēšana un šie grafiki ir acu priekšā , līdz ar to ieteiktu vadīties nevis pēc politiskām runām, bet gan darījumiem,

Tu grafikos kara prieksvakaru ieraudzis pasa pedeja bridi. Lai gan pec definicijas WW3 jau ir sacies- pasaules kars paredz lielako dalu varenako un lielako valstu iesaistisanos. Butu interesanti saskaiti cik uz kartes atrodami proxy wars punkti.

Dionysus
Nav vairs cita ko rakstīt ???

Es tikai uzjautrinos par tavu ieprogrameto domasanu- viena, konkreta virziena un pilnigi nesvarigi kaa.
Atbildesu uz tavu jautajumu, lai nesanak ta ka, tad kad nezinu ko atbildet, barstu tikai man pasai saprotamu sarkasmu.

Ir lietas kuras prasitu parak daudz laika kvaltitativai izskaidrosanai un vulgari piemeri par Annis kompotiem nav autorativi. Iesaku izlasit Mārgrita Kenedija. Nauda bez inflācijas un procentiem. http://gramataselektroniski.blog.com/2011/12/28/nauda-bez-inflacijas-un-procentiem-margrita-kenedija/ Ja tas par grutu un nav intereses, var youtube paskatities Richard Werner un Money Masters. Tad sapratisi kapec es dolarus (un ne tikai) uzskatu par bankrotejusu naudu.
M. Kenedijas gramata man vispar atvera acis un palidzeja saprast pasaules arena notiekoso, tads ka pedejais puzles gabalins kas lauj saprast kopainu.

Ja naftu tirgo par usd, tad Kinai ir jatiek pie usd, jo bez naftas importa, ta iztikt nevar. Kina naftu importe no Tuvo austru valstim. Tas nozime, ka Kina pie dolara var tik tikai tirdzniecibas cela- eksportejot pirmkart uz ASV un protams no citiem tapec ari nem dolarus.
Tas ir tas ka ASV notur dolara vertibu.
11.07.2013 00:05 |

Reitings 4703
Tu grafikos kara prieksvakaru ieraudzis pasa pedeja bridi.

Var jau būt. Taču ņemot vērā pieredzi ierpriekšējos karus, bankas ir tieši tās, kuras aizturēja jebkādus aizdevumus (izņemot valsts iepirkumus), pārējie tika pat neizksatīti.. tā kā mani pasaules svarīgākie cilvēki ir nevis valstu līderi, bet gan Bens Bernanke un vēl pāris, kuri arī informē par izmaiņām un bankas jauno politiku, kas ir diezgan liels vēstnesis, kas notiksies :)

Emmanuelle,

cilvēkiem no vienas puses gribas karu, atbrīvoties no daudziem slogiem, bet tā vietā tiek sūtīts tikai nākamās dabas katastrofas vai arī lielās avārijas un atkal tik jāņem aizdevums, lai varētu visu sākt no gala... vergošana, protams , ka karš zināmā mērā ir glābiņš :D Bet nekā, nebūs :D
11.07.2013 08:47 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man liekas, ka WW3 jau sen ir sācies, tikai ne tik tipiskā formā kā iepriekšējie.
es skatītos pēc apstākļiem, bet droši vien, ka savāktu paiku un kaut kur paslēptos :D ko es citu varu darīt :D
11.07.2013 09:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits