Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Šeit gan piekritu, man arī šī prakse nepatīk.
04.07.2013 18:13 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

tad jau netaisītu tik daudz diskusiju par vienu un to pašu, ja neztrauktu :)
04.07.2013 18:15 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es savam darba devējam nosaucu summu, par ko es varu mierīgi dzīvot un smiņķus pirkt, arī braukt atvaļinājumā, viņš, jā, teica, ka drosmīgi (tas tieši bija krīzes smagākais punkts), bet pieņēma mani.
04.07.2013 18:16 |

Reitings 89
tad jau netaisītu tik daudz diskusiju par vienu un to pašu, ja neztrauktu

Neaizrijies no savas žults ! ku**
04.07.2013 18:18 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
es tāapt kā becky, nosaucu, cik gribu pelnīt. mani pieņēma par šo algu un pat vēl nedaudz pielika klāt.

bet nu mans ir tāds darbs, kur darba devējam ir svarīgi zināt,ka tu zini, ko gribi, un mērķtiecīgi ej uz to.
04.07.2013 18:18 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Laiki mainās, cilvēki ne :D
04.07.2013 18:19 |

Reitings 7497
un pirmajā darba intrevijā nekad vispār neesmu runājusi par naudu, kādā trešajā tikšanās reizē.
04.07.2013 18:19 |

Reitings 949
Neaizrijies no savas žults ! ku**

es mierīgi, bez rupjībām, bed žults pateicu, tā kā right back at you.
04.07.2013 18:21 |

Reitings 89
Lancaster

Un kā tu zini ka nebiji tā kura paprasija viss zemāk ? Tā ir tikai aizklāta lotterija vinnē tas kurš prasa viss mazāk.

Varbūt citas prasīja vairāk. Un uz tevi ir iespējams iegūt maksimālu peļnu. Jebkurā gadījumā darbinieks tiek nostādīts neizdevīgā pozīcijā un tā ir tāda sava veida ņirgāšanās !
04.07.2013 18:21 |

Reitings 89
es mierīgi, bez rupjībām, bed žults pateicu, tā kā right back at you

Es šeit ienācu parunāt par tēmu par manu bankas kontu neuztraucies. Ja tev nav ko sakarīgu pateikt kā tikai dzēlīgi nolikt mani tad vācies prom un netērē šeit cilvēkiem laiku ar saviem tukšajiem komentāriem.
04.07.2013 18:22 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.

++++++
Pilnībā piekrītu. Tur nekāds cits zemteksts nevarētu būt, kā vienīgi noskaidrot, kurš nosauks zemāko algu un to pieņemt darbā. Briesmīgi. Man ļoti nepatīk, ka to jautā un, kad nosauc normālu ciparu(lai var dzīvot, nevis vilkt dzīvību no algas līdz algai), tad sāk viebties un izbola acis. Manā tagadējā darba vietā intervijā mani izjautāja, bet par algu, karjeras iespējām un sava uzņēmuma plusiem stāstīja paši. Tas bija patīkami, jo citās intervijās jautājumu kārtība bija apmēram tāda: vārds, uzvārds, pieredze, krievu val. zināšanas un jautājums par algas lielumu, kuru nosaucot bieži sākās vaidēšana, cik patiesībā viņiem grūti utt.
04.07.2013 18:24 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nē, es negribu piekrist tam, ka darba devējs izvēlas zemāko variantu, nebūt. Pati esmu piedalījusies daudzās intervijās, piemēram, par sekretāres darbu Rīgā pelnošā uzņēmuma birojā daudzas prasa 200-250Ls un, ticiet man, tā viņas arī izskatās - nogurušas, apbružātas, sadzīves "nodrāztas", bez ambīcijām, bez nekā, pat nav izdarījušas tik lielu mājasdarbu kā paskatījušies Lursoftā datus par uzņēmumu, lai no tā peļņas izsecinātu, ka moš vajag vairāk prasīt, tādas kandidātes tiek atmestas uzreiz.
04.07.2013 18:29 |

Reitings 949
KO TU UZREIZ AIZSVILSTIES UN LAMĀJIES?
tu taisi diskusijas, lai visi tev piekristu un dusmotos uz negodīgajiem uzņēmējiem? un es esot tā, kam ir žults?
par tēmu- tas ir jautājums par to kā cilvēks novērtē sevi un nedomāju, ka ņem neizskatot citus apsvērumus to, kurš pasaka mazāko summu. darbinieks, kas sevi ciena pasaka normālu summu, gan jau, ka viņiem izrēķināts, cik kurai pozīcijai maksā, nevis dod tik, cik prasa.
bet tu droši vien to neuzskati par viedokli un atkal kko uzdirsīsi, tā kā bb.
04.07.2013 18:29 |

Reitings 10816
ne tikai LV jautaa cik gribi sanjemt ... tas ir standarta jautajums intervijaas. Vismaz visaas,kur esmu bijusi, to jautaa..
04.07.2013 18:38 |

Reitings 89
tas ir jautājums par to kā cilvēks novērtē sevi un nedomāju, ka ņem neizskatot citus apsvērumus to, kurš pasaka mazāko summu. darbinieks

Totāls bulšits tu esi naiva. Varēji jau pašā sākumā, izteikt normāli sabalansētu pretargumentu neaizskarot manu personību, tikai ku*** daba izlīda ārā.Varbūt neiedomājies ka mani tas neuztrauc, jo man ir '' opcijas'' es runāju par tiem kuriem to nav.

Jebkurā gadījumā Laimīgu taciņu.

++++++
Pilnībā piekrītu. Tur nekāds cits zemteksts nevarētu būt, kā vienīgi noskaidrot, kurš nosauks zemāko algu un to pieņemt darbā.

Jasmin Tieši tā kas cits tur varētu būt? Katrs pelna tik cik iespējas nopelnīt.
Un vienīgais, ko šāds jautājums liecina par uzņēmēju ir tas, kad viņš pats negrib domāt un konkurēt attiecīgi pret pārējiem uzņēmējiem stringri nosakot cik viņa uzņēmumā var pelnīt.

Te iet pēc principā '' darbinieks pras darbniniekam Ā tu piekriti par tik strādāt LOL es gan prasīju vairāk'' totāls muhļīšanas un smadzeņu raustīšans princips meklējot muļķus.

Nekas cits tur nav. Uzņēmējiem interesē, produktīvs darbinieks un pēc iespējas mazāk viņiem maksāt.

UN šis ir tāds netīrs triks ko viņi izmanto, kas atspoguļo viņu '' personību'' kas ir visnotaļ naudas kāra un mantkārīga.
04.07.2013 18:39 |

Reitings 13628
Tev nav grūti dzīvot - tik negatīvi uztverot pasauli un tik rupji izturoties pret apkārtējiem?

Daudzi uzņēmēji jautā konkrētu summu, jo viņi nosaka maksimālo robežu, cik konkrētam cilvēkam var maksāt. Teiksim no 800 - 1200. Ja cilvēks nosauc virs 1200, viņi uzskata, ka tāatad šo cilvēku visdrīzāk nevar atļauties. Ja tik ļoti tomēr vēlas šo, jāanalizē, vai var palielināt plānoto summu, vai jāmeklē cita kandidatūra.
04.07.2013 18:39 |

Reitings 89
ne tikai LV jautaa cik gribi sanjemt ... tas ir standarta jautajums intervijaas. Vismaz visaas,kur esmu bijusi, to jautaa..

Nu tātad uzņēmēji standartā ir mantkārīgi nagu maucēji. Kāds pārsteigums wow !

Kurās valstīs esi bijusi ? :D
04.07.2013 18:42 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Pat Vācijā šo jautajumu uzdod ārstiem-rezidentiem, kaut gan Vācijā ir noteikta alga visos reģionos. Bet nu pie mums viss var būt :-)
04.07.2013 18:43 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
becky cik tavuprāt ir atbilstoša alga sekretārei/administratorei pelnošā uzņēmumā?

(neesmu viena no tām kas prasa 200-250, un nestrādāju pat tajā jomā)

Vnk interesē, cik tad vajadzētu saņemt šāda amata darītājiem?
04.07.2013 18:46 |

Reitings 7497
es ļoti labi zinu, kādas algas ir manā jomā.

bet tā kā uzņēmums, kura piedāvājumu beigās pieņēmu, nemeklēja darbiniekus vispār, tad pieļauju, ka mani neņēma, jo lūdzu zemu algu :)
04.07.2013 18:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits