Atkal Jekabpils slimnica....no manas pasas pieredzes ar ko sakaros pati.....vairakus menesus atpakal....

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Vairakas menesus atpakal man sanaca noklut slimnica,nakti sakas asinosana un izsaucu atro palidzibu.....lidz nodalai kamer tiku viss bija labi,attieksme ar samera laba bija,bet noklustot kirurgijas nodala sakas piedzivojums......ievedot mani palata ap 2 nakti,atnaca masina sapotet un 2 nakti man vajadzeja vinas blatosanu uzklausit......kad jautaju ko vina potes,vina uz to atbildeja tada gudra toni,ka zales.....nu es vinai ar tik pat gudra toni atbildeju ka nu tik daudz es saprotu ka zales,kad pajautaju kas par zalem,vina atbildeja vel gudrak,nosaucot gudro zalu nosaukumu un beigas piemitinot diez vai man tas ko esot izteicis.....nju es vinai atbildeju protams ka ne,un musu dialogs turpinajas.....es vinai jautaju kam vinas domatas,tad vina tada toni augstpratiga atbildeja ka lai apturetu asinosanu,nju es dialogu nosledzu ar to ka ar to vajadzeja ari sakt nevis 2 nakti blatot pie manas gultas.....

pienaca rits.....brokastu laiks,kur man atnesa mannas utru bez sals un cukura,bet virsu bija sviesta pikucis uzmests,un pazinoja ka man dieta....acis man bija lielas,domaju ka to vispar var est,protams brokastis man izpalika....

velak ieradas arsts ar veselu delegaciju,kad vins pienaca pie manis,nu man radas sajuta ko es vispar te daru,jo arsts nebija pat iepazinies ar manu slimibas vesturi,kapec es te vispar gulu apmeram tads jautajums,vins pie manas gultas uzturejas ne vairak ka pusotru minuti,pat neparbaudot neko nepasakot aizdevas pie nakamas slimnieces....man acis bija lielas,un kad gribeju ar vinu parunat vins vienkarsi neuzklausot aizskreja prom,jo velejos sarunat ja nekas nav briesmigs tad vienkarsi naksu uz proceduram,par cik tur pat netalu dzivoju.....bet nu diemzel man nesanaca parunat.....

diena turpinajas,ap vienpadsmitiem ienaca edienu iznesataja,vai ka vinu tur sauc un atnesa tiem kam dieta itka otras brokastis....tasite bija divas edamkarotes krejuma,kad vina man to deva es ar lielam acim jautaju ko man ar to tagad jadara un kas tie par brinumiem,vina ar tik pat lielam acim paskatijas uz manis un atbildeja,ka tas esot jaed....mani kirurgijas nodala nepartrauca parsteigt,nu tas bija igs ko ari apedu,jo pusdienas ieraugot man vispar mati celas stavus,

masinas staigaja lika sistemas,nju es jautaju masinai vai vismaz uz nakti ne mani laist majas jo omer pusgadu mazs bernins man ir...uz ko vina atbildeja,ka ne,ja velejos ta sarunat vajadzeja arstam prasit,bet es vinai atbildeju ka nu arsts pat mani neuzklausija un aizskreja,vinas atbilde vispar mani sokeja.....nju jums vajag dakterim skriet pakal....taja bridi bija mana draudzenes atnakusi un izdzirdot sadus vardus,ka pacientam jaskrien arstiem pakal,vina sacela sumu,ka rezultata ieradas 5 minusu laika dezurarsts un veica apskati un nomierinaja ka dzivibai briesmas nedraud un sanitares ,masinas peksni ari saka skraidit.....tad vienkarsi piegaju pie masinas un pret parakstu pametu kolosalo kirurgijas nodalu,jo sapratu ka jegas man tur atrasties nekadas nav.....
04.07.2013 14:29 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
ja jau kāds izrakstīja, tad jau bija arī kāds, kam pajautāt.

Ko pajautāt? Lai aizved mājās 30 km?
04.07.2013 19:55 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Kad rakstīju pirmo komentāru, tad nebiju izlasījusi visu autores palagu, bet tagad esmu un secinu, ka problēma ir viņas attieksmē, kas tiešām ir graujoša. Labi, esmu redzējusi arī sliktu pieredzi ar kādu slimnīcu, ka manai mammai palika no tās tikai sliktāk, bet domāju, ka tur liela vaina bija viņas ģimenes ārstā, kurš neiedziļinājās būtībā un lika gulēt slimnīcā. Tomēr man kādreiz tuvs cilvēks gulēja vienā Rīgas slimnīcā, es ciemojos - sastapu gan viņa ārstu, gan māsiņas (kuras, iedomājaties, pat pateica, ko laiž vēnā un vēl parunājās draudzīgi), attieksme laba bija, palātas biedri bija krievi, kuri arī runāja krieviski un droši vien diskusijas autore viņus nosauktu par urlām un izdomātu vēl 100 iemeslus kāpēc brīnīties, toties tas cilvēks, pie kā ciemojos, ļoti labi kontaktējās, man tie palātas biedri izteica komplimentus utt. Kopumā pozitīvs iespaids palicis.
Un no otras puses zinu cilvēku, kas strādā slimnīcā un saņem par to tiešām ļoti maz, kaut strādā divās vietās. Tāpēc es nebrīnos, ka pie šādas autores attieksmes tādi cilvēki arī noraujas un atbild ar tādu pašu negatīvismu - jo ja alga ir sūds, pašam dzīvē problēmas un pacienti uzvedas kā sūds, tad nu cilvēciskais faktors man liek šos darbiniekus saprast.
04.07.2013 19:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kaada naudas samaksaashana? Taas paaris nozjeelojamaas kapeikas, kas no budzeta atlec? Vai arii smiekliigaas slimniicas nodevas? Lai medpersonaala kljuudas noveerstu liidz minimumam, ir jaabuut uz 2 cilveekiem reanimaacijaa un akuutajaa nodaljaa pa 1 maasinjai un parastajaas nodaljaas 1 medmaasa uz 4 - 6 pacientiem. Cik lv ir pacientu uz 1 medmaasu? Domaa, ir tik reaali izpildiit 4 cilveeku slodzi 1 cilveekam ne reizi nekljuudoties?
04.07.2013 20:03 |

Reitings 4258
Ko pajautāt? Lai aizved mājās 30 km?

Krusttēvs pajautāja, vai var pagaidit slimnīcā kaut kur, kamēr atbrauc pakaļ vai kā??

Krusttēvam bija telefons? Un viņa dēlam? Ja nē, tad var taču pajautāt slimnīcā, nedomāju, ka visi būtu tik ļauni briesmoņi. Uzzvanīt taču kādam ar mašīnu var, lai atbrauc pakaļ un sagaidīt šo mašīnu slimnīcā (atkal laipni(!) sarunājot ar personālu)? Nav jau jāgaida palātā, bet kādā uzgaidāmajā telpā kaut vai.
Nu vismaz es tā rīkotos.
04.07.2013 20:16 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Cilvēkam ir tiesības zināt,ko viņam potē, kādas zāles dod. manuprāt, ir normāli pajautāt,ja pacients tā vēlas. var gadījies,ka ir alerģija pret kādu medikamentu, vai arī kāds pacients ir pret kādām zālēm kategoriski pret, neuzskata par vajadzību tās lietot. var būt daudz un dažādi gadījumi.

Nu ir tiesības zināt, jā, bet, ja tas viss notiek nakts vidū, kad atvests ar ātrajiem, personīgi man būtu pilnīgi vienalga, ko man tur laiž, pieļauju, ka ārsti zin, ko dara. Jautāt katram pacientam - vēlies tās vai šīs zāles, nolasīt sastāvu un paskaidrot, ar ko katras atšķiras? Runa taču ir par veselību, dzīvību, nevis jaunas kleitas pirkšanu. Lielākajai daļai cilvēku no zālēm nav nekādas saprašanas un, kamēr vienam ļauj izvēlēties, kuras zāles ļaus laist sev vēnā, tikmēr kādam citam var būt dzīvības un nāves jautājums. Ja nemaldos, par medikamentiem, kuri var izraisīt alerģisku reakciju, tiek jautāts. Kā var būt kategoriski pret, neuzskatīt par vajadzību lietot? Tad jāsēž mājās un jāārstējas pašam nevis ātrie jāsauc. Kas attiecas uz zālēm, es nekad neesmu iedomājusies apšaubīt ārstus un pateikt, ka ''nē, šitās zāles negribu, citu nav?''
04.07.2013 20:55 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Izskatās, ka Koskaties galīgi nav sajēgas par LV medicīnu. Ārstiem jāstrādā garas stundas, algas mazas, medikamentu trūkst, kvotas tiek iztērētas jau pirms gada beigām. Un vēl ir tik daudz kašķīgu pacientu.

Ja LV būtu klīniskie farmaceiti, tad arī nebūtu ne runas par neatbilstošiem medikamentiem. Pacientam nebūtu svarīgi zināt, kādus medikamentus laiž vēnas un iepriekš jau būtu zināms vai pret konkrēto medikamentu ir aleģija vai kaut kas tamlīdzīgs.
04.07.2013 21:04 |

Reitings 143
Reģ: 15.06.2010
Ak jā,vispūcīgākās medmāsas ir tieši tad,kad pacients ievests naktī,jo redz nakts miegs iztraucēts.Man neinteresē kā zāles sauc,kādas sastāvdaļas.Man interesē,ko tās man dos.Ja cilvēks otram cilvēkam pajautā,kas tas ir ko viņam dod,tad kapēc nevar normāli atbildēt.Kapēc man būtu jaatbild uz medmāsas šķietami stulbiem jautājumiem?Varbūt arī man dienu iepriekš ir bijis darbs ar cilvēkiem un tagad kaitina katrs pretīm nākošais.Fui tādām medmāsām.
04.07.2013 21:10 |

Reitings 74
Reģ: 24.08.2011
Ja nezinātu šo slimnīcu, tad uzskatītu ka visa vaina ir autores attieksmē.
Taču cik ir dzirdētas atsauksmes par šo slimnīcu, tad labāk ir tur nenonākt. Ja stāvoklis bija normāls, tad pēc apcimojuma šajās slimnīcā ļoti iespējams pasliktināsies... Nekur neesmu saskārusies ar tādu ārstu attieksmi kā tur :(
04.07.2013 21:32 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Vispaar lv ir ljoti liela savstarpeejaa neiecietiiba

tieši tā...
04.07.2013 21:40 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
kathrina, lūdzu, konkrētu dakteru uzvārdus. citādi sanāk vien tukšā pļapāšana
04.07.2013 21:51 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Krusttēvam bija telefons? Un viņa dēlam? Ja nē, tad var taču pajautāt slimnīcā, nedomāju, ka visi būtu tik ļauni briesmoņi. Uzzvanīt taču kādam ar mašīnu var, lai atbrauc pakaļ un sagaidīt šo mašīnu slimnīcā (atkal laipni(!) sarunājot ar personālu)? Nav jau jāgaida palātā, bet kādā uzgaidāmajā telpā kaut vai.
Nu vismaz es tā rīkotos.

Bet viņam nebija kam piezvanīt!
04.07.2013 22:16 |

Reitings 293
Reģ: 19.02.2013
Es arī varu apstiprināt to komentāru kur rakstīja, ka nekur citur ārzemēs tā ārstus nezākā...Un tas ir TĀPĒC, ka cilveki PRIECĀJAS,ka vispār ir kas saārstē viņu lauztās ribas, kājas utt.
TE Latvijā, ja pēkšņi dēļ cilvēku neapmierinātības aizklapētu ciet visas slimnīcas, visi cilvēki atkal sāktu pukstēt. NEKAD nevienam nesanāks kaut ko pa prātam izdarīt jo vienmēr te visi neapmierināti, vienmēr viss ir tik slikti un šausmīgi, tikai paši tie ideālie varianti, perfektie. NU TAD EJIET UN PAŠI STRĀDĀJIET tajās slimnīcās un parādiet cik nekļūdīgi paši varēsiet nostrādāt tās apmēram 80h nedēļā.
04.07.2013 22:45 |

Reitings 9169
Vispaar pa sliktu nenaaktu, ja aizbrauktu prom/ nomainiitu profesijas viss medpersonaals. Lai tad pashi maajas apstaaljos liek gjipsi un suj bruuces ar laapaamo adatu. Tad varbuut arii beidzot iemaaciitos pateikt paldies par visaam taam reizeem, kad medikji ir paliidzeejushi, savaadaak sanaak, ka izaarstee 10 000, vienu kaut kaadu iemeslu deelj neizaarstee un deelj taa viena uzreiz medikjis tiek pataisiits par vislielaako ljaundari un par tiem paareejiem, kurus izaarsteeja, tiek aatri vien aizmirsts.
04.07.2013 22:49 |

Reitings 1
Reģ: 04.07.2013
Cik stulbam ir jābūt cilvēkam, lai sūdzētos, ka slimnīcā pasniedza putru "bez sāls un cukura"! Šis paziņojums vienkārši gāž no kājām - būtnei laikam neienāk prātā, ka slimnīcā ēdienu gatavo visiem pacientiem kopā, nevis pēc individuāla pasūtījuma, un ir virkne diagnožu, kuras neļauj uzturā lietot sāli un/vai cukuru, tāpēc loģiski ir to nepievienot, lai ēst varētu visi.
Un vēl, ja gribas tik gudri apspriest to, ko medicīnas personāls drīkst un nedrīkst teikt, tad būtu jāsāk ar to, ka jāsaprot šī personāla galvenā funkcija, kura, paskaidrošu, ir rūpēties par pacientu veselības stāvokli, nevis, izskaidrot populārzinātniskā valodā, katru veikto manipulāciju.

P.S. - uz jautājumu, ko uzdevāt: "Ko viņa man potēs?" - manipulācija, ko medmāsa izpildīja, pilnīgi noteikti nav saucama par "poti", bet tā kā to nezināt, tad tālāk vairs arī nav vērts iedziļināties šajā Milzīgajā Notikumā..
04.07.2013 22:49 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Tikmēr, kamēr māsiņas un ārstes sauks par vistām un tikmēr, kamēr LV būs palikuši ārsti kā tādi, pie kuriem nelaimīgā gadījumā vērsties, tāda situācija Latvijā būs.

Tiklīdz ārsti un studēt medicīnu griboši jaunieši sāks rīkoties pēc koskaties ieteiktā - "domāt, pirms iet studēt medicīnu"-, ārstu skaits Latvijā saruks ģeometriskā progresijā. Un tikai tad mēs vairs neuzskatīsim, ka ārsts vai māsiņa ir kaut kāds unikāls, precīzs, nekļūdīgs kiborgs ar neizsīkstošām enerģijas rezervēm, profesionāla pavāra iemaņām un dabas dotu eņģeļa uzupurēšanās instinktu bonusā, un būsim priecīgi ieraudzīt kaut pašu īgnāko un steidzīgāko māsiņu vienīgajā Latvijas slimnīcā, kas būs palikusi.
04.07.2013 23:25 |

Reitings 4258
http://www.calis.lv/forums/tema/18219742-jekabpils-slimnica-sausmu-iestade-un-cilveki-kas-dzivo-ap-mums/
Vairs nav šaubu, ka tā ir kaut kāda provokācija/antireklāma/tml. Rodas jautājums - vai tā kundze, kas izbēga no slimnīcas, maz pastāvēja?
05.07.2013 00:15 |

Reitings 9169
Laikam kaadai princesei neiepatikaas auzu tume vai arii personaals neskreeja pie vinjas ik peec pusstundas.
05.07.2013 00:17 |

Reitings 293
Jelgavas psihenē vienmēr atradīsies vieta.
05.07.2013 00:54 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
A kas? Mani arī tur ieveda naktī- kā biju stāvējusi, tā arī nonācu slimnīcā. Man nebija līdzi vispār nekas, bet bija neeeenormālas iesnas. Tualetē tualetes papīra nebija nevienu sekundi- līdz ar to šņaukājos visu laiku, uz tualeti arī normāli nevarēju aiziet (viss tur bija nočurāts), palātā 3 smēķējošas dzērājas, nepārtraukti lamājās matam, viss smirdīgs, nevēdināts. Ēdiens, protams, briesmīgs, bet tā jau ir visās slimnīcās, tas mani īpaši nesatrauca un par to neko nesaku. Bet vismaz tualetes papīru gan varēja nodrošināt. Kad prasīju māsiņai salvetes vai papīru man pateica, ka pašam jāņem līdzi. Degunu var šņaukt kaut vai palagā- mazgāt palagu laikam lētāk, nekā iedot salvetes. Viss, protams, ir saprotami, bet, ja tevi ieved slimnīcā tādu kā esi stāvējis, tikai ar to, kas kabatās, nu tad vismaz kādu pretimnākšanu varēja izrādīt. Dzērājiņas bija jaukas un padalījās ar savu pakaļas skrāpi, lai var vismaz degunu izšņaukt. Pret slimnīcu man nav iebildumi- bet es tā arī nesapratu- par ko es maksāju tik lielu naudu, ja man pat tik elementāru lietu kā tualetes papīrs nevarēja iedot. Gribējās jau arī kādu krūzīti, lai vismaz no krāna var normāli ūdeni padzerties. Skaidrs, ka tas par daudz prasīts, bet ja esmu pie sistēmas, tad nevaru aiziet neko pajautāt vai nopirkt (labi, man arī naudas nebija līdzi).
Nogulēju tur pusdzīva diennakti pie sistēmas, pēc tam zvanīju, lai vecāki brauc pakaļ un ved uz Rīgu pēc iespējas ātrāk. Dežūrējošā nakts ārste radīja iespaidu, ka vispār neko nesaprot no medicīnas (bet varbūt vienkārši nemācēja latviski izteikties).
Tagad man, protams, ir skaidrs, ka pirms tevi ļoti sliktā stāvoklī ved uz slimnīcu, ir jāpretojas un vēl jāmēģina paspēt savākt pirmās nepieciešamības preces- tualetes papīru un ūdeni.
05.07.2013 10:13 |

Reitings 293
Nu, tad kad manu mammu naktī aizveda uz slimnīcu ar plaušu karsoni ielaistu, viņa paspēja gan rullīti paņemt, gan krūzīti, dakšiņu un karotīti. Pēc tam jau mēs bērni aiznesām halātiņu un tā.
05.07.2013 12:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits