Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

Reitings 89
Muusdienaas ir iespeeja uzzinaat, cik videeji sanjem katraa profesijaa straadaajoshais un tad paprasiit nedaudz zem taa,

Tad jau man taisnība uzņēmēji tik tiešām ņem to, kas viss mazāk prasa !

krista Nezinu kur tu dzīvo, laikam UK :D bet latvijā jauniņie sāk ar -200 Ls nū viņiem jāmaksā pašiem, lai viņi vārētu strādāt. Pie mums tā ir.
04.07.2013 20:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Eseldy nesaprati pareizi, par to paprasiishanu zem videejaas ir domaats par cilveekiem ar 0 pieredzi.
04.07.2013 21:01 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
HAHA HAH AHA

Tādad visi, kas maksā godīgi nodokļus ir komunisti. Neuztraucies es VID nestrādāju

Nē nu jā skaidrs, skaidrs.

Tikai lieta ir tāda, kad nesakārtotā nelikumīgā vidē kur lietas notiek zem galda darba ņēmējiem ir grūtāk dzīvot, jo viss balstās uz uzņēmēja godrpātību un ja viņus uzmet, viņi neko nevar izdarīt jo lietas nav uzliktas uz papīra.

UN šādu vidi Latvijā, ir vairojuši paši uzņēmēji nemaksājot soc nodokļus valsts, kasē atņemot bezdarba pabalstus, un pensijas darbiniekiem, bet nu varbūt paši viņi ir arī vainīgi, jo piekrīta tātad dealam.

Tikai kā Zviedrijā kur ir lieli nodokļi un spēcīgs sociālā atbalsta tīkls valts plaukst un zelst ? Tur viņiem arī mega komunisms ?

Nē, draudzene! Ir vismaz divi motivācijas veidi, saskaņā ar kuriem cilvēks kaut ko dara:
a) lai pašam būtu labāk,
b) lai kaimiņam/vīram/priekšniekam/... būtu sliktāk.
Ja Tev ir kāds labums no tā, ka es maksāju nodokļus, tad es neko nesaku. Tie, kuri piesauc nodokļus, Finanšu policiju, VID un citus, kad pašiem no tiem nodokļiem nav nekāda labuma, to biš, - lai tikai kādam ir sliktāk (audits, utt.), lūk, - tie ir īstākie komunisti. Ceru, ka pati tāda neesi, lai gan ļoooooti izskatās.
Pensijas un pabalstus jums, K. Cetkinas k-dze, atņem nevis uzņēmēji, bet - pie varas esošie politiķi, par kuriem jūs esat pilnīgi aizmirsusi.
Par Zviedriju. :-) Da, ja Latvijai būtu kaut kur tāds nopirkts un LV bankām paklausīgs valdības vadītājs (gribas nolamāties) kā mūsu pīļknābis, tad arī mums labklājība būtu tāda pati. Mēs viņu labklājību uzturam, mēs!
04.07.2013 21:03 |

Reitings 89
Eseldy nesaprati pareizi, par to paprasiishanu zem videejaas ir domaats par cilveekiem ar 0 pieredzi

Tādus arī darbā ņem WOW vnx man tas ir atklājums, es Latvijā jau sāku domāt ka visi savu darba pieredzi pārmanto no iepriekšējām dzīvēm un kā nāk tā māk.

Izrādās ārzemēs ņem arī tādus cilvēkus ! Kruta :D
04.07.2013 21:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
... pēdējā laika tendence.
1) Darbinieks aiziet uz VSAA un intereses pēc noskaidro, kāds ir viņa prognozējamās pensijas lielums?
2) Uzzinājis savas nākotnes pensijas apmēru, vienu .. divas dienas atrodas pilnīgā šoka stāvoklī, smagās pārdomās pr savu nākotni un vecumdienām.
3) PATS brīvprātīgi ierodas pie sava darba devēja ar priekšlikumu par viņu nemaksāt soc. nod., bet kaut kādu daļu tā pielikt pie šodienas algas.
04.07.2013 21:10 |

Reitings 89
Mēs viņu labklājību uzturam, mēs!

Latvija kredītos pārmaksājusi esot 6 miljardus par nekustamajiem īpašumiem, zviedru bankām! Un kurš lika Latvāņiem tos kredītus ņemt ja ne paši.

