Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Apmūlsums

 
Reitings 8
Reģ: 23.06.2013
Ir pienācis laiks kad vajadzētu iesniegt dokumentus studijām,bet .....pirms pāris gadiem beidzu vidusskolu, iestājos BA"Turība" 1.kursā studijas labi ja 3 reizes nedēļā, otrajā semestrī labi ja 2 reizes nedēļā, bet tas nekas, pienāca prakses laiks un kursa darba laiks un man bija izdevība doties uz praksi ārzemēs- par pašas līdzekļiem. Tā kā jau kādu laiku zināju kad prakse man būs ārpus Latvijas iepriekš to saskaņojot ar fakultātes dekānu, viss bija labi dekāns teica kad kursa darbu varēšu aizstāvēt kad atgriezīšos , bez liekas naudas izšķēršanas, kursa darbu uzrakstīju ātrāk kā vajadzēja, aiznesu to parādīt dekānam viss bija labi, nedēļu pirms braukšanas prom uzzināju, ka par kursa darba aizstāvēšanu man vajadzēs maksāt 55lvl + prakses aizstāvēšana 15lvl ,dekānam laikam bija neērti paskaidrot kad naudiņa tomēr būs jāmaksā, aizgāju no tās izspiedēju bedres!(atvainojos ja kādu aizskāru, bet tādas emocijas man par to iestādi), bet par to nav stāsts.
Nākamajā gadā iestājos medicīnas koledžā, jo medicīna mani vienmēr ir saistījusi, sekmes bija ļoti labas, bet kad sākas prakses un bija jādodas uz slimnīcām jāapskata kauli, pacients, man bija slikta dūša , ģību , bet itkā nepadevos, līdz man pasniedzējas sāka teikt kad šādi es bojāju tikai savu veselību, kad šis nu galīgi neesot priekš manis, paklausīju kaut ar negribēju un paņēmu akadēmisko,lai tik tiešām nesabojātu savu veselību!
Ģimenes priekšā jūtos vainīga, jūtos slikti un nožēlojami...un tagad sēžu un domāju ko es vēlos no dzīves, vai labāk teikt - ko dzīve vēlas no manis? Riskēt un mēģināt vēlreiz medicīnas studijas vai izvēlēties citas studijas interese man par izglītību ir un varētu pat teikt kad zinu savus rezerves variantus,kurus vēlētos īstenot, bet varbūt tomēr "uzmest" saviem sapņiem un braukt strādāt uz ārzemēm?

Vēlējos piebilst kad par BA"Turība" kā arī Medicīnas koledžas studijām maksāju pati, jo katru gadu braucu uz sezonas darbu ārpus Latvijas lai nodrošinātu savas studijas

Ir kādi ieteikumi, varbūt kādam ir bijusi līdzīga situācija, kad Tu nezini kāds ir labākais variants?
09.07.2013 00:51 |
 
Reitings 515
Reģ: 01.01.2013
Varbūt vispirms uz filologiem?
09.07.2013 01:12 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
nu nu,tev bija kaut kāds komunikācijas trūkums... manas kursabiedrenes arī devās uz praksi vasarā uz ārzemēm un pēc tam varēja nokārtot kursa darbu.
un kāpēc tu gāji pie dekāna? parasti par praksēm un kursa darbie ir citas personas atbildīgas, varbūt tāpēc tāds apjukums. bet nu tāpat, varēji kaut vai samaksāt to naudu un visu nokārtot...ok, saprotu,ka daudz, es arī tik daudz maksāju, bet tas bija manas vainas dēļ, bet toties tagad skola pabeigta un nav problēmu...
09.07.2013 01:13 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
un kāpēc ģimenes priekšā jūties nožēlojami? tomēr tu mācījies par savu personīgo naudu un ieguvi pieredzi un saprati, ko gribi un ko nē... es saprastu,ja vecāki par studijām maksātu, tad tiešām no kauna zemē līst varētu un justies nožēlojami, bet tagad nav iemesla :)
09.07.2013 01:15 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
daudziem, jo daudziem studentiem studiju laikā pienāk krīze, kādam jau uzreiz 1. kursā (tas ir it kā labākais variants), kādam tikai pēdējā, un no studiju pamešanas bieži attur vien pārliecība - kas iesākts, jāpabeidz. studijas nav nekāda medusmaize, un, ja nezini konkrēti, ko vēlies (nevis rezerves variants, bet aicinājums), ļoti liela iespēja, ka pametīsi arī nākamo augstskolu.
personīgi es 65 latu dēļ augstskolu nepamestu, arī retās lekcijas man šķiet kā dieva svētība, jo var mierīgi apvienot ar darbu un nav jāsūkā sausiņi, kā, piemēram, bija man, studējot savā pilna laika klātienē ar lekcijām 5 dienas nedēļā un gariem referātiem. turpināt studēt medicīnu neredzu jēgu, ja fizioloģiski to nevar izturēt.
ja ir kaut kas, ko vēlies īstenot, tad uz priekšu. ja nē - nu, dzīvē izsisties var arī bez augstākās izglītības.
09.07.2013 01:22 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits