BIEZPIENEDAJAM:
1) Par cik šis produkts ir ļoti koncentrēts, tad to savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā. Pretējā gadījumā biezpiens var vairāk kaitēt, nekā dot kādu labumu. (bet man liekas,ka runa iet par pilnpiena bizpienu)
2) Ja Jums ir zarnu trakta slimības, tad Jums pret šo skābpiena produktu jāizturas ļoti uzmanīgi. Lieta tāda, ka biezpienā var attīstīties dažādas baktērijas, jo sevišķi tad, ja tas tiek nepareizi uzglabāts.
3) Ja dienā apēd vairāk nekā 200 g biezpiena, tas var nepatikt jūsu aknām, jo, kā jau piena produktā, ir pietiekami daudz tauku. Ar biezpiena ēšanu jāuzmanās cilvēkiem, kam ir paaugstināts sālsskābes daudzums kuņģa sulā. Ja sirgstat ar gastrītu vai kuņģa čūlu, sekojot ārsta ieteikumiem, uzturā lieto vājpiena biezpienu.
4) Nav ieteicams vienā reizē ēst vairāk kā 150 gramus biezpiena, jo organisms pēc vienas ēdienreizes no biezpiena spēj uzņemt tikai līdz 35 gramiem olbaltumvielu. Tādēļ, ja nepieciešams uzņemt īpaši daudz olbaltumvielu, biezpienu ieteicams ēst vairākas reizes dienā, sadalot to mazākās porcijās.