Darba alga - liels, liels noslēpums

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Nesen, intereses pēc, pieteicos darbā vienā uzņēmumā. Sludinājumā tika minētas prasības, pienākumi, kopumā viss atskaitot algu. Uzņēmums man atbildēja, izsūtīja pārbaudes darbu un pēc pāris dienām paziņoja, ka esmu pieņemta. Tad nu sāka plānot manu darba grafiku tā kā esmu studente. Joprojām nekādas runas par atalgojumu. Nolēmu pati pajautāt (aizliegtais jautājums!) uz ko man deva visai neapmierinātu atbildi, ka šādus jautājumus risinās tikai klātienē. Tikmēr, labāk, paplānosim kad tu vari strādāt.

Manā gadījumā minētais uzņēmums nebija nekāds kaktu kantoris, tāpēc nedaudz izbrīnīja šāda prakse, jo, cik zinu, ārzemēs un ne-Trešās pasaules valstīs minēt atalgojumu sludinājumos vai vismaz pēc pieņemšanas darbā ir visai loģiski. Mani radās jautājums, kāpēc tā vispār notiek?
18.06.2013 20:34 |

Reitings 560
Reģ: 29.01.2009
Tas ka darba līgumus uz 10 lapām jau nav nekāds rādītājs. Vienkārši skaidrāk un konkrētāk pa visiem punktiem.

Manā darba līgumā uz 10 lapām (bet tur ir gan latviešu,gan angļu valodā) ir vismaz konkrēti un skaidri atrunāts viss par līguma termiņiem,pienākumiem,darba apraksts,ok,man tur vel gari ir par intelektuālo īpašumu,jo mums daudz komercnoslēpumu,darba samaksa,darba laiks (pārtraukumi,atvaļinājums,slimības lapas utt),par darbinieka atbildību,līguma izbeigšanas nosacījumu,vel kkādi noteikumi. Vismaz zinu,ka neko lieku no priekšniecības nevaru pēkšņi sagaidīt.
18.06.2013 22:19 |

Reitings 560
Drīzāk līgumā uz 2 lapām būs pilns zemūdens akmeņiem.
18.06.2013 22:22 |

Reitings 7497
man pilnīgi vienalga, cik tieši saņem mani kolēģi, es saņemu vidējo algu savā nozarē, kas mani pat ļoti apmierina (viss legāli). Par algu vienojāmies otro darba pārrunu laikā.
18.06.2013 22:29 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
arī man vienā darbā bija tāda pati situācija,viņi algu neizpauda līdz pēdējam brīdim,kad jau biju ieradusies uz pirmo darba dienu un parakstiju līgumu,tikai tad paziņoja algu,kas bija 2x lielāka nekā citos tāda veida uzņēmumos,tos man atklāt kādam bija aizliegts,tā arī man teica,nezinu gan kādēļ tāda slepenība,bet iespējams ka algas dēļ daudzi mēģinātu tur iespraukties strādāt,bet viņiem lieki darba meklētāji nav vajadzīgi...nez varbūt kļudos....
18.06.2013 23:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits