Vīrietis bez iekrājumiem

Reitings 12
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Biju uzrakstījusi ļoti garu tekstu, par mūsu attiecībām 3 gadu garumā, bet viss pusstundas darbs izdzēsās :D tapēc rakstīšu vēlreiz īso versiju...

Tātad ar savu draugu (nu jau līgavaini) esam kopā 3 gadus, 2 no kuriem pavadījām attāluma attiecībās, viņš dzīvoja, strādāja, pelnīja naudu Anglijā, es mācījos, gāju skolā Latvijā, kad sagājām kopā , man bija 19, viņam 27. Redzējāmies reizi pa 2-3 mēnešiem uz kādu nedēļu, es braucu pie viņa , vai viņš pie manis. Vienmēr esmu gribējusi, lai viņš atgriežas Latvijā, viņš saka ka arī grib, bet vienmēr šis jautājums ir atlikts un atlikts..
Tad pabeidzu skolu, pagāja vasara, un nolēmām tā, ka varbūt kopā būs vieglāk sakrāt naudu, ja izdevumus būs jādala uz pusēm, un tā. Tā es nostrādāju UK pus gadu, un ar visu to ka daudz naudas izdevu drēbēs, elektronikās, ēdienā u.c. lietās, ar to visu pāris mēnešos sakrāju virs 1000ls. Tad man bija piedāvājums uz 2 mēnešiem pastrādāt pie vienas latviešu ģimenes otrpus okeānam, un tā kā es dievinu ceļošanu un šī būtu iespēja kā vēl papildus nopelnīt, ar puisi nolēmām, ka viņš paliks UK vēl piepelnīt naudiņu līdz jūlija beigām, kamēr es būšu projām (kur esmu vēl tagad). Ir jau pagājis mēnesis, kā esmu projām,kad atgriezīšos Eiropā nolēmām ka pēc visiem šiem darbiem, esam pelnījuši atpūtu kopā, es plānoju Eiroptripu mums abiem, un tā kā visu plānoju es, tapēc ērtāk ir, ja visu no sākuma maksāju ar savu kredītkarti, un beigās sadalam izdevumus uz pusēm, bet ne par to ir runa... kad sākām par to runāt, es uzzināju cik viņš patiešām ir iekrājis, un es esmu šokā.. 130lati, nevis 13 000, vai vismaz 1300, bet 130 lati, 3 gadus esot Anglijā...
Līdz šim man neinteresēja viņa finanses, tapēc arī nebiju ievērojusi cik viņš ir iekrājis, zināju ka ne pārāk daudz, bet ar tādu summu nerēķinājos.. tad rodas jautājums, ko viņš visu šo laiku ir domājis un darījis, kapēc es pāris mēnešu laikā iekrāju 1000ls tērējoties pa labi un kreisi, bet viņš, vīrietis 3 gadu laikā, īrējot istabu, neballējoties pa klubiem, neēdot ikrus, nedzerot šampanieti un nebraukājot ar Jaguāru, nav sakrājis pilnīgi neko? kur tā nauda paliek?
Un visbūtiskākais, kāda jēga bija 3 gadus dzīvot ārzemēs, vergot fabrikā un dzīvot "attāluma" attiecībās?
Galu galā, ja es taisos ar cilvēku uzsākt kopdzīvi, man ir svarīgi lai viņš varētu nodrošināt ja ne mūs abus, tad vismaz sevi, jo šobrīd man ir 21 (pieaudzis 21 :D), bet viņam 29(jauns 29 :D) , domāju ka viņš šajā vecumā (kautgan vecumu starpību nejūtu) nevarētu atļauties dzīvot man uz kakla, un domāju ka viņš to arī nedarīs, bet es nesaprotu..
Nav nozīmes tam ka viņš varbūt pēdējā mēnesī kautko iekrās, bet nozīme ir tam, ko viņš ir darījis visu šo laiku... jebkurā gadījumā, kautvai 500ls, bet ne jau dēļ tā ir vērts vergot ārzemēs tik ilgu laiku ...
Es nesaprotu ko man domāt?
Vai tas ir tapēc ka viņš nemaz Latvijā atgriesties negrib?
Nav jau tā ka nauda ir noteicošais, bet tā taču par cilvēku daudz ko izsaka... ko nozīmē tas, ka cilvēks nav spējīgs neko iekrāt, bet arī no iztērētā nekāds ieguldījums nav redzams?
Kāda būs kopdzīve, vēlāk ģimene?
17.06.2013 16:37 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
mara_krievina, es varu tikai iedomāties, cik sūdīgi jūties! Mans pirmais solis būtu noskaidrot, ko viņš ir darījis ar to naudu, lai zinātu, vai palīdzēt viņam ārstēties no atkarības vai arī pamest mauku mīlēšanas dēļ.. Nu, nevar tā būt, ka ir pelnījis TIK maz, lai iekrātu TIKAI 130ls ar pastāvīgu darbu, neticu, ne pa kam.
17.06.2013 17:12 |

Reitings 370
Ko tu vispār tagad domā darīt?

Jo nu tiešām! Ja visu laiku abi runā, ka tā ir jādara, lai varētu kaut ko iekrāt nākotnei, bet tagad čušs.
17.06.2013 17:13 |

Reitings 8272
nu no sākuma ieteiktu izrunāties tā patiešām un pa īstam. tu zini, cik viņš precīzi nopelnīja? ja tu nopelnīji labi, tu nezini, vai viņš nopelnīja tikpat labi. Jūs UK dzīvojāt kopā vai atsevišķi? varbūt tu ietaupīji uz tā rēķina, ka viņš tevi uzturēja?
nu varbūt es kļūdos. katrā zi''nā nemet uzreiz plinti krūmos. ne visi cilvēki ir krājēji, tajā skaitā, arī es. lai uzsāktu kopdzīvi nemaz nevajag n-tos tūkstošus. sākumā var dzīvot arī īrētā mājvietā, kā arī daudzi dara. varat ņemt kredītu. es arī diez vai sakrātu baigos tūkstošus. nenosodi to puisi uzreiz tā... viņš ir vismaz sācis krāt. ja viņam būtu pa nullēm, tad būtu savādāk. agrāk nepateica, jo droši vien bija kauns. varbūt viņš to naudu sūta senčiem vai jau ir kāds nenomaksāts kredīts, par kuru viņam arī ir kauns atzīties. varianti tomēr ir tik daudz un ne jau visi cilvēki uzreiz tā atklājas.
ja godīgi, kad mēs sākām dzīvot kopā, es nezināju nemaz drauga uzkrājumus un nezināju tā īsti 100% viņa algas apmēru. bet es to nejautāju, jo galu galā viņš dzīvoja neslikti. zināju, ka man gluži nebūs jāvergo, lai nomaksātu rēķinus. un tagad mums aŗi nav nekādu problēmu šajā ziņā.
17.06.2013 17:17 |

Reitings 12
Nu nē es zinu kā viņš tur dzīvo, mēs pusgadu nodzīvojām kopā, pirms manas pēdējās aizbraukšanas, un arī pa to laiku nekas nekrājās.
Mēs katru dienu sarakstamies un daudz kad esmu prom, tapēc zinu ka viņš to naudu nenotusē, jo es taču redzu, kad viņš ir prom, un tas ir 1-2 reizes mēnesī kad viņš dzer, kapēc hmmm....

Nevar jau tā salīdzināt ar sevi, jo katrs cilvēks ir individuāls, bet tas taču ir dīvaini...
17.06.2013 17:18 |

Reitings 944
Reģ: 12.03.2013
Es arī izlasiju visu...
protams meiteinei jau sape par to ka nav bijiis vērts būt tik ilgi šķirtiem, ka nav nekādu iekrajumu.. jo drošvien tas bija iemesls, lai neatgadrieztos pie viņas LV..
tad tik pat labi varēja strādāt LV un iekrāt vēl vairak..
sanak ka jūs reāli nemaz arī nēēsat tā īsti kopā dzīvojuši, nezini kā un kur viņš tērē naudu ...
un 29 jau vairs nav nekāds puišelis kas varētu tik neapdomīgi dzīvot..
tiešām pastāv variants ka viņs tev tikai nesaka savus īstos iekrājumus.. vai arī salīdis visādos parādos(kredītos) bija,ka dzīvojot anglijā sanāk tikai tiem.. azartspēlēs viņu neaizrauj?!!
17.06.2013 17:20 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Nu nē es zinu kā viņš tur dzīvo, mēs pusgadu nodzīvojām kopā, pirms manas pēdējās aizbraukšanas

Nu bet tu taču nezini kā viņš dzīvo,kad ir viens, bez tevis.
17.06.2013 17:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu nez, man arī ir "vīrietis bez iekrājumiem". Kur nauda paliek - sīkumos aiziet. Kad bija liela alga, aizgāja auto, labam apģērbam, smalkiem aksesuāriem, garšīgām vakariņām, ceļojumiem, utt. Tagad, kad ienākumi mazāki, it kā neko nepērk, bet tāpat visi ienākumi izkūst. Iekrājumi brīžam ir bijuši, bet diezgan minimāli arī labākajos laikos. Tagad ir sarunāts, ka zināmu summu mēnesī no algas uzreiz pārskaitīs man, lai es lieku kontā un krāju priekš mums visiem trim. Jo viņš ļoti labi apzinās, ka pats nemāk uzkrājumus veidot.

Es kaut kā to nezuskatu par iemeslu vīrieti pamest.
17.06.2013 17:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Neviens jau nesaka, ka vajag pamest, bet pats fakts, ka tas pavadītais laiks šķirtiem ir bijis 130ls dēļ, nevar saprast, smieties vai raudāt!
17.06.2013 17:25 |

Reitings 12
Nu es pelnīju minimālo algu drošvien, vai arī tuvu tam, viņš tāpat, tas ir 800-1000GBP mēnesī, atkarībā no tā vai ir virsstundas.
Viņš neuzturēja mani, visu gan īri, gan ēdiena izdevumus dalījām uz pusēm un paārējo katrs par sevi ;)

kredītus gan negribētos ņemt, tad atkal būs jābrauc uz UK lai atdotu :D
nu nemaz jau nedomāju ka baigo naudu vajag, bet nu zini tā lai vismaz pietiktu dzīvokļa īrei pirmajiem/pirmajam mēnesim un depozītam, kamēr būs darbs atrasts...

bet nu jā, kautkam tur ir jābūt :/
17.06.2013 17:26 |

Reitings 17280
Var gan pasmieties, gan paraudāt. Nu bet jādzīvo tālāk, kas bijis, bijis. Tikai turpmāk no tā grābekļa turēties tālāk.
17.06.2013 17:27 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Runā ar savu vīrieti, tas palīdz. Mums ir tā, ka vīrietis pats jau sen atzinās, ka krāt neprot, viņam vieglāk atrast labāk apmaksātu darbu, ne samazināt savus tēriņus. Es varot krāt, ja vēlos, bet viņš to nedarīšot, sliktākajā gadījumā tēriņiem varot paņemt kredītu. Bet es savu vīrieti tāpēc "nezāģēju", mēs vienkārši esam atšķirīgi+tad, ja cilvēkam nav plānoti lielāki tēriņi, bet alga apmierina, varbūt arī tik ļoti neiespringst uz krāšanu. Tas man jākrāj, lai kaut ko lielāku nopirktu, bet viņš vienkārši ieiet veikalā un nopērk skapi, galdu, datoru un dīvānu, jo man vecie par viņa ex atgādināja
17.06.2013 17:27 |

Reitings 17280
māra, tu saki ka tērējies apģērbos, pirki sev visu, ko grbēji, bet tāpat iekrāji.

Es redzu atšķirību starp to, kādas summas iziet, ja es iepērkos priekš sevis, īpaši naudu neskaitot, un kādas tad, ja iepērkas mans "vīrietis bez uzkrājumiem", kurš dzīvo taupības režīmā. Es, teiksim, ieeju veikalā, apskatos kurpes, kuras smukas, kuras nesmukas, kuras nenormāli dārgas, kuras lētas un nekvalitatīvas, kuras ādas, kuras nē ... un nopērku sev kurpītes par, piemēram, kādiem 30 latiem. Jo lieka nauda ir, kurpītes smukas, nav baigi dārgas, noderēs. Vīrietis atnāk mājās, bijis veikalā, saka: redzēju kurpes foršas, ar atlaidēm (jo viņš taču cenšas taupīt!), ļoti laba firma, TIKAI 100 lati. Kā domā, mīļā, varbūt man nopirkt?

Nevajag uzreiz te spēļu automātus, kredītus un meitenes piesaukt. Katrs vienkārši tērē savādāk.
17.06.2013 17:34 |

Reitings 12
Nu bet es taču netaisos viņu pamest :)

jo vairākas reizes piedāvāju lai viņš brauc uz Latviju, dzīvo pie manis (vecākiem), gan jau kāds darbiņš būtu, vienalga kā, lai tikai mēs būtu kopā, bet viņš pie vecākiem dzīvot negrib (saprotams) tapēc ārzemēs pelnīja naudu.
Viņam nav auto, kas ir vēl viens izdevums mazāk.

Vienmēr Latvija mani ir saistījusi vairāk nekā viņu, nekad nevarētu būt pavisam prom, bet viņam Latvijā pa lielam tikai es, ar pārējiem ģimeni/draugiem viņš satiekās reizi pusgadā.
17.06.2013 17:36 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Daudz prātīgu cilvēku pasaulē dzīvo:
Tie strādā kā skudras un rūpīgi krāj.
Un strādā,un krāj līdz smiltis tos klāj.
17.06.2013 17:40 |

Reitings 370
Tad jau būs kā es teicu vairāk pat jāraizējas par to vai viņš pa īstam grib atgriesties. Teorētiski jau var daudz ko gribēt, bet vai viņš grib gana, lai jūs tiešām ar laiku izveidotu dzīvi šeit.

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
mana doma: kamēr neesat kopā pa īstam- saderinājušies, precējušies otra makā nelien, skaties savā. Par savu naudu vari arī braukt ceļojumā

Reitings 12
njaaaa 57days, tas gan varētu būt viens no variantiem, brendi ir vājība viriešiem, par to naudu cik maksā vienas vīrieša botas es varētu sev 2 kurpes un 10blūzes, jo pēc dabas esmu taupitāja, kautgan parasti neko neesmu iekrājusi senāk, jo nebija no kā , bet vienmēr taupu, vienkārši nevaru tikt no šī paraduma vaļā, lai arī cik būtu naudas, un tapēc nopirkšu 10 lētas lupatas nekā vienu kvalitatīvu preci :D

šad un tad viņš internetā drēbes sūtija sev, bet nevrēju iedomāties ka tas būtu veids kā iztērēt visu naudu :o
17.06.2013 17:43 |

Reitings 10
Visus komentārus nelasīju ,bet tas pa tiešām ir aizdomīgi . Man pirmā doma ienāca prātā ,ka varbūt viņam ir bērni kuriem tiek alimenti sūtīti uz Lv .
Vīrietim jau šajā vecumā vajadzētu būt mazliet nobriedušam . Daudzas teiks bla bla bla nauda nav svarīga bet ja tu redzi nākotni kopā ar šo vīrieti ,tad rēķinies ka tu iespējams būs galvenā ģimenes uzturētāja.

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Viņš pats pateica savu uzkrāto summu vai citā veidā uzzināji? Pirmajā brīdī liekas, ka vienkārši samelojās un negrib teikt īsto savu uzkrāto summu. Jo es neticu, ka 2 gados vīrietis esot ārzemēs, netērējot lietās iekrāj principā NEKO!

Godīgi sakot, tajā brīdī kad uzzinātu es būtu ļoti lielā šokā un viņam nepārprotami liktu manīt, ko es par to domāju. UN sāktu nopietni runāt, izklāstītu savas bažas un teiktu, lai izskaidro to smieklīgo naudu - savādāk man ir skaidrs, ka maukas pie vainas :D

Reitings 12
vaboleens, esam saderinājušies ;)
17.06.2013 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits