ko labāk?

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas:)
Nevaru izlemt kur labāk iet mācīties. Bija doma par žurnālistu, bet visi tuvinieki cenšas atrunāt, jo viņus nevajagot. Esot jau pilns un sēdēšu mājās bez darba. Tad bija doma par web dizaineri, bet tad ir jākļūst par programmētāju, lai varētu ko tālāk rīkoties. Bet no otras puses nezinu vai vēlos visu savu dzīvi pie datora sēdēt. Tas būtu mokoši, jo man patīk sabiedrība. Mamma vēlas, lai esmu ekonomiste, jo tad varēšot labi pelnīt, bet es nezinu vai spēšu pavilkt, jo nav gluži ekonomija mana sirds lieta. Man vairāk tāda mākslinieciska dvēsele uz radošumu.
Otrs variants bija tagad par frizieri izmācīties, jo mati un viss ap to ir mans hobijs, un tad ar nākamo piegājienu ko pelnošāku, bet tā tāda trula lēkāšana. Un ja zināšanas svaigas, tad labāk uzreiz ko nopietnāku.
Vēršos pie Jums pēc palīdzības, ieteikumiem, pieredzi kā citiem gājis. Ceru uz atsaucību, jo netieku galā ar šīm domām, un laiks līdz dokumentu iesniegšanai augstskolā jau pavisam īss palicis.
25.06.2013 12:44 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Jebkurā profesijā var izsisties, ja ir ķēriens. Tad, ja ir vēlēšanās kļūt par labu žurnālistu, tad ir daudz jāraksta - kaut vai jāsāk ar blogiem, d/g draugos, jāuzmācas ar rakstiņiem portāliem, mazajām reģionālajām avīzēm utt. Ar vienu mācīšanos, lai kļūtu par žurnālistu, kam ir darbs profesijā, nepietiks. Turklāt mediju vide Latvijā ir ļoti šaura un tendencioza...
Tad, ja velk uz radošumu, tad iesaku izpētīt visas radošās profesijas, ko mūsu mācību iestādes piedāvā apgūt, jo, ja neesi biroja/datora cilvēks, tad ekonomika vai cita "sausa" profesija tev nebūs piemērota.
25.06.2013 14:08 |

Reitings 740
Reģ: 10.01.2013
25.06.2013 14:08 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
ne jau tagad visi, kas beiguši žurnālistus, sēž mājās, un ne jau visi, kas ir beiguši ekonomistus tagad baigo piķi rauš. speciālisti jebkurā jomā ir pieprasīti. ja tev būs arī labas spējas, nevis tikai interese, tad viss izdosies :)
25.06.2013 15:08 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ekonomistu, uzņēmejdarbības, filologi utt ir daudz,daudz, ej un mācies to ko tieši tu gribi.
25.06.2013 15:11 |

Reitings 171
Reģ: 29.01.2009
Tieši tā, dari, ko gribi. Ja gribi žurnālistiku - ej, mācies. Gribi frizierus - ej mācies.

Un nepiekritīšu, ka par web dizaineri ir vērts mācīties.. jo šī ir viena no tām profesijām, kur nav svarīgs diploms, bet gan tavs radošums, portfolio..

Man vairāki draugi, kas izmācījušies, bet sēž mājās, strādā noliktavās.. bet tajā pašā laikā mums (reklāmas uzņēmumam) web mākslinieks ir ar ekonomista izglītību :D vnk sirdslieta..

Vai arī es ar savu (nākamgad iegūšu) būvinženiera diplomu strādāju reklāmas aģentūrā par mākslinieci.. jo tā ir mana sirdslieta..un ja darbs patīk, tad arī viss izdodas..

Bet skolu pabeigšu, jo nepametu lietas pusratā, kaut gan maz ticams, ka strādāšu šajā profesijā :D
25.06.2013 15:17 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Izskatās, ka tava lielākā problēma ir nevis nespēja izvēlēties, bet vēlme tikt cauri pa vieglāko ceļu - izmācīšos, dabūšu diplomu, būs darbs.
Tā nenotiek!
Manā uztverē vispār augstskola ir tikai tāds neliels +, kas ir tikai tev pašai, lai tu izglītotos, papildinot savas zināšanas tajā jomā, kas tev interesē. Darbu VAR atrast un sākt darīt arī gados 16, ja vien cilvēks beidz meklēt attaisnojumus. Tikpat labi arī pēc gadiem trim vai četriem var sākt no nekā. Iespēju ir daudz, tikai jāsāk domāt.
Piekrītu, ka žurnālistu ir daudz, bet lielākā daļa neko nedara vai arī dara to slikti. Ja godīgi, tad, lai arī kāds būtu talants, ar attieksmi 'es nezinu ko lai iesāk!' darbu nedabūsi arī kā izcila web dizainere, kaut bioloģe vai ķīmiķe. Kā teiktu mans bijušais augstskolas pasniedzējs: nezini? -sāc zināt!
Respektīvi, nemeklē vieglākos ceļus. Dari to, ko gribi darīt, bet tad arī dari no sirds un pati ieslēdz domāšanu, lai rastu iespējas.
25.06.2013 17:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits