Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vecāki

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Nu tikai sākās.
Ģimenes drāma
Mamma pateica vīramātei, ka nevar izturēt viņas dēla dzeršanu, kas noved pret rupjību pret parējo ģimeni. Vispār tik daudz sīkumos var izstāstīt. Es tagad aizgāju pie tēva mātes, jo palikšu pie viņas pa nakti un viņa man sāka stāstīt cik slikti, ka es necenšos viņus salabināt un mamma bija pateikusi, ka es viņai teicu, lai šķiras. Jā, es tā biju pateikusi, jo ja padomā, ka visi bērni aizies no mājām kur kurais viņi paliks divi vien un kas tad būs? Ai tik grūti pastāstīt. Vienkārši nevaru noskatities, ka mana mamma ir tik nelaimīga. Bet jau nodzīvoti 24 gadi laulībā. Bet viņiem tīri praktiski būtu tik grūti izšķirties un vienreiz dzērumā tēvs pateica, ka ja šķirsies atņems viņai bērnus un visu. mani unvecāko māsu tas neiekļauj, jo abas jau pilngadīgas, bet mazākajai māsai paliks 4 gadi :/ Mamma finansiāli atkarīga no vīra, NEKAD NEEIET ATKARĪGAS NO SAVA VĪRIEŠA. Ai varat uzprasīt detaļas, es daudz jau neuzrakstīju, bet varētu. Kaut ko pasakiet, nezinu..
01.07.2013 17:54 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vecaki ir pieaugusi, pasi tiks gala ar savam attiecibam!
01.07.2013 17:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es godīgi sakot maz ko sapratu no Tava stāsta, BET... ja mamma pieņems lēmumu aiziet vai palikt, Tev vajag tikai būt blakus. Zinu pēc pieredzes, ka sieviete, kura atkarīga no sava vīra, neaizies no viņa. Diemžēl.
01.07.2013 18:00 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
NEKAD NEEIET ATKARĪGAS NO SAVA VĪRIEŠA

+

Sevišķi tas attiecas uz iltermiņa atkarību.

Un ja esat nelaimīgas, un laulībā ar alkoholiķi - rupekli, tad vēl citus bērnus no tāda arī nav prāta darbs dzemdēt.

Tā NAV tavas vecmammas darīšana! Bērnus atņemt var tikai caur tiesu, ja varēsiet pierādīt, ka viņš ir alkoholiķis - neatņems, sevišķi ja tu vai vecākā māsa esat strādājošas un varat finansiāli uzturēt mammu un mazos.

Es vismaz tā domāju par to tiesu, neesmu speciāliste.
01.07.2013 18:00 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Lai mamma un tu padomājiet, cik reāli ir šie draudi, ko izsaka vīrs/tēvs. Pirmkārt, jau parasti bērnus tomēr atstāj mātēm. Tava māte, pieņemu, ir laba sieviete, gan varētu atrast kādu darbu, jo bērnam 4 gados ir bērnudārzs, nav vairs jāsēž mājās. Savukārt tēvs dzer. Cik liela iespēja, ka mātei atņems tiesības uz bērnu un iedos to dzerošam tēvam? Manuprāt, tavai mammai ir visas iespējas sākt jaunu dzīvi, atrast darbu, jo, kā jau minēju, mazākais bērns nav vairs mazulis, tu vari šad tad pieskatīt, vecākā māsa, iespējams, var kaut kā palīdzēt finansiāli vai ar pārtiku u.tml. un būs viss kārtībā. Vienkārši jāsaņemas aiziet, ja to vispār māte grib. Iespējams, ka viņai ir labi arī tā, kā ir tagad (lai gan tad tos pārmetumus vīra mātei nevar saprast) un tad tev labāk neiejaukties. Vispār uzskatu, ka tavai mammai nevajadzētu iejaukt vīramāti un ka visas problēmas jārisina tieši viņu (mammas un tēva) laulībā.
01.07.2013 18:01 |

Reitings 2033
Tur jau tā lieta, ka vecāki paši izlems, et vecmamma iepin mani, lai eju un cenšos salabināt viņus, bet neliekas, ka man tas būtu jādara viņu attiecības ir viņu.

Nu varētu tā būt, viņi jau tik ilgi kopā. Uzcelta māja īpašums uz 200 ha saimniecība, kur katram ir darbs un vienam bez otra nekas tur nevarētu notikt, bet tēvs taisa grāmatvedību un visa kopīgā nauda iet pie viņa.
01.07.2013 18:04 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Viegli jau teikt "neprecieties un nedzemdējiet bērnus no alkoholiķiem un varmākām".. Daudzi par tādiem kļūst jeb parādās ļaunā daba pēc vairākiem dzīves gadiem...
Ko ieteikt šajĀ situācijā, nezinu..bēdīgi. Labi saprotu, kā tas ir.. Mana mamma jau 37 gadus dzīvo ar "tēvu" un visu piecieš, jo tieši tā - nav kur iet. Māja ir uz viņa vārda..
01.07.2013 18:07 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ā, nu tad jau vienkārši neklausies vecmammu. Visdrīzāk visvienkāršāk būs viņai teikt, ka jā, jā, parunāsi, bet darīt pa savam.

Par darbu - ja tava māte tajā saimniecībā arī strādā, tad diemžēl jau no paša sākuma kaut kā nepareizi norunāts par ienākumiem..
01.07.2013 18:10 |

Reitings 2033
Viņs pēc tam skaidrā lūdzas un saka, ka ies kodēties un pie psihoterapeita, bet nekas tāds nav noticis. Principā mamma jau šķiet samierinājusies. Dzīvo tikai, lai darītu darbu, acīs var redzēt tikai skumjas, neatceros, kad viņa bija pēdējo reizi priecīga.

Man jau tagad pašai nav velmes būt atkarīgai no vecākiem. pabeidzu tiko skolu vajadzētu studēt, bet domāju, ka vismaz uz gadu meklēšu darbu. Man viņu nesaskaņas arī ļoti ietekmē. Esmu emocionāli noslēgusies lielākoties. Agrāk maza raudāju, kad viņi bļaustījās. Bet tagad jau sen mamma nebļauj un šķiet tas sāp vēl vairāk, jo liekas padevusies.

Ar tēti man attiecības arī nekādas.
Otra māsa arī tiko augstskolu pabeidza, lētu dzīvokli meklē, jo alga tik kā pašai izdzīvot.
01.07.2013 18:11 |

Reitings 17280
Viegli jau teikt "neprecieties un nedzemdējiet bērnus no alkoholiķiem un varmākām".. Daudzi par tādiem kļūst jeb parādās ļaunā daba pēc vairākiem dzīves gadiem...

Te nav tas gadījums.

Annija saka, ka jau viņas pašas bērnībā bija slikti, bet mazākajam ir tikai 4 gadi.

Pie tam, es tikai teicu, ka nevajag vairs bērnus tad, kad tu JAU ZINI ka ir alkoholiķis. Tas tā, neliela atšķirība.
01.07.2013 18:18 |

Reitings 2033
No sākuma dzīvoja laimīgi, mamma teica, ka sākās pēc vecākās māsas piedzimšanas.

Mazākā māsa neko nesapot, kad zīmē ģimeni zīmē mani un mammu, tēti nezimē, ja es viņai nesaku, lai uzzīmē un aiznes parāda tētim. Jau tagad viņa maz komunicē ar tēti, vakaros, kad mamma strādā un esmu es ar tēti mājās, es viņu pieskatu. Nezinu sviestaini. Tētis gribēja dēlu, varbūt, ja būtu dēls būtu savādāk. A tagad 3 meitas, kas visas ap mammu
01.07.2013 18:20 |

Reitings 2033
Nopērk meitai dārgas dāvanas, it kā ar to būtu gana.
01.07.2013 18:22 |

Reitings 17280
annija, bet klau, tas taču ir labi, ka vecmamma ir lietas kursā, ka tava mamma apdomā šķiršanos, un ka tu un lielā māsa atbalstiet mammas lēmumu!

Tad labāk nevis taisnojies, bet nosēdini vecmammu pie galda, un izrunājies ar viņu, izstāsti, ka tu negribi mazajai māsai tādu bērnību, kā bija tev! Un lūdz vecmammu palīdzēt tavai mammai tikt ar vecmammas mīļo dēliņu galā, vai arī ieskaidrot dēliņam, ka nav ko draudēt sievai ar bērnu atņemšanu.
01.07.2013 18:28 |

Reitings 17280
... pie tam šķiroties mammai pienākas PUSE visa īpašuma, un ALIMENTI nepilngadīgo bērnu uzturēšanai, tā kā tas, ka viņa nestrādā, nav arguments nedot viņai bērnu.

Šaubos, ka viņiem ir laulību līgums, kas nosaka ko citu. Ja laulību līguma nav - pienākas puse laulības laikā iegūtās mantas.
01.07.2013 18:29 |

Reitings 2033
Atkal vecmamma atnāca pie manis un sāka pārmest, ka es neatbalstu savus vecākus, ka nepalīdzu viņiem. Nu gribas raudāt. Viņa taču ne ko nezina, ka ir dzīvot kopā ar nelaimīgiem vecākiem. Prasīja, kas nopirka batutu, kas nopirka baseinu, kad pateicu tētis, viņa uzreiz redz cik labi, ka es nezinu, kas ir nabadzība un ka viņš rūpējas par mums. Nu nemāku es tā piesēsties pie galda un izrunāt visu. Nekad par attiecībām neesmu runājusi tā.

Pagājušo vasaru es vispār biju depresijā, visu laiku lasīju grāmatas. Neatbildēju, kad man kaut ko prasīja, tagad pat runāšana par šo visu man emocijas nerada. Liekas esmu izslēgusi visu.
01.07.2013 22:50 |

Reitings 2033
Gribas atbalstīt mammu, bet grūti, jo es emocijas ļoti labi jūtu sev apkārt es vēl dzīvoju mājās.

Ap cik gadiem bērnam būtu jāprot labi runāt?
01.07.2013 22:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits