Es nesaku, ka tu blefo, tikai to, ka es tevi un tādu domāšanu nesaprotu. Te, piemēram, pašlaik sūdzaties par to augstākās izglītības pieejamību, bet citās diskusijās sakiet, ka to nav nepieciešams apgūt visiem, ka augstskolu beidzēju ir tik daudz, ka tam ir zudusi vērtība.
Nu piemēram. Ir 200 studentu vietas kkàdà programmā, 50 no tām budžeta. Es saku ka 1. jāceļ mācību kvalitāte skolas, arodskolās un augstskolas; 2) jāpalielina budžeta vietas augstskolas vai vismaz esošās budžeta vietas jadot mazāk turigajiem bet sekmigajiem studentiem.
Nu piemēram. Ir 200 studentu vietas kkàdà programmā, 50 no tām budžeta. Es saku ka 1. jāceļ mācību kvalitāte skolas, arodskolās un augstskolas; 2) jāpalielina budžeta vietas augstskolas vai vismaz esošās budžeta vietas jadot mazāk turigajiem bet sekmigajiem studentiem.
3) ja arodskolas būs augstāka kvalitāte kāda dala jauniešu izvēlēsies par labu vid. prof. izglītībai nevi ļēpos uz augstskolu.
Rezultāta mazinatos lieko augstskolu studentu skaits, ja arodenes izgl. būtu kāda vērtība un nevajadzētu vilkt to ko nevar pavilkt ( augstskolu).
Es gan domaaju, ka lai paceltos izgliitiibas kvalitaate un noziime, ir jaasamazina gan budzeta vietas, gan par maksu un ir jaapacelj latinja augstaak - tieshaam nopietni iestaajeksaameni, gruutaaki testi, eksaameni taa, lai pat teicamniekiem buutu ko pasviist un paraleeli attiistiit koledzjas un tehniskaas skolas
Kruta! Mācīt to pašu drazu tikai mazakam cilvēku skaitam, kas to visu var labāk apgūt! Bravo! Problēmas sakne ir nekvalitatīvā studiju programmā nevis studentu vājajās spējās to apgūt, lai gan eksistē arī šāda problēma, tomēr tas ir mazākais kamēr programmas pašas par sevi nav kvalitatīvas.
Nav tachu izdeviigi pacelt standartus, jo tad maksaat speejiigie un griboshie, tachu apguut nevaroshie, izlidos aaraa no augstskolas un dazi labi paliks bez ienjeemumiem, jo neba jau gudriishi no budzeta grupas paliidzees taukus audzeet.
Vai tas nav iemesls valsts finansetai arī augstākajai izglītībai?
Budžeta vietas mazāk turīgajiem, bet sekmīgajiem? Kādēļ gan? Ja turīgs students mācās uz 8, bet mazāk turīgs - uz 7, viņam būtu jābūt priekšrokai pār turīgo? Tas jau pēc sviesta izklausās.
Morgan le Fay, kādā programmā Tu studē/-ji?
priekšstatu par to, kur studējošs cilvēks tik nesaprātīgi domā par izglītības reformām un demokrātiju.