Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ko tad es lietoju?

Es nekad neesmu teikusi, ka uz pasaules viss ir skaisti un burvīgi. Nē, daudz kas notiek nepareizi, bet tādēļ es netaisos piesārņot savu dvēseli ar negatīvo. Jo vairāk mēs centīsimies saskatīt labo un paši centīsimies būt atsaucīgi, jo ātrāk mēs dzīvosim labāk.
04.07.2013 20:23 |

Reitings 89
meksikanka - Un jā, rūgta pieredze - redz, sanāk, esmu idiote, jo nosaucu par maz, bet cita paziņa, kas kandidēja uz to pašu amatu - par daudz un priekšniecība bolīja acis un pateica, ka tas ir nekaunīg

Nē nē meksikanka mēs nesajēdzam neko, vienkārši darba devēji slēdz derības, kas uzminēs pareizo algu tas dabūs darbu.

Nosauksi par maz lohs lūzeris izmisis nemākulis, nosauksi par daudz paskaties tik kāds lec augstāk par savu pēcpusi, ko viņš te iedomājies pfe !

Darba devēji vēl varētu bumbiņu zem trim krūzītēm palikt apakšā un likt minēt, ja uzminēsi dabūsi darbu. Jo tas liecina, ka esi ļoti uzmanīgs un pacietīgs bla bla bla !
04.07.2013 20:24 |

Reitings 89
Anne - Ir vēl tāda lieta kā pieredze. Patīk vai nepatīk tas mums, jaunajiem darbiniekiem, bet to ņem vērā

Un no kurienes tev tā pieredze ''vecā '' darbiniece ? No iepriekšējās dzīves iemantoji vai kāds deva iespēju tādai zaļai gurķenei kā tu ?

Tev vienkārši dabas dots talants kā sāki strādāt tā visu zināji ! Vau cik tu visu varena vispieredzējusi visvare ! Liela un varena tagad kad kāds tev ''palīdzēja'' kad pat biji NEKAS !

Un tagad blato un tēlos lielo cēzaru lēmēju romas impērijā, ar īkšķitu uz leju un augšu !
04.07.2013 20:29 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Te jāpiekrīt Donatai. Diezgan neloģiski no DD puses uzdot jautājumu - Cik vēlies saņemt? un tad turpināt ar jautājumu Vai būtu mierā strādāt par zemāku atalgojumu...

Anne, par pieredzi arī ir fakts, BET... te atkal ir tik daudz to situāciju, ka pieredze aug, bet darba alga nē.

Te laikam baigi filozofija sanāk :)
04.07.2013 20:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es atvainojos, bet ja cilveekam piemiit kaut kripatinja logiskaa domaashana, tad arii algu spees nosaukt adekvaatu bez gruutiibaam! Bet ja zalknaabis tikko no skolas bez darba pieredzes uzreiz grib tuukstoshus, tas ir nesapraatiigi, taapat kaa aizdomiigi var likties tas, ka piemeeram pieredzeejis graamatvedis ar augstaako izgliitiibu grib tikai minimaalo algu.
04.07.2013 20:30 |

Reitings 26
Reģ: 14.05.2012
A ko Tu pati par to zini? Esi kādreiz sēdējusi otrā galda pusē, vadījusi kādu organizāciju? Ja nē tāda vārīšanās savās ambīcijās vien tik sanāk!
04.07.2013 20:31 |

Reitings 89
Jo vairāk mēs centīsimies saskatīt labo un paši centīsimies būt atsaucīgi, jo ātrāk mēs dzīvosim labāk

Kas tie ir ''mēs'' ? Latvijā katrs par sevi neviens ne par vienu !

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Izklausās jau gana labs arguments darba devējam, ka viņš, uzdodot jautājumu par vēlamo algu, grib noskaidrot ambīcijas un pašvērtējumu savām darba spējām. Bet tas ir ļoti neobjektīvi!!! Nu nevar dabra devējs zināt pēc kādiem principiem potenciālais darbinieks nosauc kādu konkrētu ciparu... Gan jau nav nemaz tādas statistikas, kas varētu atklāt cik patiesībā reāli šie cipari atspoguļo darbinieka spējas un potenciālu. Tikai darba devējs domā, ka viņš atkarībā no nosauktajiem skaitļiem zina, kas sēž viņa priekšā - labs va slikts darbinieks. Tas ir kaut kas no pirksta izzīsts.
Es savilaik atbildēju uz šo jautājumu pēc savām minimālām vajadzībām + vēl centos īpaši neizlekt (salasījusies visus darba devēju šausmu stāstus par neadekvāti ambicioziem studentiem) + īpaši neiespringu uz līdzīgu amatu algas izpēti (nemeklēju nekur internetā cik ir vidējās algas līdzīgos amatos). Un rezultāts? Cik noprotu, tieši manas atbildes dēļ es biju "par prastu" vai "muļķe" vai "neadekvāta" vai "totāla sliņķe" u.tml. un neviens negribēja mani pieņemt. Bet tad, kad vienā darbavietā mani pieņēma (neprasot, cik vēlos, bet paši pateica cik dos), tad pēc pārbaudes laika darbadevējs to vien darija kā slavēja un brīnijās kā es tik labi ar visu tieku galā.
Tātad no personīgās pieredzes - šī vēlamā alga patiesībā neko nepasaka par potenciālo darbinieku kā tādu, jo nevar zināt kāpēc tiek nosaukti šādi un ne citādi skaitļi! Sliecos piekrist vairāk tēmas autorei, ka tam visam apakšā slēpjas pavisam citi motīvi.

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
*grib noskaidrot ambīcijas un pašvērtējumu darbinieka darba spējām.
04.07.2013 20:34 |

10 gadi
Reitings 13809
Un no kurienes tev tā pieredze ''vecā '' darbiniece ? No iepriekšējās dzīves iemantoji vai kāds deva iespēju tādai zaļai gurķenei kā tu ?

Tev vienkārši dabas dots talants kā sāki strādāt tā visu zināji ! Vau cik tu visu varena vispieredzējusi visvare ! Liela un varena tagad kad kāds tev ''palīdzēja'' kad pat biji NEKAS !

Un tagad blato un tēlos lielo cēzaru lēmēju romas impērijā, ar īkšķitu uz leju un augšu !

Es uzrakstīju - mums, jaunajiem darbiniekiem. Lūdzu lasi, ko citi cilvēki raksta!

Arī maniem kolēģiem ir lielākas algas nekā man, jo viņiem ir daudz lielāka darba pieredze. Kaut gan, jā, es uzskatu, ka strādāju labāk nekā daļa no viņiem.
Bet tāpēc es negānīšu valsti, uzņēmējus un visu pasauli, jo tas manu algu nepalielinās.

Ja gribu lielāku algu, tad jāmeklē labāk atalgots darbs vai jādomā kāda biznesa ideja, lai pati pelnītu sev.
04.07.2013 20:37 |

Reitings 89
Bet ja zalknaabis tikko no skolas bez darba pieredzes uzreiz grib tuukstoshus, tas ir nesapraatiigi, taapat kaa aizdomiigi var likties tas, ka piemeeram pieredzeejis graamatvedis ar augstaako izgliitiibu grib tikai minimaalo algu.

Ideāls variants ir kad pieredzējis darbinieks grib vidēju algu, bet darba devējs viņam nokaulē uz mazliet virs minimālās. Zelta vidusceļš.

Neviens pieredzējis darbinieks neprasīs, minimālo, ja prasa tad viņam vajag darbu un grib izkonkurēt citus un nav laika zīlēt. Un tādu protams tu neņemsi darbā un viņš nonāk uz ielas un kļūst par bomzi, jo nevarēja pat par minimālo darbu atrast.

Bravisimo, fantastiski !

Un otrs segments būtu nepieredzējušie, tie ar sūdainu koku jādzen ārā no darba intervijām, lai vācas uz ārzemēm smelties pieredzi ne uzņēmuma rēķina, pajāt gan jau kāds cits paņems un beigas viņu nepaņem neviens. Un viņš arī kļūst par bomzi un nodzerās uz ielas, jo pietrūka naudas biļetei uz ārzemēm.

Bravisimo, fantastiski !

Un tā viņi dzīvoja savā Latvānijā ilgi un nelaimīgi :D

Kā jums mans stāsts ?
04.07.2013 20:39 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Esmu atpūtā tagad, gribas girl party.
04.07.2013 20:41 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Vēl viens mans ''mīļais'' jautājums - nosauciet 3 savas negatīvās rakstura īpašības. un tad tu centies fantazēt, kādu ''negatīvo'' īpašību nosaukt, lai darbadevējam tā liktos pozitīva. piemēram, ''ak, ziniet, es esmu ļoti pedantiska un visu laiku piekasos pie sīkumiem, visu laiku''. un dd atbalstoši māj ar galvu. tāds teātris.
04.07.2013 20:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja Tu vēl joprojām dzīvo LV, tad man Tevis ļoti žēl.
04.07.2013 20:42 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Es neriskēju prasīt labualgu un vienalga ko domā, nenems vini, nems citi.
04.07.2013 20:43 |

Reitings 9169
Eseldy - negribu tevi saruugtinaat, bet es savu viedokli esmu guvusi ne lv, jo visu savu pilngadiibas laiku neesmu lv dziivojusi. Shaads jautaajums tiek uzdots daudzkur pasaulee un veerteeshanas kriteeriji ir taadi pashi. Ja veelamaa alga nav atbilstosha pieredzei un izgliitiibai, tad tas uzreiz ir miinuss potenciaalajam darbiniekam.
04.07.2013 20:44 |

Reitings 89
Neons Un rezultāts? Cik noprotu, tieši manas atbildes dēļ es biju "par prastu" vai "muļķe" vai "neadekvāta" vai "totāla sliņķe" u.tml. un neviens negribēja mani pieņemt. Bet tad, kad vienā darbavietā mani pieņēma (neprasot, cik vēlos, bet paši pateica cik dos), tad pēc pārbaudes laika darbadevējs to vien darija kā slavēja un brīnijās kā es tik labi ar visu tieku galā.

Negribēja pieņemt jo atbilstoši darba produktivitātei tik tiešām, nav pareizā atbilde. Jo neviens uzņēmējs tev negrib maksāt atbilstoši tava darba produktivitātei, visi grib maksāt neatbilstoši.

Saprati neoniņ :D kur bija tava kļūda! ja nosauktu ciparu uzņēmēji saksatītos un čukstētu viens otram austiņā

'' ev šitā lose grib tikai 250 Ls, totāla dura jā jā nemaksāsim vairāk viņai pašla d*rst šitā der šito loseni ņemam ! :D :D :D
04.07.2013 20:45 |

Reitings 89
krista - KĀ NEPIEREDZĒJIS CILVĒKS VAR ZINĀT CIK VIŅAM PRASĪT ?

Ā pareizi tādus neņem vai ! Never mind!
04.07.2013 20:47 |

Reitings 89
Bet tāpēc es negānīšu valsti, uzņēmējus un visu pasauli, jo tas manu algu nepalielinās.

Anne - Ja Tu vēl joprojām dzīvo LV, tad man Tevis ļoti žēl.

Tad ko tev žēl mani vai valsti kurā es dzīvoju ? Tie lūdzu ar sevi skaidrībā liekule :D
04.07.2013 20:50 |

Reitings 9169
Eseldy laikam daziem tomeer ir lemts buut bezdarbniekiem vai iet straadaat pa minimaalo fabrikaa, jo tur neprasa cik grib sanjemt, jo visi sanjem vienaadi mazas algas. Muusdienaas ir iespeeja uzzinaat, cik videeji sanjem katraa profesijaa straadaajoshais un tad paprasiit nedaudz zem taa, laikus paprasot kaa notiek algas paaugstinaashana, var arii pajautaat darba deveejam ar kaadu samaksu saak jauninjie.
Tak ieguuglee angliski "interview questions salary expectations". Zem shiem atsleegvaardiem ir paaris miljoni lapu, kas skaidri noraada uz to, ka ljoti daudzkur tiek prasiits shaads jautaajums, ne tikai LV.
04.07.2013 20:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits