Dellicious, tāda aprobežota domāšana sanāk, ja tas, kuram neinteresē dziesmu svētki, uzreiz ir cilvēks, kurš kratās pie mtv hītiem.
Nesaprotu šo tendenci uzreiz uzbrukt, es kādam uzbruku? Nē. Kādēļ mani jāapvaino par negudru un nezinošu? Lielījos ar kaut ko? Nē. Tak iemācities beidzot pieņemt arī citu viedokli, uzreiz nenorakstot cilvēku. Jautāju, kāda tad ir šo svētku jēga un par ko tie būtu jādievina, jūsuprāt, šiem svētkiem NAV vienas noteiktas vērtības vai jēgas.
Man personīgi ir pilnībā vienalga, jo no šiem svētkiem ne silts, ne auksts, respektīvi - attiecos neitrāli. Ne visiem dziesmu un deju svētki ir siltākā tradīcija, kurai celt pieminekli.
Gerbera, sanāk, ka manai dzimšanas dienai arī jābūt valsts svētkiem, jo esmu daļa no tās un esmu latvijas pilsone? Dēvē tos par valsts svētkiem, kad es pajautāju, kādēļ neviens tos neraksta kalendārā, pretī saņemu to, ka mana dzimšanas diena arī nav kalendārā. Tikai atšķirība tāda, ka dnds svin tūkstoši, bet manu dzimšanas dienu 3 cilvēki. Nu tik dumjš salīdzinājums.
Es uzskatu, ka, ja jau tie ir tik kulturāli fenomenāli un svarīgi svētki, tad lai tiek ielikts kalendārā. Nevajag jau tādēļ brīvdienu, vismaz lai ir atzīmēts. Lai ārzemnieki arī zina, ka tie ir valsts svētki, paskatoties mūsu kalendārā, nevis tupi nogroza galvu un izdomā, ka tas kāds prasts tautiskais saiets.