Valdībai nav ne vainas varbūt Latvijas teritorijā dzīvojošie paši ir pie vainas ? Un ja tev nepatīk Latvija nodokļu politika tad aizvāc savu uzņēmumu uz Vāciju tur ir '' Labāk ''

Tāpat kā tu tam kas 1400$ teica ka tur pelna tāpat arī es tev pasaku. :D Nu kur ir problēma ?
Nepatīk nodokļu politika vācies ! :D
04.07.2013 21:12 |

Reitings 89
Ir vismaz divi motivācijas veidi, saskaņā ar kuriem cilvēks kaut ko dara:
a) lai pašam būtu labāk,
b) lai kaimiņam/vīram/priekšniekam/... būtu sliktāk.

Bet šitas man patīk.
Cilvēkus motivē divas lietas, lai pašam būtu labāk vai arī lai citam būtu sliktāk šitas nu gan ir taisnība !
04.07.2013 21:15 |

Reitings 9169
Melns par pensijaam runaat, pat Kanaadaa mana paaudze ir paarliecinaata, ka tad, kad mees buusim veci, pensiju vairs nebuus. Nebuus jau kam muus visus uztureet, jo beernu dzimst arvien mazaak. Taapeec laiciigi jaakalj citi plaani. Sakaraa ar demograafiju, laiki ir saakushi mainiities un ir jaapierod pie idejas, ka pensija kaa taada izzudiis. Ir pashiem jaadomaa kaa iekraat naudu vecumdienaam, patiik tas vai nee. Pat vislabaakaa valsts sisteema nespees paruupeeties par visiem kad veciishu buus vairaak par darbaspeejiigiem.
04.07.2013 21:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Paskaidro man, muļķei, kādā veidā es liekuļoju?
04.07.2013 21:16 |

Reitings 89
Da, ja Latvijai būtu kaut kur tāds nopirkts un LV bankām paklausīgs valdības vadītājs (gribas nolamāties) kā mūsu pīļknābis, tad arī mums labklājība būtu tāda pati.

Totāls bulšits neviens ar varu aitu bariem kredītus ņemt nelika! Sen jau runāja par ekonomikso pārkaršanu, un kad ir nenormāla inflācija. Pie tā bija visi vainīgi jo sagrābās mājas mašīna kredītos, un tikai pumpēja inflāciju uz augšu jo gribēja vēl un vēl.

Būtu labāk uzņēmumos un ilgstējīgā biznesā guldījuši nevis īslaicīgā kredīts pirkt pārdod shēmā!
04.07.2013 21:21 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nebuus jau kam muus visus uztureet, jo beernu dzimst arvien mazaak.

krista, Latvijā vismaz par katru bērnu cīnās kā māk, salīdzinot ar visai vienaldzīgo attieksmi Kanādā.
04.07.2013 21:27 |

Reitings 9169
Neons - un kaa tad ciinaas par katru beernu? Vai ir jaunajiem vecaakiem nodoklju atvieglojumi? Vai ir atlaides augstskolaas? Normaali pabalsti? Vietas beernudaarzos? Cik redzu, tik tiek popularizeeta kraapshana un dubultdziive, lai viirieshi savaaktu par miiljaakajaam vientuljaas sievietes, kuras grib gjimeni un uztaisiitu vinjaam siiko, jo neesot taisniigi, ka pie taadas demograafijas dazas sievietes, kuraam ir labi, pelnoshi viiri, negrib daliities ar kaadu beedumaasu. Un arii tiek protams aborts popularizeets kaa lielaakais pasaules greeks, lai gan neviens pat nedomaa, kaa noveerst iistos iemeslus tam, kaapeec cilveeki nespeej atljauties beernus.
04.07.2013 22:16 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
krista, tas, ko aprakstīji, protams tā arī ir, bet es runāju tieši par grūtniecēm kā tādām. Latvijā, ja reiz sieviete vēlās bērnu un paliek stāvoklī, tad ārsti grūtniecības norisi uzrauga krietni vien atbildīgāk un profesionālāk. Līdz ar to var teikt, ka ārsti speciālisti LV savā sfērā strādā daudz atbildīgak attiecībā uz bērnu dzimstību.
04.07.2013 22:40 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Nu kad tu, autore,reiz atvērsi savu uzņēmumu un ņemsi strādāt jauniešus bez pieredzes par 800 ls uz rokas? Nevaru sagaidīt to dienu, kad reiz būs tas labais piemērs!
04.07.2013 22:43 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Man, piemēram, ir konkrēta situācija, kad strādāju savu pirmo pieredzi Narvesenā, man un citiem darbiniekiem bija augstāka alga, nekā diviem citiem, kas atnāca vēlāk, laikā, kad priekšniece centās uz visu ietaupīt, jo bija mīnusi it visā. Reāli man bija žēl viņus, jo man bija lielāka alga par viņiem strādājot pusslodzi, kamēr viņi pilnu mocījās. Es domāju, ka situācija bija ar algas nosaukšanām intervijas laikā.
Es tagad arī cenšos, meklējot darbu, sevi nenovērtēt pārāk zemu, un tiešām ir tādi, kas izbola acis, kaut nosaucu dažus desmitus virs minimālās. Pilnīgi pati sāku apšaubīt un justies slikti, ka tik neesmu par augstu ciparu nosaukusi. Vienīgā problēma, ka šādā veidā darbs ilgāk meklējas, jo ir vēl citi faktori, kas ļoti ietekmē to vai patīk vai nē.
04.07.2013 22:48 |

Reitings 63
Reģ: 11.05.2013
Pēdējā darbavietā man bija pamatīgs abloms. Man arī prasīja, cik gribu saņemt. Es teicu, ka gribu 600, varu sākt strādāt no 500. Jā, labi, paņēma. PIenāca pirmā algas diena un kontā knapi 350. Izrādās, viņi to manu nosaukto bija domājuši uz papīra. Biju reāli vīlusies, bet nu neko jau vairs, paliku strādāt, pamazām cēla, nu jau saņemu tos 550. Bet nu pirmais gads bija kā bija :(
04.07.2013 22:50 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Nu kad tu, autore,reiz atvērsi savu uzņēmumu un ņemsi strādāt jauniešus bez pieredzes par 800 ls uz rokas?

Varbūt nedaudz ne pa tēmu, bet mani uzvelk šāda veida izteikumi. Problēma ir tajā, ka darba devēji maksā studentiem/absolventiem krietni mazāk par to pašu darbu, ko veic citi, tikai tāpēc, ka ''nav pieredzes''. Es nezinu, kurš students/jaunietis iet pie darba devēja, cerot uz 800 LVL algu. Optimālākais risinājums ir maksāt visiem darbiniekiem par vienu darbu fiksētu algu un atvilkt par kļūdām, nevis jau pašā sākumā nostādīt jaunieti situācijā, kurā ir jāpriecājas par minimālo algu.
04.07.2013 22:51 |

Reitings 89
Melns - Tad tu man tā arī neatbildēji!

Ja tev tik ļoti nepatīk nodokļu sistēma Latvijā, un te tu viņus negribi maksāt kāpēc nedibini uzņēmumu citā Eiropas savienības valstī, kur viņi ir izdevīgāki ?

Nafig tad Latvijā visi dibina tos uzņēmumus ja ārzemēs tāda paradīze ?
04.07.2013 22:54 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
L_F_L, nezinu, cik tev gadu un cik liela darba pieredze, bet domāju,ka lielākā daļa piekritīs, ka ar tagadējo prātu skatoties, patiešām lielāku algu nebiju pelnījusi.5 gadus atpakaļ var teikt neko nezināju,tagad zinu daudz vairāk,tāpēc arī pelnījusi esmu vairāk.Tāpat ir ar studentiem.Lai paskatās uz sevi pēc kāda laika posma, tad sapratīs,kapēc toreiz bija mazāk nekā tagad, ar pieredzi.
04.07.2013 22:59 |

Reitings 9169
Optimālākais risinājums ir maksāt visiem darbiniekiem par vienu darbu fiksētu algu un atvilkt par kļūdām, nevis jau pašā sākumā nostādīt jaunieti situācijā, kurā ir jāpriecājas par minimālo algu.

No uznjeemeeja viedoklja ljoti nepraktiski. Pirmkaart, iespeeja laika gaitaa tikt pie algas paaugstinaajuma, ir ljoti labs stimuls darbiniekiem, lai vinji vairaak censtos un tikko kaa apmaaciibu un pieredzi ieguvushi, neaizietu projaam. Domaa, daudzi censtos aatri straadaat, ja jauninjais blakaam pa taadu pashu algu leenaam chubinaas? Paareejie arii tad saaktu nesteidziigi straadaat. Otrkaart, pat lielveikala kasiere ar pieredzi ir daudz produktiivaaka par zalju gurkji, jo vinja ir aatraaka un pieredzeejoshaaka, taadejaadi nesot uznjeemumam lielaaku labumu, turklaat jauninajiem ir vajadziiga biezji vien paliidziiba no paareejiem darbiniekiem, kas savukaart pieredzeejosajiem darbiniekiem atnjem lieki laiku.
04.07.2013 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits