Draugs grib uz LV.

Reitings 38
Reģ: 02.11.2011
Jau vairāk kā gadu dzīvoju ar savu draugu ārzemēs. Uz šejieni atbraucām, jo es tā vēlējos. Viņš arī gribēja, bet tomēr gribēja arī palikt Latvijā pie ģimenes. Mani Latvijā nekas nesaista, nevēlos savu dzīvi tur turpināt. Bija problēmas arī ar finansēm Latvijā, tāpēc nolēmām braukt uz ārzemēm. Šeit abi strādājam, nepelnam pārāk daudz, bet ir stabils darbs, stabili ienākumi un visam pietiek.
Problēma ir tajā, ka draugs ļoti grib dzīvot Latvijā, tuvāk savai ģimenei. Es redzu, jūtu kā viņš pārdzīvo, cik ļoti viņu neapmierina dzīve šeit, cik ļoti viņš grib atpakaļ uz Latviju. Gandrīz katrā lielākā vai mazākā strīdā viņš izmet kaut ko par to, ka šeit negrib. Esam par to runājuši, esmu teikusi viņam, ka negribu atgriezties. Viņš saka, ka grib ar mani dzīvot kopā, esmu viņam svarīga un vajadzīga, bet viņš šeit nav laimīgs. Mēs nespējam atrast zelta vidusceļam.
Esmu gatava viņam sekot uz jebkuru vietu, lai tik būtu kopā ar viņu, bet es nevēlos atkal dzīvot Latvijā bez stabiliem ienākumiem, tajā negatīvajā vidē. Labi atmaksātu darbu mums tur abiem nedabūt. Vēlreiz iespēja uz šejieni atbraukt atpakaļ nebūs. Man ir bail no tā visa! Vēlos būt ar viņu kopā, mīlu viņu no visas sirds, bet man bail, ka kādu dienu viņš aizies, aizbrauks prom, jo neizturēs dzīvi šeit.
Pat nezinu, ko gribu no Jums, laikam jau izkratīt sirdi un paklausīties kādu viedokli no malas.
26.06.2013 15:53 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nē nu es atvainojos, kas viņš katru dienu ar vecākiem pavada(gribētu)? Vai nav laiks par pašiem savu ģimeni domāt drīzāk?
26.06.2013 16:17 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Egoistis viņš būtu tikai, ja aizbrauktu. Tas, ka mokās un čīkst, nozīmē, ka cīnās ar sevi tevis dēļ.
26.06.2013 16:17 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Tajā pašā laikā arī draugu var saukt par egoistu, ka viņš grib uz Latviju, bet manās vēlmēs neieklausās.

vaitad viņš nebija tas,kas aizbrauca uz ārzemēm un pameta savējos,jo tu tā gribēji????
ko esi upurējusi tu?
26.06.2013 16:18 |

10 gadi
Reitings 150
Reģ: 15.05.2013
No pieredzes saku: ja cilvēks jūtas nelaimīgs svešā zemē un tālu no ģimenes, tad to viņam nemūžam neatsvērs nekāda pasaules nauda un manta.
26.06.2013 16:18 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu bet ko tie tuvinieki viņam dos - palīdzēs maksāt par dzīvokli, iedos darbu, baros, apģērbs, bērnus skolos un pirks visu nepieciešamo? Mēs diemžēl nevaram pārtikt no mīlestības vien... Tāpēc es tiešām nesaprotu to raušanos atpakaļ pie sasistas siles tuvinieku dēļ, ja ir reālas un taustāmas perspektīvas tur, kur esat šobrīd (ja ir šīs perpektīves, protams). Vīrietim pirmām kārtām ir jādomā par savas ģimenes labklājību nākotnē! Bet viņš čīkst par to, ko grib tikai viņš tagad un tūlīt. Bez tam, cik noprotu, ja nu kas tomēr nesanāks - varēs uzsēsties vēl vecākiem uz kakla, jo viņi taču būs blakus... Ļoti vīrišķīgi...
26.06.2013 16:19 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Katram no jums ir absolūti cits skatījums un vēlme ko gribas nāktonē... ja aizbrauksi uz LV, grauzīsi draugu par to, cik labu vietu pameti, ja paliksi, tad grauzīs Tevi. Šādi attiecības var pastāvēt protams, bet līdz brīdim.
26.06.2013 16:20 |

Reitings 38
_paris, nē. Nejau dzīvot kopā, tā jau nu gan nav. Pats viņš ir uz savām kājām, tik vēlas palīdzēt savai ģimenei, jo arī viņiem neiet viegli. Viņš gribētu tā kā bija agrāk, ka dzīvojā katrs savā pilsētā un kādas ~2 x mēnesī uz nedēļas nogali aizbrauktu paciemoties, izdarīt visus darbus un braukt atpakaļ mājās.
26.06.2013 16:20 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
tas gan, jūs visas sakāt, ka tēmas autore ir egoiste, ka nevēlas draugu redzēt laimīgu un braukt uz Latviju. bet no otras puses - kur ir garantija,ka autore būs laimīga Latvijā. tad jau atkal draugs būs tas egoists.

vienīgais risinājums(bez šķiršanās) - pēc iespējas biežāk braucat uz Latviju ciemos pie radiem.

un jā, visu mūžu ar saviem vecākiem (ģimeni) jau nedzīvosi-nebūs mūžīgi. vajadzētu tā kā sākt domāt par paša ģimeni un tās labklājību...

Chuly-kāpēc drauga ģimenei nav iespēja braukt uz to valsti, kur jūs dzīvojat tagad?
26.06.2013 16:21 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Chuly, tātad viņs uztraucās, varbūt jūs variet skaitīt naudu ģimenei, nokārtot, ka ir kāds, kas nopļaij zāli u.c.? Parūpējas? Ja nē, tad jāpiekrīt DIO.

Reitings 143
Reģ: 15.06.2010
ES,ES ES es redzu,es jūtu,esmu gatava,esmu viņam,esmu teikusi..blabla, TU jūti,redzi tikai sevi.

Tu gribi palikt,bet viņš grib prom.nevar jau sevi saplēst uz pusi.Un nav jau tik traki šeit,ja abi strādā,tad var mierīgi dzīvot.Jūs pusotru gadu strādājot,pelnot krutajās arzemēs vel neesat neko ietaupijuši,lai aizbrauktu biežāk ciemos pie viņa vecākiem,vai,lai tie atbrauktu pie jums?

Reitings 38
čāča, es vēlreiz rakstu viņš arī gribēja uz šejieni. Sākumā viss bija kārtībā, viņš bija apmierināts. Tagad saprot, ka vajadzētu šeit palikt uz ilgāku laiku un viņš saprot, ka pietrūkst ģimene, grib palīdzēt un būt blakus, kad tas ir vajadzīgs.
26.06.2013 16:22 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
jums, kā pārim, ir katrs savs skatījums nākotnē

+
un tas nav uz labu jeb agri vai vēlu beidzas ar šķiršanos.

Nu bet ko tie tuvinieki viņam dos

Man žēl, ka Neons nezin, ko nozīmē sirsnīgas un tuvas attiecības ar tuviniekiem un to nozīmi laimē. Līdz ar to Tu nespēj viņu saprast... Nav neviena tuvāka par mammu/tēti/brāli/māsu utt uz šīs pasaules. Mūsu otrās puses ir tikai sveši cilvēki, ja tā skatās (protams, ne mazāk mīļi).

No pieredzes saku: ja cilvēks jūtas nelaimīgs svešā zemē un tālu no ģimenes, tad to viņam nemūžam neatsvērs nekāda pasaules nauda un manta.

+
26.06.2013 16:25 |

10 gadi
Reitings 150
Reģ: 15.05.2013
Izskatās, ka jums abiem dzīvē ir pārāk atšķirīgas vērtības.
26.06.2013 16:25 |

Reitings 419
Reģ: 29.01.2009
ne gluži identiska situācija, bet vari palasīt.
http://cosmo.lv/forums/topic/142196-smags-lemums/

Mūsu lēmums beidzās tā, ka pēc atvaļinājuma Latvijā, es palikšu Latvijā. Un viņš atgriezīsies Zviedrijā. Un tad ir vieglāk saprast, kas īsti manā galvā notiek. Varbūt sapratīšu, ka ilgas pēc mājām, esot beidzot mājās, bet bez viņa, pāraugs neizsakāmās ilgās pēc viņa. Un tad jau izkristalizēsies galvā tās īstas vērtības.

Mēs abi gribam uz Latviju, bet draugam tas pagaidām fiziski nav iespējams.

Varbūt arī Tev vajag palaist draugu uz Latviju. Padzīvot atsevišķi. Jo patiesību sakot, ir grūti (vismaz mūsu situācijā).. Attiecībām tas ir milzīgs pārbaudījums (šeit, prom no ģimenes, draugiem, ierastās vides). Bet viss ir iespējams, es zinu, ka nekas nebeigsies mūsu attiecību ziņā. Jābūt saprotošam vienam pret otru. Manā gadījumā - es padzīvošu kādu laiku Latvijā, jo man tas ir nepieciešams.

Tādēļ mans ieteikums - izrunāt un saprast viens otra vēlmes.
Mums gan gāja grūti ar runāšanu, bet tas vienkārši ir jāizdara.
26.06.2013 16:26 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
drauga vecāki dzīvo privātmājā kaut kur laukos,ja vajag visādus darbus padarīt?
varbūt laiks būtu iegādāties dzīvokli, kur nav tādu visādu mājas darbu, ar ko nespēj tikt galā?

nu nesaprotu tos cilvēkus, kas ar visām četrām piesējušies privātmājai ar milzīgu dārzu un ntajiem darbiem, kurus nespēj apdarīt un tad vēl čīkst par to!

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Katram savas emocionālās vajadzības. Ir cilvēki, kuri ar pat vistuvākajiem radiem vispār var nekontaktēties, lai gan attiecības normālas. Ir, kuriem tuvinieku klātbūtne, vienkārši apziņa, ka viņi ir tepat līdzās, ļoti būtiska. Turklāt, cilvēku emocionāli var piesaistīt arī vieta - bērnības atmiņas, skolas gadi. Un, ko nu? Tevi, cik var saprast, pašreizējā vietā piesaista tikai materiālais, emocionāli - Tev vienalga. Nekas labs nesanāks.

Reitings 38
_paris, par to samaksāšanu kādam, lai palīdz arī nav slikta doma. Kādreiz būs jāieminās draugam.
tiesnese, mēs jau braucam uz Latviju cik varam, kopš arī man šeit ir labāks darbs domāju, ka brauksim vēl biežāk.
zii, viņa vecvecāki jau ir veci un nebūs ar mieru pārvākties. Mamma arī nav tāda sieviete, kas visu pamestu un brauktu prom.
26.06.2013 16:27 |

Reitings 38
Nav viņiem privātmāja, viņiem ir liels dzīvoklis, paliels dārzs.
Nav jau runa tikai un vienīgi par to fizisko palīdzēšanu, viņš arī emocionāli vēlas viņiem būt tuvāk, kā jau augstāk šeit rakstīja.

Man emocionāli nav vienalga, es šeit vēlos palikt, jo man patīk šī valsts, šie cilvēki, šie likumi, ikdienas dzīve šeit.
26.06.2013 16:30 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Chuly,

ja draugs var atļauties, laid viņu kaut vienu biežāk uz LV, pati brauc kad vari kopā ar draugu. Nav jau obligāti vienmēr kopā jādodas :)
26.06.2013 16:30 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
priori, es saprotu, ko nozīmē sirsnīgas un tuvas attiecības ar tuviniekiem un tā laime, bet kad jau ir izveidota sava personīgā ģimene, visi pārējie paliek otrā plānā un jādomā primāri ir par savu ģimeni. Nu nav vīrišķīgi pakļaut savu ģimeni nabadzībai un knapināšanai tikai tāpēc, ka pašam gribas būt pie vecākiem. Kā jau teicu, vecāki nav mūžīgi... Un viņi būs daudz laimīgāki, ja redzēs, ka bērni dzīvo labi!
26.06.2013 16:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits