Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jaunas macibu gramatas un Eiro.

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
LV izglitibas asociaciju vaditaji uzskata, ka mainoties valutai bus jamaina ari macibu gramatas jo macibu procesa nevar izmantot gramatas, kuras figure neesosa valuta.
Jusuprat pamatoti?
29.06.2013 13:01 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Mazajās klasēs tā varētu būt problēma.
29.06.2013 13:04 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
neuzskatu par vajadzību vispār euro ieviest
29.06.2013 13:06 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Maaciibu graamatas tachu taapat mainaas ljoti aatri, taapeec neredzu probleemas buutiibu.
29.06.2013 13:12 |

Reitings 3031
No vienas puses, manuprat, prasiba pamatota, ir mazliet sviests ka macibu gramatas viena valuta, bet realaja dzive cita :D bet vai vecakiem liekie izdevumi bus ta verti, visi neperk macibu gramatas jaunas, bet lietotas, citiem macibu gramatas paliek manojuma jaunakajiem berniem?
Man zel latvieshu vecaku macinus. Kad es macijos pirmajas klasites, man tas galvu neputroja ka gramata viena valuta ,bet macina cita, drizak lika padomat un kaut ko jaunu apgut redzot, ka gramata saldejums maksas tik un tik rublu, bet veikala tik un tik santimu. Katra zina galvu tas nejauca un rekinasanas apgusanu netrauceja.
29.06.2013 13:13 |

Reitings 3031
neuzskatu par vajadzību vispār euro ieviest

+++

Valutas monopolu neatbalstu.
29.06.2013 13:16 |

Reitings 4258
Bet neviens jau neizmanto lietotas graamatas. Piem, es kljuudas peec 10.kl.nopirku paaris liekas darba burtniicas un graamatas, ko vispaar nelietoju. Tai gadaa vairs nevienam nevajadzeeja, bet naakamajos (pat 11.kl!) neviens vismaz manaa skolaa taadas nelietoja, kur nu veel tagad. Maaciibu graamatas daudzos priekshmetos ljoti aatri mainaas (bet jo iipashi tas ir mazajaam klaseem, cik dzirdeets) taa vai shaa, ar valuutas jautaajumu vai bez taa.
29.06.2013 13:17 |

Reitings 3031
Ka tad neizmanto lietotas gramatas. Sarkanais krusts ik gadu organize vairakas dienas lietotu macibu gramatu apmainu. Gimenes ar berniem kam ir maza gadu starpiba, ari lietotas gramatas ara nemet, bet atstaj jaunakajiem. Nav ta ka burtiski katru macibu gadu ir citas macibu gramatas.
29.06.2013 13:29 |

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Nesaskatu problēmu. Vismaz ja skatos no vienas puses. :)

Piemēram, kur ir teikts, ka matemātikas grāmatā uzdevumos ir jābūr reālai, pastāvošai valūtai? Skaitīt var taču jebko. Īsumā sakot, nesaprotu ko tas mainīs, ja neskaita papildu izdevumus..
29.06.2013 14:36 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Manuprāt, izdevēji gluži vienkārši baidās tagad zaudēt daļu savas peļņas. Jo, saistībā ar sacelto ažiotāžu par to, kas sen stāv likumā ierakstīts, ka vidējā izglītība ir bez maksas, loģisks arī secinājums, ka bērnu vecākiem nebūs vairs jāpērk grāmatas, bet skolām BŪS PIENĀKUMS (kaut gan līdz šim arī ir bijis), nodrošināt skolēnus ar mācību materiāliem, tātad grāmatām. Līdz ar to, vecāki vairs neskries katram bērnam pirkt savu komplektu, kas izdevējam ir robs peļņā, tad nu centīsies pārspēlēt valūtas maiņu.
29.06.2013 14:45 |

Reitings 3031
bet skolām BŪS PIENĀKUMS (kaut gan līdz šim arī ir bijis), nodrošināt skolēnus ar mācību materiāliem, tātad grāmatām. Līdz ar to, vecāki vairs neskries katram bērnam pirkt savu komplektu,

Aha, un skolas nevares atlauties katru otro gadu jaunas macibu gramatas pirkt. Tak jaizmanto pedeja iespeja naudinu noslaukt.
29.06.2013 15:56 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Liekas diezgan muļķīgi speciāli mainīt tikai tāpēc, ka matemātikas uzdevumā, piemēram, ir lati nevis eiro. No tā jau nemainās uzdevuma būtība. Cita lieta, piemēram, ekonomikas grāmata/burtnīca, kurā tomēr ir nozīme tam, par kādu valūtu tiek rakstīts. Bet tas, ko tagad varu iedomāties, arī būtu vienīgais piemērs, kurā uzdevuma/teorijas aprakstā valūta ir nozīmīga, visādi citādi ir taču vienalga, vai tiek rēķināts cik Jānītis npirka ābolus vai bumbierus un vai trijstūra mala ir 10 centimetri vai metri. Manuprāt, nevajadzētu speciāli forsēt grātamas maiņu, labāk, lai viss normāli, pamazām notiek.
29.06.2013 16:03 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Morgan, es neticu, ka tu man piekrīti! :D

Aha, un skolas nevares atlauties katru otro gadu jaunas macibu gramatas pirkt.

Nu te arī var spēlēt, pēc iespējas nekvalitatīvākus vākus, švaki sašūtas vai tika salīmētās lapas un pat trīs reizes nedēļā skolēnam stiepjot to grāmatu mājās, pēc diviem gadiem tajā grāmatā vairs ne vārda nevarēs izlasīt, cik nolietojusies tā būs, pat ja faktiski netiek lietota.
29.06.2013 16:07 |

Reitings 3031
Cita lieta, piemēram, ekonomikas grāmata/burtnīca, kurā tomēr ir nozīme tam, par kādu valūtu tiek rakstīts.

Piekritu, tomer pat tam ir vienkars risinajums- skolotajs uzdevumu izlabo up to date. Protams ja tie ir tikai paris uzdevumi, vismaz kad es gaju skola uzdevumi par dazadam valutam nebija daudz, nevaretu butu ka tagad skoleni semestri velta valtus mahinaciju apguvei, lai gan tas butu vertigak neka lasit mernieka laikus un raini. :D
29.06.2013 16:11 |

Reitings 4258
Nu, manuprāt, ir gan nozīme valūtai. Ne visiem skolēniem, bet sākumskolā un vairākiem arī pat vēl vidusskolā ir svarīgi saprast, ko un kāpēc tu risini, kur tev tas noderēs, to saistību ar reālo dzīvi. Daudzi cilvēki saka, ka vidusskolas uzdevumi ir tik attālināti no reālās dzīves (no sērijas, kur mums noderēs logaritmi utt.), tad nu neesoša valūta arī nebūs visai noderīga. Man pašai bija ļoti grūti risināt tos uzdevumus, kurus nespēju reāli iedomāties. Turklāt ar jaunu valūtu grāmatās būs vieglāk izprast tās vērtību, kursu utt. Es laikam esmu vienkārši no tiem neattapīgajiem cilvēkiem, bet man tiešām grūti aizbraucot uz jaunu valsti tik ātri pielāgoties un izprast viņu valūtu.
29.06.2013 16:18 |

Reitings 3031
Nu te arī var spēlēt, pēc iespējas nekvalitatīvākus vākus, švaki sašūtas vai tika salīmētās lapas un pat trīs reizes nedēļā skolēnam stiepjot to grāmatu mājās, pēc diviem gadiem tajā grāmatā vairs ne vārda nevarēs izlasīt, cik nolietojusies tā būs, pat ja faktiski netiek lietota

Kadu laiku atpakal LNT zinas bija sizets, kura gramatu izdeveji jeb pareizak sakot izdevejs (kads neatceros, zvaigzne varbut) atklaja ka zemakas kvalitates gramatas izdosana ietaupa santimus, kadi 35 sant vareja butu, negribu samuldeties, katra zina cenas atskiriba (ja izdevejam var ticet!) starp labas kvalitates gramatu un zemakas kvalitates gramatu ir loti maza. Acimredzot iegulditie cilveka resursi sastada lielakas izmaksas.
29.06.2013 16:19 |

Reitings 4258
Turklāt, manuprāt, grāmatām tiešām ir jāattīstās un jāpielāgojas laikam. Tiesa, to nevienmēr nosaka izdošanas gads, bet laikam jau tie cilvēki, kas grāmatu sastāda un vizualizē. Vidusskolā krievu valodu mācījāmies no grāmatas "Prosto po russki", kurai bija gan senāki izdevumi, gan jaunāki papildināti, tomēr nekas lielā mērā tajos jaunākajos nemainījās. Tā grāmatu sērija ir totāla izgāšanās! Katru reizi paskatoties uz noformējumu, nāca rēka par to, kādi Photošopa "pratēji" to grāmatu lika kopā. Ir tomēr patīkamāk mācīties no modernām grāmatām, nevis no kaut kādām aizvēsturisko risinājumu rezultātiem.

Tomēr es tā runāju, jo mani tas tā pašlaik vairs nesaista, skolas laikā arī skolas bibliotēka nodrošināja 99% grāmatu. Tā kā, ja man pašai vajadzētu par to maksāt lielu naudu, iespējams, teiktu tāpat, kā daudzi domā - lietojam vienu un to pašu grāmatu piekto gadu!
29.06.2013 16:24 |

Reitings 3031
Ne visiem skolēniem, bet sākumskolā un vairākiem arī pat vēl vidusskolā ir svarīgi saprast, ko un kāpēc tu risini, kur tev tas noderēs, to saistību ar reālo dzīvi.

A citas valutas vai tad nav reala dzive? Tepat Eiropas robezas ne visur ir un bus eiro valuta, aizbrauks kaut uz to pasu UK, a tur salcis ir gbp, ne ka LV eur. gbp protams nav lvl, bet trenins ir trenins.

Man pašai bija ļoti grūti risināt tos uzdevumus, kurus nespēju reāli iedomāties.

Tu nespej iedomaties, ka tu teksta uzdevuma atnem 1lvl no 3 lvl un paliek 2lv un ka relaja dzive ar eur bus tiesi tas pats? Tad man ir viena atbilde- gramatas nemaz nedrikst mainit, lai dzive ir vena valuta un gramatas cita, lai veicina berniem abstrakto domasanu.
29.06.2013 16:28 |

Reitings 4258
A citas valutas vai tad nav reala dzive? Tepat Eiropas robezas ne visur ir un bus eiro valuta, aizbrauks kaut uz to pasu UK, a tur salcis ir gbp, ne ka LV eur. gbp protams nav lvl, bet trenins ir trenins.

Ja par sākumskolu runājam, tad skolā mācīšanos latos, bet reālajā dzīvē - eiro, būs apmēram tāpat kā skolā (skolas mācību grāmatās) mācīsimies romiešu ciparus, dzīvē (Latvijā) pielietosim arābu, skolā mācīsimies rakstīt no labās uz kreiso pusi, bet dzīvē (Latvijā) - otrādi. Jo vai tad citu veidu, kā dzīvot, pasaulē nepastāv? Tas viss tikai sapiņķerēs jau tā piņķerīgo mācīšanos, mazs skolēns apjuks un vispār vairs neko nesapratīs/nemācīsies.

Ja par lielākiem skolēniem runājam, tad ir ģēniji un ir parastie cilvēki. Atbildēt varu tikai par otrajiem, jo pie pirmajiem nepiederu. Kā jau iepriekš teicu, man bija vieglāk matemātikā pildīt tos uzdevumus, kas maksimāli pietuvināti reālajai dzīvei. Piemēram, bija tiešām vieglāk risināt kaut ko par darbu, naudu utt., nevis izdomātus apstākļus vai nereālus mērus, kurus nav iespējams attēlot. Varbūt tāpēc daudziem matemātika nepadodas, bet ekonomika gan, jo otrajā ieliek kaut ko dzīvei svarīgu, kamēr pirmajā to ir grūti saredzēt.
To, kāda reālā dzīve ir Anglijā, mani maz uztrauc, jo es dzīvoju Latvijā un, ja izdomāšu braukt uz Angliju, tad pirms tam visu pati izpētīšu, piespiedus likt manī iekšā informāciju par to nevajag.
29.06.2013 16:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
esmu mācījusies valodas no mācību grāmatām ar mārciņām un lirām, un pilnīgi neko tas manā mācību procesā nemainīja, izņemot pavīdējušo domu ''oo, šis uzdevums jau ir sen sastādīts''.
izskatās, ka izdevēji domā, ka bērni ir imbecili, ka nemācēs savas valsts reālo valūtu atcerēties.

Tu nespej iedomaties, ka tu teksta uzdevuma atnem 1lvl no 3 lvl un paliek 2lv un ka relaja dzive ar eur bus tiesi tas pats?

:D
29.06.2013 18:07 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pievakarei, ja tev tik ļoti traucēs no 3 lvl atņemt 1 lvl, kur problēma nosvītrot lvl un pierakstīt eur? tam vajag kādas ģēnija prāta spējas?
29.06.2013 18:11 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits