Jautājums ir tieši studentēm, vidusskolniecēm jeb tajā vecumā esošajām meitenēm, kuras strādā vai meklē darbu. Pēc kādiem kritērijiem izvēlaties vai atsakiet darba piedāvājumam. Nevis ss.lv sludinājumos, bet gan jau tad, kad esiet bijusi uz interviju, un darba devējs teicis, ka grib Jūs savā kolektīvā?
Kur Jūs pelnat naudiņu? Protams, es neprasu konkrētu adresi, bet piem. ja strādājat čili picā, narvesen, rimi, tas jau daudz, ko pasaka un nav svarīgi kur. Bet, ja kādā nezināmākā vietiņā, tad noraksturojiet nepieminot nosaukumu.
Es šobrīd meklēju darbu, jau divus mēnešus, Rīgā darbu atrast ir viegli, bet man tomēr ir svarīgi, lai nebūtu minimālā likme, tiecos virs 1.50ls/h, jo pirmā pieredze ir bijusi. Un arī šo likmi nav nemaz tik grūti atrast. Un tad tagad domāju, kā lai saprot, kas man patiktu, negribu strādāt darbu, kas nepatīk, bet vai tiešām ir kas tāds, kas varētu patikt strādājot par kasieri, pārdevēju, preču izkrāvēju veikala plauktos?
Konkrētāk, esmu bijusi uz pārrunām dažādās vietās, Narvesenā esmu strādājusi, tagad meklēju citu vietu. Šobrīd man jāizvēlas starp hesburgeru lielveikalā vai rimi, jaunu veikalu ar jaunu kolektīvu, kas man šķiet patīkami. Protams, abi darbu fiziski smagi, taču hesburgers man biedē ar tām eļļām, ēdiena smaku, karstumu, taču tur ir lielāka alga, par 0.20ls/h vairāk, itkā nieks, bet tomēr.
Gribētu, lai savu viedokli izsaka tieši šādus darbus strādājošās, jo saprotu, ka te ir arī sievietes, kas ir savos karjeras augstumos un darīt ko šādu kādai šķiet nepieņemami.