Draudzene

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Sveiki!Daudzām gan jau liksies muļķīgi, bet man tiešām ir sasāpējusi viena lieta un grūti izlemt kā rīkoties.
Vispār draudzība ir sāpiga lieta priekš manis jau no bērnības. Esmu pievilta un raudājusi dēļ šīm sauktajām ''draudzenēm'' neskaitāmas reizes. Šoreiz runa ir par vienu manu draudzeni jau no bērnības laikiem. Sākām draudzēties,kad bijām ļoti maziņas un kopā mūs arī saveda tas,ka abām bija nepaveicies ar draugiem, tā teikt ''bēdu māsas''. Dzīvojam diezgan tālu viena no otras un satikties sanāk pārsvarā tikai vasarā, jo vasarās dzīvoju netālu no viņas pilsētas. Vienmēr esmu bijusi morāli stiprāka par viņu, bet viņa gan bija tāda, kas par visu raudāja,skuma un nekur nekad negribēja iet. Vēl tagad atceros,kā es viņai slaucīju asaras nost no sejas un kā stundām runāju ar viņu pa telefonu un mierināju,vilku ārā no mājām un atbalstīju viņu. Toreiz bija tā,ka palīdzot viņai, es aizmirsu par savām problēmām un es tiešām viņai palīdzēju no visas sirds. Viņai viss nokārtojās, bet pēc tam manas problēmas pārauga vēl lielākās un sāpīgākās un, kad vēlējos just atbalstu no viņas, tad to nesaņēmu. Viņai beidzot bija daudz citu draugu, ballītes,katrā ziņā viss vislabākajā kārtībā. Pieklājības pēc viņa mani telefoniski uzklausīja un tas arī bija viss, jo nu nekādu atbalstu no viņas puses neizjutu. Protams mēģināju ar viņu izrunāties un neskaitāmas reizes, bet tas bija veltīgi, jo lai kā centos, tomēr laikam viņa līdz galam mani nesaprata. Vispār vienmēr,kad ar viņu centos izrunāties, viņa vienkārši sāka raudāt un stāstīt cik es viņai esmu svarīga utt un man viņas palika žēl, bet nu tas bija agrāk.
Tad manā dzīvē notika tāds,kā lūzuma punkts, jo bija dažādas problēmas ģimenē,kā rezultātā es no aktīva un runātīga cilvēka paliku diezgan klusa,noslēgta. Pēc tā man arī visi draugi kaut kur pazuda, palika tikai viņa, ar ko pāris reizes sazvanijāmies. Biju viņā arī ļoti daudz vīlusies un kaut kā no tā visiem maniem pārdzīvojumiem man palika,teikšu godīgi,pilnīgi vienalga par viņu un to mūsu ''draudzību''. Es viņai vairs pati nezvanīju, neko nemēģināju izrunāt, jo neredzēju jēgu. Bet tomēr viņa man visu laiku zvanīja pati un ''draudzējamies'' līdz pat šai dienai.
Protams, man viss nokārtojās un pagājušovasar,kad biju pie radiem arī satiku viņu bieži un sāku pat aizmirst visas vecās lietas un nodomāju, ka tāpat mūsu ilgā draudzība ir svarīgāka par to visu,kas bijis, lai gan daudzas lietas man vēl pat šodien sāp. Viss bija baigi labi, nepamanīju pat daudzas leitas,ko pamanu tagad, bet tad pienāca rudens un man priekšā atkal bija ļoti lieli pārdzīvojumi. Protams, atbalsta nekāda. Atkal tiku daudzmaz galā ar visu pati, no neviena cita arī nekādu atbalstu nevaru gaidīt.
Atkal ir pienākusi kārtējā vasara un esmu šajā,gribētu teikt nolādētajā pilsētā. Atbraukusi viņa pie manis ir vienu reizi, bet zvanījusi neskaitāmas. Viņa man visu laiku zvana un stāsta savas problēmas. Man jau nav grūti viņu uzklausīt un palīdzēt, bet lieta tāda,ka tas arī ir viss kas mūs saista. Viņa man stāsta par savām citām draudzenēm, puisi utt, bet kopā mēs nekur neejam un neko kopā nedaram, es tiešām sāku justies jau kā tāds uzticības tālrunis.Es zinu visus viņas draugus, tikai viņi nezin mani, jo nav pat mani redzējuši... Zinu to,ka viņa tusē gandrīz katru dienu, bet mani pat vienu reizi nekur līdzi nav pasaukusi, lai gan zin visu manu situāciju.
Vienkārši, pēc visa piedzīvotā man tiešām vairāk nav draugu, ar ģimeni ar nepārāk labi iet. Pēc visa šī man ir doma vienkārši nevis klusēt, bet pateikt viņai visu ko domāju un tajā skaitā arī to, lai viņa man vairs nezvana utt, jo man par draudzību tomēr ir citas domas. Vienkārši apnicis. Bet no otras puses, man tiešām nav draugu un varbūt ir jāmēģina tomēr kaut kā glābt tas viss un kaut kas jādara, bet kas ?
Protams,šī ilgā perioda laikā mana domāšana mainījusies un ar tagadējo prātu es daudz citu lietu būtu darījusi savādāk. Bet tagad man ir tāda putra galvā, es vienkārši zinu ,ka tā nevar turpināties, jūtos nožēlojami. Pati saprotu,ka tas viss ir iespējams bērnišķīgi, bet man tiešām ir grūti. Nav man kam pastāstīt to un tāpēc izlēmu izdarīt kaut ko sev netipisku un uzrakstīt to šeit.
Atvainojos,ka tik gari un iespējams ar daudz kļūdām, bet ir diezgan vēls un nevaru aizmigt,jo nespēju nedomāt par šo jau kādu laiku.
07.07.2013 02:23 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Ak, jā...šīs "draudzību" tēmas.
Ieteiktu nepārgriezt visu kā ar nazi, bet vienkārši atsvešināties, neiedziļināties vairs viņas problēmās, bet domāt par savu dzīvi. Ja dzīvosi sev, būsi laimīga. Pievērsies pagaidām tiem cilvēkiem, ar kuriem ir pa ceļam, pat ja viņi nav tev sirdsdraugi vai labi draugi.
Ja cilvēkiem mainās dzīves uztvere, vērtības, mērķi utt, tad nav jēgas turēties kā slīcējam pie pēdējā salmiņa. Ir jāpalaiž. Bet nevajag visu "nogriezt", jo var atkal dzīvē notikt tas, ka viss nostabilizējas un draudzība atkal var pastāvēt. Saku pēc pieredzes.
Kā arī šobrīd vados pēc šādiem principiem.
07.07.2013 10:54 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
laikam saprotu tevi ļoti labi, jo esmu gājusi cauri šādai "draudzībai". tagad es saprotu, ka esmu pārāk daudz sevi ielikusi draudzībā, kas otram cilvekam nav bijusi tik svarīga, pat nav nemaz bijusi svarīga. nezinu, kādēļ tik ilgi par to raudāju un cepos,man laikam ļoti vajadzēja kādu, kam uzticēties, būt nozīmīgai... pagājušo gadu, pēc viena notikuma, kad man beidzot skaidri un gaiši bija redzams, cik daudz es un mana draudzība nozīmē manai "draudzenei", es pārtraucu jebkādus kontaktus ar viņu. izdzēsu no visiem soc. tīkliem un nobloķēju viņas numuru. ik pa laikam atceros vēl mūsu labos laikus, bet es ceru, ka tas ar laiku pāries.

tāpat iesaku arī tev, atbrīvoties no šīm negatīvajām attiecībām, kas tev neļauj justies priecīgai un atvērtai. varbūt tas tev dos iespāju iepazīties ar jauniem cilvēkiem, iegūt vismaz jaunus paziņas, ja ne draugus. bet tiec no viņas vaļā, jo viņa tevi izmanto.
07.07.2013 10:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ar draudzeni ir tāda kā ''noruna'', ka sīkus emocionālus pārdzīvojumus izlādēsim viena otrai, lai mājās netramdītu večus :D

Bet nu tādām lietām jābūt abpusējām. Manuprāt, šāda tipa ''draudzenes'' ir ārkārtīgi daudz. Jāatceras, ka 2. cilvēks ir kas vairāk par emociju gružkasti..

Man savulaik pagadījušās vairākas tādas meitenes, kuras izmanto manus bemaksas psihoterapeita pakalpojumus, bet.. tā kā neko citu vairs kopīgu ar viņām nesaskatīju.. pārstāju komunicēt..
07.07.2013 11:04 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
Ease, varbūt viņa nemaz nezina, ka tev tas sāp.
man ir draugi un draudzenes "pa vienam" nav tāds savs bariņš un tad ar dažiem sanāk bieži tikties, ar dažiem ballēties, ar dažiem pa mierīgo vienmēr. varbūt viņa uztver jūsu attiecības tā, ka parunāties ir foršāk kā ballēties kopā. nu katrā ziņā izrunā, uzprasies kaut kur līdzi vai uzaicini viņu uz vietu, kur abas atpūtīsieties, nevis runāsiet par viņas problēmām.
07.07.2013 11:35 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
kur problēma? izbeidz vienreiz būt tā,kas visiem palīdz! atrodi sev hobijus-tā iegūsi jaunus draugus vai draudzenes.

nesaprtu, par ko te vajag čīkstēt, ja ir apnikusi tā viņas attieksme pret tevi - tad tā arī pasaki vai arī ignorē viņu. nav jau tā,ka tevi saistītu kāds pienākums vai atbildība pret viņu. atrasta problēma,kuras būtībā nemaz nav...

man laikam labi - man nav draudzeņu=nav problēmu.
jau vairākkārt esmu pārliecinājusies,ka daudzo gadījumos tāda leita kā "draudzenes" ir tikai vārds un viss.

ieteiktu tev meklēt jaunus draugus, bet ne ar visu sirdi un dvēseli tajā iesaistīties-pašai būs vieglāk :)
07.07.2013 12:06 |

Reitings 479
Paldies, meitenes ! Izlasīju visus padomus un pēc ilgām pārdomām izlēmu,ka tomēr mēģināšu ar viņu pārtraukt tos kontaktus, jo , lai arī cik tā ''draudzība'' ir ilga, tā mani moka. Piemēram, visu dienu man ir labs garastāvoklis, bet tad uzzvana man viņa un man tas ir zem nulles.
Ir tā,ka esam runājušas daudz, tiešām daudz, bet vienmēr,kad es viņai pasaku visu ir tāda sajūta,ka viņa mani dzird, bet manī neklausās.
Tas būs grūti, bet es to darīšu, darīšu dēļ sevis, jo sapratu tikai to,ka tāpat nekas šajā situācijā nemainīsies.
07.07.2013 12:16 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nav ko beigtu kaķi vilkt līdzi ;)
07.07.2013 12:31 |

Reitings 316
Reģ: 31.05.2013
Ļoti labi saprotu tevi, jo pašai ir līdzīga situācija.
Tas būs grūti, bet es to darīšu, darīšu dēļ sevis, jo sapratu tikai to,ka tāpat nekas šajā situācijā nemainīsies.

Dari tā un turies, zinu,kad tas ir diezgan grūti. Bet tāpat laiks iet uz priekšu un būs tev citi draugi,citas intereses!Viss būs ok.
07.07.2013 12:44 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tad, kad mēs no citiem pārstājam gaidīt to, ko darītu paši, kļūst vieglāk. Katram draudzība ir kaut kas cits, vienam pietiek ar telefonsarunu, otram vajag kopīgi pavadītu laiku. Ir cilvēki, kuru draudzību vērtēju ļoti augstu, bet es viņiem par savām problēmām nestāstu, kā arī tad, ja uzzinu, ka viņiem kas atgadījies, es neskriešu slaucīt asaras, bet attālināšos. Tas neparāda slikto attieksmi, bet gan to, ka es vienkārši daru to, kas man pašai liekas pareizi. Kad vienas nedēļas laikā man nomira divi tuvi ģimenes locekļi, es biju nelaimīga, taču tad, kad katra mana draudzene zvanīja, lai izteiktu līdzjūtību+nāca, lai parunātu, es jutos iznīcināta, katru reizi, kad es centos valdīt asaras, kāds līdzjūtīgs cilvēks mani atkal satrauca. Lūk, tāpēc es pati nelienu klāt, ja citiem ir slikti, vienkārši nozūdot.
07.07.2013 12:46 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Nu es noteikti nedarītu tā, ka liktu nost klausuli vai neceltu, vai vēl vairāk pateikt - tu man besī.
Galvenais izrunāties, izstāsti savu sāpi par jūsu attiecībām un tad, ja no viņas nesagaidi nekādu apmierinošu atbildi, saki, ka labāk jums būtu pārtraukt kontaktu. Lai viņai vismaz būtu skaidrs par ko tāda reakcija, vai varbūt viņa vēlāk apdomāsies un sapratīs savas kļūdas.
Nu kas tā par metodi uzmest ignoru un viss? Pasaki viņai noteikti iemeslu kādēļ vēlies pārtraukt kontaktu!
07.07.2013 12:48 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
+++chocoloco
07.07.2013 12:50 |

Reitings 479
Nu kas tā par metodi uzmest ignoru un viss? Pasaki viņai noteikti iemeslu kādēļ vēlies pārtraukt kontaktu!

Tā, arī es domāju darīt ! Paskaidrošu pēdējo reizi kā jūtos un visu ko domāju, bet beigās arī pateikšu to, lai tomēr vairāk man nezvana,jo zinu,ka man tā būs vieglāk.
07.07.2013 12:56 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
ieteiktu tev meklēt jaunus draugus, bet ne ar visu sirdi un dvēseli tajā iesaistīties-pašai būs vieglāk

man liekas, ka ir cilvēki kuri tā nespēj. vajag to "visu sirdi iekšā".
07.07.2013 13:00 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bet manuprāt, draudzība arī nozīmē ar visu sirdi un dvēseli. Galvenais, lai otrs cilvēks - draugs spētu darīt to pašu. Citādi sanāk spēle vienos vārtos
07.07.2013 15:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits