Sievietes pec 40 ... Kapec?

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Filizofiska tema, kapec sabiedriba sievietes pec 40 gadu vecuma teoretiski noraksta?
Mes te ar kolegiem diskutejam un ta jau ir - vecis pec 40 tikai plaukst (ir, protams, iznemumi) - laba karjera, laba alga, milaka utt. Bet sievietes jau ir norakstitas - veca, parasti bez interesem, jo visu savu dzivi veltijusi gimenei un berniem utt.

Gribas vnk dzirdet viedoklus, ko jus domajat un vai jums apkart ir sievietes, kas pierada pretejo? Un vispar - ka butu sievietei javeido sava dzive, lai pec 40-50 gadu vecuma nepaliktu zaudetajos ar viru, kuram ir jauna milaka, bet gan but skaistai, veiksmigai sievietei ar plashu redzesloku un skatijumu uz dzivi?
20.06.2013 18:39 |

Reitings 95
Reģ: 17.06.2013
Jā, Chanele, jo tu ļoti labi pazīsti Mirandu Kerr un zini, ko viņa dara 24/7 un kāda ir viņas ģimenes dzīve. Tas, ko atspoguļo medijos ir tikai aisberga redzamā daļa, nevajag tāpēc fantazēt līdzi un ņemt kaut ko tik attālu, kā piemēru.
20.06.2013 20:05 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Chnele, tas ir taapeec, ka vinjai ir ljoti ljoti ljoooti daudz naudas. Ne jau vina plaano to savu laiku. Un vinjas darbs ir izskatiities perfekti. Visas buutu perfektas, ja vareetu n-taas stundas iet uz zaali, ja vareetu atljauties eest tikai bio, ja beernam vareetu atljauties labu aukliiti. Ljoti daudz ko izskir nauda
20.06.2013 20:08 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ja grib var būt arī skaista pēc 40, 50 ar karjieru un visu pārējo. Tikai tas ir jāgrib, jāmīl sevi un jāciena
20.06.2013 20:13 |

Reitings 3350
bet nu nav sievietes paredzētas (ar ļoti retiem izņēmumiem) karjerai, biznesam u.tml. Viņu dabā ir dzemdēt bērnus, audzināt, rūpēties par mājas pavardu, saimniecību u.c. Un tājā sfērā nekad viņas netiek norakstītas.

Tiesi tads pats gadijums, kolegim sieva, 3 berni. Pec 3. berna sieva izdomaja, ka paliks majas ar berniem un pameta savu karjeru, kura pelnija vairak par viru utt. Berni izaugusi, prom no majam, tik viena palika 12. klase. Virs loti atraktivs - cauram dienam kko dara, pelna milzigu naudu, sporto, celo, iet uz saviesigiem pasakumiem. Protams, nem lidzi ari sievu, tikai vinai pec 20 gadiem pavaditiem ka majsaimniecei ta visa vide ir svesa. Tad nu vina saprot, ka pari 50min un neko jau nevar mainit, sak zaget viru ut viss aiziet ... Sieva nelaimiga, virs nelaimigs, bet nu ko pec 50mit darisi, neies jau skirties.
20.06.2013 20:31 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Bet sievietes jau ir norakstitas - veca, parasti bez interesem, jo visu savu dzivi veltijusi gimenei un berniem utt.

Daudz kas ir atkarīgs no pašas sievietes. Nevajag sevi norakstīt.
Vīrieši parasti ir diezgan slinki un izvairās no dažādiem darbiem ar kuriem varētu palīdzēt sievai.
Es negribētu mājsaimnieci kura visu dienu kaut ko ņemās pa mājām un es tikai pa darbu. Tad vīrietis mājās pats paliek kā mazs aprūpējams bērns kurš neprot ne ēst pagatavot, ne bērnus aprūpēt, ne māju sakopt.

Taapeec jau arii daudzas dibina gjimenes un taisa beernus ap tiem 35-40,

Nedomāja ka šāds ģimenes modelis ir labāks. Tagad man ir 40 un bērni jau paaugušies, varam vairāk laika veltīt sev. Un gribās jau arī mazbērnus piedzīvot. Ja bērni dzimst pēc 35 tad diez vai sanāks.
Un sievietēm pēc un ap 40 nav ne vainas (pieredze)
20.06.2013 20:41 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Neatkarigi no darba katrai sievietei vajadzeetu censties izskatiities perfekti.
Tieshi taapeec vajag sapelnit naudu pirms taisit beernus.
Es piekritu par to ka ja blakus ir bagaats virietis,tad nav probleemu ari nestraadaat,bet personigi es taa nekad negribeetu,jo man patik pashai kaut ko sasniegt dziivee.
Un ja nav beernu,tas bagaatais virs tevi var pamest un tad sievietei nav ne naudas nekaa,bet gan izniekoti gadi.
Es juutos daudz droshaak,ka pashai ir sapelnita nauda.
20.06.2013 20:46 |

Reitings 3350
Es esmu nedaudz pret majas paliksanu, pat ja gimene naudas ir pietiekami. Tad sieviete iesligst bernos, majas darbos un ar laiku viram paliek neinteresanti, jo vienmer viens un tas pats. Turklat ap tiem 50mit berni aiziet no majam un ko tad tai sievietei darit?

Bet vai tiesam, lai labi izskatitos un but veiksmigai un interesantai ir jabut vientulai vilcenei un karjeristei?

Kur ir ta plana robeza, lai varetu but gan laba mate, gan neapnikosa sieva, gan inetersanta sieviete galu gala?

Laikam jau tas n viriesa atkarigs, cik daudz vins ir gatavs dot un palidzet sievietei.
20.06.2013 20:54 |

Reitings 95
Ne visām dzīvēs mērķis ir izskatīties skaisti. Skaistuma jēga ir tikai skaistums. Ar prātu var paveikt daudz vairāk :)
20.06.2013 20:54 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Pause tam noteikti nav jaabuut dziives jeegai,bet gan pashsaprotamai lietai.
Es nerunaaju par taam meiteneem kuraam vajag karinaat klaat maaksliigos matus,skropstas,kraasot matus katru meenesi,iet manikiiru taisiit,tas viss noteikti vareetu aiznjemt diezgan daudz laika.
Es peedeejoreiz frizeetavaa vai jebkaadaa salonaa biju 5 gadus atpakal,un ko lai saka,izskatos daudz labaak nekaa pirms 5 gadiem:)
Pietam sports ir labs ne tikai skaistumam bet ari veselibai.
20.06.2013 20:59 |

Reitings 3350
Pause -

neviens jau nesaka, ka jabut tikai uz vienifi izskatigai. Koptai ja, bet ari dzives nenogurdinatai.
20.06.2013 21:03 |

Reitings 95
Es skaistumam nevaru pielikt nekādu vērtību. Tas neko nedod un nedara. Tas ir tikai tāpēc, lai būtu. Bet cilvēks ir daudz kas vairāk par skaistu fasādi.
Drosmei, centībai, gudrībai, apņēmībai, inteliģencei, pašapziņai (tā turpināt var ilgi) ir daudz vairāk vērtības un nozīmes. Skaistums ir ne tikai subjektīvs, bet arī relatīvs un varu derēt, ka dzīves beigās tu vairāk novērtēsi padarītos darbus, satiktos cilvēkus un iegūtās mācības nekā to, cik skaisti tev bijuši mati un dibens.
20.06.2013 21:09 |

Reitings 95
Kā tieši izskatās dzīves nogurdināts cilvēks? Es nesaprotu, ko tu ar to domā... Kā tu zini, ka kāds ir dzīves nogurdināts uz viņu paskatoties?
20.06.2013 21:10 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tad sieviete iesligst bernos, majas darbos un ar laiku viram paliek neinteresanti, jo vienmer viens un tas pats. Turklat ap tiem 50mit berni aiziet no majam un ko tad tai sievietei darit?

Vīram paliek neinteresanti? Kāds viņam ar to sakars? Viņš lielāko dienas daļu pavada darbā. Bez tam strādājoša sievieta netiek atbrīvota no mājas darbiem un bērnu aprūpes. Tā kā - tāpat viss ir jāpaspēj izdarīt un viss par un ap to vien grozās.

Un vai tad sievietes dzīve ir saistīta tikai ar bērniem? Nu tak ir n-tie hobiji, fitnesa zāles un sporta veidi, interešu klubi, kursi u.tml. Nav jāsēž vārda vistiešākajā nozīme visu laiku mājās. Un kad vīrs darbā un bērni skolā, var tik daudz ko darīt un sevi pilnveidot!

Un kura te stāstīja to piemēru, kad sieva izlēma palikt mājās un tad pēc 20 gadiem viņai vīra darba pasākumā bija garlaicīgi. A ko viņa visus 20 gadus darīja? Ar bērniem tā pilnā mērā var sēdēt 24h diennakti līdz skolas vecumam (ja ir baigā vēlme), bet vēlāk gan, kad šie sāk iet skolā ir n-tās stundas, kuru laikā var pasākt ļoti daudz interesantu attīstošu un pilnveidojošu lietu savā labā.

Un par tiem vīriešiem, kuriem sievas var pēkšņi apnikt, ja šīs beigs skraidīt apkārt ar 100 dažādiem darbiem un darīšanām mēli izkārušas - vispār bez komentāriem. Man piemēram nav skaidrs, ko manam vīrietim dod tas, ka es 8h dienā pavadu darbā. Manas darba problēmas viņu neinteresē, jo tā nav viņa joma. Tātad - mēs par to īpaši nerunājam un nepieminam. Nu tad ko viņam dod tas, ka es strādāju, nevis tā vietā mācos vai sportoju? Izņemot manu naudu.

Dažas te atkal ir pieņēmušas tipisko stereotipu, ka nestrādājošas sievietes ir garlaicīgas, infantilas, neizglītotas, degradētas un aprobežotas, no kuriem vīri bēg. Darba esamība vai neesamība negarantē, ka tu būsi interesanta un daudzpusīga personība.
20.06.2013 21:37 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es jautāšu drīzāk, KAS notiek UK, ka jaunas meitenes izskatās tik drausmīgi - uggi vasarā, nošļukušas laiviņas, legingi ar super sexy 16.izm dupsīti u.t.t.?

++ tas, kas notiek UK ir vispār psc lielākajā pakāpē!
20.06.2013 21:39 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Par kuru valsti jūs runājat, kad pieminat mājsaimnieces ar daudzajiem hobijiem, interešu klubiem, fitnesa klubiem, sporta aktivitātēm utt? Latviju vai?
Cik daudz ģimeņu tādu dzīvi var atļauties, ja strādā tikai vīrietis?
20.06.2013 21:45 |

Reitings 95
Vairāk vai mazāk cilvēks jau redz to, kas notiek tajā sabiedrībā, kur pats apgrozās; tātad ir daļa no tās. Nespļauj akā no kuras pašam pēc tam jādzer.
20.06.2013 21:45 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Selīna, nē, nerunāju par LV, jo LV nav problēmu ar mājsaimniecēm, jo tādas ir retums un pārējām - gribi negribi ir jāstrādā.
Bet hobijus un visādas nodarbes gan var arī LV atrast.
20.06.2013 21:59 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ka man patik sis planaotajas un menedzetajas, kuram pasam bernu nav! :D
Rupji rekinot. Ja berns iet skola no 9 rita lidz 3 pecpusdiena, bet darbs beidzas 5 vakara plus 30 min celam, tad jau 2 ar pusi stundas no sabiedribas ar bernu ir laupitas, pieskaitism vienu stundu ik dienas, kas tiktu veltita fitness/sportam, hobijiem, skaistumkopsanai, nu jau 3 ar pusi stundas berna sabiedribas laupita. Majas ari est ir jataisa, jakarto jatira, jagludina, javeic iepirkumi utml., tam vel viena stunda diena pienemot, ka ari virietis palidz, tagad jau 4 ar pusi stundas no dienas ir atskaititas ko varetu veltit bernam. Ja majas ierodies 5.30 vakara un pierekini, ka par divam stundam mazak laika paliek bernam, tad 7.30 vari sakt ar bernu lasit gramatinas un speleties ar puzelm un konstruktoriem lidz deviniem vakara, kad berns jaliek gulet. Tatad pusotra stunda berna sabiedribas. Man ir berni, pusotra stunda nav nekas pat pie nosacijuma ka si pusotra stundas tiesam ir kvalitativi pavadits laiks. Turpeti majsaimniece vai uz pusslodzi stradajosa sieviete aizietu bernam pakal uz skolu 3 un butu kopa jau no pus dienas. Ir atskiriba. Es nevienu nenosodu un nevienam neparmetu, bet teikt ka uz pilnu slodzi staradajosa sieviete, kas ar sevi nodarbojas un paraleli gimenei un darbam ir citas interese var veltit pietiekosi laika bernam ir absurds un utopija un mazak vajag lasit glancetos zurnalus un mazak ticet tam ko raksta tabloidi par matem supermodelem ar superauklitem prieksa pakala.
Tad sieviete iesligst bernos, majas darbos un ar laiku viram paliek neinteresanti, jo vienmer viens un tas pats.

Karjeristem riski nav mazaki- vinu pat nekad nav majas un virietim netiek pat viens un tas pats. Parasta stradajosa mamina vakaros ir nogurusi un nakti atkal viens un tas pats nekas. :D
Jebkura dzivesveida ir minusi un riski. Jebkura.
20.06.2013 22:30 |

Reitings 7743
Zinu ļoti daudzus dzīvus piemērus, ka sievietes vēl savos 60 aktīvākas un darbīgākas kā dažas labas 20 gadnieces. :) Man liekas, ka ne jau vecums ir tas šķērslis, kas liedz strādāt vai būt pilnvērtīgai sabiedrības daļai, bet gan uzskati, nevēlēšanās iet līdzi laikam, ar vārdiem - es jau veca, ko tad es. Ja pati sevi noraksta, tad galīgs čau. Protams, var runāt par sabiedrības spiedienu, diskrimināciju utt., bet es pieturos pie tā, ka ja cilvēks grib, iet un dara, pierāda sevi un nepakļaujas sabiedrības spiedienam, tad var sasniegt daudz. Var arī runāt kā kurš saprot un uztver to sabiedrības spiedienu, reizēm šis vārdu salikums tiek mētāts pa labi un pa kreisi.
20.06.2013 22:38 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Neizlasīju visu diskusiju, bet atbilde uz šo

Kur ir ta plana robeza, lai varetu but gan laba mate, gan neapnikosa sieva, gan inetersanta sieviete galu gala?

ir sekojoša - visu vajag sabalansēt! Viegli runāt, protams. Bet tīri klišejiski manās acīs (gan no pieredzes, gan fantāzijām), optimālais sievietes dzīves gājums (kas nav piemērots visām, bet manās acīs būtu tas zelta vidusceļš) -
mācīties, ko sirds kāro (ne naudas pelnīšanas nolūkos), strādāt, iegūt dzīves pamatkapitālu, tad precēties un taisīt bērnus (līdz kādiem 30 - 33). Tālāk vienkārši sabalansēt savu dzīvi. Iespēju robežās ģimenes uzturēšanu atstāt vīrieša ziņā, pašai strādāt vairāk sava prieka un papildus līdzekļu dēļ. Audzināt savus bērnus (respektīvi, nestrādāt 24/7), izklaidēties kopā ar ģimeni nedēļas nogalēs, pievērsties saviem hobijiem (ko VAR apvienot ar bērnu audzināšanu) - no visa brīvajā laikā. Sievietei ir nauda, bērni, vīrs, viņa joprojām ir interesanta, nav izkritusi no sabiedrības, ir uzaudzinājusi pati savus bērnus.

PROTAMS, ka šis modelis ir salīdzinoši klišejisks un nereti neiespējams, jo sievietei ir jāstrādā, nav daudz laika, ir nogurums u.t.t. Tomēr es uzskatu, ka laimīga un harmoniska sieviete zina, kas viņai ir labākais un māk to visu apvienot. Tas arī ir ceļš uz laimīgu dzīvi vienalga cik gadu vecumā.

Un jā - ne visi ir laimīgi, ja var būt skaisti un sabiedriski. Ir cilvēki, kuri mīl vientulību. Ir cilvēki, kuriem ārējais vai nauda nav svarīgākais. Tas, ka sabiedrība visus šos cilvēkus noraksta kā neveiksminiekus, vientuļniekus un neinteresantus, nav šo cilvēku vaina.
20.06.2013 23:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits