Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

biezpiena un zemeņu kūka

 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Sveikas!

Šodien nolēmu uztaisīt biezpiena un zemeņu kūku/saldo, bet skāde tāda, ka neatceros pašu recepti. Centos meklēt caur google, receptes.lv, calis.lv uc, bet bez rezultātiem. Šī recepte ir bez "pamatnes", ti, bez biskvīta vai cepumiem. Atceros tikai to, ka sastāvdaļās jābūt biezpienam, zemenēm, želatīnam, pieņemu,ka arī saldajam krējumam vai jogurtam. Vai kāda no jums zin recepti? Būšu ļoti pateicīga :)
28.06.2013 14:29 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es šo parasti gatavoja zemenes+biezpiens+putukrējums+zefīri, t.i., vairāk kā tādu kārtojumu :)
es iemetu googlē zemeņu zefīru kūka - baigi daudz rezultātu :)
28.06.2013 14:34 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Es saputotu saldo krējumu ar cukuru, pievienotu sadrupinātu biezpienu. Masai pievienotu izkausētu želatīnu un kamēr masa vēl nav sacietējusi, iemaisītu sagrieztas zemenes. Lietu formā un ledusskapī iekšā.
28.06.2013 14:41 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Paldies, Renē,šī arī ir interesanta recepte, bet nav gluži tas, ko meklēju. Tur ir knifiņš tāds, ka sajaucot visas sastāvdaļas ieliek formā kā bildē

un tad uz dažām stundām liek ledusskapī lai sastingst.
28.06.2013 14:49 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Paldies, Infinity. Tas ir tas, ko es meklēju. Vai es varētu Tev palūgt uzrakstīt recepti soli pa solim un arī ar visām sastavdaļām un to daudzumiem :)
28.06.2013 14:51 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
tad droši vien kas līdzīgs Infinity teiktajam :)
28.06.2013 14:51 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Tas ir līdzīgi kā ar auksto siera kūku.
Es parasti daru tā:
Sasmalcinu biezpienu, ko sablenderēju kopā ar saldokrējumu (+cukurs), šajā gadījumā, tad pievieno zemenes (esmu likusi, protams, arī citas ogas). Kad masa ir viendabīga, tai pievieno želantīnu.

Pārliec masu formā, atstāj ledusskapī. Es parasti lieku uz nakti. Un nākošajā dienā gatavs :)
28.06.2013 14:52 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Skaties, ka izkausētais želatīns nav pārāk karsts. Tā var "iedzīvoties" kunkuļos un nevienmērīgā sastingumā.
28.06.2013 14:53 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Skaties, ka izkausētais želatīns nav pārāk karsts. Tā var "iedzīvoties" kunkuļos un nevienmērīgā sastingumā.


Lai nebūtu kunkuļu, gatavās masas kādas 3 ēdamkarotes iejauc želantīnā pirms visu želantīnu lej pārējā masā.
28.06.2013 14:55 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Meitenes, a cik daudz želatīna vajag šitai kūkai ?
28.06.2013 14:59 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Meitenes, a cik daudz želatīna vajag šitai kūkai ?


Tā kā nav pamatnes, tad masai jābūt diez gan stingrai, lai nejūk ārā... liktu uz 1L masas 20g želantīna.
28.06.2013 15:03 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
paldies :)
28.06.2013 15:05 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Liene man konkrētas receptes ar noteiktu sastāvdaļu daudzumu nav. Vienkārši uzrakstīju kā būtu gatavojusi. Bieži taisu visu uz aci, ņemtu 2 paciņas biezpienu, domāju 2 paciņas saldo krējumu, cukuru bērtu pēc garšas. Želatīnu..hmm, nu skatoties cik daudz tur tās masas sanāks . Tā kā man nepatīk ja ir ciets kā akmens, tad varbūt 1 paciņu.
28.06.2013 15:05 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Aloe, liels paldies! Vai es varētu palūgt Tev uzrakstīt sastāvdaļu daudzumu, piemēram, cik jāņem biezpiena, saldā krējuma, želatina, zemeņu?

Un vēl, kā jūs domājat, vai ir iespēja saldo krējumu aizstāt ar jogurtu?
28.06.2013 15:08 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Infinity, paldies :)
28.06.2013 15:09 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Liene, bet iesaku vēl pameklēt googlē, jo no manas puses tā bija improvizācija.
Droši vari aizvietot saldo krējumu ar jogurtu.
28.06.2013 15:11 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Aloe, liels paldies! Vai es varētu palūgt Tev uzrakstīt sastāvdaļu daudzumu, piemēram, cik jāņem biezpiena, saldā krējuma, želatina, zemeņu?


cik lielu torti gribi pagatavot?

Un vēl, kā jūs domājat, vai ir iespēja saldo krējumu aizstāt ar jogurtu?


Protams :)
28.06.2013 15:18 |
 
Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
750 g biezpiena
20 g želatīns
200 g saldā krējuma
cukurs (pēc garšas)
zemenes

Atradu vienā receptē.
28.06.2013 15:19 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Meitenes, jūs esat zelts!!!

Aloe, lielu gan negribu, 4/5 personām.
28.06.2013 16:02 |
 
Reitings 133
Reģ: 18.02.2013
Meitenes,kur var nopirkt to kūkas formu?
28.06.2013 16:22 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Monta,man ir vecu vecais tupperware plastmasas zhelejas forma. Domaaju, ka liidziigu var nopirkt tur,kur paardod plastmasas traukus.

Uztaisiiju shodien sho kuuku. Ja kaadam interesee proporcijas: njeemu 400 g biezpiena, 400 ml jogurta, apm. 2 eed.k. medus, nedaudz vaniljas cukura, zemenes (apm. 200 gr) un 30 gr zelatiina. Tagad shis briinums ledusskapii. Redzeesim riit, kas sanaaca :)
29.06.2013 01:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits